HerErJeg skrev:Sangius skrev:Nu er der ingen universiel sandhed:
http://politiken.dk/oekonomi/ressourceo ... -landbrug/
Her en artikel der beskriver, at man sagtens kan brødføde hele verden på økologi.
Mht. til at det vil koste den almindelige familie mere at spise økologisk - blah. Spist den kvarte mængde kød af hvad vi gør nu, og så er det problem løst. Derved løser man faktisk også det store problem i forhold til kæmpe mæssige marker, hvor alt mad ryger durk i halsen på en ko i stedet for et menneske - der 'spildes' meget mad på kødproduktion.
Og at påstå at sprøjtegifte ikke er usunde, det er jo lidt langt ude. Man opdager hele tiden noget nyt, og ups, så blev endnu en gift lige ulovlig. Samtidig lider insektlivet meget under de store mængder sprøjtegift - herunder bierne.
Desuden ER sprøjtegift enormt usundt, men det er blot uvist i hvor store mængder. Men prøv at tage et smut ned på en bomuldsmark i Afrika, så kan du med egne øjne se på de 'arbejdere' der er på plantagen, hvor usundt sprøjtegift er.
Sprøjtemidler er jo ikke bare en ensartet størrelse. Jeg vover den påstand og siger, at de ting der bruges i Afrika har været forbudt i Danmark de sidste 50 år. Jeg har set dokumentarer fra bananplantager, hvor insektgifte mv. blandes med hænderne i store tønder, og dernæst udsprøjtes uden nogen form for beskyttelse. Evt. rester hældes jo bare ud på jorden eller i floderne. Så tror pokker at miljøet og mennesker lider i stor stil, men der skal overhovedet ikke sættes lighedstegn mellem disse ukontrollerede forhold og så velordnede og veldokumenterede danske forhold, uanset hvor konventionelt produceret et produkt måtte være.
En anden sjov ting er spisning af tunfisk, som jo indeholder det ufatteligt farlige kviksølv. Kviksølvs giftighed overtrumfer mange gange whatever sprøjtemidler man finder på landmandens hylder. Alligevel æder vi jo lystigt tunfisk, der er nogle anbefalinger til gravide, men alt i alt, så har verden slået sig til tåls med, at sådan er det jo bare. Det er jo heller ikke forbudt at bruge sølvfyldninger i kindtænderne, men giftigheden fra fyldningen overstiger hvilken som "giftighed" fra konventionelle fødevarer.
Vi importerer jo disse oversprøjtede varer i stor stil, og bidrager derigennem til det. Bare fordi vi ikke lige sprøjter i vores egen butik . Jeg kan ikke lige sætte mig ind i dit tun argument. Fordi vi spiser tunfisk skal vi være ligeglad med sprøjtegift?