Ubådsmordet!

Stedet du kan bruge til at snakke om alle de store og små ting der påvirker dit liv.
Brugeravatar
Lathyrus
Indlæg: 1133
Tilmeldt: 3. jan 2016, 20:00
Kort karma: 71
Likede indlæg: 1772

Re: Ubådsmordet!

Indlægaf Lathyrus » 13. apr 2018, 09:58

icelady skrev:
Lathyrus skrev:Var der nogen af jer der så interwievet med forældrene i går aftes på TV2?

Jeg gjorde....og sad med en underlig fornemmelse bagefter....kan ikke rigtig forklare det...og man må selvfølgelig sørge (eller ikke sørge) hvis man har mistet, på hvad måde man vil....men de virkede underligt “fornægtende” - i mangel af bedre ord :gruble:"Fornægtende" overfor hvad? :gruble:


Jeg så det, og jeg tænkte, at oprettelsen af den fond har været en god måde for dem at få bearbejdet følelserne ang deres datters død.


I forhold til at hun er død på den måde hun er og at hendes navn for altid vil være kædet sammen med “ubådssagen” og Peter Madsen.

De ville, at der kun skulle tales om hendes virke som journalist, ikke om mordet. Men det er da de færreste mennesker der vidste hvem hun var inden sagen.

Jeg forstår sagtens at de ikke har lyst til at udgyde deres følelser på tv, og der helst vil snakke om fonden, men det virker underligt på mig at de tror hendes navn kan løsrives fra sagen.
0
computermus
Indlæg: 1313
Tilmeldt: 25. aug 2015, 18:32
Kort karma: 79
Geografisk sted: Skørping,Nordjylland
Likede indlæg: 1571

Re: Ubådsmordet!

Indlægaf computermus » 13. apr 2018, 10:57

Jeg tror at man i forhold til Kims forældre , skal huske at det her altid vil forfølge dem. De gode minder de har om hende er i øjeblikket meget overskyggede af retssagen og de forfærdelige ting der kommet frem.
Når først retssagen er overstået, så er det først at deres " helingsproces" , den kan begynde. Selvom de aldrig nogensinde vil leve uden sorgen og savnet.
Jeg håber bare for dem at de så kan se tilbage på gode minder om en ,tror jeg, dejlig, kærlig datter og at folk efterhånden vil huske at hun ikke " bare" var hende der blev slået ihjel af en skingrende psykopat , men at hun også var journalist og sikkert god til det.
Jeg tror at det er en måde at de forsøger at overleve på, specielt her mens retssagen står på.
8
FletpArkett
Indlæg: 260
Tilmeldt: 20. apr 2017, 08:32
Kort karma: 38
Likede indlæg: 784

Re: Ubådsmordet!

Indlægaf FletpArkett » 13. apr 2018, 11:05

Lathyrus skrev:Var der nogen af jer der så interwievet med forældrene i går aftes på TV2?

Jeg gjorde....og sad med en underlig fornemmelse bagefter....kan ikke rigtig forklare det...og man må selvfølgelig sørge (eller ikke sørge) hvis man har mistet, på hvad måde man vil....men de virkede underligt “fornægtende” - i mangel af bedre ord :gruble:


Sjovt, sådan opfattede jeg det sket ikke. Jeg synes der var noget enormt værdigt over den måde de tackler hele denne fuldstændigt absurde og forfærdelige situationen på. Jeg har respekt for, at de ikke deler ud af deres følelser. I en verden hvor enhver tanke og følelse skal vendes og foreviges på de sociale medier, er det selvfølgelig ikke normen, men de har så heller aldrig bedt om at blive kendte på den måde.

At de ikke ønsker overhovedet at kommentere på noget der vedrører Madsen forstår jeg godt. Ingen tvivl om de kun har den største afsky og had til overs for ham, men hvad skal de bruge de negative følelser til? Intet. Den eneste mulighed de har for et liv af en slags engang er, ikke at blive fanget af had og bitterhed i.ft. situationen og det svin der tog deres datter fra dem, på den mest bestialske måde. Igen, den største respekt herfra. Det ville have været så let at smække deres had på alle forsider og i alle nyhedsudsendelser. Det svære er at lade være...Og det formår de faktisk. Når man sidder i retsalen stort set dagligt, når man konfronteres med datterens morder, og alle de uhyrligheder der foregår i hovedet på ham, alle de forfærdelige detaljer der er omkring mordet og hendes lig, når man rent faktisk kunne undgå alt det, så synes jeg godt nok ikke man er særligt fornægtende. Overhovedet...
8
Brugeravatar
Lathyrus
Indlæg: 1133
Tilmeldt: 3. jan 2016, 20:00
Kort karma: 71
Likede indlæg: 1772

Re: Ubådsmordet!

Indlægaf Lathyrus » 13. apr 2018, 18:26

Jeg har bestemt også respekt for at de er værdige på tv og ikke græder, raser osv for åben skærm. Helt sikkert!

Der hvor jeg synes det bliver underligt, er at de tror at hendes navn og minde fremover vil kunne holdes adskilt fra ubåden og Madsen. Og at sagen ikke må nævnes (ikke kun i interviewet, men generelt) i forbindelse med hende og fonden.

Men, det er muligt det bare er mig der tænker det er naivt at tro tingene kan skilles ad i offentligheden.
0
Brugeravatar
Pølsemix
Indlæg: 1178
Tilmeldt: 26. okt 2015, 17:56
Kort karma: 51
Likede indlæg: 1609

Re: Ubådsmordet!

Indlægaf Pølsemix » 13. apr 2018, 19:16

Lathyrus skrev:Jeg har bestemt også respekt for at de er værdige på tv og ikke græder, raser osv for åben skærm. Helt sikkert!

Der hvor jeg synes det bliver underligt, er at de tror at hendes navn og minde fremover vil kunne holdes adskilt fra ubåden og Madsen. Og at sagen ikke må nævnes (ikke kun i interviewet, men generelt) i forbindelse med hende og fonden.

Men, det er muligt det bare er mig der tænker det er naivt at tro tingene kan skilles ad i offentligheden.

Mon ikke der menes når de stilller op til diverse interviews og diverse ting som fonden vil arbejde med. Deres følelser omkirng sagen og PM, giver jo sig selv. Sagen taget i betragtning er det da klart at pressen og offentligheden må acceptere den præmis, men det betyder jo ikke at den forfærdelige baggrund som fonden stiftet er på, er en hemmelig eller skal ties ihjel,
5
LaScrooge
Indlæg: 3407
Tilmeldt: 9. okt 2015, 08:59
Kort karma: 900
Likede indlæg: 9415

Re: Ubådsmordet!

Indlægaf LaScrooge » 14. apr 2018, 19:47

Jeg læste et interview med hendes veninde. Veninden var ked af, at Kim blev reduceret til knivstik, en mishandlet krop og en andens onde gerninger. Så artiklen berettede om deres venskab og Kim, som veninden kendte hende. Det var meget kærligt og meget smukt. Jeg forstår godt trangen til og ønsket om at Kim som person ikke glemmes eller reduceres til at være RaketMadsens Offer. Og jeg kan derfor også godt forstå hendes forældre. Med tiden, afhængigt af hvordan fonden omtales, kan det måske godt glide i baggrunden og fokus være på det spændende og livlige menneske, Kim Wall var. Koblingen kan blive en anden.

Det var først da jeg læste det interview at jeg kunne mærke noget som helst. Efter det følte jeg mig vred. Tænk, at han følte at han havde lov til at myrde hende, bare fordi han var nysgerrig. Den egoisme, der ligger i det, er syg. Forvrænget. Umenneskelig.
22
Brugeravatar
Guru
Indlæg: 123
Tilmeldt: 5. jun 2016, 10:09
Kort karma: 6
Likede indlæg: 139

Re: Ubådsmordet!

Indlægaf Guru » 15. apr 2018, 13:52

Til dem der er interesseret så findes der en dokumentar kaldet "Amateurs in Space". I må selv søge efter den på google. Det kan godt lade sig gøre at finde den. Den varer en halv time og følger Kristian von Bengtson og PM, i der arbejde med Copenhagen Suborbitals, og deres projekt med at sende PM ud i rummet.

Nu er det ikke fordi jeg tror særlig mange interesserer sig for PMs tekniske evner længere, men dokumentaren sætter rigtig meget mere fokus på det personlige samspil imellem de to og resten af holdet, end den sætter fokus på det tekniske, og går især tæt på PM som person, hvor PM hurtig kommer til at fremtræde dybt urimelig, og uden fornemmelse for virkeligheden. PM falder, slår hovedet og får hjernerystelse, og herefter går det helt galt. Han mister fuldstændig forstanden, og det ender med at han får svinet Kristian så meget til at Kristian forlader projektet i protest. Alle andre på holdet er enige om at PM var grov og dybt uretfærdig, og det bliver taget op til generalforsamlingen. PM opdager at folk er imod ham, og lider så stort et knæk på sin stolthed, at han heller ikke vil være med mere. Han vil nu starte forfra for sig selv og danner en ny klub kaldet Rummadsen Raket Laboratorium.

Efter at have set denne dokumentar føles det nu pludselig ikke helt så underligt at PM er endt hvor han er.
7
“Problems that remain persistently insoluble should always be suspected as questions asked in the wrong way” – Alan Watts.
OberstNasig
Indlæg: 652
Tilmeldt: 19. feb 2016, 21:10
Kort karma: 71
Likede indlæg: 835

Re: Ubådsmordet!

Indlægaf OberstNasig » 19. apr 2018, 23:21

Jeg forstår også godt forældrenes reaktion. For dem er hun en datter og et menneske, der har gjort en forskel for andre mennesker igennem sit virke som journalist. Det er sådan de ønsker at huske hende. De ønsker, som jeg ser det, at hendes eftermæle bliver noget andet end bare tusindevis af googlehits om et makabert drab.
Så jeg forstår så udmærket godt, hvis de så vidt muligt nægter eller undgår at tale om drabet. Det er for mig at se også en del af en heelingsproces, at man skaber en form for mening i en ellers umenneskelig og meningsløs situation.
8
Jammerdalen
Indlæg: 211
Tilmeldt: 6. feb 2016, 19:14
Kort karma: 22
Likede indlæg: 263

Re: Ubådsmordet!

Indlægaf Jammerdalen » 20. apr 2018, 12:53

Hvis man har mistet sit barn på så tragisk og grusom vis og tilmed bagefter får vist forbrydelsen og lidelsen i detaljer, er man så ikke næsten berettiget til at reagere præcis som man vil og som giver bare den mindste form for mening? (Så længe det selvfølgelig ikke resulterer i skoleskyderier eller i øvrigt skader uskyldige mennesker). Jeg har slet ikke fantasi til at forestille mig, hvad jeg ville gøre, hvis jeg mistede et af mine børn på den måde.
11
Brugeravatar
dgd2007
Indlæg: 15474
Tilmeldt: 26. aug 2015, 20:59
Kort karma: 862
Likede indlæg: 12398

Re: Ubådsmordet!

Indlægaf dgd2007 » 20. apr 2018, 14:06

paint skrev:[...]
Mens de overfor andre, kan handle med nogenlunde lige så meget empati, som almindelige mennesker lægger i det, når de spiller skak - dvs. ren logik og komplet fravær af følelser.
[...]

Hov hov, tal venligst respektfuld om skak!
Sådan en kulturløs halunk! :-D
0
Brugeravatar
Zinde
Indlæg: 2450
Tilmeldt: 9. dec 2015, 12:22
Kort karma: 469
Likede indlæg: 5641

Re: Ubådsmordet!

Indlægaf Zinde » 23. apr 2018, 11:40

Jeg får myrekryb af den mentalbeskrivelse. Tænk at der findes et menneske, der er så afsporet. Og han har gået rundt imellem os. Og mon ikke det er urealistisk, at han skulle være den eneste af sin slags?
1
Brugeravatar
Pax Romana
Indlæg: 890
Tilmeldt: 5. sep 2017, 10:15
Kort karma: 108
Likede indlæg: 1842

Re: Ubådsmordet!

Indlægaf Pax Romana » 23. apr 2018, 11:43

Zinde skrev:Jeg får myrekryb af den mentalbeskrivelse. Tænk at der findes et menneske, der er så afsporet. Og han har gået rundt imellem os. Og mon ikke det er urealistisk, at han skulle være den eneste af sin slags?
Man kunne have en i sin nærmeste familie uden at vide det.
Uhyggelig tanke.
1
Those are my principles, and if you don't like them... well, I have others.
Life begins at the end of your comfort zone.
I don't know where I'm going, but I sure know where I've been.
Brugeravatar
dgd2007
Indlæg: 15474
Tilmeldt: 26. aug 2015, 20:59
Kort karma: 862
Likede indlæg: 12398

Re: Ubådsmordet!

Indlægaf dgd2007 » 23. apr 2018, 11:57

Zinde skrev:Jeg får myrekryb af den mentalbeskrivelse. Tænk at der findes et menneske, der er så afsporet. Og han har gået rundt imellem os. Og mon ikke det er urealistisk, at han skulle være den eneste af sin slags?

Ja, især sammenholdt med det klip de hele tiden viser, hvor han går i land med thumbs up og fjogede kommentarer - efter at han lige har stået og savet en person i småstykker og smidt hende i havet!
12
Brugeravatar
DetSorteCirkus
Indlæg: 11655
Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
Kort karma: 1479
Likede indlæg: 26695

Re: Ubådsmordet!

Indlægaf DetSorteCirkus » 23. apr 2018, 12:05

Jeg får myrekryb af at tænke på, at jeg engang havde en kollega, der havde datet en af de to raketbyggere.
Hun fortalte mig hvem dengang, men jeg kan ikke huske det. Håber det var Christian von Bengtson!
1
- nu med røvlågeugle :lun:
Brugeravatar
icelady
Moderator
Indlæg: 9526
Tilmeldt: 12. aug 2015, 06:56
Kort karma: 804
Geografisk sted: Randers
Likede indlæg: 17725

Re: Ubådsmordet!

Indlægaf icelady » 23. apr 2018, 12:16

Jeg undrer mig lidt over, at anklageren går efter livstid, når Retslægerådet vurderer at han er så farlig, at forvaring bør komme på tale.
0
....

“I do not see why man should not be as cruel as nature” -A. Hitler

Tilbage til "Livets forhold"