Nytårsmenuen 2017

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Spjaerten
Indlæg: 4378
Tilmeldt: 11. aug 2015, 18:58
Kort karma: 1134
Likede indlæg: 3983

Re: Nytårsmenuen 2017

Indlægaf Spjaerten » 4. dec 2017, 09:52

Nå vi nærmer os en idé:

Forret: krebsehale salat eller lign.
Hovedret: oksemørbrad med asparges/bønner med bacon, rødvins glace, mangler en idé til noget kartoffelværk. Det skal med medbringes i en hel eller delvis tilberedt tilstand....?!? Nogen idéer?
Dessert: cheesecake.

Regner med at bage nogle pølsehorn til natmad. Og så er der Chips til i løbet af aftenen.
0
Tryk på * :slem:
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 4619
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 562
Likede indlæg: 5655

Re: Nytårsmenuen 2017

Indlægaf Pandesteg » 4. dec 2017, 10:05

Spjaerten skrev:Nå vi nærmer os en idé:

Forret: krebsehale salat eller lign.
Hovedret: oksemørbrad med asparges/bønner med bacon, rødvins glace, mangler en idé til noget kartoffelværk. Det skal med medbringes i en hel eller delvis tilberedt tilstand....?!? Nogen idéer?
Dessert: cheesecake.

Regner med at bage nogle pølsehorn til natmad. Og så er der Chips til i løbet af aftenen.


Jeg laver pommes anna, netop fordi jeg kan lave det i forvejen og bare varme før servering :)
1
I don't follow rules. I follow dogs. On Instagram.
avdotja
Indlæg: 1511
Tilmeldt: 11. okt 2015, 18:31
Kort karma: 187
Likede indlæg: 3399

Re: Nytårsmenuen 2017

Indlægaf avdotja » 4. dec 2017, 12:24

Skvatman skrev:Menuen er ved at fæstne sig - i hvert fald tanker om den :)

Jeg har kigget priser og steder hvor jeg kan gå Wagyu og sortfodssvin. De to, i kombination, vil jeg lave noget forret af eller noget lækker hapsi-bite-size ting til dronning kl 18...

Hvis det er forretten, vil der være en lille "vifte" af kød af hver slags, men mangler noget til at binde det sammen - noget der stadig lader kødet være 100% i centrum, men samtidigt breaker lidt det fede de to slags kød har.

Hvis det er hapsier til dronningens nytårstale, så er jeg også vældig lydhør...

Kunne være fedt med et par forslag :) Eller bare få at vide, at de to ting passer da ingenlunde sammen -.-

Jeg tror jeg ville nøjes med enten wagyu eller sortfodssvinskinke: en kombination af at de begge fortjener spotlyset for sig selv og så at der formentlig kommer rigtig meget mere mad efterfølgende :)
2
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 5767
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 500
Likede indlæg: 8241

Re: Nytårsmenuen 2017

Indlægaf Lemonella » 4. dec 2017, 13:11

Vi er ikke helt sikre endnu. Sidste år kunne vi ikke få hummer fra “vores” Vesterhavs-fiskemand, men vi krydser fingre for at vi kan i år. Så står den på hvidløgsmarineret grillet hummer og pil-selv-rejer med hvidløgsbrød, masser af citron og aioli. Pandekager med hjemmelavet nougatis til dessert.
Er der ingen hummer, står den måske på carpaccio med masser af ruccola, citronolie, ristede pinjekerner og revet parmesan.
Drikkelsen, bliver en Esmeralda rosé. Til desserten nok Bailey. :)
1
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Brugeravatar
Skvatman
Indlæg: 53
Tilmeldt: 4. jan 2016, 13:14
Kort karma: 0
Likede indlæg: 24

Re: Nytårsmenuen 2017

Indlægaf Skvatman » 5. dec 2017, 16:18

avdotja skrev:
Skvatman skrev:Menuen er ved at fæstne sig - i hvert fald tanker om den :)

Jeg har kigget priser og steder hvor jeg kan gå Wagyu og sortfodssvin. De to, i kombination, vil jeg lave noget forret af eller noget lækker hapsi-bite-size ting til dronning kl 18...

Hvis det er forretten, vil der være en lille "vifte" af kød af hver slags, men mangler noget til at binde det sammen - noget der stadig lader kødet være 100% i centrum, men samtidigt breaker lidt det fede de to slags kød har.

Hvis det er hapsier til dronningens nytårstale, så er jeg også vældig lydhør...

Kunne være fedt med et par forslag :) Eller bare få at vide, at de to ting passer da ingenlunde sammen -.-

Jeg tror jeg ville nøjes med enten wagyu eller sortfodssvinskinke: en kombination af at de begge fortjener spotlyset for sig selv og så at der formentlig kommer rigtig meget mere mad efterfølgende :)


Ja, nu er det bestilt - så for sent ;)

Men, vi har dog besluttet os for at dele det op i to retter alligevel - så vi giver dig helt ret. Eneste vi mangler er tilbehøret. Sortfods svinet bliver til hovedret - wagyu, bliver en forret (en af flere, vi er forret mennesker).

Tilbehør til hovedret bliver måske fondant kartofler - mest fordi os der skal holde det samme, synes det ser/lyder lækkert - men ingen af os har sådan rigtig lykkedes med at lave dem sådan RIGTIG godt - nogle der har en GOD afprøvet opskrift? Eller andre gode alternativer?
0
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 4619
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 562
Likede indlæg: 5655

Re: Nytårsmenuen 2017

Indlægaf Pandesteg » 13. dec 2017, 07:27

Nogle der har et godt foreslag til et let grønt element til hovedretten (som ellers består af oksemørbrad, portvinssauce og pommes anna)? Let i den forstand at det skal være mere pynt end det skal mætte og det skal ikke være besværligt at lave. Overvejede blandende grønne salatblade med en vinagreitte, men synes måske alligevel det er lidt kedeligt.
0
I don't follow rules. I follow dogs. On Instagram.
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 5767
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 500
Likede indlæg: 8241

Re: Nytårsmenuen 2017

Indlægaf Lemonella » 13. dec 2017, 07:35

Pandesteg skrev:Nogle der har et godt foreslag til et let grønt element til hovedretten (som ellers består af oksemørbrad, portvinssauce og pommes anna)? Let i den forstand at det skal være mere pynt end det skal mætte og det skal ikke være besværligt at lave. Overvejede blandende grønne salatblade med en vinagreitte, men synes måske alligevel det er lidt kedeligt.


Du kunne putte lidt broccoli-asparges i. De smager godt. :)
0
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 4619
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 562
Likede indlæg: 5655

Re: Nytårsmenuen 2017

Indlægaf Pandesteg » 13. dec 2017, 07:37

Lemonella skrev:
Pandesteg skrev:Nogle der har et godt foreslag til et let grønt element til hovedretten (som ellers består af oksemørbrad, portvinssauce og pommes anna)? Let i den forstand at det skal være mere pynt end det skal mætte og det skal ikke være besværligt at lave. Overvejede blandende grønne salatblade med en vinagreitte, men synes måske alligevel det er lidt kedeligt.


Du kunne putte lidt broccoli-asparges i. De smager godt. :)


Min mand er desværre ikke rigtig begejstret for broccoli, så det duer desværre ikke...
0
I don't follow rules. I follow dogs. On Instagram.
Brugeravatar
Lone
Indlæg: 404
Tilmeldt: 12. aug 2015, 14:25
Kort karma: 20
Likede indlæg: 288

Re: Nytårsmenuen 2017

Indlægaf Lone » 13. dec 2017, 07:44

Pandesteg skrev:Nogle der har et godt foreslag til et let grønt element til hovedretten (som ellers består af oksemørbrad, portvinssauce og pommes anna)? Let i den forstand at det skal være mere pynt end det skal mætte og det skal ikke være besværligt at lave. Overvejede blandende grønne salatblade med en vinagreitte, men synes måske alligevel det er lidt kedeligt.


Asparges? Ved godt, at det på ingen måde er sæson, men de kan helt sikkert fås alligevel
Eller små, glaserede gulerødder?
Grillet squash evt. med bøgehatte eller lignende
1
Brugeravatar
Mi55y
Indlæg: 3147
Tilmeldt: 14. aug 2015, 07:16
Kort karma: 346
Geografisk sted: Århus med bolleÅ
Likede indlæg: 5702

Re: Nytårsmenuen 2017

Indlægaf Mi55y » 13. dec 2017, 08:23

Vi skal holde med et vennepar, og vi bestiller mad fra den lokale slagter:

Forret:
Tapasanretning:
Hjemmelavet røget dyrekølle m tytterodssalat
Sagenskinke med melon
Chorizo med cornichoner
Laksemousse med tigerrejer
Syltede rødløg
Hjemmelavet pesto
Flutes

Hovedret:
Helstegt oksemørbrad
Nytårs kartoffel ala duchesse
Svampe limoges sauce
Broccolitimbale
Marineret rodfrugtsalat

Dessert:
Kagetapas med:
Æbletærte
Brownies
Hindbærtærte
Vanilie creme fraiche samt friske bær
0
Frisk på brætspil i Midtjylland? viewtopic.php?f=50&t=7064

Frisk på at prøve en sjov og anderledes holdsport i Århus? Tjek Kin-Ball ud - gratis 4 første træninger :)
Brugeravatar
Skorstenen
Indlæg: 1395
Tilmeldt: 23. maj 2016, 15:58
Kort karma: 144
Likede indlæg: 2185

Re: Nytårsmenuen 2017

Indlægaf Skorstenen » 19. dec 2017, 10:22

Jeg er ved at være finpudset med menuen.
Og manden har scoret en hel oksemørbrad fra skotsk højlandskvæg, det bliver gudeskønt!

Jeg mangler dog en mellemret synes jeg. Mellem forret og hovedret. :gruble:
1
Debra1
Indlæg: 242
Tilmeldt: 13. dec 2015, 08:04
Kort karma: 7
Likede indlæg: 171

Re: Nytårsmenuen 2017

Indlægaf Debra1 » 19. dec 2017, 10:47

Mi55y skrev:Vi skal holde med et vennepar, og vi bestiller mad fra den lokale slagter:

Forret:
Tapasanretning:
Hjemmelavet røget dyrekølle m tytterodssalat
Sagenskinke med melon
Chorizo med cornichoner
Laksemousse med tigerrejer
Syltede rødløg
Hjemmelavet pesto
Flutes

Hovedret:
Helstegt oksemørbrad
Nytårs kartoffel ala duchesse
Svampe limoges sauce
Broccolitimbale
Marineret rodfrugtsalat

Dessert:
Kagetapas med:
Æbletærte
Brownies
Hindbærtærte
Vanilie creme fraiche samt friske bær


Det lyder godt nok lækkert. Hvilken slagter er det fra, og hvad skal I give for det?
0
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 4619
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 562
Likede indlæg: 5655

Re: Nytårsmenuen 2017

Indlægaf Pandesteg » 19. dec 2017, 10:54

Jeg kunne godt bruge en god, gennemtestet opskrift på portvinssauce? :)
0
I don't follow rules. I follow dogs. On Instagram.
Brugeravatar
Æble
Indlæg: 2237
Tilmeldt: 5. jan 2016, 18:26
Kort karma: 324
Likede indlæg: 3603

Re: Nytårsmenuen 2017

Indlægaf Æble » 19. dec 2017, 20:02

Pandesteg skrev:Jeg kunne godt bruge en god, gennemtestet opskrift på portvinssauce? :)


Jeg plejer at lave den således:

Skær 4-5 skalotteløg i små både, vend dem i oliven olie, drys med salt og bag i ovn i 10-15 min ved 200 grader.

Steg 3-4 skiver bacon

Svits løg (gerne skalotteløg, grove stykker), et par gulerødder, ca 10 peberkorn og 4-5 timiankviste i rigeligt smør.

Hæld ca en halv flaske rød portvin på og lad det simre til portvinen er reduceret ca halvt ind. Det tager 20-30 min.

Sigt grøntsagerne fra. Jævn portvinen med ca 2,5 dk piskefløde og evt lidt maizenajævning. Smag til med salt og peber og hvis der er noget stegesky fra en steg (jeg snyder nogle gange med købefond hvis jeg ikke har stegesky). Hvis der mangler syre bruger jeg rød balsamico.

Nu kan saucen stå og vente til den skal serveres. Når den skal serveres, varm den igennem og tilsæt de bagte skalotteløg. Drys bacon stykker ovenpå.
1
Brugeravatar
Skorstenen
Indlæg: 1395
Tilmeldt: 23. maj 2016, 15:58
Kort karma: 144
Likede indlæg: 2185

Re: Nytårsmenuen 2017

Indlægaf Skorstenen » 20. dec 2017, 17:25

Jeg vil jo lave denne her dekonstruerede tartelet. Men jeg mangler virkelig en super opskrift på noget asparges-creme - pure - sovs..
Jeg synes kun at kunne finde noget hvori der skal surmælksprodukt, det er ikke lige der jeg er i tankerne.
Har nogen af jer en god ide? Jeg tænker at det ikke skal være tyndtflydende.

For lige at uddybe, det bliver kyllingeruller, rullet med grøn asparges, rullet stramt, pocheret, vendt på panden. Hertil trekanter af butterdej, baconcrumble og så den her asparges-ting.
0

Tilbage til "Mad og drikke"