Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Movita
Indlæg: 132
Tilmeldt: 12. aug 2015, 14:07
Kort karma: 6
Likede indlæg: 110

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Movita » 13. dec 2017, 08:50

Denlilleglademy skrev:Jeg skal lave en ribbensteg mandag morgen til børnehavens julefrokost. De skal ikke have sovs, men tænker at jeg vel godt kan gemme væden fra den i fryseren til sovs en anden gang? Yderligere, kan jeg/BH holde sværen sprød i den halve time fra jeg tager den ud ved 8 tiden til de spiser omkring 11.30?

Du kan sagtens gemme væden. Frys den ned i en bøtte eller frysepose, den kan også holde sig på køl nogle dage. Ang sværen kan den sagtens holde sig sprød, bare du ikke pakker den ind. Bare kom sølvpapir omkring selve kødet. Til transport ville jeg komme den i en frysepose med det sølvpapir om kødet, og så ikke lukke posen
0
Brugeravatar
Daine
Indlæg: 14266
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 1921
Geografisk sted: Midtjylland
Likede indlæg: 19336

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Daine » 17. dec 2017, 08:59

Hvor lang tid kan æbleskivedej holde sig i køleskabet? Kan jeg lave en portion, bruge halvdelen og så gemme resten til dagen efter?

(Og hvis nogen brænder inden med DEN BEDSTE opskrift, må I da gerne smide den ind :genert: Har fundet en online, men en god velafprøvet er ikke at kimse ad. Jeg har ikke selv lavet æbleskiver i mange år, har bare købt dem.)
0
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland
Lykke
Indlæg: 3984
Tilmeldt: 8. okt 2015, 19:10
Kort karma: 158
Likede indlæg: 3475

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lykke » 17. dec 2017, 10:32

Daine skrev:Hvor lang tid kan æbleskivedej holde sig i køleskabet? Kan jeg lave en portion, bruge halvdelen og så gemme resten til dagen efter?

(Og hvis nogen brænder inden med DEN BEDSTE opskrift, må I da gerne smide den ind :genert: Har fundet en online, men en god velafprøvet er ikke at kimse ad. Jeg har ikke selv lavet æbleskiver i mange år, har bare købt dem.)



Jeg vil anbefale Camilla Plums opskrift. Prøvede Lone landmands med kærnemælk og æble. Aldrig igen.
1
Brugeravatar
flicka
Indlæg: 1390
Tilmeldt: 8. sep 2015, 18:08
Kort karma: 192
Likede indlæg: 1941

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf flicka » 17. dec 2017, 12:48

Jeg har en bøtte rejer i lage med mindst holdbar til 19/12.

Nogle gode forslag til opskrifter med rejer?
0
Always be yourself
unless you can be a unicorn
then always be a unicorn


A pony is a childhood dream. A horse is an adulthood treasure.
- Rebecca Carroll
Brugeravatar
Daine
Indlæg: 14266
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 1921
Geografisk sted: Midtjylland
Likede indlæg: 19336

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Daine » 17. dec 2017, 14:06

flicka skrev:Jeg har en bøtte rejer i lage med mindst holdbar til 19/12.

Nogle gode forslag til opskrifter med rejer?

Jeg ville nok bare lave en klassisk rejemad, med god mayo og citron :savl: Alternativt spæde op med skiver af avokado, hvis der ikke er rejer nok.
3
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland
Brugeravatar
Stitch
Indlæg: 1292
Tilmeldt: 13. jun 2017, 12:11
Kort karma: 128
Likede indlæg: 2203

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Stitch » 18. dec 2017, 09:07

Jeg har fået pålagt at stå for anden Juleaften.

Er der nogen af jer der har en god afprøvet glutenfri opskrift? :)
0
Brugeravatar
Stitch
Indlæg: 1292
Tilmeldt: 13. jun 2017, 12:11
Kort karma: 128
Likede indlæg: 2203

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Stitch » 18. dec 2017, 09:08

Nytårsaften:

Vi har bestemt os for ovnbagt kylling med salat og ovnbagte kartofler/deslige til til hovedret.
Desserten er islagkage.

Har I forslag til en børnevenlig forret?
0
Brugeravatar
Spjaerten
Indlæg: 4895
Tilmeldt: 11. aug 2015, 18:58
Kort karma: 1260
Likede indlæg: 4686

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Spjaerten » 18. dec 2017, 09:09

Stitch skrev:Nytårsaften:

Vi har bestemt os for ovnbagt kylling med salat og ovnbagte kartofler/deslige til til hovedret.
Desserten er islagkage.

Har I forslag til en børnevenlig forret?

Tunmousse :love:
1
Tryk på * :slem:
Brugeravatar
Stitch
Indlæg: 1292
Tilmeldt: 13. jun 2017, 12:11
Kort karma: 128
Likede indlæg: 2203

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Stitch » 18. dec 2017, 11:21

Spjaerten skrev:
Stitch skrev:Nytårsaften:

Vi har bestemt os for ovnbagt kylling med salat og ovnbagte kartofler/deslige til til hovedret.
Desserten er islagkage.

Har I forslag til en børnevenlig forret?

Tunmousse :love:



Åh ja! Det var en god ide! Det siger jeg :love:
1
Brugeravatar
Juki
Indlæg: 10228
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:26
Kort karma: 784
Likede indlæg: 14756

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Juki » 18. dec 2017, 16:23

Stitch skrev:Jeg har fået pålagt at stå for anden Juleaften.

Er der nogen af jer der har en god afprøvet glutenfri opskrift? :)

Hvordan glutenfri? :genert:

Jeg plejer at langtidsstege ænder i 5-6 timer. Der skal vist egentlig svesker, æbler og lignende indeni anden, men det plejer jeg ikke at gøte.

Jeg er i tvivl om jeg misforstår hvad du mener, men sig til hvis du vil have et link til opskriften :)
1
Forarget kan man altid blive

En bruger du ikke kan nå :cool2:
Brugeravatar
Falstria
Indlæg: 4938
Tilmeldt: 18. aug 2016, 02:07
Kort karma: 553
Likede indlæg: 2910

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Falstria » 18. dec 2017, 18:29

Daine skrev:
flicka skrev:Jeg har en bøtte rejer i lage med mindst holdbar til 19/12.

Nogle gode forslag til opskrifter med rejer?

Jeg ville nok bare lave en klassisk rejemad, med god mayo og citron :savl: Alternativt spæde op med skiver af avokado, hvis der ikke er rejer nok.


Eller fyr dem i en wok ret.
1
Brugeravatar
Stitch
Indlæg: 1292
Tilmeldt: 13. jun 2017, 12:11
Kort karma: 128
Likede indlæg: 2203

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Stitch » 18. dec 2017, 22:03

Juki skrev:
Stitch skrev:Jeg har fået pålagt at stå for anden Juleaften.

Er der nogen af jer der har en god afprøvet glutenfri opskrift? :)

Hvordan glutenfri? :genert:

Jeg plejer at langtidsstege ænder i 5-6 timer. Der skal vist egentlig svesker, æbler og lignende indeni anden, men det plejer jeg ikke at gøte.

Jeg er i tvivl om jeg misforstår hvad du mener, men sig til hvis du vil have et link til opskriften :)


Jeg fik en opskrift hvor der var puttet franskbrød i stuffingen. Det må der ikke være.

Men vil meget have link hvis du har et. Tak :)
1
Brugeravatar
Juki
Indlæg: 10228
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:26
Kort karma: 784
Likede indlæg: 14756

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Juki » 18. dec 2017, 22:16

Stitch skrev:
Juki skrev:
Stitch skrev:Jeg har fået pålagt at stå for anden Juleaften.

Er der nogen af jer der har en god afprøvet glutenfri opskrift? :)

Hvordan glutenfri? :genert:

Jeg plejer at langtidsstege ænder i 5-6 timer. Der skal vist egentlig svesker, æbler og lignende indeni anden, men det plejer jeg ikke at gøte.

Jeg er i tvivl om jeg misforstår hvad du mener, men sig til hvis du vil have et link til opskriften :)


Jeg fik en opskrift hvor der var puttet franskbrød i stuffingen. Det må der ikke være.

Men vil meget have link hvis du har et. Tak :)

Ah, på den måde :D

Her er et link: https://gastromand.dk/opskrift-langtids ... stegt-and/

Den er ganske let at gå til. Og som sagt putter jeg ikke fyld i. Håber du kan bruge linket :)
1
Forarget kan man altid blive

En bruger du ikke kan nå :cool2:
Brugeravatar
Stitch
Indlæg: 1292
Tilmeldt: 13. jun 2017, 12:11
Kort karma: 128
Likede indlæg: 2203

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Stitch » 19. dec 2017, 07:40

Juki skrev:
Stitch skrev:
Juki skrev:
Stitch skrev:Jeg har fået pålagt at stå for anden Juleaften.

Er der nogen af jer der har en god afprøvet glutenfri opskrift? :)

Hvordan glutenfri? :genert:

Jeg plejer at langtidsstege ænder i 5-6 timer. Der skal vist egentlig svesker, æbler og lignende indeni anden, men det plejer jeg ikke at gøte.

Jeg er i tvivl om jeg misforstår hvad du mener, men sig til hvis du vil have et link til opskriften :)


Jeg fik en opskrift hvor der var puttet franskbrød i stuffingen. Det må der ikke være.

Men vil meget have link hvis du har et. Tak :)

Ah, på den måde :D

Her er et link: https://gastromand.dk/opskrift-langtids ... stegt-and/

Den er ganske let at gå til. Og som sagt putter jeg ikke fyld i. Håber du kan bruge linket :)



Tak! Dejligt med en nem opskrift :genert: .

Jeg har aldrig lavet and før. Kun kylling og kalkun. Det plejer dog at smage godt.
0
Brugeravatar
Juki
Indlæg: 10228
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:26
Kort karma: 784
Likede indlæg: 14756

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Juki » 19. dec 2017, 07:44

Stitch skrev:
Juki skrev:
Stitch skrev:
Juki skrev:
Stitch skrev:Jeg har fået pålagt at stå for anden Juleaften.

Er der nogen af jer der har en god afprøvet glutenfri opskrift? :)

Hvordan glutenfri? :genert:

Jeg plejer at langtidsstege ænder i 5-6 timer. Der skal vist egentlig svesker, æbler og lignende indeni anden, men det plejer jeg ikke at gøte.

Jeg er i tvivl om jeg misforstår hvad du mener, men sig til hvis du vil have et link til opskriften :)


Jeg fik en opskrift hvor der var puttet franskbrød i stuffingen. Det må der ikke være.

Men vil meget have link hvis du har et. Tak :)

Ah, på den måde :D

Her er et link: https://gastromand.dk/opskrift-langtids ... stegt-and/

Den er ganske let at gå til. Og som sagt putter jeg ikke fyld i. Håber du kan bruge linket :)



Tak! Dejligt med en nem opskrift :genert: .

Jeg har aldrig lavet and før. Kun kylling og kalkun. Det plejer dog at smage godt.

Det er en ret idiotsikker opskrift. Den passer jo mere eller mindre sig selv i ovnen.

Bare lige tjek at der ikke er en pose med indmad inde i anden, før du sætter den i ovnen :-D
1
Forarget kan man altid blive

En bruger du ikke kan nå :cool2:

Tilbage til "Mad og drikke"