Side 161 af 368

Re: Tråden til de små spørgsmål

: 29. dec 2018, 10:17
af milisa
Ado skrev:
milisa skrev:Jeg skal lave en nytårsdessert med bla en fløde-husblas baseret mousse. Jeg vil gerne lave så meget som muligt på forhånd, men det har jeg bare ingen erfaring med.

Holdbarhedsmæssigt er jeg sikker på, men konsistensen? Kan en sådan mousse laves dagen før og stadig blive god? Kan den sætte sig i en skål og senere flyttes over i sprøjtepose? Eller er jeg nødt til at finde tiden til det i løbet af nytårsdag?

En mousse skal helst ikke flyttes, når den har sat sig. Konsistensen bliver træls. :)


Men kan den så fyldes i sprøjtepose dagen før? Jeg tænker på, sådan noget daggammelt flødeskum er sjældent optimalt, men det er måske noget andet med mousser. Har altid lavet mine desserter og kager "ud i et", så har minus erfaring med at være på forkant!

Re: Tråden til de små spørgsmål

: 29. dec 2018, 10:18
af milisa
Muspel skrev:
milisa skrev:Jeg skal lave en nytårsdessert med bla en fløde-husblas baseret mousse. Jeg vil gerne lave så meget som muligt på forhånd, men det har jeg bare ingen erfaring med.

Holdbarhedsmæssigt er jeg sikker på, men konsistensen? Kan en sådan mousse laves dagen før og stadig blive god? Kan den sætte sig i en skål og senere flyttes over i sprøjtepose? Eller er jeg nødt til at finde tiden til det i løbet af nytårsdag?


Det kan du ikke. Hvad skal den samles med? Hvis det er i kage fx kan du måske nå bundene også?
Hvis det er sådan nogle toppe på en tallerken (fx citronmousse til pandekager) kan du måske sprøjte dem i form på et fad og opbevare dem på køl- og så flytte dem på deres plads dagen efter...


Vi er mere ude i toppe - tænk millefeuilles style. Det kunne måske godt lade sig gøre at flytte dem, men ville dælme helst være fri. Og desserten skal samles frisk ellers bliver kagelagene rigtig trælse.

Re: Tråden til de små spørgsmål

: 29. dec 2018, 10:19
af Ado
milisa skrev:
Ado skrev:
milisa skrev:Jeg skal lave en nytårsdessert med bla en fløde-husblas baseret mousse. Jeg vil gerne lave så meget som muligt på forhånd, men det har jeg bare ingen erfaring med.

Holdbarhedsmæssigt er jeg sikker på, men konsistensen? Kan en sådan mousse laves dagen før og stadig blive god? Kan den sætte sig i en skål og senere flyttes over i sprøjtepose? Eller er jeg nødt til at finde tiden til det i løbet af nytårsdag?

En mousse skal helst ikke flyttes, når den har sat sig. Konsistensen bliver træls. :)


Men kan den så fyldes i sprøjtepose dagen før? Jeg tænker på, sådan noget daggammelt flødeskum er sjældent optimalt, men det er måske noget andet med mousser. Har altid lavet mine desserter og kager "ud i et", så har minus erfaring med at være på forkant!

Jeg har altid lært, at mousser ikke må flyttes. Men hende konditoreleven, der har kanalen "Den søde tand" på YouTube gør det, når hun laver lagkager. Det jeg har hørt er bare, at mousserne vil lægge sig for kompakt i kagen og ikke blive en integreret del.

Re: Tråden til de små spørgsmål

: 29. dec 2018, 10:20
af Muspel
milisa skrev:
Muspel skrev:
milisa skrev:Jeg skal lave en nytårsdessert med bla en fløde-husblas baseret mousse. Jeg vil gerne lave så meget som muligt på forhånd, men det har jeg bare ingen erfaring med.

Holdbarhedsmæssigt er jeg sikker på, men konsistensen? Kan en sådan mousse laves dagen før og stadig blive god? Kan den sætte sig i en skål og senere flyttes over i sprøjtepose? Eller er jeg nødt til at finde tiden til det i løbet af nytårsdag?


Det kan du ikke. Hvad skal den samles med? Hvis det er i kage fx kan du måske nå bundene også?
Hvis det er sådan nogle toppe på en tallerken (fx citronmousse til pandekager) kan du måske sprøjte dem i form på et fad og opbevare dem på køl- og så flytte dem på deres plads dagen efter...


Vi er mere ude i toppe - tænk millefeuilles style. Det kunne måske godt lade sig gøre at flytte dem, men ville dælme helst være fri. Og desserten skal samles frisk ellers bliver kagelagene rigtig trælse.



Så er der nok ikke andet for end at vente med moussen til ‘på dagen’ også. Efter en times tid i sprøjtepose har det sat sig, og du får ikke held med at sprøjte ud til noget pænt.

Re: Tråden til de små spørgsmål

: 29. dec 2018, 15:36
af Sof
Mangler lidt ideer til en snack vi kan tage med til nytår (den skal kunne holde til en 30-40 min biltur).

Noget snack-værk til 8 voksne, i forvejen er der chips, kransekage og desserten i år er “Valrhona Grand Cru-chokoladekage med saltkaramel, syltede brombær, krokant og rød syre”, så tænker ikke det skal være mere kage.

Det skal være noget man kan spise mens der bliver spillet brætspil og går sådan lidt til og fra. Er kun selv kommet på *noget* med frugt

Re: Tråden til de små spørgsmål

: 29. dec 2018, 16:51
af MissIce
Kan man godt lave løgsuppe på forhånd, og så varme det op igen, når det skal serveres? Og kan man fryse rester?

Jeg overvejer at lave løgsuppe til natmad nytårsaften. Men kun hvis jeg kan lave det om eftermiddagen, og så varme det op igen på et passende tidspunkt på natten. Og jeg er meget I tvivl om, hvor meget der egentlig vil blive spist, så det ville være fedt at kunne lave en kæmpe-portion, og så fryse resterne ned til nem aftensmad i fremtiden.

Hvad siger I? Kan løgsuppe laves på forhånd? Og kan rester fryses?

Re: Tråden til de små spørgsmål

: 29. dec 2018, 16:54
af Daine
MissIce skrev:Kan man godt lave løgsuppe på forhånd, og så varme det op igen, når det skal serveres? Og kan man fryse rester?

Jeg overvejer at lave løgsuppe til natmad nytårsaften. Men kun hvis jeg kan lave det om eftermiddagen, og så varme det op igen på et passende tidspunkt på natten. Og jeg er meget I tvivl om, hvor meget der egentlig vil blive spist, så det ville være fedt at kunne lave en kæmpe-portion, og så fryse resterne ned til nem aftensmad i fremtiden.

Hvad siger I? Kan løgsuppe laves på forhånd? Og kan rester fryses?

Jeg laver jævnligt en stor portion som jeg så fryser ned i mindre bøtter - jeg elsker løgsuppe :) Jeg synes den smager fint når den er tøet op og opvarmet igen, jeg oplever ikke at løgene bliver smattede eller noget. Så jeg ville sige ja til begge dele.

Re: Tråden til de små spørgsmål

: 29. dec 2018, 17:44
af MissIce
Daine skrev:
MissIce skrev:Kan man godt lave løgsuppe på forhånd, og så varme det op igen, når det skal serveres? Og kan man fryse rester?

Jeg overvejer at lave løgsuppe til natmad nytårsaften. Men kun hvis jeg kan lave det om eftermiddagen, og så varme det op igen på et passende tidspunkt på natten. Og jeg er meget I tvivl om, hvor meget der egentlig vil blive spist, så det ville være fedt at kunne lave en kæmpe-portion, og så fryse resterne ned til nem aftensmad i fremtiden.

Hvad siger I? Kan løgsuppe laves på forhånd? Og kan rester fryses?

Jeg laver jævnligt en stor portion som jeg så fryser ned i mindre bøtter - jeg elsker løgsuppe :) Jeg synes den smager fint når den er tøet op og opvarmet igen, jeg oplever ikke at løgene bliver smattede eller noget. Så jeg ville sige ja til begge dele.


Super! Løgsuppe it is then :D

Men først til natmad - for så kan gæsterne nemlig bare fise hjem(me). :lol:

Re: Tråden til de små spørgsmål

: 29. dec 2018, 18:07
af Misantropen
Sof skrev:Mangler lidt ideer til en snack vi kan tage med til nytår (den skal kunne holde til en 30-40 min biltur).

Noget snack-værk til 8 voksne, i forvejen er der chips, kransekage og desserten i år er “Valrhona Grand Cru-chokoladekage med saltkaramel, syltede brombær, krokant og rød syre”, så tænker ikke det skal være mere kage.

Det skal være noget man kan spise mens der bliver spillet brætspil og går sådan lidt til og fra. Er kun selv kommet på *noget* med frugt

Pindemadder eller små spyd med frugt og grønt(der ikke er for sødt eller tungt) og hvad der kan passe til smagsmæssigt. Fx mozzarella, feta, skinke, oliven osv.

Evt. kan det serveres i små stykker så man selv tager med et spyd eller en gaffel. Det er ikke så fint, men det kan være vældig hyggeligt og intimt alligevel :)

Re: Tråden til de små spørgsmål

: 30. dec 2018, 06:59
af IrmaPigen
Nogen der ved, om man kan få glukosesirup i almindelige dagligvare forretninger, feks bilka?

Re: Tråden til de små spørgsmål

: 30. dec 2018, 07:05
af Patience
IrmaPigen skrev:Nogen der ved, om man kan få glukosesirup i almindelige dagligvare forretninger, feks bilka?

Jeg har købt mit i Super Brugsen, så jeg er sikker på at Bilka også har det.

Re: Tråden til de små spørgsmål

: 30. dec 2018, 08:39
af Stitch
IrmaPigen skrev:Nogen der ved, om man kan få glukosesirup i almindelige dagligvare forretninger, feks bilka?


Jeg har set det i Rema.

Re: Tråden til de små spørgsmål

: 30. dec 2018, 09:19
af Filipai
IrmaPigen skrev:Nogen der ved, om man kan få glukosesirup i almindelige dagligvare forretninger, feks bilka?


Bilka har det i følge deres to go side

https://www.bilkatogo.dk/produkt/dansuk ... rup/17366/

Re: Tråden til de små spørgsmål

: 30. dec 2018, 10:01
af IrmaPigen
Filipai skrev:
IrmaPigen skrev:Nogen der ved, om man kan få glukosesirup i almindelige dagligvare forretninger, feks bilka?


Bilka har det i følge deres to go side

https://www.bilkatogo.dk/produkt/dansuk ... rup/17366/


Tak. Jeg fik det i Bilka.

Re: Tråden til de små spørgsmål

: 30. dec 2018, 11:23
af Æble
Vi skal have fritter og bearnaise i morgen. Hvordan undgår jeg at vi skal stå samtidig og svede og komfuret? Hvilken rækkefølge og tidsplan? Umiddelbart skal begge ting jo laves lige før vi skal spise det.