Side 1 af 2

Verdens bedste vafler?

: 28. okt 2015, 20:25
af MissBailey
Jeg har inviteret en flok veninder til en ny tradition - Vaffelsøndag. De kommer med forskellige toppings, jeg sørger for vafler :love:

Men! Jeg har ikke lavet vafler i flere år, og mener bare jeg har brugt en pandekagedej tidligere. Nu er det så jeg gerne vil lave de ultimative vafler til den nye vaffelloge :lol: Så, bring on din bedste vaffelopskrift samt tips og tricks :gogo:

Re: Verdens bedste vafler?

: 28. okt 2015, 20:31
af Persnikedy
Jeg elsker vafler og i min familie bruger vi altid den opskrift som vist er fra min mormors et eller andet.
De er sprøde når de lige kommer ud af vaffeljernet så der er ingen ventetid på at spise dem (mange bliver først sprøde når de bliver kolde)
De kaldes: Sandvafler

150g smør (stuetemperatur)
125g sukker
140g kartoffelmel
3 æg

I en skål blander du kartoffelmel med smør og røre det lind og blød. I en anden pisker du æg og sukker luftigt. Det hele vendes sammen og dejen bruges med det samme. Og vaffeljernet smøres kun første gang,

Re: Verdens bedste vafler?

: 28. okt 2015, 20:44
af MissBailey
Persnikedy skrev:Jeg elsker vafler og i min familie bruger vi altid den opskrift som vist er fra min mormors et eller andet.
De er sprøde når de lige kommer ud af vaffeljernet så der er ingen ventetid på at spise dem (mange bliver først sprøde når de bliver kolde)
De kaldes: Sandvafler

150g smør (stuetemperatur)
125g sukker
140g kartoffelmel
3 æg

I en skål blander du kartoffelmel med smør og røre det lind og blød. I en anden pisker du æg og sukker luftigt. Det hele vendes sammen og dejen bruges med det samme. Og vaffeljernet smøres kun første gang,


Mormor-opskrifter er de bedste :klap: Har aldrig brugt kartoffelmel før.Bliver de bløde hvis jeg skal lave 40-50 stykker?

Re: Verdens bedste vafler?

: 28. okt 2015, 20:53
af Persnikedy
MissBailey skrev:
Persnikedy skrev:Jeg elsker vafler og i min familie bruger vi altid den opskrift som vist er fra min mormors et eller andet.
De er sprøde når de lige kommer ud af vaffeljernet så der er ingen ventetid på at spise dem (mange bliver først sprøde når de bliver kolde)
De kaldes: Sandvafler

150g smør (stuetemperatur)
125g sukker
140g kartoffelmel
3 æg

I en skål blander du kartoffelmel med smør og røre det lind og blød. I en anden pisker du æg og sukker luftigt. Det hele vendes sammen og dejen bruges med det samme. Og vaffeljernet smøres kun første gang,


Mormor-opskrifter er de bedste :klap: Har aldrig brugt kartoffelmel før.Bliver de bløde hvis jeg skal lave 40-50 stykker?


Jeg tror det er kartoffelmelet der gør dem så sprøde som de bliver - og det er meget sprøde :savl:
Det tror jeg desværre, men vi har så også altid spist dem direkte ud af vaffeljernet (kamp søskende imellem for at få den næste), så jeg er ikke engang sikker. Der må jeg være dig svar skyldig

Re: Verdens bedste vafler?

: 28. okt 2015, 21:03
af MissBailey
Persnikedy skrev:
MissBailey skrev:
Persnikedy skrev:Jeg elsker vafler og i min familie bruger vi altid den opskrift som vist er fra min mormors et eller andet.
De er sprøde når de lige kommer ud af vaffeljernet så der er ingen ventetid på at spise dem (mange bliver først sprøde når de bliver kolde)
De kaldes: Sandvafler

150g smør (stuetemperatur)
125g sukker
140g kartoffelmel
3 æg

I en skål blander du kartoffelmel med smør og røre det lind og blød. I en anden pisker du æg og sukker luftigt. Det hele vendes sammen og dejen bruges med det samme. Og vaffeljernet smøres kun første gang,


Mormor-opskrifter er de bedste :klap: Har aldrig brugt kartoffelmel før.Bliver de bløde hvis jeg skal lave 40-50 stykker?


Jeg tror det er kartoffelmelet der gør dem så sprøde som de bliver - og det er meget sprøde :savl:
Det tror jeg desværre, men vi har så også altid spist dem direkte ud af vaffeljernet (kamp søskende imellem for at få den næste), så jeg er ikke engang sikker. Der må jeg være dig svar skyldig


Det kræver næsten en prøvebagning :D Ville elske at servere dem direkte fra vaffeljernet, men med ca. 10 vaffelglade damer bliver det nok lige pres nok :lol:

Re: Verdens bedste vafler?

: 28. okt 2015, 21:11
af Persnikedy
MissBailey skrev:
Persnikedy skrev:
MissBailey skrev:
Persnikedy skrev:Jeg elsker vafler og i min familie bruger vi altid den opskrift som vist er fra min mormors et eller andet.
De er sprøde når de lige kommer ud af vaffeljernet så der er ingen ventetid på at spise dem (mange bliver først sprøde når de bliver kolde)
De kaldes: Sandvafler

150g smør (stuetemperatur)
125g sukker
140g kartoffelmel
3 æg

I en skål blander du kartoffelmel med smør og røre det lind og blød. I en anden pisker du æg og sukker luftigt. Det hele vendes sammen og dejen bruges med det samme. Og vaffeljernet smøres kun første gang,


Mormor-opskrifter er de bedste :klap: Har aldrig brugt kartoffelmel før.Bliver de bløde hvis jeg skal lave 40-50 stykker?


Jeg tror det er kartoffelmelet der gør dem så sprøde som de bliver - og det er meget sprøde :savl:
Det tror jeg desværre, men vi har så også altid spist dem direkte ud af vaffeljernet (kamp søskende imellem for at få den næste), så jeg er ikke engang sikker. Der må jeg være dig svar skyldig


Det kræver næsten en prøvebagning :D Ville elske at servere dem direkte fra vaffeljernet, men med ca. 10 vaffelglade damer bliver det nok lige pres nok :lol:


Hvis du har et af de jern der sættes til stikkontakten så tror jeg ikke det bliver et problem. Jeg havde selv vafler som hygge snack inden der blev pyntet juletræ her i Juli (hvor der jo også er jul) og vi var 7 som var lige lovlig grådige, og ikke kunne vente og derfor kørte med 2 elektriske jern. Der lavede jeg dobbel potion og det passede lige med lidt overskuds vafler.
Hvis i er mere ordenlige mennesker end mig og mine venner tror jeg sagtens det kan lade sig gøre :-D Hvis i 10 er lidt nogle madøre så ville jeg nok lave potionen x3.
Men ja, prøv dem endelig. Hvem kan ikke spise lidt hygge vafler :banan:

Re: Verdens bedste vafler?

: 28. okt 2015, 21:14
af Wizzze
Smelt 75g smør over svag varme, tilsæt 1½ DL sødmælk og 2½ DL øl (lys hvedeøl eller IPA er bedst) og varm til det hele er lunket. Pisk 2 store æg med vaniljen fra en medium vaniljestang, og fortsæt så med at piske den lunkne mælk, øl & smør ned i æggene.

Mix nu 300g hvedemel, med 25g bagepulver, 100 gram sukker og en lille teske salt, og hæld nu æggemassen i under omrøring. Start i midten, og pisk mere og mere rundt til der ikke er nogen klumper tilbage, og så er dejen klar til vaffeljernet.

Re: Verdens bedste vafler?

: 29. okt 2015, 13:22
af Julie
De to gange jeg har lavet vaffeldej selv, er det blevet noget møg :/ Så vi bruger bare den færdiglavet :D
Men, jeg vil bare anbefale skyr/ creme fraiche og brombærsyltetøj, det er total yndlingstopping!

Re: Verdens bedste vafler?

: 29. okt 2015, 20:11
af MissBailey
Wizzze skrev:Smelt 75g smør over svag varme, tilsæt 1½ DL sødmælk og 2½ DL øl (lys hvedeøl eller IPA er bedst) og varm til det hele er lunket. Pisk 2 store æg med vaniljen fra en medium vaniljestang, og fortsæt så med at piske den lunkne mælk, øl & smør ned i æggene.

Mix nu 300g hvedemel, med 25g bagepulver, 100 gram sukker og en lille teske salt, og hæld nu æggemassen i under omrøring. Start i midten, og pisk mere og mere rundt til der ikke er nogen klumper tilbage, og så er dejen klar til vaffeljernet.


Det lyder som flere opskrifter jeg har set. Men når sukkeret ikke piskes med æg, ender man så ikke med at det knaser i vaflen?

...og vigtigt! Hvor mange vafler giver det? :D

Re: Verdens bedste vafler?

: 29. okt 2015, 20:13
af MissBailey
Julie skrev:De to gange jeg har lavet vaffeldej selv, er det blevet noget møg :/ Så vi bruger bare den færdiglavet :D
Men, jeg vil bare anbefale skyr/ creme fraiche og brombærsyltetøj, det er total yndlingstopping!


Jeg overvejede faktisk bare at tage den udvej, men tænkte at nu skulle det altså være lavet fra bunden :lol: Og SKYR? Julie, SKYR?
Indtil videre lyder div. toppings på frugt, 2 x is, nutella, hjemmelavet syltetøj, flødeskum. Jeg overvejer at koge en gang dulce de leche :love:

Re: Verdens bedste vafler?

: 29. okt 2015, 20:46
af Wizzze
MissBailey skrev:
Wizzze skrev:Smelt 75g smør over svag varme, tilsæt 1½ DL sødmælk og 2½ DL øl (lys hvedeøl eller IPA er bedst) og varm til det hele er lunket. Pisk 2 store æg med vaniljen fra en medium vaniljestang, og fortsæt så med at piske den lunkne mælk, øl & smør ned i æggene.

Mix nu 300g hvedemel, med 25g bagepulver, 100 gram sukker og en lille teske salt, og hæld nu æggemassen i under omrøring. Start i midten, og pisk mere og mere rundt til der ikke er nogen klumper tilbage, og så er dejen klar til vaffeljernet.


Det lyder som flere opskrifter jeg har set. Men når sukkeret ikke piskes med æg, ender man så ikke med at det knaser i vaflen?

...og vigtigt! Hvor mange vafler giver det? :D


Nej for det opløses jo når det lunkne og flydende røres i, hvis det knuser har du ikke rørt nok :D

Antal kommer jo lidt an på størrelsen af dit vaffeljern ;) Men der bliver en 12-15 stykker med et gennemsnitlig jern.

Re: Verdens bedste vafler?

: 29. okt 2015, 20:54
af Spjaerten
Nutella, flødeskum og jordbær må klart være favorit topping.

Mums vafler er kun lige blevet fan.

Re: Verdens bedste vafler?

: 29. okt 2015, 22:04
af Julie
MissBailey skrev:
Julie skrev:De to gange jeg har lavet vaffeldej selv, er det blevet noget møg :/ Så vi bruger bare den færdiglavet :D
Men, jeg vil bare anbefale skyr/ creme fraiche og brombærsyltetøj, det er total yndlingstopping!


Jeg overvejede faktisk bare at tage den udvej, men tænkte at nu skulle det altså være lavet fra bunden :lol: Og SKYR? Julie, SKYR?
Indtil videre lyder div. toppings på frugt, 2 x is, nutella, hjemmelavet syltetøj, flødeskum. Jeg overvejer at koge en gang dulce de leche :love:


Sorry :blush2: Er sikker på, at flødeskum også dur :D Dulce de leche lyder lækkert! Og jeg skal ha opskriften på vafler, når du har fundet en som er perfekt! :D

Re: Verdens bedste vafler?

: 29. okt 2015, 22:07
af MissBailey
Julie skrev:
MissBailey skrev:
Julie skrev:De to gange jeg har lavet vaffeldej selv, er det blevet noget møg :/ Så vi bruger bare den færdiglavet :D
Men, jeg vil bare anbefale skyr/ creme fraiche og brombærsyltetøj, det er total yndlingstopping!


Jeg overvejede faktisk bare at tage den udvej, men tænkte at nu skulle det altså være lavet fra bunden :lol: Og SKYR? Julie, SKYR?
Indtil videre lyder div. toppings på frugt, 2 x is, nutella, hjemmelavet syltetøj, flødeskum. Jeg overvejer at koge en gang dulce de leche :love:


Sorry :blush2: Er sikker på, at flødeskum også dur :D Dulce de leche lyder lækkert! Og jeg skal ha opskriften på vafler, når du har fundet en som er perfekt! :D


Jeg regner med at teste løs de næste 2 uger :D Melder tilbage med do's og don'ts! :gogo:

Re: Verdens bedste vafler?

: 30. okt 2015, 09:06
af bette
I Norges land, hvor vafler fortæres i stor stil, synes jeg ofte de putter noget surmælksprodukt i dejen, som skulle gøre godt. Dem jeg har fået hvor der har været sådan noget i har i hvert fald været lækre. Måske det havde været noget? Ikke at jeg har en konkret opskrift, men altså.. Bare sådan i tilfælde af at du kunne bruge den information til noget ;)

(Og så fik jeg også forvildet mig over på den nye debat :slem: )