Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
flicka
Indlæg: 1372
Tilmeldt: 8. sep 2015, 18:08
Kort karma: 189
Likede indlæg: 1914

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf flicka » 18. jul 2018, 17:52

Juki skrev:
flicka skrev:Vi har temmelig meget kylling i fryseren (bryster uden skind), som jeg gerne vil have lavet om til fryseegnede (gryde-)retter til de travle aftener. Men jeg er lidt ideforladt.

Nogle bud på gode opskrifter som ikke er kylling i karry, butter chicken, tikka chicken masala eller høns i asparges? :genert:

Lasagne måske? Eller suppe, medmindre det skal være gryderetter.


Jeg er ikke rigtig til kyllingelasagne. Men suppe er et godt bud :gogo:
Gryderetter er bare nemmere at varme op end suppe, hvor der også skal snittes grøntsager osv.
1
Always be yourself
unless you can be a unicorn
then always be a unicorn


A pony is a childhood dream. A horse is an adulthood treasure.
- Rebecca Carroll
Brugeravatar
flicka
Indlæg: 1372
Tilmeldt: 8. sep 2015, 18:08
Kort karma: 189
Likede indlæg: 1914

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf flicka » 18. jul 2018, 17:53

Lykke skrev:
flicka skrev:Vi har temmelig meget kylling i fryseren (bryster uden skind), som jeg gerne vil have lavet om til fryseegnede (gryde-)retter til de travle aftener. Men jeg er lidt ideforladt.

Nogle bud på gode opskrifter som ikke er kylling i karry, butter chicken, tikka chicken masala eller høns i asparges? :genert:


Tærte.

Men jeg er lidt i tvivl om det der med at genfryse, når dit kylling er på frost nu.

Ellers måske forskellige typer af sovs til pastaretter. En i tomatsovs, flødesovs, spinat/flødesovs osv.


Det burde ikke være noget problem, hvis tærten inkl. kylling er færdigbagt/tilberedt inden frysning? :gruble:

Gode forslag :gogo:
0
Always be yourself
unless you can be a unicorn
then always be a unicorn


A pony is a childhood dream. A horse is an adulthood treasure.
- Rebecca Carroll
Brugeravatar
Daine
Indlæg: 14065
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 1904
Geografisk sted: Midtjylland
Likede indlæg: 19026

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Daine » 18. jul 2018, 18:25

flicka skrev:Vi har temmelig meget kylling i fryseren (bryster uden skind), som jeg gerne vil have lavet om til fryseegnede (gryde-)retter til de travle aftener. Men jeg er lidt ideforladt.

Nogle bud på gode opskrifter som ikke er kylling i karry, butter chicken, tikka chicken masala eller høns i asparges? :genert:

Disse to opskrifter skal jeg selv i gang med, når fryseren er ved at være tom :)

http://www.webopskrifter.dk/opskrifter/ ... ing-23090/

http://smagdigfrem.dk/2014/08/03/gryder ... og-floede/
1
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland
Finidut
Indlæg: 238
Tilmeldt: 26. feb 2016, 12:32
Kort karma: 22
Likede indlæg: 221

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Finidut » 18. jul 2018, 21:04

flicka skrev:Vi har temmelig meget kylling i fryseren (bryster uden skind), som jeg gerne vil have lavet om til fryseegnede (gryde-)retter til de travle aftener. Men jeg er lidt ideforladt.

Nogle bud på gode opskrifter som ikke er kylling i karry, butter chicken, tikka chicken masala eller høns i asparges? :genert:


Hvad med sådan noget thai curry eller suppe med grøn eller rød karrypasta og kokosmælk? Eller pulled chicken til fyld i brød (fladbrød, tortillas, pitabrød, burgerboller) eller salat?
1
Brugeravatar
Juki
Indlæg: 10228
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:26
Kort karma: 783
Likede indlæg: 14749

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Juki » 18. jul 2018, 21:12

flicka skrev:
Juki skrev:
flicka skrev:Vi har temmelig meget kylling i fryseren (bryster uden skind), som jeg gerne vil have lavet om til fryseegnede (gryde-)retter til de travle aftener. Men jeg er lidt ideforladt.

Nogle bud på gode opskrifter som ikke er kylling i karry, butter chicken, tikka chicken masala eller høns i asparges? :genert:

Lasagne måske? Eller suppe, medmindre det skal være gryderetter.


Jeg er ikke rigtig til kyllingelasagne. Men suppe er et godt bud :gogo:
Gryderetter er bare nemmere at varme op end suppe, hvor der også skal snittes grøntsager osv.

Jeg lavede en lignende tråd for nylig.

Måske du kan få noget inspiration i den viewtopic.php?f=34&t=11836 :)
1
Forarget kan man altid blive

En bruger du ikke kan nå :cool2:
Brugeravatar
flicka
Indlæg: 1372
Tilmeldt: 8. sep 2015, 18:08
Kort karma: 189
Likede indlæg: 1914

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf flicka » 19. jul 2018, 08:05

Finidut skrev:
flicka skrev:Vi har temmelig meget kylling i fryseren (bryster uden skind), som jeg gerne vil have lavet om til fryseegnede (gryde-)retter til de travle aftener. Men jeg er lidt ideforladt.

Nogle bud på gode opskrifter som ikke er kylling i karry, butter chicken, tikka chicken masala eller høns i asparges? :genert:


Hvad med sådan noget thai curry eller suppe med grøn eller rød karrypasta og kokosmælk? Eller pulled chicken til fyld i brød (fladbrød, tortillas, pitabrød, burgerboller) eller salat?


Pulled chicken er et rigtig godt bud :gogo:
Så må jeg bare lave dem tilpas snasket, så de kan fryses bagefter.
1
Always be yourself
unless you can be a unicorn
then always be a unicorn


A pony is a childhood dream. A horse is an adulthood treasure.
- Rebecca Carroll
Patience
Indlæg: 438
Tilmeldt: 13. aug 2015, 19:04
Kort karma: 30
Likede indlæg: 913

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Patience » 23. jul 2018, 06:22

Er der nogen der kan give mig lidt tips i forhold til at fryse boller.
Jeg skal holde fest og vil gerne byde på hjemmebagte boller næste morgen. Normalt laver jeg koldhævede boller men det har jeg ikke mulighed for denne gang, så jeg vil gerne bage boller nogle dage før og så fryse dem ned.
Så mine spørgsmål er hvordan jeg gør det bedst? Skal de i fryseren med det samme de kommer ud af ovnen eller skal de køle af først? Og hvordan så når de skal varmes - skal de tø op først eller kan de komme i ovnen direkte fra frost? Og hvor længe og ved hvor høj varme skal de have?
0
There are only four questions of value in life. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same: only love.
Brugeravatar
POCKETKITTEN
Indlæg: 2918
Tilmeldt: 28. dec 2015, 18:47
Kort karma: 640
Likede indlæg: 9768

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf POCKETKITTEN » 31. jul 2018, 11:37

Kan man fryse falafelfars og bruge det senere?
0
my sexuality is James McAvoy angrily sitting in the desert in that lilac v neck shirt
Brugeravatar
LadyFox
Indlæg: 11329
Tilmeldt: 27. dec 2015, 19:02
Kort karma: 1255
Geografisk sted: Kbh
Likede indlæg: 20718

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf LadyFox » 31. jul 2018, 12:23

POCKETKITTEN skrev:Kan man fryse falafelfars og bruge det senere?

Jeg har i hvert fald haft held med det en enkelt gang. Så det er ikke umuligt.
0
"For fucks sake, I'm talking dangerous. Don't nobody talk dangerous anymore? Jesus!"
Brugeravatar
Rapfisk
Indlæg: 4572
Tilmeldt: 20. aug 2015, 16:27
Kort karma: 964
Likede indlæg: 8219

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Rapfisk » 1. aug 2018, 15:08

Hr. Rap har besluttet, at frysepizza er det eneste lyksaliggørende til aftensmad i aften :tie:

Jeg vil gerne lave en salat til, men hvilken?

Pizzaen er formodentlig med skinke eller pepperoni.
0
#TeamFrederiksberg

Livslinjen: 70 201 201
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 5021
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 617
Likede indlæg: 6328

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 1. aug 2018, 16:37

Rapfisk skrev:Hr. Rap har besluttet, at frysepizza er det eneste lyksaliggørende til aftensmad i aften :tie:

Jeg vil gerne lave en salat til, men hvilken?

Pizzaen er formodentlig med skinke eller pepperoni.

Sikkert for sent, men jeg ville lave tomatsalat :)
0
I don't follow rules. I follow dogs. On Instagram.
Brugeravatar
Rapfisk
Indlæg: 4572
Tilmeldt: 20. aug 2015, 16:27
Kort karma: 964
Likede indlæg: 8219

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Rapfisk » 1. aug 2018, 17:19

Pandesteg skrev:
Rapfisk skrev:Hr. Rap har besluttet, at frysepizza er det eneste lyksaliggørende til aftensmad i aften :tie:

Jeg vil gerne lave en salat til, men hvilken?

Pizzaen er formodentlig med skinke eller pepperoni.

Sikkert for sent, men jeg ville lave tomatsalat :)

Det er for sent, men det var også det, jeg endte med, så måske fik du telepateret til mig :D
0
#TeamFrederiksberg

Livslinjen: 70 201 201
Brugeravatar
Tilly
Indlæg: 2203
Tilmeldt: 14. aug 2015, 15:01
Kort karma: 184
Likede indlæg: 3509

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Tilly » 3. aug 2018, 07:37

Jeg har en pakke røget laksefilet i køleskabet som jeg åbnede i mandags. På pakken står der at den skal spises inden for et døgn efter åbning, så jeg burde vel kassere den? Eller ville I spise en røget laksefilet 4 dage efter I have åbnet pakken? Jeg har pakket den ind i en frysepose... Der ærgrer mig at jeg glemt den, for mere end halvdelen er tilbage...
0
Brugeravatar
Daine
Indlæg: 14065
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 1904
Geografisk sted: Midtjylland
Likede indlæg: 19026

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Daine » 3. aug 2018, 07:41

Tilly skrev:Jeg har en pakke røget laksefilet i køleskabet som jeg åbnede i mandags. På pakken står der at den skal spises inden for et døgn efter åbning, så jeg burde vel kassere den? Eller ville I spise en røget laksefilet 4 dage efter I have åbnet pakken? Jeg har pakket den ind i en frysepose... Der ærgrer mig at jeg glemt den, for mere end halvdelen er tilbage...

Jeg ville ikke gøre det, ikke efter 4 dage. Men jeg er også en smule hys når det kommer til fiskeprodukter, jeg ved reelt ikke hvor stor en betydning det har :)
2
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland
IrmaPigen
Indlæg: 3480
Tilmeldt: 17. apr 2016, 06:38
Kort karma: 352
Likede indlæg: 4216

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf IrmaPigen » 3. aug 2018, 08:07

Jeg kunne godt tænke mig at finde to økologiske kalkunlår til grillen.

Hvor finder jeg det?
I området fra kbh og ned til Køge og ud til Roskilde.
0

Tilbage til "Mad og drikke"