Re: Tråden til de små spørgsmål
: 19. apr 2016, 14:07
En opskrift på risotto med svampe, parmesan og hvidvin, er der nogen der har en god afprøvet opskrift på det?
Forummet hvor du kan debattere alt fra kageopskrifter til kærestesorger, eller bare sludre løs om hverdagens oplevelser
https://www.debatten.net/forum/
Filipai skrev:En opskrift på risotto med svampe, parmesan og hvidvin, er der nogen der har en god afprøvet opskrift på det?
MissIce skrev:Filipai skrev:En opskrift på risotto med svampe, parmesan og hvidvin, er der nogen der har en god afprøvet opskrift på det?
Jeg har måske en opskrift et sted, men jeg laver det altid efter hukommelsen:
Tidsforbrug: en lille halv time.
Et løg i fine tern
1 dl risotto-ris
1 dl hvidvin
1/2 l + bouillon
1/3 bæger ricotta / mascarpone
1 stor håndfuld revet parmesan
Olivenolie
Løgene steges i olien til de er klare/ let gyldne i en dyb pande eller en stor gryde. Risene og hvidvinen tilsættes og koger indtil risene har suget al væden til sig. Bouillonen tilsættes lidt ad gangen mens retten simrer. Når al bouillonen er tilsat og kogt ind i risene røres parmasanen og ricottaen / mascarponen i. Når osten er smeltet ind i retten krydres med salt og peber. Til sidst tilsættes evt stegte svampe, dampet spinat, dampede asparges, friske ærteskud eller hvad man ellers har lyst til at tilføje. Risottoen kan dog sagtens spises au naturel.
Denne risotto er en af mine go-to retter, når det skal være nemt og hurtigt. Enjoy
HappyPaww skrev:MissIce skrev:Filipai skrev:En opskrift på risotto med svampe, parmesan og hvidvin, er der nogen der har en god afprøvet opskrift på det?
Jeg har måske en opskrift et sted, men jeg laver det altid efter hukommelsen:
Tidsforbrug: en lille halv time.
Et løg i fine tern
1 dl risotto-ris
1 dl hvidvin
1/2 l + bouillon
1/3 bæger ricotta / mascarpone
1 stor håndfuld revet parmesan
Olivenolie
Løgene steges i olien til de er klare/ let gyldne i en dyb pande eller en stor gryde. Risene og hvidvinen tilsættes og koger indtil risene har suget al væden til sig. Bouillonen tilsættes lidt ad gangen mens retten simrer. Når al bouillonen er tilsat og kogt ind i risene røres parmasanen og ricottaen / mascarponen i. Når osten er smeltet ind i retten krydres med salt og peber. Til sidst tilsættes evt stegte svampe, dampet spinat, dampede asparges, friske ærteskud eller hvad man ellers har lyst til at tilføje. Risottoen kan dog sagtens spises au naturel.
Denne risotto er en af mine go-to retter, når det skal være nemt og hurtigt. Enjoy
Er det til 1-2 portioner? 1 dl ris er godt nok ikke meget...
Jeg laver det altid på slump - det vigtigste er at den ikke bliver for tør, og man ikke er fedtet med parmesan og koldt smør til sidst
Viskelæder skrev:Ved I, hvornår der begynder at komme jordbær ude på de danske gårde? Er det først sådan noget juli-agtigt?
Daine skrev:Jeg er rigtig glad for at drikke chai latte. I pulverudgaven, der røres op med varm mælk. Men min mave gør knuder efterfølgende, så jeg har overvejet at prøve at udskifte mælken med laktosefri mælk, for at se om det kan afhjælpe problemet.
Men smager laktosefri mælk som alm. mælk?
Daine skrev:Viskelæder skrev:Ved I, hvornår der begynder at komme jordbær ude på de danske gårde? Er det først sådan noget juli-agtigt?
Det kommer an på vejret Men mener at juli er højsæson for pluk selv, dog ved jeg at gårde omkring hvor jeg bor begynder at annoncere med jordbær fra sidst i juni. Men igen, det kommer helt an på, hvordan vejret har artet sig.
DetSorteCirkus skrev:Daine skrev:Jeg er rigtig glad for at drikke chai latte. I pulverudgaven, der røres op med varm mælk. Men min mave gør knuder efterfølgende, så jeg har overvejet at prøve at udskifte mælken med laktosefri mælk, for at se om det kan afhjælpe problemet.
Men smager laktosefri mælk som alm. mælk?
Ja, det gør det.
Hvis du har mistanke om, at du er laktoseintoletant, vil jeg anbefale dig at gå til lægen og få det tjekket. Det er virkelig let, og jeg synes, at det giver ro og overblik at vide, hvorfor man sommetider får det underligt i maven.
PS: Grunden til, at laktosefri mælk smager som almindelig mælk, er, at navnet faktisk er misvisende. Man tager ikke laktosen ud af mælken, men tilsætter det ensym til fordøjelse af laktose, som mennesker med intolerans ikke selv producerer.
Fru Sunshine skrev:Hvordan opfører chiafrø sig, hvis man koger dem til grød eller lader dem stå og trække i væske af en art natten over?
HappyPaww skrev:Har en halv liter piskefløde der udløber i morgen. En smule skal bruges til flæskestegssovs i aften, men hvad skal jeg med resten? Kan/vil ikke lave is - der er ikke plads i fryseren...