Side 253 af 259

Re: Tråden til de små spørgsmål

: 11. feb 2020, 19:30
af Persnikedy
Æble skrev:
Persnikedy skrev:Jeg har i dag fået ny ovn, og der er en plade med jeg ikke har set før. Er der nogen af jer der kan fortække hvad den er til?


Brød, pizza og andet der har brug for at blive bagt i bunden også.


Jeg havde gættet på en pizza plade men min ven kaldte mig tosset! Ha, hvem er tosset nu!

Re: Tråden til de små spørgsmål

: 11. feb 2020, 22:33
af Muspel
Persnikedy skrev:
Æble skrev:
Persnikedy skrev:Jeg har i dag fået ny ovn, og der er en plade med jeg ikke har set før. Er der nogen af jer der kan fortække hvad den er til?


Brød, pizza og andet der har brug for at blive bagt i bunden også.


Jeg havde gættet på en pizza plade men min ven kaldte mig tosset! Ha, hvem er tosset nu!


Uden at du skal hænge mig op på det, tror jeg bare, det er ligesom pladerne til industriovne, som tit er sådan der. For at spare metal (og måske vægt) - så du kan bare bruge den som en almindelig plade.

Re: Tråden til de små spørgsmål

: 12. feb 2020, 04:17
af Persnikedy
Muspel skrev:Uden at du skal hænge mig op på det, tror jeg bare, det er ligesom pladerne til industriovne, som tit er sådan der. For at spare metal (og måske vægt) - så du kan bare bruge den som en almindelig plade.


Det er kun den ene der er sådan, resten er ganske normale. 2 flade, en dyb, en rist, også denne her spøjse en

Re: Tråden til de små spørgsmål

: 12. feb 2020, 16:18
af FormerlyKnownAs
Gode forslag til noget med kål. Der er virkelig meget kål hver gang når vi får vores øko levering. Der er grove kåltyper ligesom grønkål er, jeg ved ikke hvad de hedder i DK men her kaldes det dinosaur kale og siberian kale. Plus bok choy og blad bede. Vi har lavet kålchips nogle gange, brugt det istedet for spinat, strimlet og blandet med ris. Men der er MEGET kål.

Re: Tråden til de små spørgsmål

: 12. feb 2020, 16:35
af Ado
Persnikedy skrev:
Muspel skrev:Uden at du skal hænge mig op på det, tror jeg bare, det er ligesom pladerne til industriovne, som tit er sådan der. For at spare metal (og måske vægt) - så du kan bare bruge den som en almindelig plade.


Det er kun den ene der er sådan, resten er ganske normale. 2 flade, en dyb, en rist, også denne her spøjse en

Er der dampfunktion til ovnen?

Re: Tråden til de små spørgsmål

: 13. feb 2020, 04:54
af Persnikedy
Ado skrev:
Persnikedy skrev:
Muspel skrev:Uden at du skal hænge mig op på det, tror jeg bare, det er ligesom pladerne til industriovne, som tit er sådan der. For at spare metal (og måske vægt) - så du kan bare bruge den som en almindelig plade.


Det er kun den ene der er sådan, resten er ganske normale. 2 flade, en dyb, en rist, også denne her spøjse en

Er der dampfunktion til ovnen?


Jeg har desværre ikke været rigtig været hjemme til at finde ud af hvad den kan endnu, men det skulle undre mig om min boligforening vil bruge penge på en så fancy ovn

Re: Tråden til de små spørgsmål

: 13. feb 2020, 06:32
af Pandesteg
FormerlyKnownAs skrev:Gode forslag til noget med kål. Der er virkelig meget kål hver gang når vi får vores øko levering. Der er grove kåltyper ligesom grønkål er, jeg ved ikke hvad de hedder i DK men her kaldes det dinosaur kale og siberian kale. Plus bok choy og blad bede. Vi har lavet kålchips nogle gange, brugt det istedet for spinat, strimlet og blandet med ris. Men der er MEGET kål.


Jeg har de sidste par måneder været totalt afhængig af en salat bestående af finthakket grønkål, snittet rødkål, granatæblekerner og tørrede tranebær. Og så lige en olieeddike-dressing hen over. Nogle gange har jeg også givet den et skvæt appelsinsaft, hvis jeg har haft appelsiner.

Jeg laver nogle nogle gange en salat med grønkål, små tern af æble, salte peanuts og olie-eddikedressing. Den er også god.

Hvis der er noget der er mere hvidkålsagtigt i konsistensen kan du også lave denne her: http://veganermor.dk/karrykaal-vegansk-livret/ Den lavede jeg forleden og det blev lækkert. Og der var mad til virkelig mange dage :lol:

Ellers ville jeg køre det i div. sammenkogte retter/wok osv. Det falder jo vildt meget sammen, når man varmer det op, så der må man virkelig kunne få brugt en masse :-D

Re: Tråden til de små spørgsmål

: 13. feb 2020, 08:29
af didaa
Hvis man har en slow juicer er kål også godt deri. Dog helst sammen med noget lidt friskt til at tage den værste kålsmag.

Re: Tråden til de små spørgsmål

: 13. feb 2020, 12:11
af Sof
Skal lave nogle boller i morgen eftermiddag/aften, som skal hæve 10-12 timer på køl.

Betyder det noget hvis de hæver 6-7 timer længere?
Kan sagtens putte lidt mindre gær i, tror det var 15 gram der stod i opskriften, mere om der kan ske noget ved at den står for længe :genert:

Re: Tråden til de små spørgsmål

: 13. feb 2020, 13:33
af Muspel
Sof skrev:Skal lave nogle boller i morgen eftermiddag/aften, som skal hæve 10-12 timer på køl.

Betyder det noget hvis de hæver 6-7 timer længere?
Kan sagtens putte lidt mindre gær i, tror det var 15 gram der stod i opskriften, mere om der kan ske noget ved at den står for længe :genert:


Nej. Det betyder ikke noget

Re: Tråden til de små spørgsmål

: 14. feb 2020, 12:36
af sigge
Jeg har fødselsdag i næste uge og vil bage en kage (eller to) til at have med på arbejde. Jeg plejer ellers altid at have nogle opskrifter liggende, som jeg gerne vil prøve af, som jeg lader gå ud over mine kolleger. Men denne gang mangler jeg inspiration.

Jeg skal bage til ca. 30 (kageglade) personer, så det skal helst være noget, der kan bages i en stor form eller evt. i 2 springforme. Jeg har det med at lave spændende ting, som involverer mindst 3 processer og tager en masse tid, men det må gerne være mere enkelt denne gang, for det bliver en lidt travl uge, så jeg tror ikke, jeg får overskud til at bruge flere timer på det.

Det må gerne være en almindelig bradepandekage men med en topping eller et lille tvist, der gør den mere festlig. Jeg har ikke lyst at bage gulerods- eller kanelkage. Drømmekage og den du ved nok, dur heller ikke. Men hvad så?

Re: Tråden til de små spørgsmål

: 14. feb 2020, 12:53
af Spjaerten
sigge skrev:Jeg har fødselsdag i næste uge og vil bage en kage (eller to) til at have med på arbejde. Jeg plejer ellers altid at have nogle opskrifter liggende, som jeg gerne vil prøve af, som jeg lader gå ud over mine kolleger. Men denne gang mangler jeg inspiration.

Jeg skal bage til ca. 30 (kageglade) personer, så det skal helst være noget, der kan bages i en stor form eller evt. i 2 springforme. Jeg har det med at lave spændende ting, som involverer mindst 3 processer og tager en masse tid, men det må gerne være mere enkelt denne gang, for det bliver en lidt travl uge, så jeg tror ikke, jeg får overskud til at bruge flere timer på det.

Det må gerne være en almindelig bradepandekage men med en topping eller et lille tvist, der gør den mere festlig. Jeg har ikke lyst at bage gulerods- eller kanelkage. Drømmekage og den du ved nok, dur heller ikke. Men hvad så?


Lemon bars :savl:
http://emilysalomon.dk/2013/01/22/lemon ... onsnitter/

Re: Tråden til de små spørgsmål

: 14. feb 2020, 16:49
af Kerrigan
sigge skrev:Jeg har fødselsdag i næste uge og vil bage en kage (eller to) til at have med på arbejde. Jeg plejer ellers altid at have nogle opskrifter liggende, som jeg gerne vil prøve af, som jeg lader gå ud over mine kolleger. Men denne gang mangler jeg inspiration.

Jeg skal bage til ca. 30 (kageglade) personer, så det skal helst være noget, der kan bages i en stor form eller evt. i 2 springforme. Jeg har det med at lave spændende ting, som involverer mindst 3 processer og tager en masse tid, men det må gerne være mere enkelt denne gang, for det bliver en lidt travl uge, så jeg tror ikke, jeg får overskud til at bruge flere timer på det.

Det må gerne være en almindelig bradepandekage men med en topping eller et lille tvist, der gør den mere festlig. Jeg har ikke lyst at bage gulerods- eller kanelkage. Drømmekage og den du ved nok, dur heller ikke. Men hvad så?


Denne kage er intet mindre end fantastisk!
http://www.grillguru.dk/forum/viewtopic.php?t=6951

Jeg ved dog ikke om den er for indviklet, hvis overskuddet ikke er så stort.

Re: Tråden til de små spørgsmål

: 14. feb 2020, 17:24
af Studsgaard
Kerrigan skrev:
sigge skrev:Jeg har fødselsdag i næste uge og vil bage en kage (eller to) til at have med på arbejde. Jeg plejer ellers altid at have nogle opskrifter liggende, som jeg gerne vil prøve af, som jeg lader gå ud over mine kolleger. Men denne gang mangler jeg inspiration.

Jeg skal bage til ca. 30 (kageglade) personer, så det skal helst være noget, der kan bages i en stor form eller evt. i 2 springforme. Jeg har det med at lave spændende ting, som involverer mindst 3 processer og tager en masse tid, men det må gerne være mere enkelt denne gang, for det bliver en lidt travl uge, så jeg tror ikke, jeg får overskud til at bruge flere timer på det.

Det må gerne være en almindelig bradepandekage men med en topping eller et lille tvist, der gør den mere festlig. Jeg har ikke lyst at bage gulerods- eller kanelkage. Drømmekage og den du ved nok, dur heller ikke. Men hvad så?


Denne kage er intet mindre end fantastisk!
http://www.grillguru.dk/forum/viewtopic.php?t=6951

Jeg ved dog ikke om den er for indviklet, hvis overskuddet ikke er så stort.

Uhh den ser god ud.
Den skal jeg prøve på et tidspunkt.

Re: Tråden til de små spørgsmål

: 14. feb 2020, 18:32
af Muspel
sigge skrev:Jeg har fødselsdag i næste uge og vil bage en kage (eller to) til at have med på arbejde. Jeg plejer ellers altid at have nogle opskrifter liggende, som jeg gerne vil prøve af, som jeg lader gå ud over mine kolleger. Men denne gang mangler jeg inspiration.

Jeg skal bage til ca. 30 (kageglade) personer, så det skal helst være noget, der kan bages i en stor form eller evt. i 2 springforme. Jeg har det med at lave spændende ting, som involverer mindst 3 processer og tager en masse tid, men det må gerne være mere enkelt denne gang, for det bliver en lidt travl uge, så jeg tror ikke, jeg får overskud til at bruge flere timer på det.

Det må gerne være en almindelig bradepandekage men med en topping eller et lille tvist, der gør den mere festlig. Jeg har ikke lyst at bage gulerods- eller kanelkage. Drømmekage og den du ved nok, dur heller ikke. Men hvad så?



Måske en blondie? Jeg har mange gange lavet denne med stor succes: https://anneauchocolat.dk/kager/blondie ... -hindbaer/

Ellers har jeg også lavet små bananmuffins med chokoladeganesh sat lidt flot på med tyl. Med stor succes

Og sidst men ikke mindst er de her karamelsnitter værd at slå ihjel for https://spisbedre.dk/opskrifter/karamel ... -chokolade

Du får lige billeder af de sidste. De er ikke så svære. Men nok lidt mere komplicerede end en bradepandekage