Strømmen går, når jeg prøver at sætte ny lampe til

Få hjælp til indretning af din bolig, eller blær dig med din nye kakkelovn!
Brugeravatar
Sangius
Indlæg: 5496
Tilmeldt: 30. jan 2016, 19:49
Kort karma: 565
Likede indlæg: 12070

Re: Strømmen går, når jeg prøver at sætte ny lampe til

Indlægaf Sangius » 21. aug 2018, 20:37

Falstria skrev:
Sangius skrev:
JoyNips skrev:
Sangius skrev:Hvordan skulle hun dog bære sig ad med at få stød, af at sætte en lampe op?


Det klarede min kæreste nu fint nok at få forleden...


Hvordan?

Når jeg sætter lamper op, er jeg kun i kontakt med ledninger mens jeg har slukket for strømmen.

Det er for mig common sense. Så skulle jeg få stød af at trykke på kontakten?


Problemet er at kontakten kun afbryder for den ene af de to ledninger...

Hvis det er den forkerte ledning der afbrydes, så er der stadig 230 volt i den anden som når helt ud i lampen.

Man skal afbryde på HFI relæet.


Når jeg siger "slukker for strømmen", så mener jeg den med sikringerne som sidder i mit køkkenskab. :D
0
Brugeravatar
Falstria
Indlæg: 5061
Tilmeldt: 18. aug 2016, 02:07
Kort karma: 562
Likede indlæg: 2991

Re: Strømmen går, når jeg prøver at sætte ny lampe til

Indlægaf Falstria » 21. aug 2018, 20:45

Sangius skrev:
Falstria skrev:
Sangius skrev:
JoyNips skrev:
Sangius skrev:Hvordan skulle hun dog bære sig ad med at få stød, af at sætte en lampe op?


Det klarede min kæreste nu fint nok at få forleden...


Hvordan?

Når jeg sætter lamper op, er jeg kun i kontakt med ledninger mens jeg har slukket for strømmen.

Det er for mig common sense. Så skulle jeg få stød af at trykke på kontakten?


Problemet er at kontakten kun afbryder for den ene af de to ledninger...

Hvis det er den forkerte ledning der afbrydes, så er der stadig 230 volt i den anden som når helt ud i lampen.

Man skal afbryde på HFI relæet.


Når jeg siger "slukker for strømmen", så mener jeg den med sikringerne som sidder i mit køkkenskab. :D


At tage sikringen afbryder også kun den ene ledning...

Man SKAL afbryde HFI relæet, tydeligere kan jeg ikke sige det.
0
Jadajada
Indlæg: 115
Tilmeldt: 18. jan 2018, 21:31
Kort karma: 22
Likede indlæg: 428

Re: Strømmen går, når jeg prøver at sætte ny lampe til

Indlægaf Jadajada » 21. aug 2018, 20:56

Falstria skrev:At tage sikringen afbryder også kun den ene ledning...

Man SKAL afbryde HFI relæet, tydeligere kan jeg ikke sige det.



Og det kommer så igen an på om der er anvendt nulling og om der er brugt smeltesikring eller automatsikring.

Men jeg tager nu også altid både H(P)FI-bryderen, gruppeafbryderen og tager sikringen ud hvis muligt. Og så kontrolmåler jeg. Og derefter berører jeg hurtigt lederne, bare for at være HELT sikker. Men jeg har også fået et par rap over nallerne gennem årene, når jeg skulle "bare".
0
Brugeravatar
Falstria
Indlæg: 5061
Tilmeldt: 18. aug 2016, 02:07
Kort karma: 562
Likede indlæg: 2991

Re: Strømmen går, når jeg prøver at sætte ny lampe til

Indlægaf Falstria » 21. aug 2018, 21:03

Jadajada skrev:
Falstria skrev:At tage sikringen afbryder også kun den ene ledning...

Man SKAL afbryde HFI relæet, tydeligere kan jeg ikke sige det.



Og det kommer så igen an på om der er anvendt nulling og om der er brugt smeltesikring eller automatsikring.

Men jeg tager nu også altid både H(P)FI-bryderen, gruppeafbryderen og tager sikringen ud hvis muligt. Og så kontrolmåler jeg. Og derefter berører jeg hurtigt lederne, bare for at være HELT sikker. Men jeg har også fået et par rap over nallerne gennem årene, når jeg skulle "bare".


Hvis du får et rap når HFI er afbrudt, så skal du have en autoriseret mester til at kigge på din installation med det samme.
2
Jadajada
Indlæg: 115
Tilmeldt: 18. jan 2018, 21:31
Kort karma: 22
Likede indlæg: 428

Re: Strømmen går, når jeg prøver at sætte ny lampe til

Indlægaf Jadajada » 21. aug 2018, 21:10

Nej, jeg mener at jeg er blevet klog af skade.
0
Brugeravatar
Falstria
Indlæg: 5061
Tilmeldt: 18. aug 2016, 02:07
Kort karma: 562
Likede indlæg: 2991

Re: Strømmen går, når jeg prøver at sætte ny lampe til

Indlægaf Falstria » 21. aug 2018, 21:36

Jadajada skrev:Nej, jeg mener at jeg er blevet klog af skade.


Ja man kontrolmåler når man er blevet klog af skade, og et måleapparat koster under 50 kr. i Silvan.
Man skal jo så forstå at benytte det, men det er ikke mere vanskeligt end at benytte en vaskemaskine eller mikroovn.
0
Brugeravatar
Sangius
Indlæg: 5496
Tilmeldt: 30. jan 2016, 19:49
Kort karma: 565
Likede indlæg: 12070

Re: Strømmen går, når jeg prøver at sætte ny lampe til

Indlægaf Sangius » 21. aug 2018, 22:22

Falstria skrev:
Sangius skrev:
Falstria skrev:
Sangius skrev:
JoyNips skrev:
Sangius skrev:Hvordan skulle hun dog bære sig ad med at få stød, af at sætte en lampe op?


Det klarede min kæreste nu fint nok at få forleden...


Hvordan?

Når jeg sætter lamper op, er jeg kun i kontakt med ledninger mens jeg har slukket for strømmen.

Det er for mig common sense. Så skulle jeg få stød af at trykke på kontakten?


Problemet er at kontakten kun afbryder for den ene af de to ledninger...

Hvis det er den forkerte ledning der afbrydes, så er der stadig 230 volt i den anden som når helt ud i lampen.

Man skal afbryde på HFI relæet.


Når jeg siger "slukker for strømmen", så mener jeg den med sikringerne som sidder i mit køkkenskab. :D


At tage sikringen afbryder også kun den ene ledning...

Man SKAL afbryde HFI relæet, tydeligere kan jeg ikke sige det.


Nå, men det aner jeg ikke hvad er. Jeg har et af de der nyere strømfiduser, hvor man ikke sksl skifte sikring, men bare trykke en knap op.
Kan jeg stadig få strøm når jeg afbryder den? Det er da skørt.
0
Brugeravatar
Falstria
Indlæg: 5061
Tilmeldt: 18. aug 2016, 02:07
Kort karma: 562
Likede indlæg: 2991

Re: Strømmen går, når jeg prøver at sætte ny lampe til

Indlægaf Falstria » 21. aug 2018, 22:31

Sangius skrev:
Falstria skrev:
Sangius skrev:
Falstria skrev:
Sangius skrev:
JoyNips skrev:
Sangius skrev:Hvordan skulle hun dog bære sig ad med at få stød, af at sætte en lampe op?


Det klarede min kæreste nu fint nok at få forleden...


Hvordan?

Når jeg sætter lamper op, er jeg kun i kontakt med ledninger mens jeg har slukket for strømmen.

Det er for mig common sense. Så skulle jeg få stød af at trykke på kontakten?


Problemet er at kontakten kun afbryder for den ene af de to ledninger...

Hvis det er den forkerte ledning der afbrydes, så er der stadig 230 volt i den anden som når helt ud i lampen.

Man skal afbryde på HFI relæet.


Når jeg siger "slukker for strømmen", så mener jeg den med sikringerne som sidder i mit køkkenskab. :D


At tage sikringen afbryder også kun den ene ledning...

Man SKAL afbryde HFI relæet, tydeligere kan jeg ikke sige det.


Nå, men det aner jeg ikke hvad er. Jeg har et af de der nyere strømfiduser, hvor man ikke sksl skifte sikring, men bare trykke en knap op.
Kan jeg stadig få strøm når jeg afbryder den? Det er da skørt.


Det er ikke skørt...

Det har altid været sådan.


For at slukke lyset er det nok at afbryde den ene ledning uanset hvilken af de to man vælger.
Men den ene er altså forbundet til dit kraftværk.
Den anden er forbundet til jorden under den bygning du bor i.
Derfor betyder det noget hvilken af dem der afbrydes i forbindelse med om du kan få stød eller ej.
Og der kan man ikke være 100% sikker på at der er styr på det i hele din bygning, så der er en vis risiko altid.
0

Tilbage til "Bolig"