Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Trappestige
Indlæg: 394
Tilmeldt: 1. jul 2018, 09:30
Kort karma: 37
Likede indlæg: 654

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Trappestige » 2. sep 2018, 08:33

Tak prøver i Lidl og Bilka. :gogo:
0
Brugeravatar
Daine
Indlæg: 14875
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 1988
Geografisk sted: Midtjylland
Likede indlæg: 20457

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Daine » 6. sep 2018, 14:29

Helstegt kylling i ovn ... hvordan undgår jeg den bliver tør? :gruble:
Jeg har en lille kylling (ca 1600 g) jeg skal have i morgen aften, men de sidste gange jeg har lavet helstegt kylling synes jeg brystet er blevet noget tørt. Er der et godt råd til hvordan jeg undgår det? Lårene skulle jo gerne blive gennemstegte og møre.
0
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland
Brugeravatar
Brutus
Indlæg: 256
Tilmeldt: 20. sep 2015, 16:03
Kort karma: 14
Likede indlæg: 440

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Brutus » 6. sep 2018, 14:37

https://madensverden.dk/kylling-paa-daa ... ift-med-...

prøv denne opskrift. Coladåsen kan, hvis det ønskes, udskiftet med en øldåse (med noget i selvfølgelig)

Det er nemt, og det er int' så ringe :gogo:
2
For many and many a year ago.
in a kingdom by the sea
Brugeravatar
Stitch
Indlæg: 1543
Tilmeldt: 13. jun 2017, 12:11
Kort karma: 188
Likede indlæg: 2638

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Stitch » 6. sep 2018, 14:39

Daine skrev:Helstegt kylling i ovn ... hvordan undgår jeg den bliver tør? :gruble:
Jeg har en lille kylling (ca 1600 g) jeg skal have i morgen aften, men de sidste gange jeg har lavet helstegt kylling synes jeg brystet er blevet noget tørt. Er der et godt råd til hvordan jeg undgår det? Lårene skulle jo gerne blive gennemstegte og møre.


Jeg laver kylling i pose eller rømertorpf. Så bliver den mør og slet ikke tør :)
3
Brugeravatar
Brutus
Indlæg: 256
Tilmeldt: 20. sep 2015, 16:03
Kort karma: 14
Likede indlæg: 440

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Brutus » 6. sep 2018, 14:41

Brutus skrev:https://madensverden.dk/kylling-paa-daase-i-ovn-eller-grill-opskrift-med-...

prøv denne opskrift. Coladåsen kan, hvis det ønskes, udskiftes med en øldåse (med noget i selvfølgelig)

Det er nemt, og det er int' så ringe :gogo:
0
For many and many a year ago.
in a kingdom by the sea
Brugeravatar
Spjaerten
Indlæg: 5134
Tilmeldt: 11. aug 2015, 18:58
Kort karma: 1345
Likede indlæg: 5004

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Spjaerten » 6. sep 2018, 14:41

Daine skrev:Helstegt kylling i ovn ... hvordan undgår jeg den bliver tør? :gruble:
Jeg har en lille kylling (ca 1600 g) jeg skal have i morgen aften, men de sidste gange jeg har lavet helstegt kylling synes jeg brystet er blevet noget tørt. Er der et godt råd til hvordan jeg undgår det? Lårene skulle jo gerne blive gennemstegte og møre.

Hvor meget gir du den af tid og grader?
0
Tryk på * :slem:
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 3407
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 480
Likede indlæg: 8802

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 6. sep 2018, 14:50

Daine skrev:Helstegt kylling i ovn ... hvordan undgår jeg den bliver tør? :gruble:
Jeg har en lille kylling (ca 1600 g) jeg skal have i morgen aften, men de sidste gange jeg har lavet helstegt kylling synes jeg brystet er blevet noget tørt. Er der et godt råd til hvordan jeg undgår det? Lårene skulle jo gerne blive gennemstegte og møre.

Jeg synes det er nemmest ved at skære ryggen op og folde den ud i "spatchcock". Så er den også hurtigere tilberedt :gogo:

Og ellers vil jeg sige, at du skal være meget opmærksom på tiden. Problemet er jo at brystet bliver færdigt før lårene, og dermed tørt. Langtidsstegning ved lavere temperatur og så et skud under grill til sidst fungerer rimelig godt. Og så skal den generelt have 10-15 minutter kortere end der står på pakken. Lårene skal selvfølgelig have klar saft, men den må ikke blive 80 grader i brystet som ellers er "påkrævet".
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
1
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 8509
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 665
Likede indlæg: 12298

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Persnikedy » 6. sep 2018, 15:12

Daine skrev:Helstegt kylling i ovn ... hvordan undgår jeg den bliver tør? :gruble:
Jeg har en lille kylling (ca 1600 g) jeg skal have i morgen aften, men de sidste gange jeg har lavet helstegt kylling synes jeg brystet er blevet noget tørt. Er der et godt råd til hvordan jeg undgår det? Lårene skulle jo gerne blive gennemstegte og møre.


Tag en citron, tag skrællen af (det hvide for det er bittert, hvis du river det gule af først og kommer ind i kyllingen er det ekstra bonus) og kom den ind i kyllingen. Det holder den fugtig indefra at den ligger der og "koger"
1
Fab-Yule-Ous
Brugeravatar
Filipai
Indlæg: 3019
Tilmeldt: 4. sep 2015, 06:04
Kort karma: 643
Likede indlæg: 4836

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Filipai » 6. sep 2018, 15:20

Daine skrev:Helstegt kylling i ovn ... hvordan undgår jeg den bliver tør? :gruble:
Jeg har en lille kylling (ca 1600 g) jeg skal have i morgen aften, men de sidste gange jeg har lavet helstegt kylling synes jeg brystet er blevet noget tørt. Er der et godt råd til hvordan jeg undgår det? Lårene skulle jo gerne blive gennemstegte og møre.


Brutus skrev:https://madensverden.dk/kylling-paa-daase-i-ovn-eller-grill-opskrift-med-...

prøv denne opskrift. Coladåsen kan, hvis det ønskes, udskiftet med en øldåse (med noget i selvfølgelig)

Det er nemt, og det er int' så ringe :gogo:



Jeg plejer at dele/flække kyllingen, tørre den og så give den et godt lag groft salt, og så 30-35 minutter i ovnen ved 200 grader. Det plejer at smage godt. Det skal dog siges at det er min mand der spiser brystkødet, så han kan jo lyve for mig :P

Og så vil jeg forøvrigt lige fraråde det med at smide en nogen som helst dåse op i noget man skal spise. Dåserne er ikke lavet til at blive opvarmet, og afgiver derfor hormonforstyrrende stoffer.
6
Brugeravatar
Daine
Indlæg: 14875
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 1988
Geografisk sted: Midtjylland
Likede indlæg: 20457

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Daine » 6. sep 2018, 16:00

Spjaerten skrev:
Daine skrev:Helstegt kylling i ovn ... hvordan undgår jeg den bliver tør? :gruble:
Jeg har en lille kylling (ca 1600 g) jeg skal have i morgen aften, men de sidste gange jeg har lavet helstegt kylling synes jeg brystet er blevet noget tørt. Er der et godt råd til hvordan jeg undgår det? Lårene skulle jo gerne blive gennemstegte og møre.

Hvor meget gir du den af tid og grader?

Omkring 5 kvarter ved 200 grader.
0
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland
Brugeravatar
Daine
Indlæg: 14875
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 1988
Geografisk sted: Midtjylland
Likede indlæg: 20457

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Daine » 6. sep 2018, 16:05

Filipai skrev:
Daine skrev:Helstegt kylling i ovn ... hvordan undgår jeg den bliver tør? :gruble:
Jeg har en lille kylling (ca 1600 g) jeg skal have i morgen aften, men de sidste gange jeg har lavet helstegt kylling synes jeg brystet er blevet noget tørt. Er der et godt råd til hvordan jeg undgår det? Lårene skulle jo gerne blive gennemstegte og møre.


Brutus skrev:https://madensverden.dk/kylling-paa-daase-i-ovn-eller-grill-opskrift-med-...

prøv denne opskrift. Coladåsen kan, hvis det ønskes, udskiftet med en øldåse (med noget i selvfølgelig)

Det er nemt, og det er int' så ringe :gogo:



Jeg plejer at dele/flække kyllingen, tørre den og så give den et godt lag groft salt, og så 30-35 minutter i ovnen ved 200 grader. Det plejer at smage godt. Det skal dog siges at det er min mand der spiser brystkødet, så han kan jo lyve for mig :P

Og så vil jeg forøvrigt lige fraråde det med at smide en nogen som helst dåse op i noget man skal spise. Dåserne er ikke lavet til at blive opvarmet, og afgiver derfor hormonforstyrrende stoffer.

Kan du godt få lårene tilberedt på 30 min? De gange jeg laver kyllingelår alene synes jeg jeg skal op på mindst 3 kvarter.

Jeg har overvejet at flække den i ryggen, og så var min tanke faktisk at dække brystet med folie de første 15-20 minutter. Men jeg aner ikke, om det er dumt :genert:
0
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland
Brugeravatar
PaleSeptember
Indlæg: 2076
Tilmeldt: 16. dec 2015, 17:28
Kort karma: 175
Likede indlæg: 3169

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf PaleSeptember » 6. sep 2018, 16:05

HappyPaww skrev:
Daine skrev:Helstegt kylling i ovn ... hvordan undgår jeg den bliver tør? :gruble:
Jeg har en lille kylling (ca 1600 g) jeg skal have i morgen aften, men de sidste gange jeg har lavet helstegt kylling synes jeg brystet er blevet noget tørt. Er der et godt råd til hvordan jeg undgår det? Lårene skulle jo gerne blive gennemstegte og møre.

Jeg synes det er nemmest ved at skære ryggen op og folde den ud i "spatchcock". Så er den også hurtigere tilberedt :gogo:

Og ellers vil jeg sige, at du skal være meget opmærksom på tiden. Problemet er jo at brystet bliver færdigt før lårene, og dermed tørt. Langtidsstegning ved lavere temperatur og så et skud under grill til sidst fungerer rimelig godt. Og så skal den generelt have 10-15 minutter kortere end der står på pakken. Lårene skal selvfølgelig have klar saft, men den må ikke blive 80 grader i brystet som ellers er "påkrævet".


Sådan gør jeg også altid, og så mener jeg, at det er 75 grader i lårene, jeg går efter.
1
Brugeravatar
Daine
Indlæg: 14875
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 1988
Geografisk sted: Midtjylland
Likede indlæg: 20457

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Daine » 6. sep 2018, 16:11

HappyPaww skrev:
Daine skrev:Helstegt kylling i ovn ... hvordan undgår jeg den bliver tør? :gruble:
Jeg har en lille kylling (ca 1600 g) jeg skal have i morgen aften, men de sidste gange jeg har lavet helstegt kylling synes jeg brystet er blevet noget tørt. Er der et godt råd til hvordan jeg undgår det? Lårene skulle jo gerne blive gennemstegte og møre.

Jeg synes det er nemmest ved at skære ryggen op og folde den ud i "spatchcock". Så er den også hurtigere tilberedt :gogo:

Og ellers vil jeg sige, at du skal være meget opmærksom på tiden. Problemet er jo at brystet bliver færdigt før lårene, og dermed tørt. Langtidsstegning ved lavere temperatur og så et skud under grill til sidst fungerer rimelig godt. Og så skal den generelt have 10-15 minutter kortere end der står på pakken. Lårene skal selvfølgelig have klar saft, men den må ikke blive 80 grader i brystet som ellers er "påkrævet".

Jeg har tænkt langtidsstegning, men jeg er ikke sådan vildt god i et køkken, så jeg strander ofte på at jeg ikke aner hvor længe og ved hvilken temperatur jeg skal arbejde med :D Gad godt en hjemmeside kunne give nogle råd a la "Hvis kyllingen er 1600 gram, og du vil stege i 3 timer skal det være på "x" temperatur. Vil du derimod stege i 5 timer skal du stille ovnen på "x"."
Det kunne jeg da finde ud af så :D
0
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland
Brugeravatar
PaleSeptember
Indlæg: 2076
Tilmeldt: 16. dec 2015, 17:28
Kort karma: 175
Likede indlæg: 3169

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf PaleSeptember » 6. sep 2018, 16:35

Daine skrev:
HappyPaww skrev:
Daine skrev:Helstegt kylling i ovn ... hvordan undgår jeg den bliver tør? :gruble:
Jeg har en lille kylling (ca 1600 g) jeg skal have i morgen aften, men de sidste gange jeg har lavet helstegt kylling synes jeg brystet er blevet noget tørt. Er der et godt råd til hvordan jeg undgår det? Lårene skulle jo gerne blive gennemstegte og møre.

Jeg synes det er nemmest ved at skære ryggen op og folde den ud i "spatchcock". Så er den også hurtigere tilberedt :gogo:

Og ellers vil jeg sige, at du skal være meget opmærksom på tiden. Problemet er jo at brystet bliver færdigt før lårene, og dermed tørt. Langtidsstegning ved lavere temperatur og så et skud under grill til sidst fungerer rimelig godt. Og så skal den generelt have 10-15 minutter kortere end der står på pakken. Lårene skal selvfølgelig have klar saft, men den må ikke blive 80 grader i brystet som ellers er "påkrævet".

Jeg har tænkt langtidsstegning, men jeg er ikke sådan vildt god i et køkken, så jeg strander ofte på at jeg ikke aner hvor længe og ved hvilken temperatur jeg skal arbejde med :D Gad godt en hjemmeside kunne give nogle råd a la "Hvis kyllingen er 1600 gram, og du vil stege i 3 timer skal det være på "x" temperatur. Vil du derimod stege i 5 timer skal du stille ovnen på "x"."
Det kunne jeg da finde ud af så :D


Ja, det er ikke så nemt, men hvis du stiller ovnen på lav temperatur og går efter 75 grader i låret, så kan du sagtens langtidsstege. Problemet er bare at få sprød skind så.
0
Brugeravatar
Daine
Indlæg: 14875
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 1988
Geografisk sted: Midtjylland
Likede indlæg: 20457

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Daine » 6. sep 2018, 16:51

PaleSeptember skrev:
Daine skrev:
HappyPaww skrev:
Daine skrev:Helstegt kylling i ovn ... hvordan undgår jeg den bliver tør? :gruble:
Jeg har en lille kylling (ca 1600 g) jeg skal have i morgen aften, men de sidste gange jeg har lavet helstegt kylling synes jeg brystet er blevet noget tørt. Er der et godt råd til hvordan jeg undgår det? Lårene skulle jo gerne blive gennemstegte og møre.

Jeg synes det er nemmest ved at skære ryggen op og folde den ud i "spatchcock". Så er den også hurtigere tilberedt :gogo:

Og ellers vil jeg sige, at du skal være meget opmærksom på tiden. Problemet er jo at brystet bliver færdigt før lårene, og dermed tørt. Langtidsstegning ved lavere temperatur og så et skud under grill til sidst fungerer rimelig godt. Og så skal den generelt have 10-15 minutter kortere end der står på pakken. Lårene skal selvfølgelig have klar saft, men den må ikke blive 80 grader i brystet som ellers er "påkrævet".

Jeg har tænkt langtidsstegning, men jeg er ikke sådan vildt god i et køkken, så jeg strander ofte på at jeg ikke aner hvor længe og ved hvilken temperatur jeg skal arbejde med :D Gad godt en hjemmeside kunne give nogle råd a la "Hvis kyllingen er 1600 gram, og du vil stege i 3 timer skal det være på "x" temperatur. Vil du derimod stege i 5 timer skal du stille ovnen på "x"."
Det kunne jeg da finde ud af så :D


Ja, det er ikke så nemt, men hvis du stiller ovnen på lav temperatur og går efter 75 grader i låret, så kan du sagtens langtidsstege. Problemet er bare at få sprød skind så.

Det sidste kunne nok ordnes med grill til sidst, men jeg er nødt til at have noget timeantal at arbejde ud fra, så jeg ved hvornår jeg skal sætte den i ovnen hvis jeg skal spise ved 18-tiden :D
0
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland

Tilbage til "Mad og drikke"