Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
IrmaPigen
Indlæg: 2538
Tilmeldt: 17. apr 2016, 06:38
Kort karma: 216
Likede indlæg: 2830

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf IrmaPigen » 10. dec 2017, 09:40

Hvor køber man usaltede pistacienødder?
0
Lykke
Indlæg: 2612
Tilmeldt: 8. okt 2015, 19:10
Kort karma: 116
Likede indlæg: 2169

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lykke » 10. dec 2017, 10:46

IrmaPigen skrev:Hvor køber man usaltede pistacienødder?


Føtex og grønthandlere.
0
Brugeravatar
Daine
Indlæg: 10402
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 1375
Geografisk sted: Midtjylland
Likede indlæg: 13630

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Daine » 10. dec 2017, 12:21

Jeg lavede flæskesteg i går (for første gang) og skulle lave sovs til. Sovsen blev spisbar, men var ret sød i det. Hvad gjorde jeg forkert? Jeg havde et par løg, en porre og gulerodsstykker i bradepanden under stegen og brugte så væden til at lave sovs på. Men den der gode steg-smag fik jeg ikke frem.
0
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland
Brugeravatar
Guilded_Lily
Indlæg: 4081
Tilmeldt: 12. sep 2015, 09:41
Kort karma: 372
Likede indlæg: 3934

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Guilded_Lily » 10. dec 2017, 13:38

Daine skrev:Jeg lavede flæskesteg i går (for første gang) og skulle lave sovs til. Sovsen blev spisbar, men var ret sød i det. Hvad gjorde jeg forkert? Jeg havde et par løg, en porre og gulerodsstykker i bradepanden under stegen og brugte så væden til at lave sovs på. Men den der gode steg-smag fik jeg ikke frem.


Mit bud er løgene og gulerødderne. De udskiller sukkerarter, når de varmes op. Når min mor lavede oksesteg, blendede hun porrer, gulerod og løg fra stegens kogning, spædede op med bouillon og fløde (og lidt kulør) - den var også lidt sødlig.
1
Brugeravatar
Daine
Indlæg: 10402
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 1375
Geografisk sted: Midtjylland
Likede indlæg: 13630

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Daine » 10. dec 2017, 13:42

Guilded_Lily skrev:
Daine skrev:Jeg lavede flæskesteg i går (for første gang) og skulle lave sovs til. Sovsen blev spisbar, men var ret sød i det. Hvad gjorde jeg forkert? Jeg havde et par løg, en porre og gulerodsstykker i bradepanden under stegen og brugte så væden til at lave sovs på. Men den der gode steg-smag fik jeg ikke frem.


Mit bud er løgene og gulerødderne. De udskiller sukkerarter, når de varmes op. Når min mor lavede oksesteg, blendede hun porrer, gulerod og løg fra stegens kogning, spædede op med bouillon og fløde (og lidt kulør) - den var også lidt sødlig.

Det giver jo god mening. Men hvordan giver jeg så smag til sovsen, jeg var ikke vild med den sødlige smag :gruble:
0
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland
Brugeravatar
Guilded_Lily
Indlæg: 4081
Tilmeldt: 12. sep 2015, 09:41
Kort karma: 372
Likede indlæg: 3934

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Guilded_Lily » 10. dec 2017, 13:49

Daine skrev:
Guilded_Lily skrev:
Daine skrev:Jeg lavede flæskesteg i går (for første gang) og skulle lave sovs til. Sovsen blev spisbar, men var ret sød i det. Hvad gjorde jeg forkert? Jeg havde et par løg, en porre og gulerodsstykker i bradepanden under stegen og brugte så væden til at lave sovs på. Men den der gode steg-smag fik jeg ikke frem.


Mit bud er løgene og gulerødderne. De udskiller sukkerarter, når de varmes op. Når min mor lavede oksesteg, blendede hun porrer, gulerod og løg fra stegens kogning, spædede op med bouillon og fløde (og lidt kulør) - den var også lidt sødlig.

Det giver jo god mening. Men hvordan giver jeg så smag til sovsen, jeg var ikke vild med den sødlige smag :gruble:


Altså...når jeg eller min kokkemand laver flæskesteg, lægger jeg den med sværen nedad på en rist i bradepande med vand i. Krydrer godt med salt og peber. Så får den halv time i ovnen, inden jeg vender den. Når det er sovsetid, hælder jeg vandet, nu blandet med kødsaft og tjavs, i en gryde og lader det koge lidt ind, inden jeg hælder fløde og kulør i. Smager til med salt og evt. lidt ekstra svinebouillon, hvis den mangler det sidste. Ind imellem bruger jeg også et lille nip sukker - det gør den ikke sød, men gør et eller andet.
1
Lykke
Indlæg: 2612
Tilmeldt: 8. okt 2015, 19:10
Kort karma: 116
Likede indlæg: 2169

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lykke » 10. dec 2017, 18:47

Jeg laver aldrig flæskesovsen med grøntsager ved stegen. Bare ren gris og så suppleret med en griseterning, evt bare en halv så det ikke bliver for salt.
2
Brugeravatar
Falstria
Indlæg: 3957
Tilmeldt: 18. aug 2016, 02:07
Kort karma: 406
Likede indlæg: 2073

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Falstria » 10. dec 2017, 19:10

Daine skrev:
Guilded_Lily skrev:
Daine skrev:Jeg lavede flæskesteg i går (for første gang) og skulle lave sovs til. Sovsen blev spisbar, men var ret sød i det. Hvad gjorde jeg forkert? Jeg havde et par løg, en porre og gulerodsstykker i bradepanden under stegen og brugte så væden til at lave sovs på. Men den der gode steg-smag fik jeg ikke frem.


Mit bud er løgene og gulerødderne. De udskiller sukkerarter, når de varmes op. Når min mor lavede oksesteg, blendede hun porrer, gulerod og løg fra stegens kogning, spædede op med bouillon og fløde (og lidt kulør) - den var også lidt sødlig.

Det giver jo god mening. Men hvordan giver jeg så smag til sovsen, jeg var ikke vild med den sødlige smag :gruble:


Bær eller syrlige frugter

Ribs, solbær, tyttebær, æbler.

(har smagt noget hvor der blev brugt appelsin, det fik stegen til at smage af gammel orne, kan ikke anbefales, undgå citrus).
1
Brugeravatar
Juki
Indlæg: 5627
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:26
Kort karma: 409
Likede indlæg: 7515

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Juki » 10. dec 2017, 19:20

Lykke skrev:Jeg laver aldrig flæskesovsen med grøntsager ved stegen. Bare ren gris og så suppleret med en griseterning, evt bare en halv så det ikke bliver for salt.

Det gør jeg heller ikke.

Jeg putter salt og laurbærblade mellem sværene, sætter stegen på en rist og så en bradepande med vand i under. Når stegen er færdig blander jeg noget af det vand og fedt med kartoffelvandet. Evt. putter jeg lidt fløde i. Nogle gange kommer jeg lidt rødvin i eller noget af det der sukkersnask fra de brunede kartofler.
2
Forarget kan man altid blive
Roses are red
Violets are blue
Garlic bread
Blink 182
Brugeravatar
Daine
Indlæg: 10402
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 1375
Geografisk sted: Midtjylland
Likede indlæg: 13630

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Daine » 10. dec 2017, 19:22

Tak alle sammen :gogo: Det husker jeg til næste gang, jeg har stadig en flæskesteg i fryseren :D
1
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland
Brugeravatar
Denlilleglademy
Indlæg: 585
Tilmeldt: 8. aug 2017, 17:28
Kort karma: 63
Likede indlæg: 695

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Denlilleglademy » 10. dec 2017, 19:26

Det er sådan lidt et langskud, men er der nogle her derude Nigella Lawsons kogebøger og mere specifikt sn med en opskrift på rødkål kogt i granatæblesaft? Havde en kunde forleden der nævnte det lød ret godt. Kan ikke google mig til det
0
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 6096
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 490
Likede indlæg: 8913

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Persnikedy » 10. dec 2017, 19:28

Denlilleglademy skrev:Det er sådan lidt et langskud, men er der nogle her derude Nigella Lawsons kogebøger og mere specifikt sn med en opskrift på rødkål kogt i granatæblesaft? Havde en kunde forleden der nævnte det lød ret godt. Kan ikke google mig til det



Er det denne her?

https://etonmess.wordpress.com/2010/12/ ... ate-juice/
2
Fab-Yule-Ous
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 4901
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 435
Likede indlæg: 6830

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lemonella » 10. dec 2017, 19:31

Denlilleglademy skrev:Det er sådan lidt et langskud, men er der nogle her derude Nigella Lawsons kogebøger og mere specifikt sn med en opskrift på rødkål kogt i granatæblesaft? Havde en kunde forleden der nævnte det lød ret godt. Kan ikke google mig til det


Er det den her?
https://etonmess.wordpress.com/2010/12/ ... ate-juice/
1
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 4901
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 435
Likede indlæg: 6830

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lemonella » 10. dec 2017, 19:32

Persnikedy skrev:
Denlilleglademy skrev:Det er sådan lidt et langskud, men er der nogle her derude Nigella Lawsons kogebøger og mere specifikt sn med en opskrift på rødkål kogt i granatæblesaft? Havde en kunde forleden der nævnte det lød ret godt. Kan ikke google mig til det



Er det denne her?

https://etonmess.wordpress.com/2010/12/ ... ate-juice/


Du var hurtigst. :klap:
0
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 6096
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 490
Likede indlæg: 8913

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Persnikedy » 10. dec 2017, 19:37

Lemonella skrev:
Persnikedy skrev:
Denlilleglademy skrev:Det er sådan lidt et langskud, men er der nogle her derude Nigella Lawsons kogebøger og mere specifikt sn med en opskrift på rødkål kogt i granatæblesaft? Havde en kunde forleden der nævnte det lød ret godt. Kan ikke google mig til det



Er det denne her?

https://etonmess.wordpress.com/2010/12/ ... ate-juice/


Du var hurtigst. :klap:



Billede

:lol:
2
Fab-Yule-Ous

Tilbage til "Mad og drikke"