Partråden

Her kan du snage løs i dine meddebattørers parforhold eller singleliv, og alt hvad der følger med.
FletpArkett
Indlæg: 286
Tilmeldt: 20. apr 2017, 08:32
Kort karma: 46
Likede indlæg: 862

Re: Partråden

Indlægaf FletpArkett » 18. jun 2018, 06:08

Fru Sunshine skrev:Og Viske: jeg synes, du har været meget tålmodig.
Jeg tror, jeg var eksploderet for alvor for længe siden.


Enig, det var jeg godt nok også! Og så var jeg fuldstændig ligeglad med om det var "rimeligt" eller ej. Hvis noget i forholdet gør mig ked af det, HAR min kæreste bare at forholde sig til det og sammen med mig finde en løsning. Og det gælder selvfølgelig den anden vej også.
3
Citronmåne
Indlæg: 37
Tilmeldt: 5. aug 2016, 15:24
Kort karma: 3
Likede indlæg: 108

Re: Partråden

Indlægaf Citronmåne » 18. jun 2018, 06:16

Jeg må indrømme at jeg også synes det lyder helt vanvittigt Viske. At han slet ikke kan se det? Personligt ville jeg ikke kunne være i det overhovedet. Pas på dig selv!
1
Brugeravatar
Viskelæder
Indlæg: 4021
Tilmeldt: 26. dec 2015, 21:22
Kort karma: 1269
Likede indlæg: 9519

Re: Part

Indlægaf Viskelæder » 18. jun 2018, 15:38

Smiling_Goat skrev:
Jeg kom nemlig også lige til at tænke på, at det tit er nemmere og mere "sikkert" at vise vrede, end at man er ked af det. Min erfaring er bare, at "ked af det" fremkalder omsorg, hvor vrede fremkalder forsvar.

Jeg kan godt forstå, du bliver vred, når du føler, han totalt ignorerer en samtale I lige har haft om emnet, og jeg kan godt forstå, hvis du "eksploderer" på ham. Det er ikke nemt.

Nu tager jeg mig lige nogle friheder baseret på, hvad jeg synes at have opfanget om dig herinde. Du må undskylde, hvis det er ubehageligt - så sletter jeg igen. Du slår mig nemlig lidt som én, der passer godt på dig selv. Én, der måske er lidt usikker på andre menneskers intentioner, og det har måske givet dig lidt en beskyttende mur omkring dig. Jeg er selv sådan, så det kan sagtens være, jeg bare projicerer. For mig kan det godt være svært at give udtryk for og indrømme de sårbare følelser. De følelser, der viser, at jeg ikke har styrke. Ked af det er sårbart. Vrede er power.

Kan det være sådan noget, der sker her? Er du for god til at vende din ked-af-det-hed til vrede?Jamen du rammer helt sikkert plet :) Jeg vil ikke sige, at jeg er usikker på andres intentioner, men jeg er bestemt lukket og bange for at blive såret, og jeg har tendens til at vise det som en "hårdhed" udadtil, selvom jeg egentligt er meget usikker (på mig selv, på kærlighed osv.).
Så jeg synes bestemt ikke, du projicerer. Jeg vender mine følelser til vrede.
0
Brugeravatar
Viskelæder
Indlæg: 4021
Tilmeldt: 26. dec 2015, 21:22
Kort karma: 1269
Likede indlæg: 9519

Re: Partråden

Indlægaf Viskelæder » 18. jun 2018, 15:40

Zombie skrev:
Viskelæder skrev:
Jo, det havde vi i starten af vores forhold, fordi han sov oppe hos hende og hele tiden skulle være der for hende, selvom både han og hun har en ny kæreste. Ligesom nu så kunne han slet ikke se, at det var en lille smule mystisk, og så endte jeg med at stoppe det hele for en periode.


Jeg har det også bare sådan, at jeg er blevet vant til mænd, der ikke maler tingene sort/hvide eller laver tingene til en krig. Men som kan snakke om tingene og ikke behøver sætte en masse stempler på mig, for at retfærdiggøre dem selv.

Og han snakker om, at tingene er en proces og at han kommer dig i møde, og jeg ville sådan ønske, du havde spurgt hvornår. Hvornår er det sket, hvad gjorde han osv.?


Det gjorde jeg faktisk også. Jeg sagde lige præcis "hvornår er du kommet mig i møde? hvad har du HELT konkret gjort? for vi står jo her igen og igen". Og det lyder jo anklagende, så han blev selvfølgelig defensiv og sagde, at han synes, han tænker på mig, og hvordan jeg kan blive såret eller reagere, HELE tiden. Hvis han gør det, så forstår jeg bare ikke hans handlinger.
0
Brugeravatar
Viskelæder
Indlæg: 4021
Tilmeldt: 26. dec 2015, 21:22
Kort karma: 1269
Likede indlæg: 9519

Re: Partråden

Indlægaf Viskelæder » 18. jun 2018, 15:41

FletpArkett skrev:
Æble skrev:Ej jeg synes altså ikke det er ok at han affejer dine følelser sådan. Og hvad så hvis hans personlige frihed bliver indskrænket af at han ikke må sende hjerter. Altså i modsætning til at hans kæreste er ulykkelig. Det er jo ikke hjerterne, hjerterne bliver et issue fordi han han generelt har et alt for intimt forhold til sin eks.

Hvis du har gjort det klart hvor du står og han ikke vil ændre sig, så er der kun tilbage for dig at beslutte om du kan leve med det eller du ikke kan.


Enig. Altså et forhold er vel altid et kompromis? Ens personlige frihed bliver vel altid indskrænket på nogle punkter når man går ind i et forhold. Der er flere ting man er nødt til at ændre, af respekt for partneren. Jeg har også en ekskæreste der samtidig er en god ven. Han kan godt kan finde på at sende hjerter eller kys-smileyer, men jeg kommunikerer da ikke tilbage på samme måde, af respekt for min kæreste. Jeg kommunikerer heller ikke med ham så hyppigt som jeg måske kunne tænke mig, af respekt for min kæreste. Det kaldes respekt. Det handler ikke om at min personlige frihed bliver indskrænket. Vi har forskellige grænser for hvad vi kan acceptere. Jeg mener ikke noget er rigtigt eller forkert. Man har de følelser man nu engang har. Det bør en kæreste, om ikke forstå, så anerkende og respektere. Punktum....! Selvfølgelig kan man være ude hvor følelserne og behov er fuldstændig urimelige, men det er jo sket ikke tilnærmelsesvis det der sker i Viskes forhold.


Præcis. Det er sådan, jeg har det. Man tager nogle naturlige hensyn af respekt. Man skal ikke droppe sine venskaber eller fuldstændig ændre på sig selv, fordi ens partner er jaloux, men altså, der er nogle ting, man ikke gør, hvis den anden bliver ked af det over det.
0
Brugeravatar
Viskelæder
Indlæg: 4021
Tilmeldt: 26. dec 2015, 21:22
Kort karma: 1269
Likede indlæg: 9519

Re: Partråden

Indlægaf Viskelæder » 18. jun 2018, 15:47

Jeg har talt med min bror om situationen i dag. Vi var engang meget tætte, men taler ikke ret meget sammen i dag, fordi vi er meget forskellige.
Men vi er, inderst inde, meget ens, i fht. vores følelser og reaktionsmønstre.
Hans følelser lukker også ned, og han bliver også rigid, når han bliver ked/vred. Samtidig er han gift og har 2 børn, og han er verdens bedste far, så han har selv tidligere tilbudt sit input, hvis jeg havde brug for det.

Han sagde, at det der gad han ikke. At når man går ind og elsker sin ekskones billede, så sender man et eller andet signal til hende (og dem, der ser det), som ikke er okay, også selvom der ikke ligger noget romantisk bag. At hvis ham og hans kone blev skilt, så ville de da ikke tage på festival eller rejse sammen, selv med børnene. Så ville han tænke sin nye kæreste ind i det.

Han syntes, det lød som om, at det ikke ændrer sig, i hvert fald ikke i nogle år. Og han syntes, jeg skulle aflyse vores kommende weekend sammen og tage tid for mig selv og virkelig tænke over, om jeg vil det her, for det ændrer sig nok ikke. Men jeg skulle netop tage tid, fordi han ved - både fra sig selv, og fordi han kender mig - at jeg pt. også har lukket ned for følelserne, så lige nu har jeg bare lyst til at slå op med ham og kan ikke engang forestille mig, det ville gøre mig ked af det.
Men det vil det jo, det ved jeg. Jeg er utroligt glad for ham, og han har alt det, jeg gerne vil have - udover alt det her lort.

Så nu prøver jeg at tænke mig om. Min brors input var rigtig godt. Ligesom jeres :) Jeg synes, det var sigende, fordi han selv har børn, og han synes ikke, at det kunne bruges som en "undskyldning" for min kærestes adfærd.
32
Brugeravatar
LadyFox
Indlæg: 12636
Tilmeldt: 27. dec 2015, 19:02
Kort karma: 1407
Geografisk sted: Kbh
Likede indlæg: 23494

Re: Partråden

Indlægaf LadyFox » 18. jun 2018, 20:27

Viske, jeg får lidt tics af den der med den personlige frihed - på trods af at jeg selv værdsætter min personlige frihed helt vildt. Den med den personlige frihed kan man jo i realiteten bruge om alt, og med den indstilling er det jo nemt at legalisere en hvilken som helst adfærd.
På trods af at sætte pris på personlig frihed så går vi jo alle på kompromis med netop den personlige frihed - at tage en uddannelse tager personlig frihed fra en, at have et arbejde tager personlig frihed fra en, ligesom det gør ikke at have et arbejde også begrænser den personlige frihed med mindre man i forvejen et millionær, at få børn begrænser den personlige frihed - og det gør det også at være en hensynsfuld kæreste.
Heldigvis, er vi rimeligt frit stillet til at vælge til og fra, sådan at man med visse livsstile har mere personlig frihed end med andre, man kan beslutte på hvilke punkter den personlige frihed er vigtigere end på andre punkter og på den måde finde kompromisser så man langt hen af vejen kan have frihed til de ting det betyder noget - men personlig frihed er der ingen der har helt.

Jeg synes det er urimeligt at spidse dig af med en klagesang om personlig frihed når den personlige frihed såre dine følelser, på trods af at du prøver at være rummelig og det altså ikke er helt vanvittige ting du beder om. Det er jo ikke kun dig der skal rykke sig, han skal også, og lige nu virker han til at stå meget stejlt på nogle principper han egentlig giver udtryk for han kun har for princippets skyld, altså, Hans handlinger betyder ikke noget, men han vil ikke holde op fordi - det vil påvirke Hans frihed. Hvis den frihed han holder fast på betyder så lidt, er det da en virkelig billig pris for ham at betale for at være en god og rummelig partner. Mange må jo give slip på ting der rent faktisk koster dem noget, i parforholdets navn hver evig eneste dag - og mange gør det uden brok. Fordi nogen gange må man give noget, for at leve med et andet menneske.
6
- Helgen og ordensstifter, prædikant og digter, dyreven og miljøforkæmper.
Brugeravatar
Fru Sunshine
Indlæg: 10078
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1515
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 13562

Re: Partråden

Indlægaf Fru Sunshine » 19. jun 2018, 04:30

Tusind tak for støtten i alle kort og likes. :lun:
Svigerfar lever endnu. Han responderer på væskedrop. Måske er det hele udsat endnu en stund.
10
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Maanii
Indlæg: 488
Tilmeldt: 30. apr 2016, 09:10
Kort karma: 201
Likede indlæg: 2075

Re: Partråden

Indlægaf Maanii » 20. jun 2018, 15:35

En udlænding fra min mands arbejde misforstod noget i en samtale og troede at Danmark har en officiel robot helligdag.

Den har vi besluttet at fejre med en robotfilm, burgere og vin i aften.

Elsker at vi altid kan finde en undskyldning for at gøre noget lidt ekstra hyggeligt sammen i hverdagen :lun:
19
Put egg on my house, I kill what you love!
Summer
Indlæg: 405
Tilmeldt: 18. jun 2017, 20:45
Kort karma: 12
Likede indlæg: 494

Re: Partråden

Indlægaf Summer » 20. jun 2018, 21:58

Vi tog en lille lur sammen i dag da kæresten kom hjem fra arbejde. Derefter hentede vi pizza og så en film på sofaen. Det er altså ikke til at kimse af med sådan en hyggelig og rolig aften - specielt ikke når det er på en hverdag :lun:
6
Aragorn
Indlæg: 1874
Tilmeldt: 9. jul 2017, 20:50
Kort karma: 436
Likede indlæg: 4763

Re: Part

Indlægaf Aragorn » 21. jun 2018, 05:25

Viskelæder skrev:
Smiling_Goat skrev:
Jeg kom nemlig også lige til at tænke på, at det tit er nemmere og mere "sikkert" at vise vrede, end at man er ked af det. Min erfaring er bare, at "ked af det" fremkalder omsorg, hvor vrede fremkalder forsvar.

Jeg kan godt forstå, du bliver vred, når du føler, han totalt ignorerer en samtale I lige har haft om emnet, og jeg kan godt forstå, hvis du "eksploderer" på ham. Det er ikke nemt.

Nu tager jeg mig lige nogle friheder baseret på, hvad jeg synes at have opfanget om dig herinde. Du må undskylde, hvis det er ubehageligt - så sletter jeg igen. Du slår mig nemlig lidt som én, der passer godt på dig selv. Én, der måske er lidt usikker på andre menneskers intentioner, og det har måske givet dig lidt en beskyttende mur omkring dig. Jeg er selv sådan, så det kan sagtens være, jeg bare projicerer. For mig kan det godt være svært at give udtryk for og indrømme de sårbare følelser. De følelser, der viser, at jeg ikke har styrke. Ked af det er sårbart. Vrede er power.

Kan det være sådan noget, der sker her? Er du for god til at vende din ked-af-det-hed til vrede?Jamen du rammer helt sikkert plet :) Jeg vil ikke sige, at jeg er usikker på andres intentioner, men jeg er bestemt lukket og bange for at blive såret, og jeg har tendens til at vise det som en "hårdhed" udadtil, selvom jeg egentligt er meget usikker (på mig selv, på kærlighed osv.).
Så jeg synes bestemt ikke, du projicerer. Jeg vender mine følelser til vrede.


Men skuffelse fører jo altså også til vrede, eller som minimum irritation. Det opstår fordi vores forventninger viser sig at være forkerte, det kan kun føre til både vrede og samtidig nogle gange sorg.

Jeg er lige stået op så jeg tænker ikke så godt, men jeg kan ikke se at sorg er en nødvendig reaktion på skuffelse, men vrede må være det, tænker jeg.

Så er det ikke en meget naturlig reaktion, hvis man føler sig behandlet forkert?
1

To walk when you could have run
To wait when you have to go
Pretend that you didn't know
Makes no sense to me
LaMariposa
Indlæg: 3379
Tilmeldt: 29. jul 2017, 16:49
Kort karma: 477
Likede indlæg: 7304

Re: Partråden

Indlægaf LaMariposa » 21. jun 2018, 05:43

Viske, det handler måske også lidt om, at du føler, at du har strakt dig langt... Og så bliver du alligevel mødt med total mangel på forståelse for dine følelser. Kan godt forstå, at det resulterer i usikkerhed og vrede..
5
:lun:

"I am brave, I am bruised
I am who I'm meant to be, this is me"
Brugeravatar
Viskelæder
Indlæg: 4021
Tilmeldt: 26. dec 2015, 21:22
Kort karma: 1269
Likede indlæg: 9519

Re: Partråden

Indlægaf Viskelæder » 21. jun 2018, 14:57

Jeg giver jer lige en samlet opdatering, skal nok få svaret på jeres indlæg og søde grønne kort senere.

Jeg slog op med min kæreste i går.
Jeg er rigtig ked af det i dag og lidt i sådan survival mode, fordi jeg skulle på arbejde og havde vildt travlt og akutte patienter her og der. Nu er jeg hjemme, men får besøg af en veninde om lidt.

Min kæreste svarede på min besked i går (vi aftalte lige at have lidt betænkningstid, før han svarede). At han var rigtig ked af, at jeg var ked af det og alle mulige søde og forstående ting. Men også at han ikke kunne forstå, jeg ikke vidste, hvor glad han var for mig, og at jeg er hans nummer 1, og hvordan han kunne vise mig det bedre.
Kort fortalt: han forstod det stadig ikke.

Det er tydeligt, at han bliver ved med at tro, at det handler om, at jeg føler, han mangler at gøre noget for MIG, at han ikke viser mig nok opmærksomhed og kærlighed, at jeg er usikker på hans kærlighed, og sådan forholder det sig ikke. Jeg prøvede at forklare ham, at der er en Viske-beholder, og der er en Ekskone-beholder. Og Viske-beholderen er næsten fyldt op med alle de kugler, den skal have. Men ekskonebeholderen har for mange kugler også, og de kugler burde komme i min beholder.
Det handler ikke om, at jeg vil have flere kærlighedserklæringer fra ham, jeg får nok. Det handler om, at HUN skal have færre (ikke kærlighedserklæringer, men opmærksomhed, tid mv. - I forstår, hvad jeg mener, tror jeg).

Jeg tror, at han endelig forstod, hvad jeg mente, men det er tydeligt, at det er han ikke klar til at ændre på. Relationen til ekskonen er for vigtig. Jeg sagde, at jeg aldrig har villet have, de ikke skal være venner, ikke ses osv., det eneste, jeg vil have er, at han stopper op og tænker "hov, jeg har en kæreste, måske ville hun synes, det her er for meget, jeg bremser lige mig selv/taler med hende". Jeg sagde, at jeg havde brug for, han tænkte sig om og fandt ud af, om han tænker, deres relation skal være sådan her hele tiden, og hvis han kan se, hvad jeg mener, at han så sætter sig ned med hende og definerer nogle nye rammer for deres relation (eks. vi sender ikke hjerter til hinanden, vi skal ikke sove hos hinanden, vi skal ikke gå til hinanden som den første, når der er noget i vejen - men vi skal stadig være venner og således blabla). Det vil/kan han ikke.

Jeg spurgte ham ind til, hvad det var, han/de mener, det indebærer at være gode forældre, og så forklarede han, at det var at ses tit, bygge et godt venskab op, at de har deres familiedage flere dage om ugen, at de, efter børnene er puttet, sidder sammen og snakker om deres dag, deres forhold til deres kærester, hvad der går dem på. At det er nødvendigt for at have et godt forældreskab. At han fx selvfølgelig gerne vil vide, hvis hun har problemer med sin kæreste. At han vil have lov til at sende hende hjerter som støtte, hvis hun har det svært.

Og så sagde jeg: det kan og vil jeg ikke være med til.
Jeg vil ikke have en kæreste, som deler sin hverdag med en anden kvinde. Som fortæller om sine tanker og følelser og problemer med MIG til en anden kvinde. Som sender hjerter til hende. Det går over min grænse.
Han sagde med sine ord, at han var optimistisk og tænkte, at det kunne vi godt løse med tiden - men det, jeg hørte ham sige, var igen: det skal du kunne rumme. Han var ikke villig til at ændre på noget.

Vi var begge kede af det, og han vil gerne se mig i weekenden, fordi han alligevel skal herover og se nogle venner, men det har jeg sagt nej til. Det er slut.
Jeg er på den ene side ked af det og føler, at han har valgt hende over mig, og på den anden side (det kan jeg lige mærke nu, mens jeg skriver) er er jeg vred, og føler, at han er en løgner og en nar, fordi han solgte mig idéen om, at han var klar, når han ikke er.

Jeg forstår godt jeres tanker om gaslighting osv., men jeg er alligevel uenig med det. Han er ikke et ondt eller dårligt menneske, der manipulerer mig. Han er en virkelig sød og god mand, som har behandlet mig rigtig godt, og som troede, han var klar til en ny kæreste, men den her ting forstår han ikke, og der er han totalt urealistisk, og han fatter ikke, at hans handlinger signalerer, at han vil blæse og have mel i munden.

Uanset hvad var det det rette valg, og jeg skal nok klare mig. Men lige nu er jeg ked af det over, at jeg mødte en, jeg var så glad for, og det ikke gik. Knuste fremtidsdrømme, single igen, alene i verden og alt det der.

Øv :(

Men det vigtigste er at holde fast i sig selv, og jeg var sgu ikke forkert på den med de her ting.
58
FletpArkett
Indlæg: 286
Tilmeldt: 20. apr 2017, 08:32
Kort karma: 46
Likede indlæg: 862

Re: Partråden

Indlægaf FletpArkett » 21. jun 2018, 15:21

Viske: Tillykke med du gjorde det rigtige, for det er der vist ingen tvivl om det er. Hvis han nogensinde SKAL rykke sig, må han forstå, det her er alvor. Ved godt I er stoppet, men der er jo selvfølgelig altid en lille bitte chance for, at han virkelig begynder at reflektere i dét han har mistet dig og savner dig for alvor.
Hold fast i vreden, det er sgu den der får én over på den anden side af en kæreste-sorg. For ondt gør det at stoppe noget med én man elsker, fordi man ikke kan mødes på midten et sted om de virkeligt vigtige ting, og alt er på den enes præmisser.

Og nej, det er ikke sjovt at blive single igen, efter man har elsket højt, men igen, der er (er min erfaring) noget virkelig befriende ved at løsrive sig fra en relation der har overskredet ens grænser og gjort én ked af det - igen og igen.

Og hey, skal man kaste sig ud i singlelivet er sommer og København altså BARE ikke en dårlig kombination. Singlelivet er ikke det værste nej, det er FANDME når ens grænser ikke bliver respekteret!
8
Jammerdalen
Indlæg: 216
Tilmeldt: 6. feb 2016, 19:14
Kort karma: 25
Likede indlæg: 270

Re: Partråden

Indlægaf Jammerdalen » 21. jun 2018, 15:32

Det lyder som den helt rigtige beslutning Viske. Som fraskilt mor, forstår jeg slet ikke hans holdninger. Jeg er stor tilhænger af, at børnenes tarv bør komme før noget andet, men jeg ser det faktisk ikke som deres tarv, at forældrene er SÅ tætte. Det må være forvirrende for dem og garanteret også sværere ikke at håbe på, at forældrene finder sammen igen.
Derudover undrer jeg mig over, at de i det hele taget er gået fra hinanden, når samhørigheden mellem dem stadig er så stor.
31

Tilbage til "Forhold og sex"