Side 17 af 369

Re: Tråden til de små spørgsmål

: 19. apr 2016, 14:07
af Filipai
En opskrift på risotto med svampe, parmesan og hvidvin, er der nogen der har en god afprøvet opskrift på det?

Re: Tråden til de små spørgsmål

: 19. apr 2016, 14:55
af MissIce
Filipai skrev:En opskrift på risotto med svampe, parmesan og hvidvin, er der nogen der har en god afprøvet opskrift på det?

Jeg har måske en opskrift et sted, men jeg laver det altid efter hukommelsen:

Tidsforbrug: en lille halv time.

Et løg i fine tern
1 dl risotto-ris
1 dl hvidvin
1/2 l + bouillon
1/3 bæger ricotta / mascarpone
1 stor håndfuld revet parmesan
Olivenolie

Løgene steges i olien til de er klare/ let gyldne i en dyb pande eller en stor gryde. Risene og hvidvinen tilsættes og koger indtil risene har suget al væden til sig. Bouillonen tilsættes lidt ad gangen mens retten simrer. Når al bouillonen er tilsat og kogt ind i risene røres parmasanen og ricottaen / mascarponen i. Når osten er smeltet ind i retten krydres med salt og peber. Til sidst tilsættes evt stegte svampe, dampet spinat, dampede asparges, friske ærteskud eller hvad man ellers har lyst til at tilføje. Risottoen kan dog sagtens spises au naturel.

Denne risotto er en af mine go-to retter, når det skal være nemt og hurtigt. Enjoy :gogo:

Re: Tråden til de små spørgsmål

: 19. apr 2016, 18:06
af HappyPaww
MissIce skrev:
Filipai skrev:En opskrift på risotto med svampe, parmesan og hvidvin, er der nogen der har en god afprøvet opskrift på det?

Jeg har måske en opskrift et sted, men jeg laver det altid efter hukommelsen:

Tidsforbrug: en lille halv time.

Et løg i fine tern
1 dl risotto-ris
1 dl hvidvin
1/2 l + bouillon
1/3 bæger ricotta / mascarpone
1 stor håndfuld revet parmesan
Olivenolie

Løgene steges i olien til de er klare/ let gyldne i en dyb pande eller en stor gryde. Risene og hvidvinen tilsættes og koger indtil risene har suget al væden til sig. Bouillonen tilsættes lidt ad gangen mens retten simrer. Når al bouillonen er tilsat og kogt ind i risene røres parmasanen og ricottaen / mascarponen i. Når osten er smeltet ind i retten krydres med salt og peber. Til sidst tilsættes evt stegte svampe, dampet spinat, dampede asparges, friske ærteskud eller hvad man ellers har lyst til at tilføje. Risottoen kan dog sagtens spises au naturel.

Denne risotto er en af mine go-to retter, når det skal være nemt og hurtigt. Enjoy :gogo:

Er det til 1-2 portioner? 1 dl ris er godt nok ikke meget...

Jeg laver det altid på slump - det vigtigste er at den ikke bliver for tør, og man ikke er fedtet med parmesan og koldt smør til sidst :savl:

Re: Tråden til de små spørgsmål

: 19. apr 2016, 18:08
af Filipai
Jeg fik lavet en lækker risotto med en blanding af MissIces opskrift og en anden. Brugte dog ikke kold smør til sidst, men synes nu stadig det smagte godt. Brugte 1 dl per snude :)

Re: Tråden til de små spørgsmål

: 19. apr 2016, 20:36
af MissIce
HappyPaww skrev:
MissIce skrev:
Filipai skrev:En opskrift på risotto med svampe, parmesan og hvidvin, er der nogen der har en god afprøvet opskrift på det?

Jeg har måske en opskrift et sted, men jeg laver det altid efter hukommelsen:

Tidsforbrug: en lille halv time.

Et løg i fine tern
1 dl risotto-ris
1 dl hvidvin
1/2 l + bouillon
1/3 bæger ricotta / mascarpone
1 stor håndfuld revet parmesan
Olivenolie

Løgene steges i olien til de er klare/ let gyldne i en dyb pande eller en stor gryde. Risene og hvidvinen tilsættes og koger indtil risene har suget al væden til sig. Bouillonen tilsættes lidt ad gangen mens retten simrer. Når al bouillonen er tilsat og kogt ind i risene røres parmasanen og ricottaen / mascarponen i. Når osten er smeltet ind i retten krydres med salt og peber. Til sidst tilsættes evt stegte svampe, dampet spinat, dampede asparges, friske ærteskud eller hvad man ellers har lyst til at tilføje. Risottoen kan dog sagtens spises au naturel.

Denne risotto er en af mine go-to retter, når det skal være nemt og hurtigt. Enjoy :gogo:

Er det til 1-2 portioner? 1 dl ris er godt nok ikke meget...

Jeg laver det altid på slump - det vigtigste er at den ikke bliver for tør, og man ikke er fedtet med parmesan og koldt smør til sidst :savl:


Jeg plejer nu at lave risottoen som tilbehør til koteletter, frikadeller el.lign. og så rækker 1 dl ris fint til 2 personer. Mængden af ost (både parmasan og ricotta/mascarpone) gør også, at risottoen er ret tung i det, og derfor godt mættende.

Så hvor mange personer opskriften er til afhænger af serveringen... Og så selvfølgelig om det er murerarbejdsmænd eller piccoliner der serveres for :D

Re: Tråden til de små spørgsmål

: 19. apr 2016, 20:42
af Viskelæder
Ved I, hvornår der begynder at komme jordbær ude på de danske gårde? Er det først sådan noget juli-agtigt?

Re: Tråden til de små spørgsmål

: 19. apr 2016, 20:48
af Daine
Jeg er rigtig glad for at drikke chai latte. I pulverudgaven, der røres op med varm mælk. Men min mave gør knuder efterfølgende, så jeg har overvejet at prøve at udskifte mælken med laktosefri mælk, for at se om det kan afhjælpe problemet.
Men smager laktosefri mælk som alm. mælk?

Re: Tråden til de små spørgsmål

: 19. apr 2016, 20:49
af Daine
Viskelæder skrev:Ved I, hvornår der begynder at komme jordbær ude på de danske gårde? Er det først sådan noget juli-agtigt?


Det kommer an på vejret :) Men mener at juli er højsæson for pluk selv, dog ved jeg at gårde omkring hvor jeg bor begynder at annoncere med jordbær fra sidst i juni. Men igen, det kommer helt an på, hvordan vejret har artet sig.

Re: Tråden til de små spørgsmål

: 19. apr 2016, 21:05
af DetSorteCirkus
Daine skrev:Jeg er rigtig glad for at drikke chai latte. I pulverudgaven, der røres op med varm mælk. Men min mave gør knuder efterfølgende, så jeg har overvejet at prøve at udskifte mælken med laktosefri mælk, for at se om det kan afhjælpe problemet.
Men smager laktosefri mælk som alm. mælk?


Ja, det gør det.
Hvis du har mistanke om, at du er laktoseintoletant, vil jeg anbefale dig at gå til lægen og få det tjekket. Det er virkelig let, og jeg synes, at det giver ro og overblik at vide, hvorfor man sommetider får det underligt i maven.

PS: Grunden til, at laktosefri mælk smager som almindelig mælk, er, at navnet faktisk er misvisende. Man tager ikke laktosen ud af mælken, men tilsætter det ensym til fordøjelse af laktose, som mennesker med intolerans ikke selv producerer.

Re: Tråden til de små spørgsmål

: 19. apr 2016, 21:07
af Viskelæder
Daine skrev:
Viskelæder skrev:Ved I, hvornår der begynder at komme jordbær ude på de danske gårde? Er det først sådan noget juli-agtigt?


Det kommer an på vejret :) Men mener at juli er højsæson for pluk selv, dog ved jeg at gårde omkring hvor jeg bor begynder at annoncere med jordbær fra sidst i juni. Men igen, det kommer helt an på, hvordan vejret har artet sig.



Tak :) kan ikke vente!

Re: Tråden til de små spørgsmål

: 20. apr 2016, 03:51
af Daine
DetSorteCirkus skrev:
Daine skrev:Jeg er rigtig glad for at drikke chai latte. I pulverudgaven, der røres op med varm mælk. Men min mave gør knuder efterfølgende, så jeg har overvejet at prøve at udskifte mælken med laktosefri mælk, for at se om det kan afhjælpe problemet.
Men smager laktosefri mælk som alm. mælk?


Ja, det gør det.
Hvis du har mistanke om, at du er laktoseintoletant, vil jeg anbefale dig at gå til lægen og få det tjekket. Det er virkelig let, og jeg synes, at det giver ro og overblik at vide, hvorfor man sommetider får det underligt i maven.

PS: Grunden til, at laktosefri mælk smager som almindelig mælk, er, at navnet faktisk er misvisende. Man tager ikke laktosen ud af mælken, men tilsætter det ensym til fordøjelse af laktose, som mennesker med intolerans ikke selv producerer.


Tak :) Jeg kunne ikke tåle mælk som barn, men voksede lige så stille fra det. Jeg har dog aldrig drukket meget mælk og det er første gang siden dengang jeg har haft en reaktion - hvis det da er mælken jeg reagerer på. Nu prøver jeg at teste og så må jeg se om jeg skal ulejlige lægen efterfølgende.

Re: Tråden til de små spørgsmål

: 21. apr 2016, 20:30
af Fru Sunshine
Hvordan opfører chiafrø sig, hvis man koger dem til grød eller lader dem stå og trække i væske af en art natten over?

Re: Tråden til de små spørgsmål

: 22. apr 2016, 04:27
af Lykke
Fru Sunshine skrev:Hvordan opfører chiafrø sig, hvis man koger dem til grød eller lader dem stå og trække i væske af en art natten over?



Altså de bliver sådan blødere i det. Har kogt noget hindbær på et tidspunkt, og efterfølgende kommet chia ned i, det gav sådan lidt geleret/marmeladekonsistens.

Re: Tråden til de små spørgsmål

: 22. apr 2016, 05:31
af HappyPaww
Har en halv liter piskefløde der udløber i morgen. En smule skal bruges til flæskestegssovs i aften, men hvad skal jeg med resten? :D Kan/vil ikke lave is - der er ikke plads i fryseren...

Re: Tråden til de små spørgsmål

: 22. apr 2016, 06:51
af Filipai
HappyPaww skrev:Har en halv liter piskefløde der udløber i morgen. En smule skal bruges til flæskestegssovs i aften, men hvad skal jeg med resten? :D Kan/vil ikke lave is - der er ikke plads i fryseren...


Du laver panna cotta :ivrig: