Hyldeblomstsaft - laver du det?
- billiebean
- Indlæg: 3417
- Tilmeldt: 11. dec 2015, 11:29
- Kort karma: 332
- Likede indlæg: 4382
Hyldeblomstsaft - laver du det?
Har pt to store portioner hyldeblomstsaft til at trække i køleskabet. De skal fryses ned i morgen og gøre lykke vinteren over.
Laver du også hyldeblomstsaft - og har du nogle gode tricks?
Laver du også hyldeblomstsaft - og har du nogle gode tricks?
1
Re: Hyldeblomstsaft - laver du det?
Ja, dvs jeg har også et træk stående i køleskabet. Det skal hældes på flasker i dag.
Det er første gang jeg har lavet det, så jeg er vildt spændt på resultatet.
Er det for surt? For sødt? For smagsløst?
Synes nettet vrimler med opskrifter, men ikke to er ens. Mængderne er også meget forskellige.
Så tricks - næh. Jeg håber bare
Er dog i tvivl om, om jeg skal hælde atamon i flaskerne før påfyldningen, eller om det er nok lige at hælde noget kogende vand i. Jeg bruger helt nye vandflasker, hvor jeg hælder vandet over i en ny beholder - så flaskerne har ikke stået og trukket med alt muligt andet i.
Så vil egentlig gerne have et atamon go/no go råd.. (vil helst undlade at bruge det)
Det er første gang jeg har lavet det, så jeg er vildt spændt på resultatet.
Er det for surt? For sødt? For smagsløst?
Synes nettet vrimler med opskrifter, men ikke to er ens. Mængderne er også meget forskellige.
Så tricks - næh. Jeg håber bare
Er dog i tvivl om, om jeg skal hælde atamon i flaskerne før påfyldningen, eller om det er nok lige at hælde noget kogende vand i. Jeg bruger helt nye vandflasker, hvor jeg hælder vandet over i en ny beholder - så flaskerne har ikke stået og trukket med alt muligt andet i.
Så vil egentlig gerne have et atamon go/no go råd.. (vil helst undlade at bruge det)
0
- LadyFox
- Indlæg: 19609
- Tilmeldt: 27. dec 2015, 19:02
- Kort karma: 2443
- Geografisk sted: Kbh
- Likede indlæg: 46088
Re: Hyldeblomstsaft - laver du det?
Jeg har også en stor skål stående og trække i køleskabet, jeg frygter dog at den bliver for sur. men det finder jeg ud af på torsdag.
0
...
- Kommodedyret
- Indlæg: 3908
- Tilmeldt: 28. aug 2015, 13:23
- Kort karma: 782
- Likede indlæg: 9159
Re: Hyldeblomstsaft - laver du det?
Hvis den bliver for sur, så er det heldigvis let at tilsætte ekstra sukker. Honning smager også dejligt, hvis man er til det.
Man skal passe på med citronsyren, hellere for lidt end for meget. Det kan jo også reguleres når den er færdig med at trække.
Og hvis man ikke bryder sig om en bitter eftersmag, så skal man fjerne det hvide fra citronerne.
Jeg fryser altid hovedparten af min produktion. Det er dejligt at kunne finde lidt sommersaft frem fra fryseren når vi går ind i de koldere tider.
Jeg ELSKER hyldeblomstsaft. Kan næsten ikke holde igen, har drukket det nonstop siden årets batch blev færdig
Man skal passe på med citronsyren, hellere for lidt end for meget. Det kan jo også reguleres når den er færdig med at trække.
Og hvis man ikke bryder sig om en bitter eftersmag, så skal man fjerne det hvide fra citronerne.
Jeg fryser altid hovedparten af min produktion. Det er dejligt at kunne finde lidt sommersaft frem fra fryseren når vi går ind i de koldere tider.
Jeg ELSKER hyldeblomstsaft. Kan næsten ikke holde igen, har drukket det nonstop siden årets batch blev færdig
0
Closure, closure, closure closure closure
- LadyFox
- Indlæg: 19609
- Tilmeldt: 27. dec 2015, 19:02
- Kort karma: 2443
- Geografisk sted: Kbh
- Likede indlæg: 46088
Re: Hyldeblomstsaft - laver du det?
Kommodedyret skrev:Hvis den bliver for sur, så er det heldigvis let at tilsætte ekstra sukker. Honning smager også dejligt, hvis man er til det.
Man skal passe på med citronsyren, hellere for lidt end for meget. Det kan jo også reguleres når den er færdig med at trække.
Og hvis man ikke bryder sig om en bitter eftersmag, så skal man fjerne det hvide fra citronerne.
Jeg fryser altid hovedparten af min produktion. Det er dejligt at kunne finde lidt sommersaft frem fra fryseren når vi går ind i de koldere tider.
Jeg ELSKER hyldeblomstsaft. Kan næsten ikke holde igen, har drukket det nonstop siden årets batch blev færdig
Må jeg godt varme den op igen når den har trukket, altså for at køle den igen? Jeg tænker hvis den skal have ekstra sukker.
0
...
- Kommodedyret
- Indlæg: 3908
- Tilmeldt: 28. aug 2015, 13:23
- Kort karma: 782
- Likede indlæg: 9159
Re: Hyldeblomstsaft - laver du det?
LadyFox skrev:Kommodedyret skrev:Hvis den bliver for sur, så er det heldigvis let at tilsætte ekstra sukker. Honning smager også dejligt, hvis man er til det.
Man skal passe på med citronsyren, hellere for lidt end for meget. Det kan jo også reguleres når den er færdig med at trække.
Og hvis man ikke bryder sig om en bitter eftersmag, så skal man fjerne det hvide fra citronerne.
Jeg fryser altid hovedparten af min produktion. Det er dejligt at kunne finde lidt sommersaft frem fra fryseren når vi går ind i de koldere tider.
Jeg ELSKER hyldeblomstsaft. Kan næsten ikke holde igen, har drukket det nonstop siden årets batch blev færdig
Må jeg godt varme den op igen når den har trukket, altså for at køle den igen? Jeg tænker hvis den skal have ekstra sukker.[/quote
Jeg koger den ikke på noget tidspunkt. Jeg hælder kogt vand over blomster og sukker så sukkeret bliver opløst.
0
Closure, closure, closure closure closure
- LadyFox
- Indlæg: 19609
- Tilmeldt: 27. dec 2015, 19:02
- Kort karma: 2443
- Geografisk sted: Kbh
- Likede indlæg: 46088
Re: Hyldeblomstsaft - laver du det?
Kommodedyret skrev:LadyFox skrev:Kommodedyret skrev:Hvis den bliver for sur, så er det heldigvis let at tilsætte ekstra sukker. Honning smager også dejligt, hvis man er til det.
Man skal passe på med citronsyren, hellere for lidt end for meget. Det kan jo også reguleres når den er færdig med at trække.
Og hvis man ikke bryder sig om en bitter eftersmag, så skal man fjerne det hvide fra citronerne.
Jeg fryser altid hovedparten af min produktion. Det er dejligt at kunne finde lidt sommersaft frem fra fryseren når vi går ind i de koldere tider.
Jeg ELSKER hyldeblomstsaft. Kan næsten ikke holde igen, har drukket det nonstop siden årets batch blev færdig
Må jeg godt varme den op igen når den har trukket, altså for at køle den igen? Jeg tænker hvis den skal have ekstra sukker.
Jeg koger den ikke på noget tidspunkt. Jeg hælder kogt vand over blomster og sukker så sukkeret bliver opløst.[/quote]
Jeg gør som dig. men altså, hvis jeg tilsætter sukker bagefter og ikke varmer det op, så opløses sukkeret jo ikke.
0
...
- Kommodedyret
- Indlæg: 3908
- Tilmeldt: 28. aug 2015, 13:23
- Kort karma: 782
- Likede indlæg: 9159
Re: Hyldeblomstsaft - laver du det?
LadyFox skrev:Kommodedyret skrev:LadyFox skrev:Kommodedyret skrev:Hvis den bliver for sur, så er det heldigvis let at tilsætte ekstra sukker. Honning smager også dejligt, hvis man er til det.
Man skal passe på med citronsyren, hellere for lidt end for meget. Det kan jo også reguleres når den er færdig med at trække.
Og hvis man ikke bryder sig om en bitter eftersmag, så skal man fjerne det hvide fra citronerne.
Jeg fryser altid hovedparten af min produktion. Det er dejligt at kunne finde lidt sommersaft frem fra fryseren når vi går ind i de koldere tider.
Jeg ELSKER hyldeblomstsaft. Kan næsten ikke holde igen, har drukket det nonstop siden årets batch blev færdig
Må jeg godt varme den op igen når den har trukket, altså for at køle den igen? Jeg tænker hvis den skal have ekstra sukker.
Jeg koger den ikke på noget tidspunkt. Jeg hælder kogt vand over blomster og sukker så sukkeret bliver opløst.
Jeg gør som dig. men altså, hvis jeg tilsætter sukker bagefter og ikke varmer det op, så opløses sukkeret jo ikke.[/quote]
sukker er vandopløseligt ☺
0
Closure, closure, closure closure closure
- Anne Droid
- Indlæg: 2145
- Tilmeldt: 28. sep 2015, 07:28
- Kort karma: 125
- Likede indlæg: 4979
Re: Hyldeblomstsaft - laver du det?
musling skrev:Ja, dvs jeg har også et træk stående i køleskabet. Det skal hældes på flasker i dag.
Det er første gang jeg har lavet det, så jeg er vildt spændt på resultatet.
Er det for surt? For sødt? For smagsløst?
Synes nettet vrimler med opskrifter, men ikke to er ens. Mængderne er også meget forskellige.
Så tricks - næh. Jeg håber bare
Er dog i tvivl om, om jeg skal hælde atamon i flaskerne før påfyldningen, eller om det er nok lige at hælde noget kogende vand i. Jeg bruger helt nye vandflasker, hvor jeg hælder vandet over i en ny beholder - så flaskerne har ikke stået og trukket med alt muligt andet i.
Så vil egentlig gerne have et atamon go/no go råd.. (vil helst undlade at bruge det)
Jeg bruger ikke atamon. Jeg fryser det ned i passende portioner i fryseposer som jeg putter i rengjorte mælkekartoner (så er de nemme at stable i fryseren). Når vi skal bruge noget, tøer vi det op og hælder det på en rengjort flaske og i køleskabet. Vi bruger ikke atamon, men det holder et par uger uden.
0
Klimatosse
Re: Hyldeblomstsaft - laver du det?
Nu er mit hældt på flasker.
Jeg havde nogle små 0.3 l aqua d'or vandflasker, som jeg har fået meget billigt.
Vandet er hældt i en kande i køleskabet, noget i vandkanden til blomsterne og resten har jeg pimpet imens
Har hældt koncentrat over i flaskerne umiddelbart efter, at de er blevet tømt for vand - så vil jeg mene, at de er så rene, som de 'kan blive'.
Minus et par flasker ryger det hele i fryseren og så håber jeg, at det fungerer sådan.
I alt 5.2 liter koncentrat er det blevet til
Har lavet 2 forskellige. Samme grundprincip men med forskellig mængde af hhv brun farin og rørsukker samt af citron og lidt appelsin.
Den ene portion er ret tyk - som en tynd sirup - og dufter himmelsk. Den anden er mere flydende og syrlig i duften - og det var faktisk den jeg havde troet var sødest.
Glæder mig til at smage - i morgen. Orker faktisk ikke lige nu, selvom jeg er nysgerrig.
Jeg havde nogle små 0.3 l aqua d'or vandflasker, som jeg har fået meget billigt.
Vandet er hældt i en kande i køleskabet, noget i vandkanden til blomsterne og resten har jeg pimpet imens
Har hældt koncentrat over i flaskerne umiddelbart efter, at de er blevet tømt for vand - så vil jeg mene, at de er så rene, som de 'kan blive'.
Minus et par flasker ryger det hele i fryseren og så håber jeg, at det fungerer sådan.
I alt 5.2 liter koncentrat er det blevet til
Har lavet 2 forskellige. Samme grundprincip men med forskellig mængde af hhv brun farin og rørsukker samt af citron og lidt appelsin.
Den ene portion er ret tyk - som en tynd sirup - og dufter himmelsk. Den anden er mere flydende og syrlig i duften - og det var faktisk den jeg havde troet var sødest.
Glæder mig til at smage - i morgen. Orker faktisk ikke lige nu, selvom jeg er nysgerrig.
0
- billiebean
- Indlæg: 3417
- Tilmeldt: 11. dec 2015, 11:29
- Kort karma: 332
- Likede indlæg: 4382
Re: Hyldeblomstsaft - laver du det?
musling skrev:Nu er mit hældt på flasker.
Jeg havde nogle små 0.3 l aqua d'or vandflasker, som jeg har fået meget billigt.
Vandet er hældt i en kande i køleskabet, noget i vandkanden til blomsterne og resten har jeg pimpet imens
Har hældt koncentrat over i flaskerne umiddelbart efter, at de er blevet tømt for vand - så vil jeg mene, at de er så rene, som de 'kan blive'.
Minus et par flasker ryger det hele i fryseren og så håber jeg, at det fungerer sådan.
I alt 5.2 liter koncentrat er det blevet til
Har lavet 2 forskellige. Samme grundprincip men med forskellig mængde af hhv brun farin og rørsukker samt af citron og lidt appelsin.
Den ene portion er ret tyk - som en tynd sirup - og dufter himmelsk. Den anden er mere flydende og syrlig i duften - og det var faktisk den jeg havde troet var sødest.
Glæder mig til at smage - i morgen. Orker faktisk ikke lige nu, selvom jeg er nysgerrig.
Hvilken een blev bedst? Lyder lækkert med appelsin og brun farin i også!
Jeg har lige hældt min omgang på flasker. 4,5 liter blev det til. Det bliver godt til vinter!
Jeg har brugt følgende opskrift:
120 skærme (kan godt lide at der er en intens hyldeblomstsmag - man kan bruge færre)
2 kg øko rørsukker
6 citroner - 4 i skiver og saft+skal fra 2
ca. 80 gram citronsyre
3 liter vand
Giv vand et opkog og opløs sukker og citronsyre deri. Hæld blandingen over citroner samt hyldeskærme uden stilk. Træk på køl i 4-5 dage.
0
Re: Hyldeblomstsaft - laver du det?
Begge mine er alt alt for søde. De smager kraftigt af hyldeblomst, men desværre også ret meget af sukker.
Jeg skulle ikke have skåret ned på citronen.
Har citron i køleskabet og har prøvet at presse noget ned i og det hjælper lidt på smagen. Ingen tvivl om, at det er syren, der mangler. Heldigvis er det den, jeg har meget af, der trods alt smager bedst. Må bare drikke den med en masse citron i.
Vil dog prøve at teste, hvordan den er, hvis den bliver blandet med hvidvin i stedet for vand. Det kan jeg godt forestille mig vil være godt.
Overvejer at tage ud og plukke en portion skærme, gøre dem klar og fryse dem ned og så lave en ny portion til efterår, når jeg forhåbentlig har fået drukket noget af mit sukkervand
Men ærgerligt er det. Var bare bange for, at det blev for surt.
Jeg skulle ikke have skåret ned på citronen.
Har citron i køleskabet og har prøvet at presse noget ned i og det hjælper lidt på smagen. Ingen tvivl om, at det er syren, der mangler. Heldigvis er det den, jeg har meget af, der trods alt smager bedst. Må bare drikke den med en masse citron i.
Vil dog prøve at teste, hvordan den er, hvis den bliver blandet med hvidvin i stedet for vand. Det kan jeg godt forestille mig vil være godt.
Overvejer at tage ud og plukke en portion skærme, gøre dem klar og fryse dem ned og så lave en ny portion til efterår, når jeg forhåbentlig har fået drukket noget af mit sukkervand
Men ærgerligt er det. Var bare bange for, at det blev for surt.
0
- dykkersild
- Indlæg: 2169
- Tilmeldt: 14. aug 2015, 07:25
- Kort karma: 239
- Likede indlæg: 3535
Re: Hyldeblomstsaft - laver du det?
Jeg råsylter efter Politikens opskrift. Putter lidt flere skærme i, bruger lidt atamon og sætter det koldt i kældren. Den bliver dejlig intens og med god syrlighed. Perfekt til vand, danskevand, kager og lidt bobler/mynte.
Jeg har lige lavet årets ration - 10L blev det til - lidt skal bruges til gaver og så er der saft til det næste lange stykke tid.
Jeg har lige lavet årets ration - 10L blev det til - lidt skal bruges til gaver og så er der saft til det næste lange stykke tid.
0
- Ladysparrow
- Indlæg: 2673
- Tilmeldt: 14. aug 2015, 11:50
- Kort karma: 417
- Geografisk sted: Skåne, Sverige
- Likede indlæg: 6970
Re: Hyldeblomstsaft - laver du det?
Vi er igang med hyldeblomst champagne. Det bliver første gang.
1
Re: Hyldeblomstsaft - laver du det?
Jeg har også været i gang. Mit er blevet for surt og ved googling endte jeg her Jeg blev ikke lige klog på - kan jeg bare tilsætte sukker ( er bange for det ikke opløses) . Eller noget andet? Måske koge lidt vand og opløse en masse sukker i?
0