Dikus skrev:Har du prøvet at tage hende med i grøntafdelingen og spørge, hvad hun gerne vil have?
Du skriver det som om, I serverer salat til aftensmaden. (Er godt klar over, du sikkert også serverer andet til aftensmad
) Men... hvad med en skål what ever, der bare stilles foran hende, når hun kommer hjem fra institution?
Og... har du prøvet at servere frosne ærter?
Gulerodsstænger med avocadodip?
Hvor længe har det stået på? Altså... Kan det bare være en af de der berømte faser, man ikke skal ligge så meget i? Men... hvis man gør, så går den aldrig over?
Min datter har altid haft det sådan, så hun intervalspiste. En måned rørte hun f.eks. næsten ikke kød - for så den næste nærmest at leve af det og fravælge kartofler og grøntsager. (Aldrig frugt... Hun ville leve af frugt, hvis hun fik lov
). Frem for at blive frustrerede har vi valgt at se hendes madindtag over en længere periode. Hun får jo tydeligvis det, hun har brug for. Bare på en for mig at se sær måde.
Jeg har prøvet at adskille salaten, servere 'gnavegrønt', lave salat til os og stave til hende, servere det i hendes skåle (altså som 'buffet'), lade hende deltage i madlavning, lade hende vælge og øse op selv. Jeg tænkte også det var en fase, og i starten tænkte vi at det var en fase, men nu synes jeg den har været længe nok.
Hun startede sin selektive spisning for et års tid siden. Men gad dog stadig spise agurk, majskolber, ærter, æble, kiwi, vindruer, jordbær og banan, og måske lidt blomkål most i kartoflerne. Nu spiser hun stort set kun banan og jordbær.
Hun vil ikke smage andet og ved indkøbsture vælger hun bare intet, hun siger bare nej.
Vi har indført 'man skal smage reglen' og har også lige snakket om at hun får serveret en skål frugt/grønt, når hun kommer hjem.
Ærter er en af de få ting, der ind i mellem ryger ned, kan da godt være jeg skal prøve at servere dem frosne fremover
Vi synes egentlig det var blevet lidt bedre, men nu har det altså taget en forkert drejning igen.
Egentlig forstår jeg godt, hun ikke gider agurk længere, eftersom det er den eneste grøntsag hun har spist (bortset fra det hun ikke har set i maden) i et år.
Jeg tænker vi i en periode nu kun serveres 'gnavegrønt' (hader det udtryk), og så spiser alle mand det til aftensmaden. Og så sætter vi fokus på de ting, jeg ved hun kan lide, men bare vælger fra, som agurk, ærter, æble og kiwi og tænker der også skal være noget i skålen, jeg ved hun kan lide, fx et par jordbær eller et stykke banan, så det ikke er ene af ting, hun ikke gider. O
g så kan vi gradvist udvide 'sortimentet'. Og jeg må jo prøve at være lidt mere kreativ med grøntsagerne i maden.
Tænker menuen i aften bliver frikadeller med squash