Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Spjaerten
Indlæg: 5137
Tilmeldt: 11. aug 2015, 18:58
Kort karma: 1345
Likede indlæg: 5007

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Spjaerten » 19. dec 2017, 16:56

Kan man erstatte sherry til sauce med Noilly Prat?
0
Tryk på * :slem:
Brugeravatar
Guilded_Lily
Indlæg: 5916
Tilmeldt: 12. sep 2015, 09:41
Kort karma: 479
Likede indlæg: 5992

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Guilded_Lily » 19. dec 2017, 21:48

Spjaerten skrev:Kan man erstatte sherry til sauce med Noilly Prat?


Nøøj, kan man stadig få Nolly Prut? (And may I add: puhapøj!)

Jeg kan desværre ikke svare på dit spørgsmål, men jeg tænker, sherry måske er sødere end vermouth?
1
Brugeravatar
Stitch
Indlæg: 1565
Tilmeldt: 13. jun 2017, 12:11
Kort karma: 193
Likede indlæg: 2678

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Stitch » 20. dec 2017, 09:00

Mi55y skrev:Nogen med en god opskrift på karameliserede løg? De skal bruges på butterdej med tomat til dronningehapsere.


Jeg har brugt den her fra dolce vita et par gange. Den er god :love:

http://ladolce-vita.dk/opskrifter/tilbehor/karamelliserede-log/
1
Brugeravatar
Daine
Indlæg: 14883
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 1988
Geografisk sted: Midtjylland
Likede indlæg: 20468

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Daine » 23. dec 2017, 11:49

Lisma skrev:Min and kom på køl torsdag aften og er stadig pivfrossen. Skal jeg tage den ud på køkkenbordet i dag eller lade den blive på køl? Og kan nogen fortælle mig en fool-proof måde at tilberede den på, det er først gang jeg står for det selv. Der skal ikke alt muligt ind i den.

Jeg ville tage den ud, putte den (stadig indpakket) i en spand med vand og stille den det køligste sted du har. Og så tjekke den i aften, om det ikke har hjulpet. Og så sætte den i køleskabet igen.
0
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland
Brugeravatar
twinkle
Indlæg: 1697
Tilmeldt: 14. aug 2015, 06:53
Kort karma: 134
Likede indlæg: 2021

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf twinkle » 23. dec 2017, 12:00

Lisma skrev:Min and kom på køl torsdag aften og er stadig pivfrossen. Skal jeg tage den ud på køkkenbordet i dag eller lade den blive på køl? Og kan nogen fortælle mig en fool-proof måde at tilberede den på, det er først gang jeg står for det selv. Der skal ikke alt muligt ind i den.


Vil du helst have den langtidsstegt og mør så den falder af benet, eller er du mere til kun-lige-gennemstegt?
0
Brugeravatar
twinkle
Indlæg: 1697
Tilmeldt: 14. aug 2015, 06:53
Kort karma: 134
Likede indlæg: 2021

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf twinkle » 23. dec 2017, 14:17

Lisma skrev:
twinkle skrev:
Lisma skrev:Min and kom på køl torsdag aften og er stadig pivfrossen. Skal jeg tage den ud på køkkenbordet i dag eller lade den blive på køl? Og kan nogen fortælle mig en fool-proof måde at tilberede den på, det er først gang jeg står for det selv. Der skal ikke alt muligt ind i den.


Vil du helst have den langtidsstegt og mør så den falder af benet, eller er du mere til kun-lige-gennemstegt?

Gerne langtidsstegt.


Skyl anden godt indvendigt og udvendigt, gnid den med rigeligt salt og peber, smæk den i en stegepose, klip et lille hul i posen så damp kan komme ud, placer i bradepande, kom lidt vand i bunden af bradepanden steg i ovnen ved 140 grader i ca 4 timer.

Sådan ville jeg gøre det :)
0
Brugeravatar
Æble
Indlæg: 2564
Tilmeldt: 5. jan 2016, 18:26
Kort karma: 366
Likede indlæg: 4585

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Æble » 23. dec 2017, 21:09

Nogen der har den perfekte brownie opskrift?
0
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 6423
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 556
Likede indlæg: 9432

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lemonella » 24. dec 2017, 09:35

Lisma skrev:Er der andre der undlader fyldet i anden? Jeg får kvalme ved tanken om svesker og æbler i noget der har ligget i ovnen i mange timer og er ikke meget for at fylde den med noget som helst. Men bliver den så tør?


Du kan jo farsere den i stedet for. :)
http://livsstil.tv2.dk/2016-12-21-derfo ... -og-aebler
0
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Brugeravatar
Daine
Indlæg: 14883
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 1988
Geografisk sted: Midtjylland
Likede indlæg: 20468

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Daine » 24. dec 2017, 10:34

Lisma skrev:
Lemonella skrev:
Lisma skrev:Er der andre der undlader fyldet i anden? Jeg får kvalme ved tanken om svesker og æbler i noget der har ligget i ovnen i mange timer og er ikke meget for at fylde den med noget som helst. Men bliver den så tør?


Du kan jo farsere den i stedet for. :)
http://livsstil.tv2.dk/2016-12-21-derfo ... -og-aebler

Det vil jeg heller ikke. :genert: Nu er der blevet en masse salt og peber ind i den og så ryger den ind som den er.

Jeg vil tro, at hvis du ‘væder’ den godt hver halve time, så skal det nok blive fint.
1
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland
Brugeravatar
Daine
Indlæg: 14883
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 1988
Geografisk sted: Midtjylland
Likede indlæg: 20468

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Daine » 28. dec 2017, 13:24

Jeg skal bruge en god feta til et madbrød, men hvilken skal jeg gå efter? Jeg spiser som regel bare den billige, men den bliver ikke anbefalet når det skal bages med i brød.

Den skal kunne købes i Kvickly eller Bilka. Har godt set at (en af) Irmas oste er rigtig gode. Men der er ingen Irma her :)
0
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland
Patience
Indlæg: 499
Tilmeldt: 13. aug 2015, 19:04
Kort karma: 41
Likede indlæg: 1058

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Patience » 28. dec 2017, 13:31

Daine skrev:Jeg skal bruge en god feta til et madbrød, men hvilken skal jeg gå efter? Jeg spiser som regel bare den billige, men den bliver ikke anbefalet når det skal bages med i brød.

Den skal kunne købes i Kvickly eller Bilka. Har godt set at (en af) Irmas oste er rigtig gode. Men der er ingen Irma her :)


Puck feta er efter min mening den bedste. Efter jeg har smagt den køber jeg aldrig andet - den er så meget mere cremet og lækker end de andre. Den fås både i bilka og kvickly
1
There are only four questions of value in life. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same: only love.
Brugeravatar
Daine
Indlæg: 14883
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 1988
Geografisk sted: Midtjylland
Likede indlæg: 20468

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Daine » 28. dec 2017, 13:47

Patience skrev:
Daine skrev:Jeg skal bruge en god feta til et madbrød, men hvilken skal jeg gå efter? Jeg spiser som regel bare den billige, men den bliver ikke anbefalet når det skal bages med i brød.

Den skal kunne købes i Kvickly eller Bilka. Har godt set at (en af) Irmas oste er rigtig gode. Men der er ingen Irma her :)


Puck feta er efter min mening den bedste. Efter jeg har smagt den køber jeg aldrig andet - den er så meget mere cremet og lækker end de andre. Den fås både i bilka og kvickly

Tak :gogo: Det er jo en jungle, hvis man ikkefår gode råd :)
1
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland
Ficus
Indlæg: 2105
Tilmeldt: 17. jul 2016, 06:49
Kort karma: 185
Likede indlæg: 2779

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Ficus » 28. dec 2017, 19:06

Æble skrev:Nogen der har den perfekte brownie opskrift?


Fandt du en god opskrift?

Skal lave en til nytår og den sidste opskrift jeg brugte var ikke den perfekte brownie :ninja:
0
Brugeravatar
Juki
Indlæg: 10228
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:26
Kort karma: 784
Likede indlæg: 14772

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Juki » 28. dec 2017, 19:24

Hvor længe kan sådan nogle frosne lakseportioner holde sig efter optøning i køleskab?

Jeg satte dem i køleskabet i eftermiddags og de tør jo hurtigt op, men jeg får dem ikke brugt i dag alligevel. Kan de holde sig til i morgen? De er stadig i plastikemballagen.
0
Forarget kan man altid blive

En bruger du ikke kan nå :cool2:
Brugeravatar
Æble
Indlæg: 2564
Tilmeldt: 5. jan 2016, 18:26
Kort karma: 366
Likede indlæg: 4585

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Æble » 28. dec 2017, 20:10

Ficus skrev:
Æble skrev:Nogen der har den perfekte brownie opskrift?


Fandt du en god opskrift?

Skal lave en til nytår og den sidste opskrift jeg brugte var ikke den perfekte brownie :ninja:


Nej desværre. Men blev enig med mig selv om en gammel favorit, en chokoladetærte som er super nem og lækker. Sig til hvis du vil have opskriften
0

Tilbage til "Mad og drikke"