At hjælpe andre.

Stedet du kan bruge til at snakke om alle de store og små ting der påvirker dit liv.
Brugeravatar
Mistermor
Indlæg: 3259
Tilmeldt: 12. jan 2017, 13:57
Kort karma: 371
Geografisk sted: Randers
Likede indlæg: 6621

At hjælpe andre.

Indlægaf Mistermor » 28. jul 2018, 03:35

Er det normalt i din familie og omgangskreds, at man hjælper hinanden?

Har du hjulpet nogen, og hvad har du hjulpet med?

Føler du dig forpligtet, eller gør du det med glæde?
0
Brugeravatar
Mistermor
Indlæg: 3259
Tilmeldt: 12. jan 2017, 13:57
Kort karma: 371
Geografisk sted: Randers
Likede indlæg: 6621

Re: At hjælpe andre.

Indlægaf Mistermor » 28. jul 2018, 03:50

I min familie er der tradition for, at man hjælper hinanden. Mine forældre har hjulpet mig og mine søskende med alt fra at tapetsere til at klippe hæk og selvfølgelig også passe børn.

Min eksmand og jeg var mere hjælpere, end dem der fik hjælp, hvis vi ser bort fra mine forældre. Vi har været med til at male utroligt mange vinduer og vægge. Vi har ordnet haver og flyttet drivhuse. Min eksmand har bygget om hos mange mennesker. Jeg har syet gardiner, betræk til hynder til campingvogne, puder, og endda tøj somme tider for familie og venner.

Jeg har ikke længere fysik til at hjælpe så meget, men for nylig malede jeg min mors badeværelse, og for tiden hjælper jeg med at gøre flytterent i min datters lejlighed. (den slags bøder jeg for med smerter i flere dage) Jeg har også skrevet et utal af sange for en masse mennesker, og det kan jeg da heldigvis også stadig.

Min datter hjælper familie og venner med hjemmesider og andet multimediedesign. Min søn hænger ting og sager op for sine venner, og kører dem gerne hist og pist, og så har han virkelig hjulpet mange med opgaver og eksamensforberedelse under sin uddannelse.

Jeg hjælper også min tante (der ikke er så klog) med at have overblik over sit liv.

Min tante hjælper jeg lidt af pligt, fordi ingen andre tilbyder det, - og hun har ingen børn. Men ellers synes jeg faktisk, det er rart, og jeg er glad for, at mine børn også sætter en ære i at være hjælpsomme.
4
Brugeravatar
Juki
Indlæg: 10212
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:26
Kort karma: 784
Likede indlæg: 14781

Re: At hjælpe andre.

Indlægaf Juki » 28. jul 2018, 04:06

Blandt størstedelen af min omgangskreds, inkl. familie, er det ret normalt, synes jeg.

Det er ikke noget jeg forventer, men jeg har heller ikke noget problem med at spørge om en dåse flåede tomater ved naboen eller hjælp til transport, hvis jeg skal skal have hentet en større ting i byen, aflevere noget til genbrug eller hvad det nu kan være.

Jeg føler mig ikke forpligtet på den måde at det skal gå lige op, men når folk har været så venlige at hjælpe mig med det ene eller andet så synes jeg også det er god opførsel at gøre det samme den anden vej rundt. Det er dog begrænset hvad jeg kan hjælpe med af typiske ting, fx flytninger, men så hjælper jeg med noget andet, fx rengøring før/efter flytningen, tilbyder at bestille nogle varer, hvis jeg alligevel selv skal have bestilt fra samme sted så de sparer portoen osv.

Det er mest med selskab, snak, en skulder at græde ud ved, praktiske ting og tjenester. Ikke sådan noget med nye, dyre, materielle ting som tak eller store lån, men at én fx ligger ud og så afregner vi senere, uanset om det er nogle indkøb der er blevet samlet(som en Ikea-tur) eller fordi den enes kort ikke virker.

Har jeg nogle småting, møbler eller planter jeg ikke skal bruge mere tilbyder jeg dem også til venner og familie, der kunne være interesseret, før jeg giver det til genbrug og det samme gør en del af min omgangskreds.
1
Forarget kan man altid blive

En bruger du ikke kan nå :cool2:
abcd
Indlæg: 5197
Tilmeldt: 21. sep 2016, 12:18
Kort karma: 174
Likede indlæg: 6457

Re: At hjælpe andre.

Indlægaf abcd » 28. jul 2018, 04:44

Jeg føler mig nogle gange forpligtet, men det er heldigvis sjældent. Jeg beder aldrig om hjælp - hvis jeg skal have flyttet eller malet eller andet, betaler jeg nogen for at gøre det. Jeg vil ikke være bekendt at spilde andre menneskers tid med at flytte mine ting eller male min stue. Det der med at bruge en dag på at flytte og få betaling i pizza og øl, synes jeg hører SU-ungdommen til, det er ikke for voksne mennesker.
10
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 4045
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 556
Likede indlæg: 10752

Re: At hjælpe andre.

Indlægaf HappyPaww » 28. jul 2018, 05:10

abcd skrev:Jeg føler mig nogle gange forpligtet, men det er heldigvis sjældent. Jeg beder aldrig om hjælp - hvis jeg skal have flyttet eller malet eller andet, betaler jeg nogen for at gøre det. Jeg vil ikke være bekendt at spilde andre menneskers tid med at flytte mine ting eller male min stue. Det der med at bruge en dag på at flytte og få betaling i pizza og øl, synes jeg hører SU-ungdommen til, det er ikke for voksne mennesker.

Er helt enig i det med flytning :lol: Livet er altså for kort til det show!

Ellers hjælper vi selvfølgelig hinanden efter behov i min familie og omgangskreds. Der er ikke så meget praktisk mere (af samme grund som ovenstående - de fleste betaler sig fra det eller gør det selv), men jeg læser da fx jobansøgninger igennem for venner, passer mine nevøer, bager en kage til et arrangement eller lignende.
0
LaScrooge
Indlæg: 4117
Tilmeldt: 9. okt 2015, 08:59
Kort karma: 1029
Likede indlæg: 11506

Re: At hjælpe andre.

Indlægaf LaScrooge » 28. jul 2018, 05:29

Dejlig tråd. At hjælpe andre er en god ting.

Jeg hjælper hvor jeg kan og hvis folk spørger om min hjælp. Jeg bliver glad over at de har lyst til at spørge mig, og også at de føler, at de kan, for det kan være svært at bede om hjælp. Så jeg tager det som et udtryk for tillid at de spørger mig og jeg bliver glad for, at de havde mig i tankerne, som en der kunne/ville hjælpe.

Mit ønske om at være en god ven forpligter mig. Mellem mine venner og jeg flyder der megen hjælpsomhed frem og tilbage, vi kan generelt godt lide den måde at være for hinanden på, og folk træder altid til, hvis de kan. Af den grund, fordi det er en naturlighed blandt os, går det aldrig op i om man har hjulpet mere end man har modtaget. Hvis man ikke kan er der en god grund til det, og det tages ikke ilde op.

Jeg hjælper gerne alle der beder og jeg tilbyder selv, hvis jeg fornemmer, at der kunne være behov for det. Nogle gange er det en hjælp i sig selv at vide, at andre står klar hvis man har behov for det.
3
LaScrooge
Indlæg: 4117
Tilmeldt: 9. okt 2015, 08:59
Kort karma: 1029
Likede indlæg: 11506

Re: At hjælpe andre.

Indlægaf LaScrooge » 28. jul 2018, 05:35

Det eneste, jeg ikke tilbyder, er at låne folk penge. Det skyldes, at dem jeg kender, har indkomst og vilkår de bør kunne leve godt på, så pengemangel vil være et udtryk for dårlige vaner og prioriteringer og det vil jeg ikke facilitere fortsættelsen af. Der er selvfølgelig nogle hvor det ikke ville være et problem og hvor jeg ikke ville tøve hvis de spurgte, men de spørger aldrig.
1
Akehurst2
Indlæg: 6233
Tilmeldt: 11. aug 2015, 18:17
Kort karma: 629
Likede indlæg: 14203

Re: At hjælpe andre.

Indlægaf Akehurst2 » 28. jul 2018, 05:37

Flytning, rengøring og håndværksarbejde hjælper jeg ikke engang mig selv med. Det betaler jeg mig fra hjemme hos mig selv, og udfører derfor heller ikke hos andre. Eneste undtagelse var mine forældre, da de var syge.

Men jeg hjælper gerne i haven, lægger hus til arrangementer og laver mad. Som jurist bistår jeg også gerne med viden, omend jeg er forsigtig med at rådgive for detaljeret - vurderer jeg, at sagen kræver det, anbefaler jeg folk at få en advokat, så der er forsikring på.
0
LaScrooge
Indlæg: 4117
Tilmeldt: 9. okt 2015, 08:59
Kort karma: 1029
Likede indlæg: 11506

Re: At hjælpe andre.

Indlægaf LaScrooge » 28. jul 2018, 05:38

Min veninde og hendes kæreste har i øvrigt lige totalistandsat deres nye lejlighed, og der har jeg hjulpet med flytning, nedrivning af vægge, lakering af hylder og bordplader i deres hjemmebyggede køkken, og at male det hele. Det var sgu hyggeligt og jeg var glad for at være med til at bygge deres nye hjem. De har også hjulpet mig med min lejlighedsistandsættelse.
5
Brugeravatar
hotlips
Indlæg: 3187
Tilmeldt: 13. aug 2015, 11:01
Kort karma: 303
Likede indlæg: 6069

Re: At hjælpe andre.

Indlægaf hotlips » 28. jul 2018, 05:52

I størstedelen af min familie, nej, men mine forældre og farmor og farfar har nu altid været gode til det, min mor er dog slem til at det bliver ved tanken.

Vi har nogle søde naboer, jeg plejer lige at høre om de skal på ferie og jeg ved de holder øje med huset når vi ikke selv er hjemme her i ferien, men det plejer vi nu også at gøre til jul og så videre.

Jeg har lige haft en ordentlig stak stauder med til min veninde igår, og vi låner deres telt i haven et par dage,.
0
Brugeravatar
Lemonella
Midlertidigt udelukket efter eget ønske
Indlæg: 6925
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 603
Likede indlæg: 10298

Re: At hjælpe andre.

Indlægaf Lemonella » 28. jul 2018, 06:00

Vi hjælper så godt vi kan.
Jeg er ikke selv opdraget med at træde til, hvis nogen i familien har brug for hjælp. Min far prædkede i tide og utide om at “de sgu bare kan tage sig sammen”. Eller “de er kun ude på at udnytte dig”.
Det sidste min far sagde til mig da jeg flyttede hjemmefra var “kommer du i problemer, er det ikke her du skal komme og bede om hjælp”. Så var jeg ligesom forberedt.

Jeg har hjulpet begge mine sønner da de var yngre. Både med mindre lån og jeg har kautioneret for et par lån de har taget.
Alle penge blev betalt til tiden og lånene blev betalt ud og der var ingen problemer i det.

Både kæresten og jeg, har hjulpet hans søskende med at flytte et par gange.
Kæresten stiller tit op som chauffør, hvis hans forældre har brug for det og eftersom han har en IT-uddannelse, er det også ham de går til, hvis elektronikken driller.

Det er helt naturligt at hjælpe, hvor vi kan. :)
3
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Brugeravatar
Pjeps
Indlæg: 3208
Tilmeldt: 11. aug 2015, 20:12
Kort karma: 433
Geografisk sted: Det skønne København
Likede indlæg: 5205

Re: At hjælpe andre.

Indlægaf Pjeps » 28. jul 2018, 06:06

Jeg hjælper gerne med alt mellem himmel og jord, undtagen flytte tunge ting hjælp. Når jeg flytter selv , betaler jeg andre for at slæbe. Når jeg ikke selv gider slæbe tunge ting, beder jeg selvfølgelig heller ikke hjælp til dette hos mine venner,

Men samle møbler, male osv det gider jeg godt.
0
:ninja:
Brugeravatar
Mani
Indlæg: 3460
Tilmeldt: 27. dec 2015, 21:06
Kort karma: 355
Likede indlæg: 4469

Re: At hjælpe andre.

Indlægaf Mani » 28. jul 2018, 06:20

Det afhænger af hvad der skal til for at blive anset som hjælpsom.
Vi kender de fleste af vores venner fra studietiden - og der hjalp vi flittigt hinanden med flytning, maling etc, lige så ved første bolig efter stuidetiden. Siden da har forventningen og normen været, at det betalte man sig fra eller man renoverede selv.

Vi er de første i flokken, som fik børn og passer jævnligt vennernes. Vi passer også hunde/katte/blomster jævnligt. Min mand hjælper gerne med at hænge billeder og lamper op og jeg har tit en dessert eller forret med til fest.

Mine forældre har ikke været i stand til at hjælpe mig/os. Mine bedsteforældre har dog rådgivet meget og passet vores børn når det brændte på :lun: Mine svigerforældre hjalp med et startlån, da vi købte vores første bolig og har også hjulpet med børnepasning af og til.
Jeg har hjulpet i familien med budgetter og omlægning af lån. Vi har hjulpet med havearbejde og opsætning af robotplæneklippere (vi bor ikke tæt på nogen i familien, så det er ikke en fast ugentlig ting at vi kommer forbi). Min mor hjælper vi årligt med en hovedrengøring og udsmidning. Min mand hjælper igen gerne med mindre håndværksopgaver i boligen.
0
'Don’t be afraid to be open minded. Your brain is not going to fall out.'
Brugeravatar
loular
Indlæg: 51
Tilmeldt: 30. dec 2015, 19:04
Kort karma: 10
Likede indlæg: 147

Re: At hjælpe andre.

Indlægaf loular » 28. jul 2018, 06:38

Jeg vil gerne hjælpe med de små ting, såsom svinge forbi med købmandsvarer, bage en kage, lufte en hund og ting i den dur, men jeg har ikke tid eller energi til at ligge 1-2 dage i fx at male, tapetsere, lave terasse og flytte for folk. Mine weekender er for vigtige for mig til st de skal bruges på sådan noget. Jeg forventer så til gengæld heller ikke noget tilbage, jeg gør det enten selv eller betaler mig fra det.
1
Brugeravatar
Miss_no_More
Indlæg: 1607
Tilmeldt: 6. sep 2015, 08:45
Kort karma: 243
Geografisk sted: Nordjylland
Likede indlæg: 5042

Re: At hjælpe andre.

Indlægaf Miss_no_More » 28. jul 2018, 06:53

hotlips skrev:
Jeg har lige haft en ordentlig stak stauder med til min veninde igår, og vi låner deres telt i haven et par dage,.


Jeg læste det som statuer. Undrede mig over, HVOR mange statuer man lige kunne aftage, og hvorfor du havde så mange :lol:

I min omgangskreds hjælper vi med flytning, kørsel og hentning af ting, malerarbejde osv.
I familien hjælpes vi med stort set alt. Mine forældre kørte en hel del på lossepladsen, da vi renoverede hus. Og har lånt os en sum penge.
Vi har til gengæld hjulpet dem med IT og elarbejde.

Synes det er dejligt at vide, man altid kan ringe, hvis lokummet brænder :)
4

Tilbage til "Livets forhold"