Mænd (m/k) af ære. Hvem skal nævnes og for hvad?

Stedet du kan bruge til at snakke om alle de store og små ting der påvirker dit liv.
Brugeravatar
hotlips
Indlæg: 4231
Tilmeldt: 13. aug 2015, 11:01
Kort karma: 362
Likede indlæg: 7834

Mænd (m/k) af ære. Hvem skal nævnes og for hvad?

Indlægaf hotlips » 18. maj 2019, 02:08

Jeg ser mænd af ære, historien om Carl brashear, den første sorte og siden den første med et ben der var i aktiv tjeneste som dykker i flåden i USA.

Det er en bemærkelsesværdig historie, men der er så mange historier hvor jeg tænker at det er ærgerligt at de forsvinder i mængden, men at nogen burde huske dem.

I dag kalder vi mange af dem whistleblowers men de findes i utallige former, fra de der ikke har lavet det mindste selv, som politifolk der har gjort noget ekstra for at fange en forbryder til mere kontroversielle modeller der har vendt sig mod noget de selv tog del i i lang tid. Men vil man diskutere folk man synes ufortjent har fået heltestatus så må man starte en tråd selv, her er der kun hvad der er gjort af godt der tæller.

Det er ikke en simpel opremsning af navne, men skriv lidt om hvad de har gjort, man bestemmer selv om det skal være to linjer eller en halv roman.
0
Brugeravatar
hotlips
Indlæg: 4231
Tilmeldt: 13. aug 2015, 11:01
Kort karma: 362
Likede indlæg: 7834

Re: Mænd (m/k) af ære. Hvem skal nævnes og for hvad?

Indlægaf hotlips » 18. maj 2019, 02:31

Hugh thompson Jr. Pilot i den amerikanske hær under Vietnam krigen, han opdagede at my lai massakren, og satte sin helikopter ned imellem de soldater der var ved at slå de civile ihjel og måtte true med at skyde på sine egne for at få de overlevende evakueret.
Han var i mange år ildeset i militæret, man mente han var forræder fordi han siden vidnede i den efterfølgende krigsret, men fortsatte i militæret i mange år, det tog over 30 år før han blev tildelt en medalje.
Han døde i 2006, men er nærmest ukendt, også i USA.
0

Tilbage til "Livets forhold"