Tråden til de små spørgsmål
- Daine
- Indlæg: 24637
- Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
- Kort karma: 3201
- Geografisk sted: Midtjylland
- Likede indlæg: 36815
Re: Tråden til de små spørgsmål
Jeg har set flere gange i aftensmadstråden, at nogen skal have “rester af sushi” - senest Wizzze, i går. Jeg har altid troet, at sushi skulle spises samme dag og ikke måtte gemmes, pga det var rå fisk. Hvad siger de kloge hoveder herinde? Og bliver sushien tør og kedelig, hvis den bliver gemt?
Indimellem kunne det være rart hvis man kunne gemme resterne, der er tit så meget jeg gerne vil smage, men jeg ved også jeg bliver rimelig hurtig mæt. Så leftover-sushi er dejligt, hvis altså der ikke er problemer med det sundhedsmæssigt
Indimellem kunne det være rart hvis man kunne gemme resterne, der er tit så meget jeg gerne vil smage, men jeg ved også jeg bliver rimelig hurtig mæt. Så leftover-sushi er dejligt, hvis altså der ikke er problemer med det sundhedsmæssigt
0
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland
Jo mere viden man tilegner sig, des mere ved man, at der er ting man ikke ved. Ting man før ikke anede at man ikke vidste, ved man nu, at man ikke ved.
-
- Indlæg: 9096
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 13:24
- Kort karma: 738
- Likede indlæg: 11241
Re: Tråden til de små spørgsmål
Hvordan bevare man persille bedst?
Jeg har købt persille men får det ikke brugt de næste par dage alligevel, og min erfaring er at det lynhurtigt visner, hvis det bare står i den der lille potte, i posen.
Så hvad bevarer bedst smagen? hakke det og komme i fryseren.......eller køleskabet? Andet?
Jeg har købt persille men får det ikke brugt de næste par dage alligevel, og min erfaring er at det lynhurtigt visner, hvis det bare står i den der lille potte, i posen.
Så hvad bevarer bedst smagen? hakke det og komme i fryseren.......eller køleskabet? Andet?
0
Re: Tråden til de små spørgsmål
zembra1986 skrev:Hvordan bevare man persille bedst?
Jeg har købt persille men får det ikke brugt de næste par dage alligevel, og min erfaring er at det lynhurtigt visner, hvis det bare står i den der lille potte, i posen.
Så hvad bevarer bedst smagen? hakke det og komme i fryseren.......eller køleskabet? Andet?
Fugt jorden
Sæt en plastpose over toppen
Prop i Grøntskuffen
1
Tryk på *
-
- Indlæg: 9096
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 13:24
- Kort karma: 738
- Likede indlæg: 11241
Re: Tråden til de små spørgsmål
Spjaerten skrev:zembra1986 skrev:Hvordan bevare man persille bedst?
Jeg har købt persille men får det ikke brugt de næste par dage alligevel, og min erfaring er at det lynhurtigt visner, hvis det bare står i den der lille potte, i posen.
Så hvad bevarer bedst smagen? hakke det og komme i fryseren.......eller køleskabet? Andet?
Fugt jorden
Sæt en plastpose over toppen
Prop i Grøntskuffen
Jorden er overvandet fra supermarkedet's side, vil jeg sige, så jeg tror jeg bliver nødt til at hakke det. Ellers tror jeg det går til snart......eller?.
0
Re: Tråden til de små spørgsmål
zembra1986 skrev:Spjaerten skrev:zembra1986 skrev:Hvordan bevare man persille bedst?
Jeg har købt persille men får det ikke brugt de næste par dage alligevel, og min erfaring er at det lynhurtigt visner, hvis det bare står i den der lille potte, i posen.
Så hvad bevarer bedst smagen? hakke det og komme i fryseren.......eller køleskabet? Andet?
Fugt jorden
Sæt en plastpose over toppen
Prop i Grøntskuffen
Jorden er overvandet fra supermarkedet's side, vil jeg sige, så jeg tror jeg bliver nødt til at hakke det. Ellers tror jeg det går til snart......eller?.
Hvis jeg ikke skal bruge det samme dag jeg har købt det, så klipper jeg det af et par cm over jorden, fylder lidt vand i en frysepose, kommer stilkene ned i vandet, lukker posen til og stiller den i et glas. Så holder det sig frisk i køleskabet i nogle dage. Det gør jeg med alle typer krydderurter, pånær basilikum.
1
-
- Indlæg: 9096
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 13:24
- Kort karma: 738
- Likede indlæg: 11241
Re: Tråden til de små spørgsmål
Finidut skrev:zembra1986 skrev:Spjaerten skrev:zembra1986 skrev:Hvordan bevare man persille bedst?
Jeg har købt persille men får det ikke brugt de næste par dage alligevel, og min erfaring er at det lynhurtigt visner, hvis det bare står i den der lille potte, i posen.
Så hvad bevarer bedst smagen? hakke det og komme i fryseren.......eller køleskabet? Andet?
Fugt jorden
Sæt en plastpose over toppen
Prop i Grøntskuffen
Jorden er overvandet fra supermarkedet's side, vil jeg sige, så jeg tror jeg bliver nødt til at hakke det. Ellers tror jeg det går til snart......eller?.
Hvis jeg ikke skal bruge det samme dag jeg har købt det, så klipper jeg det af et par cm over jorden, fylder lidt vand i en frysepose, kommer stilkene ned i vandet, lukker posen til og stiller den i et glas. Så holder det sig frisk i køleskabet i nogle dage. Det gør jeg med alle typer krydderurter, pånær basilikum.
Det vil jeg prøve, tak
1
Re: Tråden til de små spørgsmål
Noget nem mad man kan lave i ovnen? Helst uden kød og uden brug af kogeblus... vi har ikke haft køkken i 2 mdr. men i aften bliver ovnen installeret og føler jo nærmest vi burde fejre det med at lave mad i den Er bare total blank for ideer efter ikke at have kokkereret i 2 mdr.
0
Don’t drink the Kool-Aid!
- Mi55y
- Indlæg: 8964
- Tilmeldt: 14. aug 2015, 07:16
- Kort karma: 1055
- Geografisk sted: Århus med bolleÅ
- Likede indlæg: 18274
Re: Tråden til de små spørgsmål
Pandesteg skrev:Noget nem mad man kan lave i ovnen? Helst uden kød og uden brug af kogeblus... vi har ikke haft køkken i 2 mdr. men i aften bliver ovnen installeret og føler jo nærmest vi burde fejre det med at lave mad i den Er bare total blank for ideer efter ikke at have kokkereret i 2 mdr.
Tærte - nemt med købedej
1
S - 09.10.18
K - 05.03.21
K - 05.03.21
- Studsgaard
- Indlæg: 5339
- Tilmeldt: 1. nov 2015, 15:06
- Kort karma: 567
- Geografisk sted: Rebild kommune
- Likede indlæg: 8604
Re: Tråden til de små spørgsmål
Pandesteg skrev:Noget nem mad man kan lave i ovnen? Helst uden kød og uden brug af kogeblus... vi har ikke haft køkken i 2 mdr. men i aften bliver ovnen installeret og føler jo nærmest vi burde fejre det med at lave mad i den Er bare total blank for ideer efter ikke at have kokkereret i 2 mdr.
Rodfrugter og godt med krydderier og lækker olie på. Dertil noget aoli eller andet dressing/dyppelse i syntes om. Og hvis i skal have lidt kød ville jeg tage et kyllingebryst, fylde med alverdens godt og pakke bacon omkring. Det er dejligt let.
0
Re: Tråden til de små spørgsmål
Mi55y skrev:Pandesteg skrev:Noget nem mad man kan lave i ovnen? Helst uden kød og uden brug af kogeblus... vi har ikke haft køkken i 2 mdr. men i aften bliver ovnen installeret og føler jo nærmest vi burde fejre det med at lave mad i den Er bare total blank for ideer efter ikke at have kokkereret i 2 mdr.
Tærte - nemt med købedej
Ja det er et godt bud, så kunne jeg også få brugt nogle af alle vores æg... Men hvad fyld kan jeg lave, som ikke kræver at jeg bruger kogeblus først? Plejer at lave med broccoli eller porrer, men de skal lige have et opkog..
0
Don’t drink the Kool-Aid!
Re: Tråden til de små spørgsmål
Studsgaard skrev:Pandesteg skrev:Noget nem mad man kan lave i ovnen? Helst uden kød og uden brug af kogeblus... vi har ikke haft køkken i 2 mdr. men i aften bliver ovnen installeret og føler jo nærmest vi burde fejre det med at lave mad i den Er bare total blank for ideer efter ikke at have kokkereret i 2 mdr.
Rodfrugter og godt med krydderier og lækker olie på. Dertil noget aoli eller andet dressing/dyppelse i syntes om. Og hvis i skal have lidt kød ville jeg tage et kyllingebryst, fylde med alverdens godt og pakke bacon omkring. Det er dejligt let.
Ja jo, men det bliver lidt "bart" uden kød synes jeg Jeg har ikke noget kylling på lager.
0
Don’t drink the Kool-Aid!
Re: Tråden til de små spørgsmål
Pandesteg skrev:Mi55y skrev:Pandesteg skrev:Noget nem mad man kan lave i ovnen? Helst uden kød og uden brug af kogeblus... vi har ikke haft køkken i 2 mdr. men i aften bliver ovnen installeret og føler jo nærmest vi burde fejre det med at lave mad i den Er bare total blank for ideer efter ikke at have kokkereret i 2 mdr.
Tærte - nemt med købedej
Ja det er et godt bud, så kunne jeg også få brugt nogle af alle vores æg... Men hvad fyld kan jeg lave, som ikke kræver at jeg bruger kogeblus først? Plejer at lave med broccoli eller porrer, men de skal lige have et opkog..
Spinat, tomat og feta
0
Re: Tråden til de små spørgsmål
Muspel skrev:Pandesteg skrev:Mi55y skrev:Pandesteg skrev:Noget nem mad man kan lave i ovnen? Helst uden kød og uden brug af kogeblus... vi har ikke haft køkken i 2 mdr. men i aften bliver ovnen installeret og føler jo nærmest vi burde fejre det med at lave mad i den Er bare total blank for ideer efter ikke at have kokkereret i 2 mdr.
Tærte - nemt med købedej
Ja det er et godt bud, så kunne jeg også få brugt nogle af alle vores æg... Men hvad fyld kan jeg lave, som ikke kræver at jeg bruger kogeblus først? Plejer at lave med broccoli eller porrer, men de skal lige have et opkog..
Spinat, tomat og feta
Skal spinat ikke steges af først? Og bliver det ikke vildt vådt med friske tomater?
0
Don’t drink the Kool-Aid!
- FormerlyKnownAs
- Indlæg: 13017
- Tilmeldt: 6. sep 2017, 07:02
- Kort karma: 2860
- Likede indlæg: 28063
Re: Tråden til de små spørgsmål
Æggekage kan jo fint laves i ovn og så med lidt rodfrugt til hvis o gerne vil dobb op på ovn. Eller bagekartofler med fyld
0
- PaleSeptember
- Indlæg: 11599
- Tilmeldt: 16. dec 2015, 17:28
- Kort karma: 914
- Likede indlæg: 18651
Re: Tråden til de små spørgsmål
Hvor længe kan suppe gemmes i køleskabet?
0
Vejen til helvede er brolagt med gode intentioner