Hejsa, jeg har fundet et sted med masser af kantareller, og nu er planen så, at de skal indgå i min nytårsmenu.
Så mit spørgsmål er, hvordan opbevarer jeg dem bedst? Nogen tørrer, nogen fryser, nogen sauterer og fryser så, - jeg er helt forvirret
Nogen gode og skudsikre ideer?
Kantareller, opbevaring
- Skorstenen
- Indlæg: 4891
- Tilmeldt: 23. maj 2016, 15:58
- Kort karma: 552
- Likede indlæg: 8819
Re: Kantareller, opbevaring
Skorstenen skrev:Hejsa, jeg har fundet et sted med masser af kantareller, og nu er planen så, at de skal indgå i min nytårsmenu.
Så mit spørgsmål er, hvordan opbevarer jeg dem bedst? Nogen tørrer, nogen fryser, nogen sauterer og fryser så, - jeg er helt forvirret
Nogen gode og skudsikre ideer?
Hvilken type kantareller er det?
Se evt. https://naturguide.dk/saadan-opbevarer- ... ntareller/
Du kan også opbevare dem i olie (skal steges af først) eller du kan sylte med eddike, lidt ala en agurkesalat (kræver de er virkelig godt rengjort).
Men hvis de skal holde til nytår, vil jeg sige at frysning er den eneste rigtige måde.
0
Do as I say!
-
- Indlæg: 367
- Tilmeldt: 13. jul 2017, 06:04
- Kort karma: 22
- Geografisk sted: København
- Likede indlæg: 593
Re: Kantareller, opbevaring
Hvis de skal fryses er det bedst at stege dem i smør ved lav varme indtil de er blanke og har smidt det meste af vandet og så fryse dem ned. På den måde bevarer de bedst smagen.
Men det bedste er efter min mening at tørre dem, de bliver lidt sejere i konsistensen når de er udblødt, men smagen er næsten som når de er helt friske.
Men det bedste er efter min mening at tørre dem, de bliver lidt sejere i konsistensen når de er udblødt, men smagen er næsten som når de er helt friske.
0
- Skorstenen
- Indlæg: 4891
- Tilmeldt: 23. maj 2016, 15:58
- Kort karma: 552
- Likede indlæg: 8819
Re: Kantareller, opbevaring
Wizzze skrev:Skorstenen skrev:Hejsa, jeg har fundet et sted med masser af kantareller, og nu er planen så, at de skal indgå i min nytårsmenu.
Så mit spørgsmål er, hvordan opbevarer jeg dem bedst? Nogen tørrer, nogen fryser, nogen sauterer og fryser så, - jeg er helt forvirret
Nogen gode og skudsikre ideer?
Hvilken type kantareller er det?
Se evt. https://naturguide.dk/saadan-opbevarer- ... ntareller/
Du kan også opbevare dem i olie (skal steges af først) eller du kan sylte med eddike, lidt ala en agurkesalat (kræver de er virkelig godt rengjort).
Men hvis de skal holde til nytår, vil jeg sige at frysning er den eneste rigtige måde.
Det link fandt jeg også, og jeg er noget i tvivl skal jeg sige dig. Måske er det en blanding
0
- Skorstenen
- Indlæg: 4891
- Tilmeldt: 23. maj 2016, 15:58
- Kort karma: 552
- Likede indlæg: 8819
Re: Kantareller, opbevaring
Zoxa skrev:Hvis de skal fryses er det bedst at stege dem i smør ved lav varme indtil de er blanke og har smidt det meste af vandet og så fryse dem ned. På den måde bevarer de bedst smagen.
Men det bedste er efter min mening at tørre dem, de bliver lidt sejere i konsistensen når de er udblødt, men smagen er næsten som når de er helt friske.
Jeg tror på, og vil bruge denne løsning
0
Re: Kantareller, opbevaring
Klart bedst erfaring med tørring ved lav varme (jeg bruger sådan en tørredims købt i Sverige). Smagen bevares bedst på den måde, men konsistensen bliver lidt anderledes.
0
- dykkersild
- Indlæg: 2169
- Tilmeldt: 14. aug 2015, 07:25
- Kort karma: 239
- Likede indlæg: 3535
Re: Kantareller, opbevaring
Skorstenen skrev:Wizzze skrev:Skorstenen skrev:Hejsa, jeg har fundet et sted med masser af kantareller, og nu er planen så, at de skal indgå i min nytårsmenu.
Så mit spørgsmål er, hvordan opbevarer jeg dem bedst? Nogen tørrer, nogen fryser, nogen sauterer og fryser så, - jeg er helt forvirret
Nogen gode og skudsikre ideer?
Hvilken type kantareller er det?
Se evt. https://naturguide.dk/saadan-opbevarer- ... ntareller/
Du kan også opbevare dem i olie (skal steges af først) eller du kan sylte med eddike, lidt ala en agurkesalat (kræver de er virkelig godt rengjort).
Men hvis de skal holde til nytår, vil jeg sige at frysning er den eneste rigtige måde.
Det link fandt jeg også, og jeg er noget i tvivl skal jeg sige dig. Måske er det en blanding
?
Jeg samler selv kantareller - der bør kun være orangekantarel der ligner næsten på en plet. Den er mere orange på stænglen, stænglen er mere hul og så dufter den ikke som kantarel. Den er ikke skadelig men smagsløs. Er du i tvivl om, at det kun er alm. kantareller du har fundet - for svampe er altså ikke til at spørge med - man skal ikke være i tvivl?
Jeg fryser blot mine fladt i fryseposer - jeg smørsteger ikke, da de så max. kan holde sig i tre mdr. og det går ikke til nytår. Jeg laver nemlig altid en kantarel risotto til nytår.
0