Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Daine
Indlæg: 15297
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 2035
Geografisk sted: Midtjylland
Likede indlæg: 21304

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Daine » 30. sep 2018, 13:16

HappyPaww skrev:
Daine skrev:Ville I bruge en dåse tun i vand, der havde bedst før dato i marts 2017 ... altså er ca 1 1/2 år for gammel? Noget dåsemad er nærmest ufordærveligt, men lige når det er tun bliver jeg lidt i tvivl.

Nej det ville jeg ikke kunne få mig selv til.

Godt, den ryger ud.
0
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 10789
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 537
Likede indlæg: 11933

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Flora » 4. okt 2018, 19:27

Hvad er forskellen på bagepulver og natron? Altså sådan rent funktionsmæssigt. Jeg troede de gjorde ca. det samme, men nu er jeg stødt på en muffins-opskrift, hvor der skal 1 tsk. bagepulver og 1 tsk. natron i. Kan man ikke bare bruge 2 tsk. af enten det ene eller det andet?
0
Lykke
Indlæg: 4137
Tilmeldt: 8. okt 2015, 19:10
Kort karma: 161
Likede indlæg: 3662

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lykke » 4. okt 2018, 19:32

Flora skrev:Hvad er forskellen på bagepulver og natron? Altså sådan rent funktionsmæssigt. Jeg troede de gjorde ca. det samme, men nu er jeg stødt på en muffins-opskrift, hvor der skal 1 tsk. bagepulver og 1 tsk. natron i. Kan man ikke bare bruge 2 tsk. af enten det ene eller det andet?


https://samvirke.dk/artikler/hvad-kan-erstatte-natron
1
Brugeravatar
Stitch
Indlæg: 1802
Tilmeldt: 13. jun 2017, 12:11
Kort karma: 223
Likede indlæg: 3171

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Stitch » 5. okt 2018, 06:08

Flora skrev:Hvad er forskellen på bagepulver og natron? Altså sådan rent funktionsmæssigt. Jeg troede de gjorde ca. det samme, men nu er jeg stødt på en muffins-opskrift, hvor der skal 1 tsk. bagepulver og 1 tsk. natron i. Kan man ikke bare bruge 2 tsk. af enten det ene eller det andet?


Læs evt: her
Det er ret fint blogindlæg, der forklarer forskellen virkelig fint.
Hvornår bagepulver og hvornår natron
Som nævnt kan man nogle gang være i tvivl om hvornår du skal anvende det ene produkt frem for det andet.

Hvis du ønsker en luftig og let kage, skal det være bagepulver. Hvis du modsat ønsker en flad og sprød flad kage, skal det være natron



Wiki
Bagepulver er et hævemiddel, der benyttes i bagværk. Bagepulver består af natron (natriumhydrogenkarbonat, NaHCO3), en syre og noget stivelse. Stivelsen kan f.eks. være af majs eller kartofler, og er tilsat for at holde bagepulveret tørt. Når bagepulveret kommer i forbindelse med vand reagerer syren med natriumhydrogenkarbonat og der dannes kuldioxid (CO2), som fanges i dejen og danner lufthuller.

Bagepulver virker hurtigere og mere effektivt end natron, fordi det indeholder syre. Man kan se forskellen ved at tilsætte en skefuld bagepulver og en skefuld natron til hvert sit glas vand; i samme øjeblik pulveret tilsættes bruser vandet med bagepulver kraftigt. Dette skyldes frigivelsen af CO2. I vandet med natron sker denne frigivelse meget langsommere.

Når man bager med bagepulver produceres der, i modsætning til med natron, ikke soda.

Det engelske ord for natron er baking soda, men det fejloversættes ofte til bagepulver (baking powder).



Natron bruges som hævemiddel ved bagning. Under opvarmning af natron frigives der kuldioxid (CO2) og soda (Na2CO3). Kuldioxiden får dejen til at hæve ved at lave gasbobler i dejen.

Der frigives også CO2 ved opløsning af natron i syrer. Dannelsen af kuldioxidgas i den sure væske giver anledning til en brusen. Dette bruges i brusetabletter, som for eksempel kan indeholde citronsyre og natron.

Bagepulver er en blanding af natron og en syre (H+). Ren natron bør helst kun bruges i dej, som indeholder syre, da der ellers dannes soda, som giver bagværket en let sæbeagtig smag. Den specielle smag udnyttes i nogle traditionelle brød og kager, f.eks. soda bread og brownies, der dog også tit indeholder sure ingredienser, f.eks. kærnemælk eller citron.

Natron kan også bruges til lettere rengøring og som lugtfjernende middel i f.eks. køleskabe.
1
Brugeravatar
Pjeps
Indlæg: 2900
Tilmeldt: 11. aug 2015, 20:12
Kort karma: 413
Geografisk sted: Det skønne København
Likede indlæg: 4602

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pjeps » 6. okt 2018, 22:47

Kan pasteuriserede æggeblomme nedfryses ?

Og hvad kan jeg bruge dem til, når jeg ikke skal lave kage og is og råcreme?
0
:ninja:
Undtagelsen
Indlæg: 669
Tilmeldt: 17. aug 2015, 17:05
Kort karma: 86
Likede indlæg: 1180

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Undtagelsen » 7. okt 2018, 04:00

Kan kyllingenuggets paneres aftenen før de skal steges?
Jeg synes de bliver bedst af at have stået 3-4 timer inden stegning, men det er der ikke tid til i hverdagen.
0
Muspel
Indlæg: 2053
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 303
Likede indlæg: 4768

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Muspel » 7. okt 2018, 09:12

Undtagelsen skrev:Kan kyllingenuggets paneres aftenen før de skal steges?
Jeg synes de bliver bedst af at have stået 3-4 timer inden stegning, men det er der ikke tid til i hverdagen.


Sagtens. Bare du sørger for ekstra god hygiejne omkring det, så kyllingen ikke ‘forurenes’.
1
Brugeravatar
FormerlyKnownAs
Indlæg: 3135
Tilmeldt: 6. sep 2017, 07:02
Kort karma: 651
Likede indlæg: 4819

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf FormerlyKnownAs » 7. okt 2018, 09:18

Muspel skrev:
Undtagelsen skrev:Kan kyllingenuggets paneres aftenen før de skal steges?
Jeg synes de bliver bedst af at have stået 3-4 timer inden stegning, men det er der ikke tid til i hverdagen.


Sagtens. Bare du sørger for ekstra god hygiejne omkring det, så kyllingen ikke ‘forurenes’.


Bliver pareringen ikke blød af at stå? Jeg har kun lavet det en gang og med pankorasp.
1
/Dullen
Muspel
Indlæg: 2053
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 303
Likede indlæg: 4768

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Muspel » 7. okt 2018, 09:23

FormerlyKnownAs skrev:
Muspel skrev:
Undtagelsen skrev:Kan kyllingenuggets paneres aftenen før de skal steges?
Jeg synes de bliver bedst af at have stået 3-4 timer inden stegning, men det er der ikke tid til i hverdagen.


Sagtens. Bare du sørger for ekstra god hygiejne omkring det, så kyllingen ikke ‘forurenes’.


Bliver pareringen ikke blød af at stå? Jeg har kun lavet det en gang og med pankorasp.



Det synes jeg ikke. Jeg plejer dog lige at ryste boksen med kyllingen i om morgenen, så den løse panering fordeler sig.

Jeg plejer at bruge denne opskrift; https://www.valdemarsro.dk/hjemmelavet-nuggets/
1
Brugeravatar
FormerlyKnownAs
Indlæg: 3135
Tilmeldt: 6. sep 2017, 07:02
Kort karma: 651
Likede indlæg: 4819

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf FormerlyKnownAs » 7. okt 2018, 09:26

Muspel skrev:
FormerlyKnownAs skrev:
Muspel skrev:
Undtagelsen skrev:Kan kyllingenuggets paneres aftenen før de skal steges?
Jeg synes de bliver bedst af at have stået 3-4 timer inden stegning, men det er der ikke tid til i hverdagen.


Sagtens. Bare du sørger for ekstra god hygiejne omkring det, så kyllingen ikke ‘forurenes’.


Bliver pareringen ikke blød af at stå? Jeg har kun lavet det en gang og med pankorasp.



Det synes jeg ikke. Jeg plejer dog lige at ryste boksen med kyllingen i om morgenen, så den løse panering fordeler sig.

Jeg plejer at bruge denne opskrift; https://www.valdemarsro.dk/hjemmelavet-nuggets/



Jeg lavede det ad hoc og uden opskrift :lol: tænkte bare om det ikke blev blødt. Men vi spiser nærmest aldrig kød mere så det ligger ikke lige for
1
/Dullen
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 6566
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 569
Likede indlæg: 9683

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lemonella » 7. okt 2018, 09:50

FormerlyKnownAs skrev:
Muspel skrev:
Undtagelsen skrev:Kan kyllingenuggets paneres aftenen før de skal steges?
Jeg synes de bliver bedst af at have stået 3-4 timer inden stegning, men det er der ikke tid til i hverdagen.


Sagtens. Bare du sørger for ekstra god hygiejne omkring det, så kyllingen ikke ‘forurenes’.


Bliver pareringen ikke blød af at stå? Jeg har kun lavet det en gang og med pankorasp.


Jeg bruger denne opskrift og i ovnen, bliver det hele sprødt https://madensverden.dk/kyllingenuggets ... e-nuggets/
1
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Undtagelsen
Indlæg: 669
Tilmeldt: 17. aug 2015, 17:05
Kort karma: 86
Likede indlæg: 1180

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Undtagelsen » 7. okt 2018, 10:26

Muspel skrev:
FormerlyKnownAs skrev:
Muspel skrev:
Undtagelsen skrev:Kan kyllingenuggets paneres aftenen før de skal steges?
Jeg synes de bliver bedst af at have stået 3-4 timer inden stegning, men det er der ikke tid til i hverdagen.


Sagtens. Bare du sørger for ekstra god hygiejne omkring det, så kyllingen ikke ‘forurenes’.


Bliver pareringen ikke blød af at stå? Jeg har kun lavet det en gang og med pankorasp.



Det synes jeg ikke. Jeg plejer dog lige at ryste boksen med kyllingen i om morgenen, så den løse panering fordeler sig.

Jeg plejer at bruge denne opskrift; https://www.valdemarsro.dk/hjemmelavet-nuggets/


Det er også den jeg bruger - sådan lidt på slump.
Har ikke oplevet at de blive bløde af de der 3-4 timer.
Til gengæld forstår jeg ikke at hun giver børnene dem med i madpakken dagen efter, for der er de da virkelig bløde :mellow:
0
Trappestige
Indlæg: 599
Tilmeldt: 1. jul 2018, 09:30
Kort karma: 65
Likede indlæg: 1071

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Trappestige » 7. okt 2018, 10:30

Kan man fryse sådan en kagekone ned? Og hjemmelavede kanelsnegle? Uden at de bliver tørre eller kedelige efter optøning.
0
Brugeravatar
Tilly
Indlæg: 2777
Tilmeldt: 14. aug 2015, 15:01
Kort karma: 252
Likede indlæg: 4838

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Tilly » 7. okt 2018, 18:49

Kan man godt fryse en sødmælk og så bruge den til fx risengrød på et senere tidspunkt?
0
Brugeravatar
Tilly
Indlæg: 2777
Tilmeldt: 14. aug 2015, 15:01
Kort karma: 252
Likede indlæg: 4838

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Tilly » 7. okt 2018, 18:52

Trappestige skrev:Kan man fryse sådan en kagekone ned? Og hjemmelavede kanelsnegle? Uden at de bliver tørre eller kedelige efter optøning.

Det kommer vel lidt an på hvad det er for en slags kagekone? Er det wienerbrød, vandbakkelse eller brunsviger? Jeg vil tro brunsviger er mest fryseegnet.

Min erfaring med kanelsnegle er at de godt kan blive lidt tørre efter at have været frosset. Men de kan da sagtens spises :)
1

Tilbage til "Mad og drikke"