Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Daine
Indlæg: 17021
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 2170
Geografisk sted: Midtjylland
Likede indlæg: 23677

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Daine » 6. sep 2018, 14:29

Helstegt kylling i ovn ... hvordan undgår jeg den bliver tør? :gruble:
Jeg har en lille kylling (ca 1600 g) jeg skal have i morgen aften, men de sidste gange jeg har lavet helstegt kylling synes jeg brystet er blevet noget tørt. Er der et godt råd til hvordan jeg undgår det? Lårene skulle jo gerne blive gennemstegte og møre.
0
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland

Jo mere viden man tilegner sig, des mere ved man, at der er ting man ikke ved. Ting man før ikke anede at man ikke vidste, ved man nu, at man ikke ved.
Brugeravatar
Brutus
Indlæg: 332
Tilmeldt: 20. sep 2015, 16:03
Kort karma: 23
Likede indlæg: 610

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Brutus » 6. sep 2018, 14:37

https://madensverden.dk/kylling-paa-daa ... ift-med-...

prøv denne opskrift. Coladåsen kan, hvis det ønskes, udskiftet med en øldåse (med noget i selvfølgelig)

Det er nemt, og det er int' så ringe :gogo:
2
For many and many a year ago.
in a kingdom by the sea
Brugeravatar
Stitch
Indlæg: 2746
Tilmeldt: 13. jun 2017, 12:11
Kort karma: 342
Likede indlæg: 5112

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Stitch » 6. sep 2018, 14:39

Daine skrev:Helstegt kylling i ovn ... hvordan undgår jeg den bliver tør? :gruble:
Jeg har en lille kylling (ca 1600 g) jeg skal have i morgen aften, men de sidste gange jeg har lavet helstegt kylling synes jeg brystet er blevet noget tørt. Er der et godt råd til hvordan jeg undgår det? Lårene skulle jo gerne blive gennemstegte og møre.


Jeg laver kylling i pose eller rømertorpf. Så bliver den mør og slet ikke tør :)
3
Brugeravatar
Brutus
Indlæg: 332
Tilmeldt: 20. sep 2015, 16:03
Kort karma: 23
Likede indlæg: 610

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Brutus » 6. sep 2018, 14:41

Brutus skrev:https://madensverden.dk/kylling-paa-daase-i-ovn-eller-grill-opskrift-med-...

prøv denne opskrift. Coladåsen kan, hvis det ønskes, udskiftes med en øldåse (med noget i selvfølgelig)

Det er nemt, og det er int' så ringe :gogo:
0
For many and many a year ago.
in a kingdom by the sea
Brugeravatar
Spjaerten
Indlæg: 5742
Tilmeldt: 11. aug 2015, 18:58
Kort karma: 1418
Likede indlæg: 5636

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Spjaerten » 6. sep 2018, 14:41

Daine skrev:Helstegt kylling i ovn ... hvordan undgår jeg den bliver tør? :gruble:
Jeg har en lille kylling (ca 1600 g) jeg skal have i morgen aften, men de sidste gange jeg har lavet helstegt kylling synes jeg brystet er blevet noget tørt. Er der et godt råd til hvordan jeg undgår det? Lårene skulle jo gerne blive gennemstegte og møre.

Hvor meget gir du den af tid og grader?
0
Tryk på * :slem:
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 4159
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 568
Likede indlæg: 11002

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 6. sep 2018, 14:50

Daine skrev:Helstegt kylling i ovn ... hvordan undgår jeg den bliver tør? :gruble:
Jeg har en lille kylling (ca 1600 g) jeg skal have i morgen aften, men de sidste gange jeg har lavet helstegt kylling synes jeg brystet er blevet noget tørt. Er der et godt råd til hvordan jeg undgår det? Lårene skulle jo gerne blive gennemstegte og møre.

Jeg synes det er nemmest ved at skære ryggen op og folde den ud i "spatchcock". Så er den også hurtigere tilberedt :gogo:

Og ellers vil jeg sige, at du skal være meget opmærksom på tiden. Problemet er jo at brystet bliver færdigt før lårene, og dermed tørt. Langtidsstegning ved lavere temperatur og så et skud under grill til sidst fungerer rimelig godt. Og så skal den generelt have 10-15 minutter kortere end der står på pakken. Lårene skal selvfølgelig have klar saft, men den må ikke blive 80 grader i brystet som ellers er "påkrævet".
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
1
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 9723
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 790
Likede indlæg: 14356

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Persnikedy » 6. sep 2018, 15:12

Daine skrev:Helstegt kylling i ovn ... hvordan undgår jeg den bliver tør? :gruble:
Jeg har en lille kylling (ca 1600 g) jeg skal have i morgen aften, men de sidste gange jeg har lavet helstegt kylling synes jeg brystet er blevet noget tørt. Er der et godt råd til hvordan jeg undgår det? Lårene skulle jo gerne blive gennemstegte og møre.


Tag en citron, tag skrællen af (det hvide for det er bittert, hvis du river det gule af først og kommer ind i kyllingen er det ekstra bonus) og kom den ind i kyllingen. Det holder den fugtig indefra at den ligger der og "koger"
1
Fab-Yule-Ous
Brugeravatar
Filipai
Indlæg: 3217
Tilmeldt: 4. sep 2015, 06:04
Kort karma: 684
Likede indlæg: 5372

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Filipai » 6. sep 2018, 15:20

Daine skrev:Helstegt kylling i ovn ... hvordan undgår jeg den bliver tør? :gruble:
Jeg har en lille kylling (ca 1600 g) jeg skal have i morgen aften, men de sidste gange jeg har lavet helstegt kylling synes jeg brystet er blevet noget tørt. Er der et godt råd til hvordan jeg undgår det? Lårene skulle jo gerne blive gennemstegte og møre.


Brutus skrev:https://madensverden.dk/kylling-paa-daase-i-ovn-eller-grill-opskrift-med-...

prøv denne opskrift. Coladåsen kan, hvis det ønskes, udskiftet med en øldåse (med noget i selvfølgelig)

Det er nemt, og det er int' så ringe :gogo:



Jeg plejer at dele/flække kyllingen, tørre den og så give den et godt lag groft salt, og så 30-35 minutter i ovnen ved 200 grader. Det plejer at smage godt. Det skal dog siges at det er min mand der spiser brystkødet, så han kan jo lyve for mig :P

Og så vil jeg forøvrigt lige fraråde det med at smide en nogen som helst dåse op i noget man skal spise. Dåserne er ikke lavet til at blive opvarmet, og afgiver derfor hormonforstyrrende stoffer.
5
Brugeravatar
Daine
Indlæg: 17021
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 2170
Geografisk sted: Midtjylland
Likede indlæg: 23677

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Daine » 6. sep 2018, 16:00

Spjaerten skrev:
Daine skrev:Helstegt kylling i ovn ... hvordan undgår jeg den bliver tør? :gruble:
Jeg har en lille kylling (ca 1600 g) jeg skal have i morgen aften, men de sidste gange jeg har lavet helstegt kylling synes jeg brystet er blevet noget tørt. Er der et godt råd til hvordan jeg undgår det? Lårene skulle jo gerne blive gennemstegte og møre.

Hvor meget gir du den af tid og grader?

Omkring 5 kvarter ved 200 grader.
0
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland

Jo mere viden man tilegner sig, des mere ved man, at der er ting man ikke ved. Ting man før ikke anede at man ikke vidste, ved man nu, at man ikke ved.
Brugeravatar
Daine
Indlæg: 17021
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 2170
Geografisk sted: Midtjylland
Likede indlæg: 23677

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Daine » 6. sep 2018, 16:05

Filipai skrev:
Daine skrev:Helstegt kylling i ovn ... hvordan undgår jeg den bliver tør? :gruble:
Jeg har en lille kylling (ca 1600 g) jeg skal have i morgen aften, men de sidste gange jeg har lavet helstegt kylling synes jeg brystet er blevet noget tørt. Er der et godt råd til hvordan jeg undgår det? Lårene skulle jo gerne blive gennemstegte og møre.


Brutus skrev:https://madensverden.dk/kylling-paa-daase-i-ovn-eller-grill-opskrift-med-...

prøv denne opskrift. Coladåsen kan, hvis det ønskes, udskiftet med en øldåse (med noget i selvfølgelig)

Det er nemt, og det er int' så ringe :gogo:



Jeg plejer at dele/flække kyllingen, tørre den og så give den et godt lag groft salt, og så 30-35 minutter i ovnen ved 200 grader. Det plejer at smage godt. Det skal dog siges at det er min mand der spiser brystkødet, så han kan jo lyve for mig :P

Og så vil jeg forøvrigt lige fraråde det med at smide en nogen som helst dåse op i noget man skal spise. Dåserne er ikke lavet til at blive opvarmet, og afgiver derfor hormonforstyrrende stoffer.

Kan du godt få lårene tilberedt på 30 min? De gange jeg laver kyllingelår alene synes jeg jeg skal op på mindst 3 kvarter.

Jeg har overvejet at flække den i ryggen, og så var min tanke faktisk at dække brystet med folie de første 15-20 minutter. Men jeg aner ikke, om det er dumt :genert:
0
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland

Jo mere viden man tilegner sig, des mere ved man, at der er ting man ikke ved. Ting man før ikke anede at man ikke vidste, ved man nu, at man ikke ved.
Brugeravatar
PaleSeptember
Indlæg: 2830
Tilmeldt: 16. dec 2015, 17:28
Kort karma: 220
Likede indlæg: 4380

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf PaleSeptember » 6. sep 2018, 16:05

HappyPaww skrev:
Daine skrev:Helstegt kylling i ovn ... hvordan undgår jeg den bliver tør? :gruble:
Jeg har en lille kylling (ca 1600 g) jeg skal have i morgen aften, men de sidste gange jeg har lavet helstegt kylling synes jeg brystet er blevet noget tørt. Er der et godt råd til hvordan jeg undgår det? Lårene skulle jo gerne blive gennemstegte og møre.

Jeg synes det er nemmest ved at skære ryggen op og folde den ud i "spatchcock". Så er den også hurtigere tilberedt :gogo:

Og ellers vil jeg sige, at du skal være meget opmærksom på tiden. Problemet er jo at brystet bliver færdigt før lårene, og dermed tørt. Langtidsstegning ved lavere temperatur og så et skud under grill til sidst fungerer rimelig godt. Og så skal den generelt have 10-15 minutter kortere end der står på pakken. Lårene skal selvfølgelig have klar saft, men den må ikke blive 80 grader i brystet som ellers er "påkrævet".


Sådan gør jeg også altid, og så mener jeg, at det er 75 grader i lårene, jeg går efter.
1
Brugeravatar
Daine
Indlæg: 17021
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 2170
Geografisk sted: Midtjylland
Likede indlæg: 23677

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Daine » 6. sep 2018, 16:11

HappyPaww skrev:
Daine skrev:Helstegt kylling i ovn ... hvordan undgår jeg den bliver tør? :gruble:
Jeg har en lille kylling (ca 1600 g) jeg skal have i morgen aften, men de sidste gange jeg har lavet helstegt kylling synes jeg brystet er blevet noget tørt. Er der et godt råd til hvordan jeg undgår det? Lårene skulle jo gerne blive gennemstegte og møre.

Jeg synes det er nemmest ved at skære ryggen op og folde den ud i "spatchcock". Så er den også hurtigere tilberedt :gogo:

Og ellers vil jeg sige, at du skal være meget opmærksom på tiden. Problemet er jo at brystet bliver færdigt før lårene, og dermed tørt. Langtidsstegning ved lavere temperatur og så et skud under grill til sidst fungerer rimelig godt. Og så skal den generelt have 10-15 minutter kortere end der står på pakken. Lårene skal selvfølgelig have klar saft, men den må ikke blive 80 grader i brystet som ellers er "påkrævet".

Jeg har tænkt langtidsstegning, men jeg er ikke sådan vildt god i et køkken, så jeg strander ofte på at jeg ikke aner hvor længe og ved hvilken temperatur jeg skal arbejde med :D Gad godt en hjemmeside kunne give nogle råd a la "Hvis kyllingen er 1600 gram, og du vil stege i 3 timer skal det være på "x" temperatur. Vil du derimod stege i 5 timer skal du stille ovnen på "x"."
Det kunne jeg da finde ud af så :D
0
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland

Jo mere viden man tilegner sig, des mere ved man, at der er ting man ikke ved. Ting man før ikke anede at man ikke vidste, ved man nu, at man ikke ved.
Brugeravatar
PaleSeptember
Indlæg: 2830
Tilmeldt: 16. dec 2015, 17:28
Kort karma: 220
Likede indlæg: 4380

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf PaleSeptember » 6. sep 2018, 16:35

Daine skrev:
HappyPaww skrev:
Daine skrev:Helstegt kylling i ovn ... hvordan undgår jeg den bliver tør? :gruble:
Jeg har en lille kylling (ca 1600 g) jeg skal have i morgen aften, men de sidste gange jeg har lavet helstegt kylling synes jeg brystet er blevet noget tørt. Er der et godt råd til hvordan jeg undgår det? Lårene skulle jo gerne blive gennemstegte og møre.

Jeg synes det er nemmest ved at skære ryggen op og folde den ud i "spatchcock". Så er den også hurtigere tilberedt :gogo:

Og ellers vil jeg sige, at du skal være meget opmærksom på tiden. Problemet er jo at brystet bliver færdigt før lårene, og dermed tørt. Langtidsstegning ved lavere temperatur og så et skud under grill til sidst fungerer rimelig godt. Og så skal den generelt have 10-15 minutter kortere end der står på pakken. Lårene skal selvfølgelig have klar saft, men den må ikke blive 80 grader i brystet som ellers er "påkrævet".

Jeg har tænkt langtidsstegning, men jeg er ikke sådan vildt god i et køkken, så jeg strander ofte på at jeg ikke aner hvor længe og ved hvilken temperatur jeg skal arbejde med :D Gad godt en hjemmeside kunne give nogle råd a la "Hvis kyllingen er 1600 gram, og du vil stege i 3 timer skal det være på "x" temperatur. Vil du derimod stege i 5 timer skal du stille ovnen på "x"."
Det kunne jeg da finde ud af så :D


Ja, det er ikke så nemt, men hvis du stiller ovnen på lav temperatur og går efter 75 grader i låret, så kan du sagtens langtidsstege. Problemet er bare at få sprød skind så.
0
Brugeravatar
Daine
Indlæg: 17021
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 2170
Geografisk sted: Midtjylland
Likede indlæg: 23677

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Daine » 6. sep 2018, 16:51

PaleSeptember skrev:
Daine skrev:
HappyPaww skrev:
Daine skrev:Helstegt kylling i ovn ... hvordan undgår jeg den bliver tør? :gruble:
Jeg har en lille kylling (ca 1600 g) jeg skal have i morgen aften, men de sidste gange jeg har lavet helstegt kylling synes jeg brystet er blevet noget tørt. Er der et godt råd til hvordan jeg undgår det? Lårene skulle jo gerne blive gennemstegte og møre.

Jeg synes det er nemmest ved at skære ryggen op og folde den ud i "spatchcock". Så er den også hurtigere tilberedt :gogo:

Og ellers vil jeg sige, at du skal være meget opmærksom på tiden. Problemet er jo at brystet bliver færdigt før lårene, og dermed tørt. Langtidsstegning ved lavere temperatur og så et skud under grill til sidst fungerer rimelig godt. Og så skal den generelt have 10-15 minutter kortere end der står på pakken. Lårene skal selvfølgelig have klar saft, men den må ikke blive 80 grader i brystet som ellers er "påkrævet".

Jeg har tænkt langtidsstegning, men jeg er ikke sådan vildt god i et køkken, så jeg strander ofte på at jeg ikke aner hvor længe og ved hvilken temperatur jeg skal arbejde med :D Gad godt en hjemmeside kunne give nogle råd a la "Hvis kyllingen er 1600 gram, og du vil stege i 3 timer skal det være på "x" temperatur. Vil du derimod stege i 5 timer skal du stille ovnen på "x"."
Det kunne jeg da finde ud af så :D


Ja, det er ikke så nemt, men hvis du stiller ovnen på lav temperatur og går efter 75 grader i låret, så kan du sagtens langtidsstege. Problemet er bare at få sprød skind så.

Det sidste kunne nok ordnes med grill til sidst, men jeg er nødt til at have noget timeantal at arbejde ud fra, så jeg ved hvornår jeg skal sætte den i ovnen hvis jeg skal spise ved 18-tiden :D
0
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland

Jo mere viden man tilegner sig, des mere ved man, at der er ting man ikke ved. Ting man før ikke anede at man ikke vidste, ved man nu, at man ikke ved.
Brugeravatar
Guilded_Lily
Indlæg: 6711
Tilmeldt: 12. sep 2015, 09:41
Kort karma: 525
Likede indlæg: 6851

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Guilded_Lily » 7. sep 2018, 07:25

Daine: husker du at dryppe den jævnligt med stegefedtet/saften i fadet?

Jeg plejer at flække den i ryggen, krydre med salt på inder- og yderside, lægge klatter af margarine rundt på kyllingen og smække den i ovnen 1 time v. 200 grader. Jeg drypper den 4-5 gange under stegningen. Altid gennemstegt, mørt, saftigt og sprødt skind.
1

Tilbage til "Mad og drikke"