Hvad betyder musik for dig?

Brugeravatar
Tilly
Indlæg: 3017
Tilmeldt: 14. aug 2015, 15:01
Kort karma: 278
Likede indlæg: 5302

Hvad betyder musik for dig?

Indlægaf Tilly » 18. aug 2018, 18:36

For nyligt var der en debattør der nævnte i “Det må man ikke sige tråden” at hun ikke kan lide musik, og efterfølgende var der flere andre der nævnte at de havde det på samme måde. Jeg fik ikke lige deltaget i snakken om det, men det overraskede mig faktisk rigtig meget at nogle personer har det sådan. Jeg tror aldrig jeg lige havde overvejet over at der findes nogen der slet ikke kan lide musik. Jeg er selvfølgelig godt klar over, at det ikke betyder lige meget for alle, og at ikke alle har musik de er passionerede omkring. Men at nogle mennesker overordnet set slet ikke kan lide musik, det overraskede mig virkelig. Og det har inspireret mig til at lave denne tråd.


Så jeg er nysgerrig på at høre forskellige eksempler på hvad musik betyder for jer. Har I et passioneret forhold til bestemte sangere/bands/genrer? Eller hører I “bare” det som der bliver spillet i radioen for tiden? Hører I mest musik når I er glade eller kede af det? Eller siger musik jer bare slet ikke noget? Osv...
0
Brugeravatar
Artem
Indlæg: 2810
Tilmeldt: 5. jul 2017, 22:27
Kort karma: 253
Likede indlæg: 2010

Re: Hvad betyder musik for dig?

Indlægaf Artem » 18. aug 2018, 18:57

Kan godt lide musik i bilen, men er faktisk ikke så glad for musik i andre sammenhæng som på job og hjemme privat. Synes det forstyrer.
Men kan da også godt gå til koncert osv, men sker sjældent. Er ikke passioneret om musik på den måde.
0
Fra bybo til thybo
LadyFox
Indlæg: 13407
Tilmeldt: 27. dec 2015, 19:02
Kort karma: 1462
Geografisk sted: Kbh
Likede indlæg: 24996

Re: Hvad betyder musik for dig?

Indlægaf LadyFox » 18. aug 2018, 19:04

Musik betyder meget, forskelligt, for mig. Jeg bruger det på rigtig mange måder, og det kan forskellige ting for mig. Jeg vil ikke kalde mig passioneret omkring musik, men jeg sætter pris på musik, og ville ikke undvære det.

Jeg har efterhånden en bred smag, da jeg var yngre var det meget efter genre. I en lang periode hørte jeg kun dansk rap, så en periode kun med metal og så en kun med punk. Men nu, der hører jeg de fleste genre, med få undtagelser. Jeg er sågar begyndt at høre alt det de spiller i radioen :shock:

Mest af alt bruger jeg musik som underholdning. F.eks. til at gøre rengøring eller transport sjovere. Men mest af alt handler det om følelser - musik er for mig oplevelser, minder, stemninger, nydelse og afslapning.

De numre jeg bedst kan lide er også numre jeg knytter minder til, eller hvor jeg bare kan relaterer vildt meget til teksten. Sange jeg egentlig ikke synes er vildt gode kan stadig være blandt mine yndlings hvis de f.eks. minder mig om en rigtig god tid.

Der findes omvendt og musik der gør mig i dårligt humør, på grund af enten for mange indtryk eller dårlige minder. F.eks. har jeg det rigtig svært med på Bob Marley og Nina Hagen.
Jeg bryder mig heller ikke om meget lange numre.

Det bedste ved musik er dog koncerter.
3
- Helgen og ordensstifter, prædikant og digter, dyreven og miljøforkæmper.
Brugeravatar
Tilly
Indlæg: 3017
Tilmeldt: 14. aug 2015, 15:01
Kort karma: 278
Likede indlæg: 5302

Re: Hvad betyder musik for dig?

Indlægaf Tilly » 18. aug 2018, 19:05

Personligt så betyder musik virkelig meget for mig, og der går ikke en dag uden at jeg hører musik. Jeg husker det som om at jeg altid har været glad for musik. Jeg har også en far, som var god til at støtte den interesse lige siden jeg var helt lille.

Jeg begyndte nok for alvor at føle “passion” for musik i 11-12 års alderen hvor jeg blev mega fan af Michael Jackson. Det var første gang at der var en bestemt sanger som interesserede mig i særlig grad. Og efterfølgende i min teenageår lyttede jeg til mange forskellige sangere/bands, primært pop/rock og lidt r’n’b. Nogle af dem jeg blev fan af, holdt kun et par år, og så svandt min interesse igen. Jeg tænker at det er en meget naturlig proces i forbindelse med at blive ældre at ikke alle (musikale) interesser varer ved. Men fra min slut teenageår, opdagede jeg sangere og bands, som jeg stadig hører i dag, og som betyder rigtig meget for mig stadig. Heriblandt er Bruce Springsteen, Sting/The Police, Dave Matthews Band, Johnny Cash, Pearl Jam og flere andre. Men jeg opdager da også stadig nye sangere/bands som jeg falder for.

Hvad angår de sangere bands jeg lytter mest til, så betyder det også rigtig meget for mig at opleve dem live til koncerter, og jeg har været heldig at være til koncert med en del af mine favoritter op til flere gange. For mig giver det mig simpelthen SÅ meget at være til koncert, det er et kæmpe adrenalinkick, og jeg føler mig virkelig “i live”, når jeg hører det musik som betyder så meget for mig i live udgaver. Jeg kan egentlig slet ikke beskrive den følelse det giver mig.

Og helt generelt tror jeg at musik har en stor terapeutisk effekt på mig. Jeg udvælger til tider helt bevidst musik at lytte til afhængigt at hvordan mit humør er. Hvis jeg har brug for energi, så finder jeg en glad sang, har jeg brug for at tude, så finder jeg en sang der kan hjælpe tårerne på vej, er jeg vred, så lytter jeg til en sang der kan hjælpe mig med at håndtere det osv.


Så ja, musik betyder bare rigtig meget for mig, og jeg ville aldrig kunne undvære det i en længere periode.
1
Brugeravatar
Tilly
Indlæg: 3017
Tilmeldt: 14. aug 2015, 15:01
Kort karma: 278
Likede indlæg: 5302

Re: Hvad betyder musik for dig?

Indlægaf Tilly » 18. aug 2018, 19:10

LadyFox skrev:Men mest af alt handler det om følelser - musik er for mig oplevelser, minder, stemninger, nydelse og afslapning.

Åh ja, det med minder kan jeg virkelig også godt relatere til. For mig er der flere forskellige musiknumre der knytter sig til nogle helt bestemte minder, og når jeg hører dem, så popper minderne op i i mine tanker.
1
Brugeravatar
Rosa Espinosa
Indlæg: 3987
Tilmeldt: 26. aug 2015, 20:49
Kort karma: 527
Likede indlæg: 8889

Re: Hvad betyder musik for dig?

Indlægaf Rosa Espinosa » 18. aug 2018, 19:24

Alt! Og det mener jeg helt oprigtigt. Musik dækker alle mine følelser og visse sange kan få hele ens krop og sjæl til at blive så lykkelig, at man næsten ikke kan rumme det. Jeg hører musik om morgenen på vej i bilen, på arbejde, på vej hjem i bilen, når jeg laver aftensmad, når jeg rydder op og det er i baggrunden fx nu hvor jeg skriver herinde.
Jeg deler musiksmag med mine brødre, venner, kollegaer og min kæreste, og hører vitterlig alle genre. Diskriminerer ikke nogen.
Min kæreste og jeg kan sagtens ende med at bruge 3 timer om aften/natten, på at høre musik på Youtube hvor vi skiftens til at finde noget, eller ser hvor mange sange vi kan synge med på i de videoer med samlinger af 80'er og 90'er musik.

Det overraskede mig dybt, at der findes mennesker der ikke kan lide musik. Det har jeg aldrig skænket en tanke. Ved godt at ikke alle ikke har den samme store passion som mig, men at man er i den helt ende af skalaen, det er chokerende.
6
You are only limited by your own imagination! And money. And talent. And time. And other people. Go for it!
LadyFox
Indlæg: 13407
Tilmeldt: 27. dec 2015, 19:02
Kort karma: 1462
Geografisk sted: Kbh
Likede indlæg: 24996

Re: Hvad betyder musik for dig?

Indlægaf LadyFox » 18. aug 2018, 19:30

De mennesker der ikke kan lide musik, handler det om at de ikke kan lide musik, altså at de synes dårligt om alt musik, eller bare at de er fuldstændig ligeglade med musik? Det synes jeg er lidt interessant.
0
- Helgen og ordensstifter, prædikant og digter, dyreven og miljøforkæmper.
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 9625
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 772
Likede indlæg: 14098

Re: Hvad betyder musik for dig?

Indlægaf Persnikedy » 18. aug 2018, 20:06

Musik betyder en stor del for mig.

Jeg har skizofreni, og jeg høre stemmer 24-7. Når de bliver alt for høje og irriterende så sætter jeg høretelefonerne i ørene og skruger helt op. Hvis de ikke kan fjernes kan de i hvert fald overdøves :-D
I det hele taget kan jeg bedst lide altid at have noget baggrundsstøj, så lægger jeg ikek så meget mærke til stemmerne, om det er musik eller youtube videoer, eller tvet er ligemeget. Her skal bare ikke være stille - for der er jo aldrig stille for mig. Og det bliver endnu tyliger jo mindre der er omkring mig
1
Fab-Yule-Ous
ajnaM
Indlæg: 3582
Tilmeldt: 23. feb 2016, 08:02
Kort karma: 385
Likede indlæg: 8543

Re: Hvad betyder musik for dig?

Indlægaf ajnaM » 18. aug 2018, 20:56

Meget!

Jeg er let påvirkelig i forhold til humør, og musik er noget af det, jeg bruger til at styre humøret. Jeg hører musik, så snart jeg er alene - mine høretelefoner er et af mine kæreste ejer.
0
Brugeravatar
Animi
Indlæg: 5319
Tilmeldt: 24. okt 2015, 14:47
Kort karma: 649
Likede indlæg: 12644

Re: Hvad betyder musik for dig?

Indlægaf Animi » 18. aug 2018, 21:18

Jeg hører musik hele tiden! Altså, virkelig. Musik er en uundværlig del af mit liv, og nok en af de ting jeg absolut ikke kan leve uden. Musik er både noget jeg bruger i baggrunden, når jeg skal have det sjovt og når jeg er ked af det. Jeg er meget passioneret omkring musik, og der er bare intet som når en sang virkelig rører noget dybt i dig. I love it.

Musik er for mig også en sjov genkaldelse til fortiden. Der er nogle bestemte sange, jeg har hørt meget i bestemte periode af mit liv, og når jeg så hører de sange igen, kan jeg fuldkommen genkalde mig følelsen af den periode.
3
You know what the issue is with this world? Everyone wants a magical solution to their problem, and everyone refuses to believe in magic.
Brugeravatar
dgd2007
Indlæg: 16918
Tilmeldt: 26. aug 2015, 20:59
Kort karma: 931
Likede indlæg: 13406

Re: Hvad betyder musik for dig?

Indlægaf dgd2007 » 18. aug 2018, 22:11

Der er da en del musik (især fra mine yngre dage) der har betydet en del i retning af at "føle sig som menneske igen". :)

Til gengæld er jeg helt uforstående over for at nogen kan holde ud at have musikradioen kværnende mens de arbejder eller kører bil eller sådan noget.
0
Brugeravatar
Planten
Indlæg: 3683
Tilmeldt: 17. aug 2015, 21:06
Kort karma: 933
Likede indlæg: 5712

Re: Hvad betyder musik for dig?

Indlægaf Planten » 18. aug 2018, 22:38

Musik betyder rigtig meget for mig. Der går som ved nogle af jer andre ikke en dag, uden jeg hører musik eller synger.
Jeg hører alle genrer - til hver deres tid.

Stærke minder knytter sig til musik for mig. Om det er en sang, jeg har sunget sammen med min far og bedstefar, eller en jeg hørte, da min bror var kommet til skade, eller et album jeg hørte, mens jeg læste en bestemt bog. Fx hørte jeg absolute music nummer etellerandet, mens jeg læste moonie. Når jeg hører det album, får jeg de følelser, jeg havde, mens læsningen stod på.
3
Brugeravatar
Mistermor
Indlæg: 3260
Tilmeldt: 12. jan 2017, 13:57
Kort karma: 371
Geografisk sted: Randers
Likede indlæg: 6628

Re: Hvad betyder musik for dig?

Indlægaf Mistermor » 19. aug 2018, 00:27

Musik betyder utrolig meget for mig.
Jeg har masser af numre knyttet til forskellige oplevelser eller perioder. For jeg er samtidig en, der kan blive fuldstændig tosset med en sang eller en cd (det var dengang) så jeg hører det igen og igen.

Jeg kan også godt lide at høre musik live, især udendørs, fordi der følger en fantastisk stemning med, selvom lyden ofte er dårligere.
Jeg lærte at spille en smule på et legetøjsklaver, og derfor kom jeg til at spille elorgel!!! :ad!: (det var nok i 1974 eller deromkring) Det er et mærkeligt instrument at forholde sig til nu, men dengang havde jeg stor fornøjelse ud af det.
I de små klasser spillede vi blokfløjte, og jeg har spillet samspil både i gymnasiet og på højskole, hvor jeg spillede altfløjte. Jeg synes, det er utroligt givende at spille musik.

Derfor har mine børn også gået i musikskole fra de var små. Min datter spillede klaver, men mistede efterhånden interessen. Min søn har gået i musikskole, indtil han var over 18. Han spiller trommer, marimba, klaver, saxofon, lidt guitar og bas, og har også taget sangundervisning og for nylig har han også lært sig at spille en anelse ukulele. Han underviser i musik i folkeskolen nu. Han har spillet i bands i forskellige sammenhænge, de sidste år kun lidt sammen med sin ven, som er en virkelig virkelig dygtig guitarspiller.

Der er noget helt særligt ved at se sin søn optræde :love:

Jeg har hørt virkelig meget forskellig musik, fordi min søn har spillet det for mig. Min søn har faktisk haft stor indvirkning på mit kendskab til musik, fordi jeg har været med i hans musikalske udvikling. Vi sender jævnligt links til hinanden med sange, vi skal høre.

Jeg hører mest rock og pop. Jeg går mest op i musikken, jeg kan sjældent mere end nogle få ord af en tekst, for det er melodien, der betyder noget for mig. Arrangementet. Stemmen. F.eks. er jeg fuldstændig vild med The Killers, fordi hans stemme er så "nøgen".

Jeg hører musik hver dag. Og som jeg skrev i den anden tråd; på en eller anden måde er musik vigtigere end sex, forstået på den måde, at man godt kan gå nogle dage uden sex, det kan jeg ikke uden musik.
1
kartoffelpizza
Indlæg: 1057
Tilmeldt: 20. apr 2017, 14:55
Kort karma: 78
Likede indlæg: 1683

Re: Hvad betyder musik for dig?

Indlægaf kartoffelpizza » 19. aug 2018, 06:36

Musik er larm. Indimellem hører jeg det frivilligt for at overdøve værre larm (fx skrigende børn i toget), men jeg foretrækker podcasts.
Jeg sætter også musik på til fester for det skal man jo-agtigt.
Men jeg synes musik er larm og at det er unødvendigt, og jeg finder sjældent glæde i det.

Undtagelsen er noget julemusik. Det kan jeg godt nyde i små mængder.
0
Brugeravatar
Anilara
Indlæg: 2757
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:43
Kort karma: 406
Likede indlæg: 4860

Re: Hvad betyder musik for dig?

Indlægaf Anilara » 26. aug 2018, 20:32

Det betyder en del.
Jeg har selv spillet klaver i flere år og senere været forsanger i et cover punkband.

Jeg holder af den rus særligt livemusik kan give mig, men også musik til enten at understøtte mine følelser eller til at bedøve mine følelser.

Jeg er lidt en musiksnob, men ikke i samme grad som tidligere. Jeg forstår ikke rigtig så meget nye genrer, og bryder mig mest om musik der produceres med ægte instrumenter.
Min musiksmag spænder ok vidt, og det er jeg ret taknemlig for.
0

Tilbage til "Musik"