Nytårsmenuen 2017

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
zembra1986
Indlæg: 2320
Tilmeldt: 12. aug 2015, 13:24
Kort karma: 167
Likede indlæg: 2871

Re: Nytårsmenuen 2017

Indlægaf zembra1986 » 29. dec 2017, 18:50

Forret: Butterdej med forskelligt fyld: laks og flødeost, kryddermarineret feta og spinat og serrano skinke og pesto. Arrangeres på en bund af salat.

Hovedret: Kalvemørbrad med hasselbach kartofler, svampe/flødesauce, bagte rodfrugter og asparges omviklet med bacon.

Dessert: Cheesecake med passionsfrugtgele og hvid chokolade.

Snacks: Slik og Chips med dip ad libitum :D
1
Brugeravatar
Santa
Indlæg: 2986
Tilmeldt: 13. aug 2015, 05:56
Kort karma: 245
Likede indlæg: 6424

Re: Nytårsmenuen 2017

Indlægaf Santa » 30. dec 2017, 11:07

Juhu!!
Min slagter fik nyretapper hjem!!! Som den eneste på Sjælland, sagde han stolt, og hyggesnakkede vi lidt om hvor lækkert det bliver - han skal nemlig osse have det i morgen.

Nu er alt købt ind, og vi kan bruge tiden på at preppe og gøre klar til i morgen.
Kæresten gik allerede i gang i går med sin is-produktion, og han er i fuld gang nu.
1
Brugeravatar
Æble
Indlæg: 2562
Tilmeldt: 5. jan 2016, 18:26
Kort karma: 366
Likede indlæg: 4581

Re: Nytårsmenuen 2017

Indlægaf Æble » 30. dec 2017, 11:29

Jeg har jomfruhummer og kammuslinger i køleskabet nu sammen med kransekagenasse. Pommes Anna er i ovnen under pres og bearnaise essensen bobler på komfuret.

Så begynder nytåtsstemningen at indfinde sig.
2
Brugeravatar
Ado
Indlæg: 4153
Tilmeldt: 12. aug 2015, 11:28
Kort karma: 1412
Geografisk sted: Korsbæk
Likede indlæg: 16638
Kontakt:

Re: Nytårsmenuen 2017

Indlægaf Ado » 30. dec 2017, 12:46

Er I klar over, hvor mange råvarer man skal købe og hvor meget der skal laves, når 20 gæster skal have 10-retters menu? Vi har lavet mad i to dage. Nu skrider jeg ind og tager en middagslur.

Men vi har da sikret månedens omsætning hos INCO.
5
That awkward moment when you leave a store without buying anything and all you can think is "act natural, you're innocent".
Brugeravatar
Santa
Indlæg: 2986
Tilmeldt: 13. aug 2015, 05:56
Kort karma: 245
Likede indlæg: 6424

Re: Nytårsmenuen 2017

Indlægaf Santa » 30. dec 2017, 13:30

Ado skrev:Er I klar over, hvor mange råvarer man skal købe og hvor meget der skal laves, når 20 gæster skal have 10-retters menu? Vi har lavet mad i to dage. Nu skrider jeg ind og tager en middagslur.

Men vi har da sikret månedens omsætning hos INCO.

Det er eddermagme osse et stort projekt!!
Sov godt.
0
Brugeravatar
Santa
Indlæg: 2986
Tilmeldt: 13. aug 2015, 05:56
Kort karma: 245
Likede indlæg: 6424

Re: Nytårsmenuen 2017

Indlægaf Santa » 30. dec 2017, 13:32

Til gengæld er jeg småstresset over hvor lidt jeg er nødt til at forberede i dag....røre en dressing, en hvidløgssmør, ordne fritterne, hakke lidt svampe....og så ikke mere?!

Men så kunne jeg jo gøre rent....shit, det gider jeg ikke.
0
Brugeravatar
Spjaerten
Indlæg: 5134
Tilmeldt: 11. aug 2015, 18:58
Kort karma: 1345
Likede indlæg: 5003

Re: Nytårsmenuen 2017

Indlægaf Spjaerten » 30. dec 2017, 13:33

Jeg har lavet rødvinssauce Basen og pommes Anna.
Resten skal klares på stedet imorgen - :banan:
0
Tryk på * :slem:
Ficus
Indlæg: 2105
Tilmeldt: 17. jul 2016, 06:49
Kort karma: 185
Likede indlæg: 2779

Re: Nytårsmenuen 2017

Indlægaf Ficus » 30. dec 2017, 13:57

Er spændt på vores menu, det er kæresten og 2 venner der har skulle planlægge og de er mest typerne der taler i ring i nogle uger, uden at komme frem til noget konkret :-D i går havde de hverken planlagt forret eller hovedret!

Men jeg skal lave brownie, citrontærte med marengs og kransekage stykker. Flickas brownie har jeg i ovnen - er VIRKELIG spændt. Kransekagemasse er klaret og næste projekt er tærtebund

6FE12490-95B9-4B22-941E-AAF7BC9CEDB6.jpeg
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
2
Brugeravatar
RavenClaw
Indlæg: 878
Tilmeldt: 15. maj 2016, 17:27
Kort karma: 73
Likede indlæg: 1632

Re: Nytårsmenuen 2017

Indlægaf RavenClaw » 30. dec 2017, 14:03

Jeg har skrevet alle opskrifter ned til punkt og prikke på papir, så vi ikke misser noget. Og så fik jeg den geniale idé også at skrive tid på, så vi ved præcis, hvor lang tid det tager med hver enkelt del.

Vi skal først handle i aften/sen eftermiddag (de populære specialiteter er købt), så vi kan først komme i gang med tilberedning og forberedning derefter. Vi håber, vi ikke kører os selv alt for trætte inden i morgen
0
Ja, det er en slem Dreng, den Amor.
Lykke
Indlæg: 4092
Tilmeldt: 8. okt 2015, 19:10
Kort karma: 160
Likede indlæg: 3611

Re: Nytårsmenuen 2017

Indlægaf Lykke » 30. dec 2017, 15:34

Jeg har handlet så meget føler jeg. Østers, hummer, cava, champagne, jomfruhummer, Svinekæber, tusind poser chips, laks, rogn, butterdej, slik, sodavand... og alt det andet dims. Jeeez.
Nu glæder jeg mig bare til at det hele skal spises.
Er netop ved at bage butterdejssnegle og agurkerne til dagen-derpå-burgere er syltet.
0
Brugeravatar
Skorstenen
Indlæg: 1698
Tilmeldt: 23. maj 2016, 15:58
Kort karma: 169
Likede indlæg: 2587

Re: Nytårsmenuen 2017

Indlægaf Skorstenen » 30. dec 2017, 15:36

Puh. Jeg synes allerede jeg er træt. Har fået bakket op, så alt grønt er klar. Har lavet persilleolie, timianolie, løgpure, aspargescreme, vindruesalsa, jordbærkaviar.
Mangler kyllingeruller og kartoffelrouladen idag.
2
Brugeravatar
flicka
Indlæg: 1451
Tilmeldt: 8. sep 2015, 18:08
Kort karma: 202
Likede indlæg: 2016

Re: Nytårsmenuen 2017

Indlægaf flicka » 30. dec 2017, 17:55

Ficus skrev:Er spændt på vores menu, det er kæresten og 2 venner der har skulle planlægge og de er mest typerne der taler i ring i nogle uger, uden at komme frem til noget konkret :-D i går havde de hverken planlagt forret eller hovedret!

Men jeg skal lave brownie, citrontærte med marengs og kransekage stykker. Flickas brownie har jeg i ovnen - er VIRKELIG spændt. Kransekagemasse er klaret og næste projekt er tærtebund

6FE12490-95B9-4B22-941E-AAF7BC9CEDB6.jpeg


Jeg håber, den falder i din smag :gogo:
0
Always be yourself
unless you can be a unicorn
then always be a unicorn


A pony is a childhood dream. A horse is an adulthood treasure.
- Rebecca Carroll
Brugeravatar
DetSorteCirkus
Indlæg: 11478
Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
Kort karma: 1450
Likede indlæg: 25951

Re: Nytårsmenuen 2017

Indlægaf DetSorteCirkus » 30. dec 2017, 23:27

Kirr +
- Knækbrød med urtecreme og frisk persille
- Spid med bagt tomat og peberfrugt, rød cheddar og schwarzwalderskinke
- Smørtyve med tunmousse og persille
- To forskellige nøddemix
- Oliven

- Rød peberfrugtsuppe m. brød

- Bøf bearnaise m. pommes duchesse og en grøn salat med stegt champignon og soltørrede tomater

- Chokoladefondue

- Sød og tør mousserende vin m. kransekage, jordbær og chokolade + chips med dip

Vi har valgt at holde det ret enkelt og overskueligt i år og haft fokus på, at alle for det meste skal kunne spise det samme.
Selskabets veganer har selv noget andet end bøf med og vil i sagens natur gå udenom nogle af snacksne, men vi slipper da for at sidde med helt forskellige menuer.
0
Brugeravatar
Kattefjæs
Indlæg: 1465
Tilmeldt: 29. aug 2015, 15:06
Kort karma: 202
Geografisk sted: London
Likede indlæg: 3237

Re: Nytårsmenuen 2017

Indlægaf Kattefjæs » 30. dec 2017, 23:28

Vi skal have helt almindelig hverdags-aftensmad. Vi har ikke nogen tradition og har ikke vaeret saa gode til at planlaegge, saa ups. :lol: Jeg havde taenkt at jeg saa maaske kunne lave noget dessert, men manden har, klog som han er, sagt at vi alligevel ikke kan spise det, saa det er taget af bordet ogsaa. :lol:

Vi har Jaffa Cakes, Toffiffee, Lossepladsen, adskillige aesker fancy chokolade, gin & tonic, champagne... Jeg tror vi klarer den, selvom maden maaske bliver lidt kedelig ifht. saa mange andres :lol:
0
Brugeravatar
MyGirl
Indlæg: 2789
Tilmeldt: 17. sep 2015, 13:12
Kort karma: 369
Likede indlæg: 2016

Re: Nytårsmenuen 2017

Indlægaf MyGirl » 31. dec 2017, 06:34

Min supersøster har sat menuen. Vi skal, så vidt jeg har forstået, have:

Dronninghaspere: blinis med noget lakseshow

Forret: jomfruhummerhaler og kammuslinger med en ærtecreme og flutes

Hovedret: Oksemørbrad (sous vide), kartoffelroser, portvinsglace, broccoli-gulerodstimbale og ærteskud.

Dessert: nøddekurve, is og brændte figner (vafler og chokoladesovs til børn og barnlige sjæle.)

Kl. 24 står den på pindemadder med forskelligt pålæg.

Glææææder mig!! :ivrig:
0

Tilbage til "Mad og drikke"