Hvordan er oksekød klimabelastende?

HerErJeg
Indlæg: 4248
Tilmeldt: 5. jan 2016, 07:51
Kort karma: 108
Likede indlæg: 5051

Re: Hvordan er oksekød klimabelastende?

Indlægaf HerErJeg » 22. feb 2024, 07:25

HerErJeg skrev:
Lander skrev:
EmoJanice skrev:Hvorfor er det kun dansk kød som er klimabelastende? Hvori består den danske produktionsform, så det fremover skal kunne betale sig at køre kød fra andre lande til Danmark, så forbrugerne stadig kan få mad? For faktum er at det er hvad der vil ske.

Professor erkender skævhed: Det her kød bliver ikke dyrere af CO2-afgifterne (BT)


Dansk kød er ikke mere klimabelastende end andres (måske mindre hvis man skal tro hvad landmændene selv siger), men problemet er koncentrationen af landbrug i Danmark.

Vi er det mest opdyrket land i europa, 60% er landbrugsarealer og en stor del bliver brugt til dyrefoder. Vi producerer fødevarer til ca. 15 millioner mennesker. Alt det belaster den danske natur i høj grad.

Dansk landbrug har kun nedbragt sin udledning minimalt de seneste 15 år, så de har ligesom haft rig lejlighed til at gøre det frivilligt. Men det har de ikke kunne, så nu må der tvang til.

Og for øvrigt mener jeg der OGSÅ skal en afgift til hos forbrugeren, hvis man virkeligt ønsker at nedbringe forbruget af kød. De tal på 4,50 kr. pr. kg som er i rapporten rykker ikke noget, der skal mere til.


I morgen starter Ferie For Alle i Herning. Det kvæles i besøgende i stadig større tal hvert eneste år.
Men vores forbrug til at holde ferie er jo nærmest noget man ikke kan måle, og er en menneskeret. Måske ryger der en symbolsk 100 kr. på en billet i afgift, så har vi i hvert fald også gjort hvad vi kunne...
Landbruget derimod... Hvor står en hammer kan man købe til at slå dem med? Den er så grotesk skævvredet den debat, at det er til at få kvalme over.
0
Lander
Indlæg: 169
Tilmeldt: 17. mar 2021, 08:42
Kort karma: 2
Likede indlæg: 250

Re: Hvordan er oksekød klimabelastende?

Indlægaf Lander » 22. feb 2024, 08:41

HerErJeg skrev:
Lander skrev:
EmoJanice skrev:Hvorfor er det kun dansk kød som er klimabelastende? Hvori består den danske produktionsform, så det fremover skal kunne betale sig at køre kød fra andre lande til Danmark, så forbrugerne stadig kan få mad? For faktum er at det er hvad der vil ske.

Professor erkender skævhed: Det her kød bliver ikke dyrere af CO2-afgifterne (BT)


Dansk kød er ikke mere klimabelastende end andres (måske mindre hvis man skal tro hvad landmændene selv siger), men problemet er koncentrationen af landbrug i Danmark.

Vi er det mest opdyrket land i europa, 60% er landbrugsarealer og en stor del bliver brugt til dyrefoder. Vi producerer fødevarer til ca. 15 millioner mennesker. Alt det belaster den danske natur i høj grad.

Dansk landbrug har kun nedbragt sin udledning minimalt de seneste 15 år, så de har ligesom haft rig lejlighed til at gøre det frivilligt. Men det har de ikke kunne, så nu må der tvang til.

Og for øvrigt mener jeg der OGSÅ skal en afgift til hos forbrugeren, hvis man virkeligt ønsker at nedbringe forbruget af kød. De tal på 4,50 kr. pr. kg som er i rapporten rykker ikke noget, der skal mere til.


I morgen starter Ferie For Alle i Herning. Det kvæles i besøgende i stadig større tal hvert eneste år.
Men vores forbrug til at holde ferie er jo nærmest noget man ikke kan måle, og er en menneskeret. Måske ryger der en symbolsk 100 kr. på en billet i afgift, så har vi i hvert fald også gjort hvad kunne...
Landbruget derimod... Hvor står en hammer kan man købe til at slå dem med? Den er så grotesk skævvredet den debat, at det er til at få kvalme over.


Nej, den er ikke skævvredet. Landbruget udleder ca. en tredjedel af hele Danmarks CO2 udledning, ferierejser kommer ikke i nærheden af det. Og så skal vi slet ikke snakke om alt udledningen til vores vandløb og have eller monokulturen på markerne, som ikke giver liv til insekter.

Og de ligger altså som de selv har redt. Det er ikke lykkes dem frivilligt at nedbringe udledningen de sidste 15 år. Og faktisk endnu længere tilbage hvis jeg tyder rapporten https://ens.dk/sites/ens.dk/files/Basis ... apport.pdf korrekt (grafen på side 10 går fra 1990 og landbrugets søjle er kun gået minimalt ned siden dengang). Så de kan tydeligvis ikke selv finde ud af at ændre noget.
1
Brugeravatar
EmoJanice
Indlæg: 1368
Tilmeldt: 4. dec 2017, 15:17
Kort karma: 13
Geografisk sted: Rødovre
Likede indlæg: 328
Kontakt:

Re: Hvordan er oksekød klimabelastende?

Indlægaf EmoJanice » 22. feb 2024, 09:00

Lander skrev:
EmoJanice skrev:Hvorfor er det kun dansk kød som er klimabelastende? Hvori består den danske produktionsform, så det fremover skal kunne betale sig at køre kød fra andre lande til Danmark, så forbrugerne stadig kan få mad? For faktum er at det er hvad der vil ske.

Professor erkender skævhed: Det her kød bliver ikke dyrere af CO2-afgifterne (BT)


Dansk kød er ikke mere klimabelastende end andres (måske mindre hvis man skal tro hvad landmændene selv siger), men problemet er koncentrationen af landbrug i Danmark.

Vi er det mest opdyrket land i europa, 60% er landbrugsarealer og en stor del bliver brugt til dyrefoder. Vi producerer fødevarer til ca. 15 millioner mennesker. Alt det belaster den danske natur i høj grad.

Dansk landbrug har kun nedbragt sin udledning minimalt de seneste 15 år, så de har ligesom haft rig lejlighed til at gøre det frivilligt. Men det har de ikke kunne, så nu må der tvang til.

Og for øvrigt mener jeg der OGSÅ skal en afgift til hos forbrugeren, hvis man virkeligt ønsker at nedbringe forbruget af kød. De tal på 4,50 kr. pr. kg som er i rapporten rykker ikke noget, der skal mere til.


Jeg tror heller ikke på at 4,5 kr. pr. kg rykker noget - slet ikke hvis afgiften omgås ved at vi bare køber det hele i udlandet, hvor man ikke tænker i miljøet. Stort set alle de reklamer, jeg nu har sagt nej til fra diverse butikker, er trykt i udlandet og overskudsfarven ryger i Donau.

Når krigen Ukraine er slut, så kommer der gang i produktionen i deres landbrug og de vil - uanset vinderen - bare producere uden at kigge 2 sekunder på deres klimabelastning.

Vi kan sidde og pudse vores glorie mens vi får lidt mere natur og får affolket "den rådne banan", mens at planeten går ned.
1
Brugeravatar
Moe
Indlæg: 4212
Tilmeldt: 9. sep 2022, 11:34
Kort karma: 23
Likede indlæg: 1176

Re: Hvordan er oksekød klimabelastende?

Indlægaf Moe » 22. feb 2024, 11:25

Lander skrev:
EmoJanice skrev:Hvorfor er det kun dansk kød som er klimabelastende? Hvori består den danske produktionsform, så det fremover skal kunne betale sig at køre kød fra andre lande til Danmark, så forbrugerne stadig kan få mad? For faktum er at det er hvad der vil ske.

Professor erkender skævhed: Det her kød bliver ikke dyrere af CO2-afgifterne (BT)


Dansk kød er ikke mere klimabelastende end andres (måske mindre hvis man skal tro hvad landmændene selv siger), men problemet er koncentrationen af landbrug i Danmark.

Vi er det mest opdyrket land i europa, 60% er landbrugsarealer og en stor del bliver brugt til dyrefoder. Vi producerer fødevarer til ca. 15 millioner mennesker. Alt det belaster den danske natur i høj grad.

Dansk landbrug har kun nedbragt sin udledning minimalt de seneste 15 år, så de har ligesom haft rig lejlighed til at gøre det frivilligt. Men det har de ikke kunne, så nu må der tvang til.

Og for øvrigt mener jeg der OGSÅ skal en afgift til hos forbrugeren, hvis man virkeligt ønsker at nedbringe forbruget af kød. De tal på 4,50 kr. pr. kg som er i rapporten rykker ikke noget, der skal mere til.

Det giver mening, hvis man fortsat producerer føde nok til 15 millioner (ellers skal nogle dø, eller bare betale mere for maden), men grønt i stedet for kød, og at det så kan afsættes. Dermed vil man spare både CO2 og miljøet for kvælstoffer samt frigive arealer til natur (biodiversitet).

Men det skal jo kunne afsættes, og grøntsager er sæsonbestemt, så det kræver, at mange ændrer spisevaner til sæsonens grønsager. Det betyder reelt, at man skal spiser mere som i starten af 1900-tallet og ikke fortsætte som vi gør i dag.
0
Homer: “Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that’s even remotely true. Facts schmacts.”

Tilbage til "Videnskab og teknologi"