Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Pjeps
Indlæg: 3122
Tilmeldt: 11. aug 2015, 20:12
Kort karma: 434
Geografisk sted: Det skønne København
Likede indlæg: 5008

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pjeps » 17. okt 2018, 19:50

Undtagelsen skrev:
Pjeps skrev:
Buffy skrev:
Pjeps skrev:Jeg har lige opdaget hvor lækkert edamamebønner smager, og har købt en pose fra frost. Jeg kunne dog kun finde med skræl/bælg på, den skal da fjernes inden man spiser dem ikke ?


Altså man spiser ikke bælgen, men de er gode at tilberede med bælg på og spise dem ved at komme bælgen i munden, lukke sammen og skubbe dem ud med tænderne, mens man trækker bælgen udad munden. Giver det mening? :genert: :lol:

Jeg kan i øvrigt bedst lide dem lune med smør, sesamfrø, groft salt og citronsaft :)


Men hvordan , hvis man krydr dem uden på bælgen, sesamfrø osv, tager selve bønnen så smag?


Nej, men du får smagen med, når du trækker bælgen ud af munden.
Det er virkelig en underlig sætning, men det er sådan det fungerer :lol:

Nu bliver jeg nødt til at prøve det :lol:
0
:ninja:
Brugeravatar
Torn
Indlæg: 1350
Tilmeldt: 29. dec 2015, 10:21
Kort karma: 85
Likede indlæg: 1525

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Torn » 19. okt 2018, 14:45

Jeg har et dumt spørgsmål. Vil I hjælpe uden at dømme mig? :D

Jeg skal have bilkørende gæster på besøg. Jeg har valgt at bage en crumble cake med æbler OG resterne af de solbær, jeg lavede solbærrom af. Solbærene smager kraftigt af rom (mums!), men altså, kan jeg risikere at udsætte mine gæster for spritkørsel? Kagen skal i ovnen ved 200 grader i 40 minutter og alkohol fordamper allerede ved ... 78 grader, ikke? Så det burde vel ikke være muligt at blive fuld af min solbær? Jeg vil nødigt udsætte dem for fare.
0
Akehurst2
Indlæg: 6181
Tilmeldt: 11. aug 2015, 18:17
Kort karma: 626
Likede indlæg: 14096

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Akehurst2 » 19. okt 2018, 14:52

Torn skrev:Jeg har et dumt spørgsmål. Vil I hjælpe uden at dømme mig? :D

Jeg skal have bilkørende gæster på besøg. Jeg har valgt at bage en crumble cake med æbler OG resterne af de solbær, jeg lavede solbærrom af. Solbærene smager kraftigt af rom (mums!), men altså, kan jeg risikere at udsætte mine gæster for spritkørsel? Kagen skal i ovnen ved 200 grader i 40 minutter og alkohol fordamper allerede ved ... 78 grader, ikke? Så det burde vel ikke være muligt at blive fuld af min solbær? Jeg vil nødigt udsætte dem for fare.


Det ser ikke sådan ud: https://videnskab.dk/krop-sundhed/blive ... n-i-sovsen

Alkohold i bagværk uden gær skulle være aldeles uproblematisk.
0
Undtagelsen
Indlæg: 752
Tilmeldt: 17. aug 2015, 17:05
Kort karma: 94
Likede indlæg: 1381

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Undtagelsen » 22. okt 2018, 17:02

Skal bage til barnets børnehave og planlægger at farve kagerne røde. Tænker at lave mini bananmuffins.
Hvilken farve er bedst til det?
Dr Oetkers konditorfarve, pastafarve fra Wilton eller noget helt 3.?
0
Brugeravatar
Studsgaard
Indlæg: 4641
Tilmeldt: 1. nov 2015, 15:06
Kort karma: 465
Geografisk sted: Rebild kommune
Likede indlæg: 6969

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Studsgaard » 22. okt 2018, 19:44

Jeg syntes pastafarve virker bedst, der skal meget mindre farve i end ved flydende farve og man få en mere gennemtrængende farve.
1
Debra1
Indlæg: 307
Tilmeldt: 13. dec 2015, 08:04
Kort karma: 10
Likede indlæg: 223

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Debra1 » 25. okt 2018, 05:54

Jeg overvejer at lave tunmousse til forret, men i opskriften skal der bruges ret meget smør. Det lyder umiddelbart lidt tungt og vammelt. Det er mange år siden, jeg sidst har lavet tunmousse, og jeg kan ikke huske, om jeg plejer at bruge smør. Er der andre, der har prøvet at lave tunmousse med smør, som kan sige god for, at det smager godt.
0
Brugeravatar
Lemonella
Midlertidigt udelukket efter eget ønske
Indlæg: 6925
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 603
Likede indlæg: 10294

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lemonella » 25. okt 2018, 05:59

Debra1 skrev:Jeg overvejer at lave tunmousse til forret, men i opskriften skal der bruges ret meget smør. Det lyder umiddelbart lidt tungt og vammelt. Det er mange år siden, jeg sidst har lavet tunmousse, og jeg kan ikke huske, om jeg plejer at bruge smør. Er der andre, der har prøvet at lave tunmousse med smør, som kan sige god for, at det smager godt.


Jeg synes den bliver tung og fed af alt det smør, men jeg kan heller ret godt lide smør.
Jeg laver denne her, hvis jeg skal lave tunmousse: https://www.google.dk/search?source=hp& ... -XtBR4ruis
Der findes flere varianter uden smør på nettet. :)
1
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Brugeravatar
POCKETKITTEN
Indlæg: 3229
Tilmeldt: 28. dec 2015, 18:47
Kort karma: 739
Likede indlæg: 11109

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf POCKETKITTEN » 25. okt 2018, 06:46

10 æbler synger på sidste vers

Hvad skal jeg bruge dem til, hvis jeg ikke kan lide æblekage? De kan sagtens spises men er ikke længere friske og syrlige.
0
Man kan godt være dum, selvom man har en høj IP.
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 15751
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 3000
Likede indlæg: 19741

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Wizzze » 25. okt 2018, 06:55

POCKETKITTEN skrev:10 æbler synger på sidste vers

Hvad skal jeg bruge dem til, hvis jeg ikke kan lide æblekage? De kan sagtens spises men er ikke længere friske og syrlige.


Øffergryde med øl og æbler
http://signesmad.dk/gris-med-aeble-og-ol/hovedret/

Karry Koteletter med stegte æbler
https://www.dr.dk/mad/opskrift/kotelett ... gte-aebler

Klassisk efterårsdessert
https://www.valdemarsro.dk/aeblecrumble/

Ægte gammeldaws æbleskiver
https://www.isabellas.dk/jul/gammeldags ... anelsukker
1
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
POCKETKITTEN
Indlæg: 3229
Tilmeldt: 28. dec 2015, 18:47
Kort karma: 739
Likede indlæg: 11109

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf POCKETKITTEN » 25. okt 2018, 07:15

Smager æblecrumble meget anderledes end æblekage?
0
Man kan godt være dum, selvom man har en høj IP.
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 11204
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 549
Likede indlæg: 12585

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Flora » 25. okt 2018, 08:49

POCKETKITTEN skrev:10 æbler synger på sidste vers

Hvad skal jeg bruge dem til, hvis jeg ikke kan lide æblekage? De kan sagtens spises men er ikke længere friske og syrlige.


Æblemuffins.

De findes i en milliard varianter og kan fryses.
1
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 15751
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 3000
Likede indlæg: 19741

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Wizzze » 25. okt 2018, 10:12

POCKETKITTEN skrev:Smager æblecrumble meget anderledes end æblekage?


Det synes jeg, det er jo ikke en mos som i æblekage, men altså, æbler smager jo af æbler ;)
1
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
Tricolette
Indlæg: 1506
Tilmeldt: 7. sep 2015, 09:58
Kort karma: 315
Geografisk sted: Himmerland
Likede indlæg: 3413

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Tricolette » 25. okt 2018, 10:39

Debra1 skrev:Jeg overvejer at lave tunmousse til forret, men i opskriften skal der bruges ret meget smør. Det lyder umiddelbart lidt tungt og vammelt. Det er mange år siden, jeg sidst har lavet tunmousse, og jeg kan ikke huske, om jeg plejer at bruge smør. Er der andre, der har prøvet at lave tunmousse med smør, som kan sige god for, at det smager godt.


Tror jeg ville lave en kombination af smør og creme fariche.
Men aldrig bruge husblas. Det hører sig bare ikke hjemme i tunmousse :puke:

Jeg har nogle gange lavet en hurtig omgang tunmousse med 2 ds tun og ca 1 pakke Philidelphia ost natural.
3
Brugeravatar
Tata
Indlæg: 1224
Tilmeldt: 16. sep 2016, 13:12
Kort karma: 130
Likede indlæg: 896

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Tata » 25. okt 2018, 17:10

Skal lave fordej til honningkager i aften, men må man komme den i en magretheskål med låg på ? Jeg har fat i en gammel bagebog, hvor der står at den skal stå med et klæde over :gammel: . Jeg er bare sådan en, der bedst kan lide at ting er lukket ordentligt til. Forestiller mig at sådan en skål med honningdej med et klæde over, må være et paradis for myrer osv. :lol:
0
Free Worl Boss
Brugeravatar
Lemonella
Midlertidigt udelukket efter eget ønske
Indlæg: 6925
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 603
Likede indlæg: 10294

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lemonella » 25. okt 2018, 17:18

Tata skrev:Skal lave fordej til honningkager i aften, men må man komme den i en magretheskål med låg på ? Jeg har fat i en gammel bagebog, hvor der står at den skal stå med et klæde over :gammel: . Jeg er bare sådan en, der bedst kan lide at ting er lukket ordentligt til. Forestiller mig at sådan en skål med honningdej med et klæde over, må være et paradis for myrer osv. :lol:


Kan du ikke bare sætte fordejen i køleskabet? Der kommer vel ingen myrer?
1
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.

Tilbage til "Mad og drikke"