Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Lykke
Indlæg: 4145
Tilmeldt: 8. okt 2015, 19:10
Kort karma: 161
Likede indlæg: 3672

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lykke » 8. dec 2017, 20:05

Falstria skrev:
Wizzze skrev:
Falstria skrev:
Wizzze skrev:
Tiger skrev:
Wizzze skrev:Man kan få ekstra fine ærter, og man kan få økologiske ærter, men hvor finder man økologiske ekstra fine ærter?


Jeg har aldrig set det.

Vi køber enten Irmas ekstra fine eller andre økologisk fine.


Ja vi plejer også at købe Irmas ekstra fine, men alle de her frostvare problemer som Coop har, gør det til lidt af et lotteri at finde dem :evil:
Og undrede mig over at med så mange fine og ekstra fine valg der er, hvorfor der så ikke er økologiske muligheder? :gruble:


Hvorfor skal dine økologiske ærter da være under en bestemt størrelse?

Jeg synes i forvejen det er åndsvagt med alle de grader af konventionelle ærter, kan ikke forestille mig en ret hvor det gør noget at der er en ært iblandt de andre ærter, som er en anelse større.


Jeg synes faktisk at mange alm. ærter også de økologiske er ret grove, tæt på hvad jeg kalder fodderærter. Derfor vil jeg hellere have de fine/ekstra fine, de smager bare bedre synes jeg.


Det kommer jo an på om du køber kvalitet 1 eller kvalitet 2, uanset størrelsen (fin, meget fin, ekstra fin).
Kvalitet 1 og 2 handler om tørstofindholdet, det er nok mest det som påvirker smagen jo.

Jeg tror vi er det eneste land i verden med en "ærtebekendtgørelse" som indeler ærterne på den måde, så der findes ikke et andet land hvor du kan købe ærter efter de der snævre præferencer.
Hvis du så tilmed kræver de skal være økologiske, så er vi ude i noget helt specielt niche produktionsagtigt, hvor man kan tage så høj en pris at man kan kalde over 50% af høsten for affald.


Det handler nok mest om sort og høsttidspunkt.
0
Brugeravatar
Falstria
Indlæg: 5334
Tilmeldt: 18. aug 2016, 02:07
Kort karma: 583
Likede indlæg: 3223

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Falstria » 8. dec 2017, 20:08

Lykke skrev:
Falstria skrev:
Wizzze skrev:
Falstria skrev:
Wizzze skrev:
Tiger skrev:
Wizzze skrev:Man kan få ekstra fine ærter, og man kan få økologiske ærter, men hvor finder man økologiske ekstra fine ærter?


Jeg har aldrig set det.

Vi køber enten Irmas ekstra fine eller andre økologisk fine.


Ja vi plejer også at købe Irmas ekstra fine, men alle de her frostvare problemer som Coop har, gør det til lidt af et lotteri at finde dem :evil:
Og undrede mig over at med så mange fine og ekstra fine valg der er, hvorfor der så ikke er økologiske muligheder? :gruble:


Hvorfor skal dine økologiske ærter da være under en bestemt størrelse?

Jeg synes i forvejen det er åndsvagt med alle de grader af konventionelle ærter, kan ikke forestille mig en ret hvor det gør noget at der er en ært iblandt de andre ærter, som er en anelse større.


Jeg synes faktisk at mange alm. ærter også de økologiske er ret grove, tæt på hvad jeg kalder fodderærter. Derfor vil jeg hellere have de fine/ekstra fine, de smager bare bedre synes jeg.


Det kommer jo an på om du køber kvalitet 1 eller kvalitet 2, uanset størrelsen (fin, meget fin, ekstra fin).
Kvalitet 1 og 2 handler om tørstofindholdet, det er nok mest det som påvirker smagen jo.

Jeg tror vi er det eneste land i verden med en "ærtebekendtgørelse" som indeler ærterne på den måde, så der findes ikke et andet land hvor du kan købe ærter efter de der snævre præferencer.
Hvis du så tilmed kræver de skal være økologiske, så er vi ude i noget helt specielt niche produktionsagtigt, hvor man kan tage så høj en pris at man kan kalde over 50% af høsten for affald.


Det handler nok mest om sort og høsttidspunkt.


Nej, ærterne høstes stort set samtidigt, det er inden for samme uge nærmest.
0
IrmaPigen
Indlæg: 3959
Tilmeldt: 17. apr 2016, 06:38
Kort karma: 443
Likede indlæg: 5052

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf IrmaPigen » 10. dec 2017, 09:40

Hvor køber man usaltede pistacienødder?
0
Lykke
Indlæg: 4145
Tilmeldt: 8. okt 2015, 19:10
Kort karma: 161
Likede indlæg: 3672

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lykke » 10. dec 2017, 10:46

IrmaPigen skrev:Hvor køber man usaltede pistacienødder?


Føtex og grønthandlere.
0
Brugeravatar
Daine
Indlæg: 15349
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 2043
Geografisk sted: Midtjylland
Likede indlæg: 21416

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Daine » 10. dec 2017, 12:21

Jeg lavede flæskesteg i går (for første gang) og skulle lave sovs til. Sovsen blev spisbar, men var ret sød i det. Hvad gjorde jeg forkert? Jeg havde et par løg, en porre og gulerodsstykker i bradepanden under stegen og brugte så væden til at lave sovs på. Men den der gode steg-smag fik jeg ikke frem.
0
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland
Brugeravatar
Guilded_Lily
Indlæg: 6116
Tilmeldt: 12. sep 2015, 09:41
Kort karma: 494
Likede indlæg: 6232

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Guilded_Lily » 10. dec 2017, 13:38

Daine skrev:Jeg lavede flæskesteg i går (for første gang) og skulle lave sovs til. Sovsen blev spisbar, men var ret sød i det. Hvad gjorde jeg forkert? Jeg havde et par løg, en porre og gulerodsstykker i bradepanden under stegen og brugte så væden til at lave sovs på. Men den der gode steg-smag fik jeg ikke frem.


Mit bud er løgene og gulerødderne. De udskiller sukkerarter, når de varmes op. Når min mor lavede oksesteg, blendede hun porrer, gulerod og løg fra stegens kogning, spædede op med bouillon og fløde (og lidt kulør) - den var også lidt sødlig.
1
Brugeravatar
Daine
Indlæg: 15349
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 2043
Geografisk sted: Midtjylland
Likede indlæg: 21416

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Daine » 10. dec 2017, 13:42

Guilded_Lily skrev:
Daine skrev:Jeg lavede flæskesteg i går (for første gang) og skulle lave sovs til. Sovsen blev spisbar, men var ret sød i det. Hvad gjorde jeg forkert? Jeg havde et par løg, en porre og gulerodsstykker i bradepanden under stegen og brugte så væden til at lave sovs på. Men den der gode steg-smag fik jeg ikke frem.


Mit bud er løgene og gulerødderne. De udskiller sukkerarter, når de varmes op. Når min mor lavede oksesteg, blendede hun porrer, gulerod og løg fra stegens kogning, spædede op med bouillon og fløde (og lidt kulør) - den var også lidt sødlig.

Det giver jo god mening. Men hvordan giver jeg så smag til sovsen, jeg var ikke vild med den sødlige smag :gruble:
0
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland
Brugeravatar
Guilded_Lily
Indlæg: 6116
Tilmeldt: 12. sep 2015, 09:41
Kort karma: 494
Likede indlæg: 6232

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Guilded_Lily » 10. dec 2017, 13:49

Daine skrev:
Guilded_Lily skrev:
Daine skrev:Jeg lavede flæskesteg i går (for første gang) og skulle lave sovs til. Sovsen blev spisbar, men var ret sød i det. Hvad gjorde jeg forkert? Jeg havde et par løg, en porre og gulerodsstykker i bradepanden under stegen og brugte så væden til at lave sovs på. Men den der gode steg-smag fik jeg ikke frem.


Mit bud er løgene og gulerødderne. De udskiller sukkerarter, når de varmes op. Når min mor lavede oksesteg, blendede hun porrer, gulerod og løg fra stegens kogning, spædede op med bouillon og fløde (og lidt kulør) - den var også lidt sødlig.

Det giver jo god mening. Men hvordan giver jeg så smag til sovsen, jeg var ikke vild med den sødlige smag :gruble:


Altså...når jeg eller min kokkemand laver flæskesteg, lægger jeg den med sværen nedad på en rist i bradepande med vand i. Krydrer godt med salt og peber. Så får den halv time i ovnen, inden jeg vender den. Når det er sovsetid, hælder jeg vandet, nu blandet med kødsaft og tjavs, i en gryde og lader det koge lidt ind, inden jeg hælder fløde og kulør i. Smager til med salt og evt. lidt ekstra svinebouillon, hvis den mangler det sidste. Ind imellem bruger jeg også et lille nip sukker - det gør den ikke sød, men gør et eller andet.
1
Lykke
Indlæg: 4145
Tilmeldt: 8. okt 2015, 19:10
Kort karma: 161
Likede indlæg: 3672

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lykke » 10. dec 2017, 18:47

Jeg laver aldrig flæskesovsen med grøntsager ved stegen. Bare ren gris og så suppleret med en griseterning, evt bare en halv så det ikke bliver for salt.
2
Brugeravatar
Falstria
Indlæg: 5334
Tilmeldt: 18. aug 2016, 02:07
Kort karma: 583
Likede indlæg: 3223

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Falstria » 10. dec 2017, 19:10

Daine skrev:
Guilded_Lily skrev:
Daine skrev:Jeg lavede flæskesteg i går (for første gang) og skulle lave sovs til. Sovsen blev spisbar, men var ret sød i det. Hvad gjorde jeg forkert? Jeg havde et par løg, en porre og gulerodsstykker i bradepanden under stegen og brugte så væden til at lave sovs på. Men den der gode steg-smag fik jeg ikke frem.


Mit bud er løgene og gulerødderne. De udskiller sukkerarter, når de varmes op. Når min mor lavede oksesteg, blendede hun porrer, gulerod og løg fra stegens kogning, spædede op med bouillon og fløde (og lidt kulør) - den var også lidt sødlig.

Det giver jo god mening. Men hvordan giver jeg så smag til sovsen, jeg var ikke vild med den sødlige smag :gruble:


Bær eller syrlige frugter

Ribs, solbær, tyttebær, æbler.

(har smagt noget hvor der blev brugt appelsin, det fik stegen til at smage af gammel orne, kan ikke anbefales, undgå citrus).
1
Brugeravatar
Juki
Indlæg: 10218
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:26
Kort karma: 784
Likede indlæg: 14776

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Juki » 10. dec 2017, 19:20

Lykke skrev:Jeg laver aldrig flæskesovsen med grøntsager ved stegen. Bare ren gris og så suppleret med en griseterning, evt bare en halv så det ikke bliver for salt.

Det gør jeg heller ikke.

Jeg putter salt og laurbærblade mellem sværene, sætter stegen på en rist og så en bradepande med vand i under. Når stegen er færdig blander jeg noget af det vand og fedt med kartoffelvandet. Evt. putter jeg lidt fløde i. Nogle gange kommer jeg lidt rødvin i eller noget af det der sukkersnask fra de brunede kartofler.
2
Forarget kan man altid blive

En bruger du ikke kan nå :cool2:
Brugeravatar
Daine
Indlæg: 15349
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 2043
Geografisk sted: Midtjylland
Likede indlæg: 21416

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Daine » 10. dec 2017, 19:22

Tak alle sammen :gogo: Det husker jeg til næste gang, jeg har stadig en flæskesteg i fryseren :D
1
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 8723
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 689
Likede indlæg: 12754

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Persnikedy » 10. dec 2017, 19:28

Denlilleglademy skrev:Det er sådan lidt et langskud, men er der nogle her derude Nigella Lawsons kogebøger og mere specifikt sn med en opskrift på rødkål kogt i granatæblesaft? Havde en kunde forleden der nævnte det lød ret godt. Kan ikke google mig til det



Er det denne her?

https://etonmess.wordpress.com/2010/12/ ... ate-juice/
1
Fab-Yule-Ous
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 6592
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 574
Likede indlæg: 9704

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lemonella » 10. dec 2017, 19:31

Denlilleglademy skrev:Det er sådan lidt et langskud, men er der nogle her derude Nigella Lawsons kogebøger og mere specifikt sn med en opskrift på rødkål kogt i granatæblesaft? Havde en kunde forleden der nævnte det lød ret godt. Kan ikke google mig til det


Er det den her?
https://etonmess.wordpress.com/2010/12/ ... ate-juice/
0
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 6592
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 574
Likede indlæg: 9704

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lemonella » 10. dec 2017, 19:32

Persnikedy skrev:
Denlilleglademy skrev:Det er sådan lidt et langskud, men er der nogle her derude Nigella Lawsons kogebøger og mere specifikt sn med en opskrift på rødkål kogt i granatæblesaft? Havde en kunde forleden der nævnte det lød ret godt. Kan ikke google mig til det



Er det denne her?

https://etonmess.wordpress.com/2010/12/ ... ate-juice/


Du var hurtigst. :klap:
0
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.

Tilbage til "Mad og drikke"