Side 1 af 1

Skal dømte fortabe retten til navneskifte?

: 18. feb 2018, 09:41
af Wizzze
En dømt pædofil skiftede navn i fængslet, og begik nye overgreb da han kom ud.

http://nyheder.tv2.dk/lokalt/2018-02-18 ... t-bekymret

En af de muligheder man kunne overveje, er om dømte skal kunne fortabe retten til at skifte navn. Det er jo også noget vi har set i flere svindel sagen, at den dømte skifter navn, og så genoptager at svindle under det nye navn.

Re: Skal dømte fortabe retten til navneskifte?

: 18. feb 2018, 09:44
af Wizzze
Det vil selvfølgelig ikke forhindre folk i at begå ny kriminalitet, men det vil gøre det sværere at gemme deres fortid, og evt. ofre har lidt bedre mulighed for at informere sig, inden de indlader sig med den tidligere dømte.

Re: Skal dømte fortabe retten til navneskifte?

: 18. feb 2018, 10:00
af Madam Pomfrey
Nej det synes jeg ikke...

Den nævnte sag er ude i ekstremerne, men ville det have gjort en forskel om han fortsat hed det samme? - det tror jeg sgu ikke.
Jeg tror de færreste af os husker navne og ansigter fra sager der har været oppe i medierne, og man googler vel ikke ligefrem sine nye venner?
I professionelt og frivilligt regi er der jo straffe attester samt børneattester der udgør en sikkerhed - den sikkerhed vil vi aldrig kunne trække ind i vores privatliv.

Og jeg synes ikke man skal negligere hvordan det for nogen kan have en kæmpe betydning med en navneforandrig, når de er der hvor de gerne vil skabe sig et nyt liv, har fundet viljen og styrken til at starte forfra, lægge fortiden på hylden.
Jeg synes de mennesker fortjener at få lov til at skifte navn, så de f.x. kan skjule sig for tidligere kriminelle relationer, etc.
Deres fortid vil alligevel forfølge dem, via straffeattest, ifht at få job.

Re: Skal dømte fortabe retten til navneskifte?

: 18. feb 2018, 10:06
af Aragorn
Visse typer dømte, ville det passe mig fint med.

Det er fint for mig at pædofile som i USA tvinges til at gå rundt fra dør til dør og forklare at de ifølge loven er forpligtet til at oplyse, at de er registered sex offenders. Det fungerer både som en offentlig gabestok, og som et middel til at de mennesker du omgåes holder ekstra skarpt øje med om du gør noget forkert. Hvilket er et klogt træk mod særligt pædofile.

Re: Skal dømte fortabe retten til navneskifte?

: 18. feb 2018, 10:09
af landsbytossen
Man kan også dømme dem til at bære deres forbrydelse som efternavn :devil:

Re: Skal dømte fortabe retten til navneskifte?

: 18. feb 2018, 10:11
af Aragorn
landsbytossen skrev:Man kan også dømme dem til at bære deres forbrydelse som efternavn :devil:


Peter Madsen ville få et meget langt og uhyggeligt navn.

Re: Skal dømte fortabe retten til navneskifte?

: 18. feb 2018, 11:13
af Rapfisk
Når man har udstået sin straf, skal man selvfølgelig have de samme rettigheder som alle andre. Det er en no-brainer for mig. Som Madam Pomfrey skriver, har vi jo straffeattesterne og børneattesterne.

Derudover tror jeg, at det ville være en falsk tryghed.

Re: Skal dømte fortabe retten til navneskifte?

: 18. feb 2018, 11:28
af HappyPaww
Ikke umiddelbart, men man kunne jo starte med at straffe pædofile hårdere med længere tidsramme, og sørge for at holde dem under tilsyn efter deres løsladelse.