MissBailey skrev:Persnikedy skrev:MissBailey skrev:Persnikedy skrev:Jeg elsker vafler og i min familie bruger vi altid den opskrift som vist er fra min mormors et eller andet.
De er sprøde når de lige kommer ud af vaffeljernet så der er ingen ventetid på at spise dem (mange bliver først sprøde når de bliver kolde)
De kaldes: Sandvafler
150g smør (stuetemperatur)
125g sukker
140g kartoffelmel
3 æg
I en skål blander du kartoffelmel med smør og røre det lind og blød. I en anden pisker du æg og sukker luftigt. Det hele vendes sammen og dejen bruges med det samme. Og vaffeljernet smøres kun første gang,
Mormor-opskrifter er de bedste
Har aldrig brugt kartoffelmel før.Bliver de bløde hvis jeg skal lave 40-50 stykker?
Jeg tror det er kartoffelmelet der gør dem så sprøde som de bliver - og det er meget sprøde
Det tror jeg desværre, men vi har så også altid spist dem direkte ud af vaffeljernet (kamp søskende imellem for at få den næste), så jeg er ikke engang sikker. Der må jeg være dig svar skyldig
Det kræver næsten en prøvebagning
Ville elske at servere dem direkte fra vaffeljernet, men med ca. 10 vaffelglade damer bliver det nok lige pres nok
Hvis du har et af de jern der sættes til stikkontakten så tror jeg ikke det bliver et problem. Jeg havde selv vafler som hygge snack inden der blev pyntet juletræ her i Juli (hvor der jo også er jul) og vi var 7 som var lige lovlig grådige, og ikke kunne vente og derfor kørte med 2 elektriske jern. Der lavede jeg dobbel potion og det passede lige med lidt overskuds vafler.
Hvis i er mere ordenlige mennesker end mig og mine venner tror jeg sagtens det kan lade sig gøre
Hvis i 10 er lidt nogle madøre så ville jeg nok lave potionen x3.
Men ja, prøv dem endelig. Hvem kan ikke spise lidt hygge vafler