Jeg skal have lavet en pæn portion hønsesalat eller kyllingesalat til næste lørdag. Det skal bruges til forret sammen med tunmousse (ikke alle i selskabet spiser fisk, derfor skal der være 2 forskellige forretter)
Og nu søger jeg selvfølgelig efter en perfekte og afprøvede opskrift.
Lige nu hælder jeg nok mest til at det skal være kyllingesalat med karry og ananas.
Alternative forslag til forretter er også velkomne - bare de ikke indeholder fisk
Hønse- eller kyllingesalat
- Tricolette
- Indlæg: 1674
- Tilmeldt: 7. sep 2015, 09:58
- Kort karma: 390
- Geografisk sted: Himmerland
- Likede indlæg: 3883
Re: Hønse- eller kyllingesalat
Nikolaj Kirks klassiske hønsesalat
8 personer
1 kylling
1 pasteuriseret æggeblomme
1 spsk citronsaft
1 knsp salt
2 dl neutral olie
3 dl creme fraiche
8 skiver bacon
100 g (mark)champignoner i kvarte
2 æbler (grofthakkede)
2 skalotteløg (finthakkede)
1 bundt purløg (finthakket)
1 bundt kørvel (grofthakket)
2 spsk dijonsennep
salt og peber
Kog kyllingen, afkøl den og pluk kødet af. Kasser ben og skind. Pisk æggeblomme, citronsaft, salt og olie til en mayonaise og vend med creme fraiche. Steg baconen sprød.
Steg svampene hårdt af og smag til med salt og peber. Vend kyllingestykker, æbler, løg, krydderurter og sennep sammen og smag til med salt og peber.
Server med bacon, champignonerne og ristet brød
8 personer
1 kylling
1 pasteuriseret æggeblomme
1 spsk citronsaft
1 knsp salt
2 dl neutral olie
3 dl creme fraiche
8 skiver bacon
100 g (mark)champignoner i kvarte
2 æbler (grofthakkede)
2 skalotteløg (finthakkede)
1 bundt purløg (finthakket)
1 bundt kørvel (grofthakket)
2 spsk dijonsennep
salt og peber
Kog kyllingen, afkøl den og pluk kødet af. Kasser ben og skind. Pisk æggeblomme, citronsaft, salt og olie til en mayonaise og vend med creme fraiche. Steg baconen sprød.
Steg svampene hårdt af og smag til med salt og peber. Vend kyllingestykker, æbler, løg, krydderurter og sennep sammen og smag til med salt og peber.
Server med bacon, champignonerne og ristet brød
1