Juleand

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Falstria
Indlæg: 4075
Tilmeldt: 18. aug 2016, 02:07
Kort karma: 490
Likede indlæg: 2365

Juleand

Indlægaf Falstria » 14. dec 2017, 20:27

0
Brugeravatar
Denlilleglademy
Indlæg: 753
Tilmeldt: 8. aug 2017, 17:28
Kort karma: 97
Likede indlæg: 896

Re: Juleand

Indlægaf Denlilleglademy » 14. dec 2017, 20:31

Jeg så godt overskriften et sted og jeg er stadig forundret over hvor det sorte marked for fjerkræ findes :gruble:
4
Brugeravatar
Juki
Indlæg: 7945
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:26
Kort karma: 603
Likede indlæg: 11269

Re: Juleand

Indlægaf Juki » 14. dec 2017, 20:32

:panik:
0
Forarget kan man altid blive

It's not a phase, mom!
Brugeravatar
Juki
Indlæg: 7945
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:26
Kort karma: 603
Likede indlæg: 11269

Re: Juleand

Indlægaf Juki » 14. dec 2017, 20:34

Denlilleglademy skrev:Jeg så godt overskriften et sted og jeg er stadig forundret over hvor det sorte marked for fjerkræ findes :gruble:

Var det ikke dig der i går eller tidligere i dag lavede et indlæg om en restaurant med ufine arbejdsforhold og forkert opbevaring af fødevarer? :shock:
1
Forarget kan man altid blive

It's not a phase, mom!
Brugeravatar
Denlilleglademy
Indlæg: 753
Tilmeldt: 8. aug 2017, 17:28
Kort karma: 97
Likede indlæg: 896

Re: Juleand

Indlægaf Denlilleglademy » 14. dec 2017, 20:37

Juki skrev:
Denlilleglademy skrev:Jeg så godt overskriften et sted og jeg er stadig forundret over hvor det sorte marked for fjerkræ findes :gruble:

Var det ikke dig der i går eller tidligere i dag lavede et indlæg om en restaurant med ufine arbejdsforhold og forkert opbevaring af fødevarer? :shock:


korrekt. Jeg har slet ikke tænkt virksomheder ind i det. Kunne ikke i min vildeste fantasi forestille mig nogle købe ænder fra et bagagerum. Men du har ret. Min fantasi er åbenbart ikke vild nok :lol:

Jeg krummer iøvrigt temmeligt meget tæer over de der fb kommentarer. Come on altså.
0
Brugeravatar
Juki
Indlæg: 7945
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:26
Kort karma: 603
Likede indlæg: 11269

Re: Juleand

Indlægaf Juki » 14. dec 2017, 21:11

Denlilleglademy skrev:
Juki skrev:
Denlilleglademy skrev:Jeg så godt overskriften et sted og jeg er stadig forundret over hvor det sorte marked for fjerkræ findes :gruble:

Var det ikke dig der i går eller tidligere i dag lavede et indlæg om en restaurant med ufine arbejdsforhold og forkert opbevaring af fødevarer? :shock:


korrekt. Jeg har slet ikke tænkt virksomheder ind i det. Kunne ikke i min vildeste fantasi forestille mig nogle købe ænder fra et bagagerum. Men du har ret. Min fantasi er åbenbart ikke vild nok :lol:

Jeg krummer iøvrigt temmeligt meget tæer over de der fb kommentarer. Come on altså.

Det kunne jeg heller ikke, men der må jo være nogen der kan :s

Den her FB-kommentar er da ellers god:
"Ja det er helt utrolig at man lever endnu med alt det hjemmeslagtede fjerkræ man har spist i de 78 år jeg har levet -- i gamle dage blev alt jo slagter i stalden eller udhus -- så man kan jo undre sig over at vi har en kæmpe ÆLDREBYRDE -- for stort set alle os ældre har spist hjemmeslagtet fjrrkræ"

Modsiger han ikke rimelig meget sig selv? :gruble:
0
Forarget kan man altid blive

It's not a phase, mom!
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 11761
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 2421
Likede indlæg: 14764

Re: Juleand

Indlægaf Wizzze » 14. dec 2017, 21:17

Billede
0
Do as I say! :whip:
fisken80
Indlæg: 3118
Tilmeldt: 18. aug 2015, 16:13
Kort karma: 197
Likede indlæg: 6336

Re: Juleand

Indlægaf fisken80 » 15. dec 2017, 06:28

Denlilleglademy skrev:
Juki skrev:
Denlilleglademy skrev:Jeg så godt overskriften et sted og jeg er stadig forundret over hvor det sorte marked for fjerkræ findes :gruble:

Var det ikke dig der i går eller tidligere i dag lavede et indlæg om en restaurant med ufine arbejdsforhold og forkert opbevaring af fødevarer? :shock:


korrekt. Jeg har slet ikke tænkt virksomheder ind i det. Kunne ikke i min vildeste fantasi forestille mig nogle købe ænder fra et bagagerum. Men du har ret. Min fantasi er åbenbart ikke vild nok :lol:

Jeg krummer iøvrigt temmeligt meget tæer over de der fb kommentarer. Come on altså.


Du er ikke alene. Jeg læste om det i avisen i morges og tænkte som dig, at det var da alligevel utroligt, at så mange mennesker gad købe den slags sort og ukontrolleret når butikkerne bugner med ænder.
Virksomheder var slet ikke i mine tanker - men det er de så nu :panik:
0
litteraturen kan noget, som regneark og forvaltningsstudier ikke kan. Uden litteraturen bliver tanker og ideologier blodfattige og pulsløse.
Brugeravatar
Juki
Indlæg: 7945
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:26
Kort karma: 603
Likede indlæg: 11269

Re: Juleand

Indlægaf Juki » 15. dec 2017, 13:17

fisken80 skrev:
Denlilleglademy skrev:
Juki skrev:
Denlilleglademy skrev:Jeg så godt overskriften et sted og jeg er stadig forundret over hvor det sorte marked for fjerkræ findes :gruble:

Var det ikke dig der i går eller tidligere i dag lavede et indlæg om en restaurant med ufine arbejdsforhold og forkert opbevaring af fødevarer? :shock:


korrekt. Jeg har slet ikke tænkt virksomheder ind i det. Kunne ikke i min vildeste fantasi forestille mig nogle købe ænder fra et bagagerum. Men du har ret. Min fantasi er åbenbart ikke vild nok :lol:

Jeg krummer iøvrigt temmeligt meget tæer over de der fb kommentarer. Come on altså.


Du er ikke alene. Jeg læste om det i avisen i morges og tænkte som dig, at det var da alligevel utroligt, at så mange mennesker gad købe den slags sort og ukontrolleret når butikkerne bugner med ænder.
Virksomheder var slet ikke i mine tanker - men det er de så nu :panik:

Sorry.. :genert:
0
Forarget kan man altid blive

It's not a phase, mom!
Neverkont
Indlæg: 279
Tilmeldt: 4. mar 2016, 22:00
Kort karma: 9
Likede indlæg: 239

Re: Juleand

Indlægaf Neverkont » 17. dec 2017, 13:59

Juki skrev:
Denlilleglademy skrev:Den her FB-kommentar er da ellers god:
"Ja det er helt utrolig at man lever endnu med alt det hjemmeslagtede fjerkræ man har spist i de 78 år jeg har levet -- i gamle dage blev alt jo slagter i stalden eller udhus -- så man kan jo undre sig over at vi har en kæmpe ÆLDREBYRDE -- for stort set alle os ældre har spist hjemmeslagtet fjrrkræ"


Selvom jeg kun er i starten af 50'erne, så er jeg også vokset op med, at spise en hel del hjemmeslagtet, både gris, fjerkræ og kaniner, fisk hentet direkte fra båden og ordnet derhjemme. ;)

Jeg tror forskellen kan ligge i, at de fleste fra de ældre generationer har lært helt fra små, at have styr på hygiejnen i deres køkken, og har lært at opbevare tingene korrekt, og det tror jeg mange yngre mennesker ikke har lært.
0
Brugeravatar
Denlilleglademy
Indlæg: 753
Tilmeldt: 8. aug 2017, 17:28
Kort karma: 97
Likede indlæg: 896

Re: Juleand

Indlægaf Denlilleglademy » 17. dec 2017, 14:24

Neverkont skrev:
Juki skrev:
Denlilleglademy skrev:Den her FB-kommentar er da ellers god:
"Ja det er helt utrolig at man lever endnu med alt det hjemmeslagtede fjerkræ man har spist i de 78 år jeg har levet -- i gamle dage blev alt jo slagter i stalden eller udhus -- så man kan jo undre sig over at vi har en kæmpe ÆLDREBYRDE -- for stort set alle os ældre har spist hjemmeslagtet fjrrkræ"


Selvom jeg kun er i starten af 50'erne, så er jeg også vokset op med, at spise en hel del hjemmeslagtet, både gris, fjerkræ og kaniner, fisk hentet direkte fra båden og ordnet derhjemme. ;)

Jeg tror forskellen kan ligge i, at de fleste fra de ældre generationer har lært helt fra små, at have styr på hygiejnen i deres køkken, og har lært at opbevare tingene korrekt, og det tror jeg mange yngre mennesker ikke har lært.


Jeg har tilgode at opleve nogle af mine eller min mands bedsteforældre havde styr på køkkenhygiejne. Selv min farmor fra 1911 som var kogekone. Der stod kød og andet tilberedt gerne over natten på bordet osv.

Min mand er vokset op på en gård med slagtekvæg og en del nægter han st spise fordi han så hvordan det blev håndteret dengang.
5
Neverkont
Indlæg: 279
Tilmeldt: 4. mar 2016, 22:00
Kort karma: 9
Likede indlæg: 239

Re: Juleand

Indlægaf Neverkont » 17. dec 2017, 15:17

Denlilleglademy skrev:
Neverkont skrev:
Juki skrev:
Denlilleglademy skrev:Den her FB-kommentar er da ellers god:
"Ja det er helt utrolig at man lever endnu med alt det hjemmeslagtede fjerkræ man har spist i de 78 år jeg har levet -- i gamle dage blev alt jo slagter i stalden eller udhus -- så man kan jo undre sig over at vi har en kæmpe ÆLDREBYRDE -- for stort set alle os ældre har spist hjemmeslagtet fjrrkræ"


Selvom jeg kun er i starten af 50'erne, så er jeg også vokset op med, at spise en hel del hjemmeslagtet, både gris, fjerkræ og kaniner, fisk hentet direkte fra båden og ordnet derhjemme. ;)

Jeg tror forskellen kan ligge i, at de fleste fra de ældre generationer har lært helt fra små, at have styr på hygiejnen i deres køkken, og har lært at opbevare tingene korrekt, og det tror jeg mange yngre mennesker ikke har lært.


Jeg har tilgode at opleve nogle af mine eller min mands bedsteforældre havde styr på køkkenhygiejne. Selv min farmor fra 1911 som var kogekone. Der stod kød og andet tilberedt gerne over natten på bordet osv.

Min mand er vokset op på en gård med slagtekvæg og en del nægter han st spise fordi han så hvordan det blev håndteret dengang.


Det var derfor jeg skrev "de fleste fra de ældre generationer har lært helt fra små, at have styr på hygiejnen i deres køkken, og har lært at opbevare tingene korrekt". ;)
0
fisken80
Indlæg: 3118
Tilmeldt: 18. aug 2015, 16:13
Kort karma: 197
Likede indlæg: 6336

Re: Juleand

Indlægaf fisken80 » 18. dec 2017, 06:19

Neverkont skrev:
Denlilleglademy skrev:
Neverkont skrev:
Juki skrev:
Denlilleglademy skrev:Den her FB-kommentar er da ellers god:
"Ja det er helt utrolig at man lever endnu med alt det hjemmeslagtede fjerkræ man har spist i de 78 år jeg har levet -- i gamle dage blev alt jo slagter i stalden eller udhus -- så man kan jo undre sig over at vi har en kæmpe ÆLDREBYRDE -- for stort set alle os ældre har spist hjemmeslagtet fjrrkræ"


Selvom jeg kun er i starten af 50'erne, så er jeg også vokset op med, at spise en hel del hjemmeslagtet, både gris, fjerkræ og kaniner, fisk hentet direkte fra båden og ordnet derhjemme. ;)

Jeg tror forskellen kan ligge i, at de fleste fra de ældre generationer har lært helt fra små, at have styr på hygiejnen i deres køkken, og har lært at opbevare tingene korrekt, og det tror jeg mange yngre mennesker ikke har lært.


Jeg har tilgode at opleve nogle af mine eller min mands bedsteforældre havde styr på køkkenhygiejne. Selv min farmor fra 1911 som var kogekone. Der stod kød og andet tilberedt gerne over natten på bordet osv.

Min mand er vokset op på en gård med slagtekvæg og en del nægter han st spise fordi han så hvordan det blev håndteret dengang.


Det var derfor jeg skrev "de fleste fra de ældre generationer har lært helt fra små, at have styr på hygiejnen i deres køkken, og har lært at opbevare tingene korrekt". ;)


Men - det har de fleste jo ikke lært i den generation. Man havde et noget andet syn på fødevaresikkerhed for 50-70 år siden, og det handlede man selvfølgelig efter, men set i forhold til i dag, så var det ret slemt.
7
litteraturen kan noget, som regneark og forvaltningsstudier ikke kan. Uden litteraturen bliver tanker og ideologier blodfattige og pulsløse.
Neverkont
Indlæg: 279
Tilmeldt: 4. mar 2016, 22:00
Kort karma: 9
Likede indlæg: 239

Re: Juleand

Indlægaf Neverkont » 18. dec 2017, 13:51

fisken80 skrev:
Neverkont skrev:
Denlilleglademy skrev:
Neverkont skrev:
Juki skrev:
Denlilleglademy skrev:Den her FB-kommentar er da ellers god:
"Ja det er helt utrolig at man lever endnu med alt det hjemmeslagtede fjerkræ man har spist i de 78 år jeg har levet -- i gamle dage blev alt jo slagter i stalden eller udhus -- så man kan jo undre sig over at vi har en kæmpe ÆLDREBYRDE -- for stort set alle os ældre har spist hjemmeslagtet fjrrkræ"


Selvom jeg kun er i starten af 50'erne, så er jeg også vokset op med, at spise en hel del hjemmeslagtet, både gris, fjerkræ og kaniner, fisk hentet direkte fra båden og ordnet derhjemme. ;)

Jeg tror forskellen kan ligge i, at de fleste fra de ældre generationer har lært helt fra små, at have styr på hygiejnen i deres køkken, og har lært at opbevare tingene korrekt, og det tror jeg mange yngre mennesker ikke har lært.


Jeg har tilgode at opleve nogle af mine eller min mands bedsteforældre havde styr på køkkenhygiejne. Selv min farmor fra 1911 som var kogekone. Der stod kød og andet tilberedt gerne over natten på bordet osv.

Min mand er vokset op på en gård med slagtekvæg og en del nægter han st spise fordi han så hvordan det blev håndteret dengang.


Det var derfor jeg skrev "de fleste fra de ældre generationer har lært helt fra små, at have styr på hygiejnen i deres køkken, og har lært at opbevare tingene korrekt". ;)


Men - det har de fleste jo ikke lært i den generation. Man havde et noget andet syn på fødevaresikkerhed for 50-70 år siden, og det handlede man selvfølgelig efter, men set i forhold til i dag, så var det ret slemt.


Jeg tror der har været meget stor forskel på "fødevaresikkerheden" og køkkenhygiejnen dengang, netop fordi det kom an på hvad man var vokset op med og hvad man havde lært på anden vis.

Når jeg f.eks. har læst om en restaurant, hvor temperaturen i en buffet med færdige retter er for høj, eller om restauranter der laver sushi af fisk der ikke har været frosset, så kan jeg da kun ryste på hovedet, for det er ting jeg er vokset op med, og har lært af både min mor, min mormor og min farmor.
0
Brugeravatar
Falstria
Indlæg: 4075
Tilmeldt: 18. aug 2016, 02:07
Kort karma: 490
Likede indlæg: 2365

Re: Juleand

Indlægaf Falstria » 18. dec 2017, 18:27

Neverkont skrev:
fisken80 skrev:
Neverkont skrev:
Denlilleglademy skrev:
Neverkont skrev:
Juki skrev:
Denlilleglademy skrev:Den her FB-kommentar er da ellers god:
"Ja det er helt utrolig at man lever endnu med alt det hjemmeslagtede fjerkræ man har spist i de 78 år jeg har levet -- i gamle dage blev alt jo slagter i stalden eller udhus -- så man kan jo undre sig over at vi har en kæmpe ÆLDREBYRDE -- for stort set alle os ældre har spist hjemmeslagtet fjrrkræ"


Selvom jeg kun er i starten af 50'erne, så er jeg også vokset op med, at spise en hel del hjemmeslagtet, både gris, fjerkræ og kaniner, fisk hentet direkte fra båden og ordnet derhjemme. ;)

Jeg tror forskellen kan ligge i, at de fleste fra de ældre generationer har lært helt fra små, at have styr på hygiejnen i deres køkken, og har lært at opbevare tingene korrekt, og det tror jeg mange yngre mennesker ikke har lært.


Jeg har tilgode at opleve nogle af mine eller min mands bedsteforældre havde styr på køkkenhygiejne. Selv min farmor fra 1911 som var kogekone. Der stod kød og andet tilberedt gerne over natten på bordet osv.

Min mand er vokset op på en gård med slagtekvæg og en del nægter han st spise fordi han så hvordan det blev håndteret dengang.


Det var derfor jeg skrev "de fleste fra de ældre generationer har lært helt fra små, at have styr på hygiejnen i deres køkken, og har lært at opbevare tingene korrekt". ;)


Men - det har de fleste jo ikke lært i den generation. Man havde et noget andet syn på fødevaresikkerhed for 50-70 år siden, og det handlede man selvfølgelig efter, men set i forhold til i dag, så var det ret slemt.


Jeg tror der har været meget stor forskel på "fødevaresikkerheden" og køkkenhygiejnen dengang, netop fordi det kom an på hvad man var vokset op med og hvad man havde lært på anden vis.

Når jeg f.eks. har læst om en restaurant, hvor temperaturen i en buffet med færdige retter er for høj, eller om restauranter der laver sushi af fisk der ikke har været frosset, så kan jeg da kun ryste på hovedet, for det er ting jeg er vokset op med, og har lært af både min mor, min mormor og min farmor.


Der er endnu større forskel på om man laver et par ænder, eller et par hundrede ænder...

Ingen hjemmeslagterier er gearet til at en slagtning står på over mange dage/uger...

Jeg er vokset op med hjemmeslagtning, det er som regel noget der tager en eftermiddag. Hvor alt er forberedt uger forinden og ryddet væk dagen efter.
Senest rettet af Falstria 18. dec 2017, 19:35, rettet i alt 2 gange.
1

Tilbage til "Mad og drikke"