Kan vi ikke lavet en samlet tråd over forslag til dronninge hapsere til nytår??
Jeg synes, det bliver lidt forvirrende i Nytårstråden, og jeg mangler lidt inspiration
Dronninge hapsere
Re: Dronninge hapsere
Bacondadler
Risottokugler med chilimayonnaise og 1/2 cherry tomat på toppen.
ost med drue.
rejer evt dybstegte.
Små bruschetta toasts (i 1 mundfuld str) med tunmousse
Er lige det jeg kan komme i tanke om jeg ville
Synes var lækkert
Risottokugler med chilimayonnaise og 1/2 cherry tomat på toppen.
ost med drue.
rejer evt dybstegte.
Små bruschetta toasts (i 1 mundfuld str) med tunmousse
Er lige det jeg kan komme i tanke om jeg ville
Synes var lækkert
0
Tryk på *
Re: Dronninge hapsere
Inspireret fra sidste år
Blinis med kaviar
Crustader med rejer og creme af havtorn og mynte
Udhulede melonkugler med hummerskum og jomfruhummer haler
Mynte og sød-marinerede agurkeskåle, med hummerklo salat.
Små kammuslinger i skal
Mini rejecocktail, anrettet i julesalat blad.
Men generelt kommer man langt med lidt butterdej og noget skaldyr synes jeg
Blinis med kaviar
Crustader med rejer og creme af havtorn og mynte
Udhulede melonkugler med hummerskum og jomfruhummer haler
Mynte og sød-marinerede agurkeskåle, med hummerklo salat.
Små kammuslinger i skal
Mini rejecocktail, anrettet i julesalat blad.
Men generelt kommer man langt med lidt butterdej og noget skaldyr synes jeg
0
Do as I say!
Re: Dronninge hapsere
Wizzze skrev:
Men generelt kommer man langt med lidt butterdej og noget skaldyr synes jeg
Butterdej kan bruges til rigtig meget Fx smurt med pesto eller tapenade, rullet sammen og skåret i skiver, drysset med revet parmesan og bagt i ovnen til sprøde og gyldne (sådan ca. 10-15 min. ved 180 grader).
Ellers er minicrustader også en nem måde at lave små hapsere på, gerne fyldt med fisk eller skaldyr, fx en mousse af røget laks eller ørred, ellers lidt rejer i i creme fraiche med dild og citronsaft. De her er gode og fås i velassorterede supermarkeder: https://www.mathem.se/varor/krustader/m ... 24-p-rahms (Mad & Vin, Meny m.v.)
Små sker er også en nem måde at få ting til at se festlige ud. Har købt sådan nogle her: og de kan fx fyldes med en skefuld capresesalat, lidt asiatisk inspiret krebsehalesalat med mango, chili og koriander eller hvad der nu passer ind i aftenens tema: https://www.hwl.dk/da/product/melamin/l ... sske-83486
Vagtelæg er pæne i sig selv og smager godt. Kan serveres som de er med lidt salt til at dyppe i, men er også gode halveret og så på et lille stykke ristet toast smurt med trøffelpecorinocreme (kan købes i blandt andet Irma).
1
Re: Dronninge hapsere
Et lidt anderledes alternativ til den klassiske tunmousse, kunne være toastbrød med aubergine dip. Var lidt skeptisk første gang jeg smagte det, men nu synes jeg det er lækkert
Minifrikadeller kan man vel heller ikke gå galt i byen med
Og så kan man evt bruge salatblade som bund til diverse ting, som det ses her: salat tallerken.
Minifrikadeller kan man vel heller ikke gå galt i byen med
Og så kan man evt bruge salatblade som bund til diverse ting, som det ses her: salat tallerken.
0
Re: Dronninge hapsere
Indtil videre er planen:
Vagtelæg med sennepsmayo og noget grønt på toppen (inspireret af solæg, som vi altid får til påske)
Veganske bruschettas med oliventapenade
Pindemadder med ost og drue eller melon og skinke
Og så skal vi have en Dark n' Stormy til at skylle det hele ned med.
Vagtelæg med sennepsmayo og noget grønt på toppen (inspireret af solæg, som vi altid får til påske)
Veganske bruschettas med oliventapenade
Pindemadder med ost og drue eller melon og skinke
Og så skal vi have en Dark n' Stormy til at skylle det hele ned med.
0
Re: Dronninge hapsere
- Udhulet agurk fyldt med tunmousse.
- Blancheret hvidløgsfed (4-5gange) svøbt i bacon, bagt i en 200° ovn til det er sprødt.
- Caprese salat på mini spid: Lav en kugle ud af en halv cherrytomat – basilikums blad - halv mini mozzarella kugle, og så med oliven olie/balsamico dressing til at dyppe i.
- Nacho snacks: Placer nachos så de ligger enkeltvis side om side, hvor der er kommet ca. 1tsk. salsa, 1tsk. taco-kryddret kød, og sidst 1tsk. revet cheddar på hver. I mikroovnen/ovnen til osten er smeltet og kom en klat cremefraiche eller guacamole på hver efterfølgende.
– Potato skins: Kartoffel med skind gnedet med oliven olie bages ved 200° til de er gennembagt.
Kartoflerne skæres over horisontalt og udhules til der er ca. 1/2cm kartoffelkød tilbage, gnid dem i en olie, som er tolerant over for høj varme både indvendig og udvendig, drys dem med salt og kom dem i et fad (så de ikke kan falde sammen) og bag dem ved 230° i 10min -vend dem- og bag yderligere 10min.
Vend alle med skind-siden ned, drys med friskkværnet peber, revet cheddar, og sprødstegt bacon stykker, og kom dem i ovnen til osten bobler (ca. 2min). Serveres med en klat cremefraiche og hakket forårsløg.
- Blancheret hvidløgsfed (4-5gange) svøbt i bacon, bagt i en 200° ovn til det er sprødt.
- Caprese salat på mini spid: Lav en kugle ud af en halv cherrytomat – basilikums blad - halv mini mozzarella kugle, og så med oliven olie/balsamico dressing til at dyppe i.
- Nacho snacks: Placer nachos så de ligger enkeltvis side om side, hvor der er kommet ca. 1tsk. salsa, 1tsk. taco-kryddret kød, og sidst 1tsk. revet cheddar på hver. I mikroovnen/ovnen til osten er smeltet og kom en klat cremefraiche eller guacamole på hver efterfølgende.
– Potato skins: Kartoffel med skind gnedet med oliven olie bages ved 200° til de er gennembagt.
Kartoflerne skæres over horisontalt og udhules til der er ca. 1/2cm kartoffelkød tilbage, gnid dem i en olie, som er tolerant over for høj varme både indvendig og udvendig, drys dem med salt og kom dem i et fad (så de ikke kan falde sammen) og bag dem ved 230° i 10min -vend dem- og bag yderligere 10min.
Vend alle med skind-siden ned, drys med friskkværnet peber, revet cheddar, og sprødstegt bacon stykker, og kom dem i ovnen til osten bobler (ca. 2min). Serveres med en klat cremefraiche og hakket forårsløg.
0
Mine drenge M'08/M'09/E'12/M'12/E'13/E'15/P'16/A'19
Re: Dronninge hapsere
Vi skal i hvert fald have disse: http://vivis-chili.dk/opskrifter/atomic ... turds.html
2
Don’t drink the Kool-Aid!
Re: Dronninge hapsere
Vi plejer også ofte at lave noget med butterdej.
Fersk butterdej, som drysses med revet mozzarella og drysses med oregano/Herbes de Provence og lidt tørret chili og rullet sammen ligesom med pizzasnegle - pensles med lidt æg og bages til de er gyldne - de plejer at være et hit. De kan jo også laves uden chili, hvis der er børn
Fersk butterdej, som drysses med revet mozzarella og drysses med oregano/Herbes de Provence og lidt tørret chili og rullet sammen ligesom med pizzasnegle - pensles med lidt æg og bages til de er gyldne - de plejer at være et hit. De kan jo også laves uden chili, hvis der er børn
0
- Jungletiger
- Indlæg: 621
- Tilmeldt: 11. aug 2015, 06:54
- Kort karma: 66
- Geografisk sted: Søborg
- Likede indlæg: 607
Re: Dronninge hapsere
Salt mandler lavet i Actifry
Atomic Buffalo Turds (det er ved at være et krav ;-)) http://vivis-chili.dk/opskrifter/atomic ... turds.html
Overvejer desuden bagte hvidløg omviklet med bacon - plejer at være sindsygt lækkert - det er bare noget af et pille arbejde at lave dem
Atomic Buffalo Turds (det er ved at være et krav ;-)) http://vivis-chili.dk/opskrifter/atomic ... turds.html
Overvejer desuden bagte hvidløg omviklet med bacon - plejer at være sindsygt lækkert - det er bare noget af et pille arbejde at lave dem
0
Re: Dronninge hapsere
Vi skal have blade af hjertesalat (det er jo som små skåle) med varmrøget laks og en stor klat "dip" af flødeskum rørt med lidt grov sennep, peberrod, tern af sprøde æbler og toppet med purløg og karse.
1
Re: Dronninge hapsere
Vi plejer ikke at få hapsere til Dronningen. Dels for at spare på alle de retter, vi alligevel ikke kan spise og dels fordi vi plejer at få forretten lige efter nytårstalen. I mit barndomshjem spiste vi direkte til nytårstalen - med fjernsynet drejet, så vi kunne se det fra bordet (det var dengang tv'et var en kæmpe tung kasse og stod på et stativ med hjul under).
Så jeg har faktisk kun prøvet det med appetizere en enkelt gang, hvor nogle af mandens venner holdt kæmpe nytårsfest.
Men skulle jeg finde på noget, ville det blive noget mere nede-på-jorden-hyggeligt-spise og noget, som jeg tidligere har oplevet glide ned uden besvær.
Fx:
- baconsvøbte cocktailpølser (lige en tandstik i og vups, så er de nemme at hapse)
- minifrikadeller (tandstikken igen)
- små toasts med hjemmelavet tunsalat pyntet med lidt grønt
Må dog lige tilføje, at jeg i dag har smagt min første lune bacondadel og at det godt kunne blive et tiltag. Jeg tvivler dog på, at det vil blive et stort hit i min familie/omgangskreds og jeg tror også, at en enkelt er nok for mig. Men så kan jeg jo spise af det andet
Så jeg har faktisk kun prøvet det med appetizere en enkelt gang, hvor nogle af mandens venner holdt kæmpe nytårsfest.
Men skulle jeg finde på noget, ville det blive noget mere nede-på-jorden-hyggeligt-spise og noget, som jeg tidligere har oplevet glide ned uden besvær.
Fx:
- baconsvøbte cocktailpølser (lige en tandstik i og vups, så er de nemme at hapse)
- minifrikadeller (tandstikken igen)
- små toasts med hjemmelavet tunsalat pyntet med lidt grønt
Må dog lige tilføje, at jeg i dag har smagt min første lune bacondadel og at det godt kunne blive et tiltag. Jeg tvivler dog på, at det vil blive et stort hit i min familie/omgangskreds og jeg tror også, at en enkelt er nok for mig. Men så kan jeg jo spise af det andet
0