Folks opførsel på salgs-portaler

Stedet du kan bruge til at snakke om alle de store og små ting der påvirker dit liv.
Brugeravatar
eks-Maupassant
Indlæg: 8726
Tilmeldt: 28. dec 2015, 18:52
Kort karma: 340
Likede indlæg: 6567

Re: Folks opførsel på salgs-portaler

Indlægaf eks-Maupassant » 14. dec 2017, 14:34

Vira skrev:Jeg synes desuden ikke det hjælper at være hardcore i sine annoncer, folk læser det alligevel ikke. Jeg har lavet en del annoncer hvor jeg gør opmærksom på at jeg ikke sender, at jeg kun modtager kontant betaling eller mobilpay osv. osv. Men folk spørger helt konsekvent alligevel, "Sender du? og kan jeg betale af to omgange" Øh så læs dog annoncen!


De læser ikke ting. Hvis de leder efter "iPhone", så stopper de med at læse når de ser det ord og kører løs med deres ting :) Forstår ikke hvorfor de ikke gør det, for de kan godt læse, men de gør det ikke.

Det gælder også selv hvis det er til deres egen fordel at læse det. Hvis man skriver (hypotetisk eksempel) "iPhone, koster 1000 kr med mobilepay, men hvis du betaler kontant når du kommer og henter den, så er det kun 200 kr", så ser de slet ikke det med de 200 kr, men fyrer 1000 kr af sted med mobilepay.

Jeg har rigtigt tit set at folk fra den her gruppe gør ting der er mega ufordelagtige for dem selv, fordi de ikke har læst a la 3 linier, der forklarer hvordan det forgår.
3
I wish the left would learn to love objectivity, reason, science, and evolutionary theory. They are very useful tools. - Keith Frankish
Brugeravatar
Pjeps
Indlæg: 2181
Tilmeldt: 11. aug 2015, 20:12
Kort karma: 342
Geografisk sted: Det skønne København
Likede indlæg: 3240

Re: Folks opførsel på salgs-portaler

Indlægaf Pjeps » 14. dec 2017, 14:37

Jeg skulle af med et spisebord, da det var godt og fint til at smide til storskrald, satte jeg det fb til gratis afhentning og det bliver afsat på 10 minutter. Jeg skriver straks i indlægget at bordet er afsat og opslag bliver slettet ved afhentning. Efterfølgende er der flere der skriver privat til mig med den ene ynkelig klynkehistorie om hvor meget de lige mangler det spisebord, ja det er lige før at deres børn ikke kan få mad hvis ikke de får det spisebord. Jeg skriver flere gange at det er lovet bort og jeg følger køen hvis det glipper. Den ene ender så med at spørge om jeg så har nogle andre ting hun må få. WTF :lol:
20
:ninja:
Brugeravatar
Juki
Indlæg: 7933
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:26
Kort karma: 603
Likede indlæg: 11248

Re: Folks opførsel på salgs-portaler

Indlægaf Juki » 14. dec 2017, 14:42

Nogle gange undrer jeg mig også folks urealistiske forventninger. Fx oplevede jeg en der solgte noget creme med en pumpe, hvor der var taget hul på den og brugt lidt af den.

Vedkommende havde skrevet en mindstepris, nypris og en køb-den-nu-pris. Så mindsteprisen var fx 80 kr, nyprisen 120 kr og køb-den-nu prisen var 100 kr., men ikke noget om at der var lagt op til en auktion. Jeg tror bare jeg tager den til mindsteprisen :lol:
3
Forarget kan man altid blive

It's not a phase, mom!
Brugeravatar
eks-Maupassant
Indlæg: 8726
Tilmeldt: 28. dec 2015, 18:52
Kort karma: 340
Likede indlæg: 6567

Re: Folks opførsel på salgs-portaler

Indlægaf eks-Maupassant » 14. dec 2017, 15:39

Tænker om folk kan genkende det her:

Dit virker på mig, som om de ikke forstår at der er en sammenhæng mellem "de ting de gør" og "hvordan andre reagerer på dem"/"de forhold det kommer til at foregå efter".

Eks:

De vælger at komme 1 minut før lukketid, og forstår ikke at det så skal gå hurtigt. Hvor de aldrig er sådan "yes ok jeg kommer lidt sent, men lad os se om de kan nå det" men mere "WHY har vi ikke oceaner af tid til det her? Du er ond!"

Eller:

Man kan se på dem de ikke har mange penge, og det ville være en stor fordel for dem at købe dimsen, a la man ved de er studerende har desperat brug for en computer og man sælger en super sweet en mega billigt. Og man er ligeglad hvem der køber, men når det nu kan blive en der vil blive særligt glad for det så kan man jo forsøge at guide dem lidt for at sprede lidt glæde og det bliver en fattig studerende og ikke en stenrig pensionist der alligevel ikke skal bruge den der køber den.

Så den studerende tøver med at købe, og man fortæller dem "hey det styrer du selv, jeg vil bare fortælle dig at tingen er til salg, så du risikerer den bliver solgt mens du tænker, bare så du ved det, hvis du har lyst til den her fætter så er det nok bedst for dig at skynde dig med at tænke, jeg vil skyde på du har ca 1 dag, men den kan også være gone om 2 minutter, nå men hyg dig hej hej", de tænker så i laaang tid og tingen blir solgt i mellemtiden, og når de vender tilbage er de sådan

"What? Hvordan kan den være solgt? Det kan jo ikke være rigtigt! Den var der jo for en uge tiden!"

"Well, der er blevet solgt"

"HVORDAN DET"

"Ja, den er blevet solgt på den måde at nogen lissom har købt den! Jeg kan ikke rigtigt forklare det bedre!"

*raseri*

hvor det altid undrer mig de ikke svarer "ah ja, det sagde du jo kunne ske, men det var jo ærgeligt, hej hej!" fordi man advarede dem.

Jeg tror slet ikke de hører efter hvad man siger :) Men bare sådan stener rundt i deres indre verden mens der er en lyd af noget blablablala et sted derude.

Men det undrer mig så igen de ikke tænker "når jeg nu aldrig hører efter hvad folk siger til mig, så medfører det jo jeg går glip af information og når jeg så gang på gang bliver overrasket så kan det jo være derfor",

Virker også for mig som om de ikke forstår "jeg hører ikke efter > derfor ved jeg ikke ting". At de ikke forstår hele kommunikationstingen? At de tror at selv om de aldrig hører efter så ved de alligevel alt vigtigt for dem?

Ja jeg har virkeligt undret meget på de her folk :) En evig kilde til forundren.
7
I wish the left would learn to love objectivity, reason, science, and evolutionary theory. They are very useful tools. - Keith Frankish
Brugeravatar
Yuna
Indlæg: 247
Tilmeldt: 13. maj 2016, 15:51
Kort karma: 17
Likede indlæg: 462

Re: Folks opførsel på salgs-portaler

Indlægaf Yuna » 14. dec 2017, 15:53

eks-Maupassant skrev:
"Ja, den er blevet solgt på den måde at nogen lissom har købt den! Jeg kan ikke rigtigt forklare det bedre!"
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
4
Pille, pille ned...så har man taget nej-hatten på igen...
Brugeravatar
girl_beat
Indlæg: 2130
Tilmeldt: 21. sep 2015, 19:24
Kort karma: 201
Likede indlæg: 2258

Re: Folks opførsel på salgs-portaler

Indlægaf girl_beat » 14. dec 2017, 16:36

Pjeps skrev:Jeg skulle af med et spisebord, da det var godt og fint til at smide til storskrald, satte jeg det fb til gratis afhentning og det bliver afsat på 10 minutter. Jeg skriver straks i indlægget at bordet er afsat og opslag bliver slettet ved afhentning. Efterfølgende er der flere der skriver privat til mig med den ene ynkelig klynkehistorie om hvor meget de lige mangler det spisebord, ja det er lige før at deres børn ikke kan få mad hvis ikke de får det spisebord. Jeg skriver flere gange at det er lovet bort og jeg følger køen hvis det glipper. Den ene ender så med at spørge om jeg så har nogle andre ting hun må få. WTF :lol:

Sådan en klynke-køber havde jeg også i røret flere gange, dengang jeg solgte et temmelig lækkert og dyrt klædeskab. Hun præsenterede sig ikke ved navn, men trods flere forskellige klynke-historier var jeg ret overbevist om, at det var den samme. Og hun var lige flyttet og havde ingen opbevaring til børnenes tøj og havde heller ingen penge og og og... :rulle:

Da hun for tredje gang ringede og skambød på prisen, som i forvejen var mere end fair, endte jeg med at hvæse af hende, at så måtte hun skride i IKEA!
2
I don't mind living in a man's world as long as I can be a woman in it! :-D
Brugeravatar
Maanii
Indlæg: 522
Tilmeldt: 30. apr 2016, 09:10
Kort karma: 76
Likede indlæg: 1542

Re: Folks opførsel på salgs-portaler

Indlægaf Maanii » 14. dec 2017, 16:48

Jeg har engang accepteret et bud på en strikket poncho hvor køber sprang fra fordi hendes mand på selv samme dag ud af det blå havde overrasket hende med en anden strikket poncho.
... som mænd jo ofte gør uden anledning på en tilfældig hverdag.
20
At bane min vej i verden i dag, kræver alt jeg har.
Allmost_Famous
Indlæg: 1433
Tilmeldt: 12. aug 2016, 18:37
Kort karma: 223
Likede indlæg: 4409

Re: Folks opførsel på salgs-portaler

Indlægaf Allmost_Famous » 14. dec 2017, 17:10

Jeg husker særligt da jeg gav min sofa væk på Facebook. Der gik et par minutter, så stod de første 15 personer i kø. Den dame, der kom, havde åbenbart ikke clearet det med sin mand. Han surmulede gevaldigt fra starten. Så var farven forkert. Så var størrelsen forkert. Så var den ikke den rigtige stil. Så var den også i for dårlig stand - han vrissede til hende, at "den der vil jo skulle udskiftes på er tidspunkt alligevel"...

De endte med at stå og skændes, og kørte igen uden sofaen.
4
:lol:
JoyNips
Indlæg: 3604
Tilmeldt: 21. dec 2015, 12:25
Kort karma: 494
Likede indlæg: 7573

Re: Folks opførsel på salgs-portaler

Indlægaf JoyNips » 14. dec 2017, 17:20

Folk er idioter. Og jeg gider virkelig ikke at bruge krudt på at hverken sælge eller forære ting væk. Jeg får hellere ned til den lokale genbrug eller smider tøj over i røde kors’ container.

Min kæreste derimod er mega-krejler. Han solgte en toiletspand (!) for 5 kr (!!). Nej, det er ikke løgn. Han kan sælge alt. Og han gør det billigt, så slipper vi for at bære ting ned fra 4. sal. Men han er rimelig kold i røven mht afhentning og sådan noget. Folk får et klokkeslæt og sådan er det, han gider ikke at diskutere hvornår og yada yada.
1
Brugeravatar
Raenil
Indlæg: 347
Tilmeldt: 27. nov 2016, 10:50
Kort karma: 17
Geografisk sted: Silkeborg
Likede indlæg: 806

Re: Folks opførsel på salgs-portaler

Indlægaf Raenil » 14. dec 2017, 17:34

Jeg vil også gerne nuancere mit tidligere indlæg: Hvis det er tungt og besværligt at flytte, forærer jeg det gerne væk.
2
Brugeravatar
Raenil
Indlæg: 347
Tilmeldt: 27. nov 2016, 10:50
Kort karma: 17
Geografisk sted: Silkeborg
Likede indlæg: 806

Re: Folks opførsel på salgs-portaler

Indlægaf Raenil » 14. dec 2017, 17:38

Min kone har i øvrigt en irriterende egenskab: Ting skal helst foræres til "sager". Børnetøj til mødrehjælpen, Møbler til blå kors. Og det er naturligvis mig der skal finde stedet.
Jeg vil helst bare aflevere det hele på den kommunale genbrugsplads når jeg afleverer pap og gamle træer. Jeg ved godt at kommunen tager overskuddet, men de bruger nok pengene nogenlunde lige så godt som alle de andre organisationer.
1
Brugeravatar
POCKETKITTEN
Indlæg: 2555
Tilmeldt: 28. dec 2015, 18:47
Kort karma: 520
Likede indlæg: 7587

Re: Folks opførsel på salgs-portaler

Indlægaf POCKETKITTEN » 14. dec 2017, 17:52

Jeg får så lange løg, når folk prøver at handle mig ned i pris på dba, fordi de skal køre "langt" for at hente varen.

Hvordan er det mit problem?

Eller når de sender et link til en lignende vare på nettet, og nærmest truende skriver, at hvis jeg ikke vil gå ned i pris, så vil de altså hellere give 100-200 kr. mere og få en helt ny. SÅ GØR DA ENDELIG DET, DIN BISSE.

Har helt opgivet at forære ting væk på Facebook. Folk springer fra, vil have det bragt ud eller have det reserveret i fire dage. Alt ryger bare i genbrugen nu.
3
my sexuality is James McAvoy angrily sitting in the desert in that lilac v neck shirt
Brugeravatar
TakeAChanceOnMe
Indlæg: 773
Tilmeldt: 6. aug 2017, 20:04
Kort karma: 48
Geografisk sted: United Kingdom
Likede indlæg: 1056

Re: Folks opførsel på salgs-portaler

Indlægaf TakeAChanceOnMe » 14. dec 2017, 17:54

Jeg har engang prøvet at jeg solgte en forholdsvis dyr parfume. Den samme bruger skambød og da jeg så skrev tilbage at vedkommende enten kunne komme med et ordentligt bud eller lade min annonce være, så var det pludselig en mands kone der havde budt og jeg var uforskammet.

Så deeeeet :fløjt:
0
Brugeravatar
Juki
Indlæg: 7933
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:26
Kort karma: 603
Likede indlæg: 11248

Re: Folks opførsel på salgs-portaler

Indlægaf Juki » 14. dec 2017, 20:01

Følgende udspillede sig over en lille uge. Jeg står med rød, hun står med lilla. Smileys fra samtalen virker ikke herinde.
Hun slår til på en vare jeg har til salg. Derudover går der ca. en dag imellem hendes svar. Og ja, jeg var for flink.

Hej Vil du sende mig din adresse og har du mobilepay?

Hej så kunne jeg få tid

Har du mobilepay og hvad er din adresse?

Jeg vil gerne bede om din adresse og betaling senest i morgen søndag kl 12, ellers sælger jeg til anden side.

Morgen
Min adr er bla bla bla
Jeg henter lige mobilepay det er vist på tide jeg sætter mig ind i det


Super Hvis du vil overføre 160 kr. for kjole og porto til nr. XX XX XX XX

Det skal jeg gøre, det driller lige lidt men skal nok få det til og virke

(Den der thumbs up)

Jeg kan ikke få det til at godkende mit kort så den beder mig om at kontakte danske bank i morgen er det ok

Ja ok
Du kan også få mit reg. + kontonr. hvis det er lettere?


Syntes det tager for lang tid, jeg får et nyt kort i morgen så skulle det fungere

Hvis du overfører via netbank så får jeg dem med det samme, selvom vi ikke har samme bank

Har du overført pengene? Ellers vil jeg gerne bede om dem senest i morgen kl. 12


Hej
Jeg fik ikke hentet mit kort da jeg tilbragte hele dagen på skadestuen med min mand som er faldet ned fra et tag , lover jeg har fat i det i morgen

Jeg troede ikke du var interesseret mere så jeg har solgt den til anden side.

Det faldt så ikke i god jord.. :forvirret2:
20
Forarget kan man altid blive

It's not a phase, mom!
Brugeravatar
Studsgaard
Indlæg: 3938
Tilmeldt: 1. nov 2015, 15:06
Kort karma: 394
Geografisk sted: Rebild kommune
Likede indlæg: 5721

Re: Folks opførsel på salgs-portaler

Indlægaf Studsgaard » 14. dec 2017, 20:29

For et par uger siden satte jeg datterens dukkevogn til salg. Jeg kunne se på nette de stod til 200-250kr for tilsvarende model og stand, så jeg satte den til 175kr

Fyr skriver hurtigt om jeg vil levere - jeg svarer nej.
Så byder han 100kr - Jeg siger nej den er billig i forvejen.

Kort derefter byder en kvinde fuld pris med det samme og overfører straks på mobilepay, og vil så hente to dage senere.
Fyren vender tilbage og vil nu gerne købe den til fuld pris og kan hente med det samme :nerve:
Så må man sku da byde med det samme - fjols.
7

Tilbage til "Livets forhold"