Sagen fra Østerbro

Sof
Indlæg: 1000
Tilmeldt: 16. maj 2018, 10:28
Kort karma: 61
Likede indlæg: 1454

Re: Sagen fra Østerbro

Indlægaf Sof » 11. okt 2018, 17:36

Mine forældre snakkede aldrig ned nogen af os, om sådan noget. De stolede på os, nok også for meget.

Da jeg var 14 havde jeg min nummer 2 seriøse kæreste, han var 18 og vi var kærester i næsten 2 år. Det vidste de intet om, det er først inden for de sidste par år, at jeg selv har spurgt om de virkelig ikke havde nogen ide om hvad jeg lavede eller hvor jeg var henne, når de ikke så mig hele weekenden. Som jeg husker det, så bestod mine løgne udelukkende af “jeg sover henne hos Bettina” og så dagen efter “mig og Bettina er taget hen til Simone, er det ok hvis vi bliver her og sover?”.

I dag er jeg overbevist om at han var skingrende psykopat, han sniffede coke nærmest dagligt og i weekenden slæbte han mig med rundt steder hvor andre festlige stoffer blev taget. Jeg var helt og aldeles teenageforelsket og alt hvad han gjorde var super-duper. Begge hans forældre var af den type som nogen nok vil kalde “velfungerende” alkoholikere, dem med gode jobs og en rimelig fancy livsstil, men som nok drak rigeligt med rødvin og cocktails før og efter arbejde “for at slappe af” eller hvad end en undskyldning nu kunne være.

Hvis mine forældre havde vist bare en del af det, så havde de spærret mig inde på mit værelse til jeg blev 30. Som minimum havde de i hvert fald forsøgt sig med forbud.

Jeg er på en måde ret stolt over at jeg aldrig gav efter for hans og vennernes lokkeri, og i dag stadig ikke engang har prøvet at ryge en cigaret. Så fornuftig var jeg trods alt. Havde de ramt mig på den rigtige (eller forkerte) dag, er det ikke til at sige hvordan det var endt.
Jeg håber, håber, håber at det aldrig bliver relevant med min søn. Har det generelt meget svært med druk og stoffer.
0
Brugeravatar
FruKuk
Indlæg: 2007
Tilmeldt: 16. sep 2015, 18:05
Kort karma: 286
Likede indlæg: 3226

Re: Sagen fra Østerbro

Indlægaf FruKuk » 11. okt 2018, 17:50

I min verden er der langt fra, at man tror, at ens 14 årige følger alle ens regler og påbud og så til, at man luller sig ind i "jamen, de gør det jo bare alligevel, så jeg kan lige så godt lade være" tankegang. Jeg tror fuldt og fast på, at hvis man har vist sine børn fra de var helt små, at man som voksen er god til at sætte fornuftige regler og rammer op, hvor ikke alt er tilladt, så vil børnene måske nok svømme i sprækkerne, men de falder ikke helt ud over kanten.
6
Brugeravatar
hotlips
Indlæg: 3075
Tilmeldt: 13. aug 2015, 11:01
Kort karma: 298
Likede indlæg: 5944

Re: Sagen fra Østerbro

Indlægaf hotlips » 11. okt 2018, 18:54

Hash var helt normalt i vores hus, mine onkler sad åbenlyst og røg i kælderen hvor de boede også selvom vi og vores venner var der og vi havde hamp i haven.

Idag fatter jeg overhovedet ikke hvad der foregik i knolden på mine forældre, de har aldrig selv røget det, jeg er meget sikker på min mor ikke engang har prøvet og de er slet ikke sådan nogen der kunne finde på det selv.
Og alligevel er vi blevet klart indoktrineret til at stoffer er helt uacceptabelt og jeg ved ikke hvor mange gange jeg har bedt folk fise af hvis de lige smed en bane op på et diskotek eller fortalte de havde taget noget uanset hvad.

På de punkter er jeg klart tilhænger af socialt pres og hvis min dreng kom og fortalte at der blev røget Hash i et hjem eller at en eller andens storebror tog mærkelige ting i weekenden, så ville jeg stille mig op og sige det til arrangementer i skolen og skrive det under deres kommentarer i grupper om alt muligt andet på Facebook. Det er ikke okay at folk selv mener det er noget der er op til dem selv og så skal jeg gerne leve med at de synes jeg er dåm fordi jeg hænger dem ud.
Der er tilsyneladende kommet så mange børn i den lejlighed at hvis bare en forælder havde taget det alvorligt at deres børn kom hjem fulde og skæve så var det måske ikke gået så forfærdeligt galt.
Politiet havde været forbi og jeg forstår ikke at de ikke har haft en mulighed for at finde ud af at den mor har haft alvorlige problemer, kan de ikke slå navnet op og se en straffeattest?
Der skal vel ikke nogen særlige tilladelser til at insistere på at umyndige børns forældre bliver kontaktet når man finder børnene i en lejlighed hvor der er mistanke om der er stoffer og alt muligt andet? Der er startet en klagesagoø mod dem, det bliver interessant at se hvad den ender med.
0
Brugeravatar
TinaW
Indlæg: 2353
Tilmeldt: 17. jan 2018, 13:49
Kort karma: 242
Likede indlæg: 3868

Re: Sagen fra Østerbro

Indlægaf TinaW » 12. okt 2018, 07:52

ajnaM skrev:Og selvfølgelig kan man forbyde sin 14-årige ting! I den bedste af alle verdener vil barnet forstå, hvorfor man forbyder noget - men hvis ikke, så kan man stadig godt forbyde dem det. Man er ansvarlig for sit 14-årige barn, så det bør være fuldstændig selvskrevet, at man forbyder sit 14-årige barn at tage hårde stoffer.


Det er vi slet ikke uenige i, det var nok også mere at det jo kan være svært at håndhæve et sådan forbud.
Men vi taler allerede meget om ting som cigaretter osv, da min mor endte med KOL og også med at det tog livet af hende før tid.
Og han er heldigvis ret god til, at åbne op om hvad der foregår i skolen osv.
Så det der med at indpode gode værdier og så håbe det er nok, samt sikre at han ved, at uanset hvor meget han har dummet sig, så føler han, at han kan være åben om det, må være vejen frem.
0

Tilbage til "Forældre"