Vi laver nærmest aldrig vafler her i huset og det er selvom vi faktisk rigtig godt kan lide dem. Vi har vist altid brugt de der pakker hvor man bare skal blande mælk i og så er man klar til at bage. Sådan en blanding har vi ikke i huset og helt ærligt så foretrækker jeg selv at lave dej from scratch
Men jeg mangler opskriften på Debattens bedste vafler Bring it!
Hit med din vaffelopskrift!
- 2SHY
- Indlæg: 15615
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:22
- Kort karma: 1640
- Geografisk sted: Aalborg
- Likede indlæg: 20990
Hit med din vaffelopskrift!
0
Intet dør langsommere og mere smertefuldt end en drøm
Don't wait for a light to appear at the end of the tunnel, stride down there and light the bloody thing yourself
The secrets are gone when you look away
Sleep well: They'll whisper your fate
Don't wait for a light to appear at the end of the tunnel, stride down there and light the bloody thing yourself
The secrets are gone when you look away
Sleep well: They'll whisper your fate
Re: Hit med din vaffelopskrift!
FØlger lige med, for købte et vaffeljern i sidste weekend, efter mange cravings. Prøvede en opskrift, de kaldte verdens bedste vafler, men de var slatne og kedelige
De skal være lette, lidt sprøde udenpå og bløde/fugtige inden i - med masser af smør!
De skal være lette, lidt sprøde udenpå og bløde/fugtige inden i - med masser af smør!
0
- didas
- Indlæg: 2144
- Tilmeldt: 19. aug 2015, 09:28
- Kort karma: 404
- Geografisk sted: Amager
- Likede indlæg: 5792
Re: Hit med din vaffelopskrift!
Det kan godt være, jeg bliver upopulær nu, men jeg plejer bare at købe vaffel-mix og jeg synes faktisk de bliver rigtig lækre. Det er dem i pakker, så det er vist enten Amo eller Maizena. Jeg tilsætter lidt sukker, så bliver de saftige indeni og ekstra sprøde udenpå og så supplerer jeg bare med vanille, appelsin eller hvad jeg nu lige er i humør til
0
I was dropped as a baby into a pool of awesomeness and glitter
- 2SHY
- Indlæg: 15615
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:22
- Kort karma: 1640
- Geografisk sted: Aalborg
- Likede indlæg: 20990
Re: Hit med din vaffelopskrift!
Vi har også brugt de der bagemix, men jeg kunne godt tænke mig at kunne lave det fra bunden Bl.a. for at jeg bare kan lave det når jeg vil uden at være nødt til at have bagemix i huset
0
Intet dør langsommere og mere smertefuldt end en drøm
Don't wait for a light to appear at the end of the tunnel, stride down there and light the bloody thing yourself
The secrets are gone when you look away
Sleep well: They'll whisper your fate
Don't wait for a light to appear at the end of the tunnel, stride down there and light the bloody thing yourself
The secrets are gone when you look away
Sleep well: They'll whisper your fate
- Persnikedy
- Indlæg: 12397
- Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
- Kort karma: 1072
- Likede indlæg: 18411
Re: Hit med din vaffelopskrift!
Jeg slår endnu et slag for min Mormors Sandvafler
150g smør (stuetemperatur)
125g sukker
140g kartoffelmel
3 æg
I en skål blander du kartoffelmel med smør og røre det lind og blød. I en anden pisker du æg og sukker luftigt. Det hele vendes sammen og dejen bruges med det samme. Og vaffeljernet smøres kun første gang,
Ja ja, det lyder lidt sært, men øj de er gode og sprøde
De er faktisk også nævnt i denne tråd http://www.debatten.net/forum/viewtopic.php?f=34&t=958
150g smør (stuetemperatur)
125g sukker
140g kartoffelmel
3 æg
I en skål blander du kartoffelmel med smør og røre det lind og blød. I en anden pisker du æg og sukker luftigt. Det hele vendes sammen og dejen bruges med det samme. Og vaffeljernet smøres kun første gang,
Ja ja, det lyder lidt sært, men øj de er gode og sprøde
De er faktisk også nævnt i denne tråd http://www.debatten.net/forum/viewtopic.php?f=34&t=958
1
Santa skrev:Penis.
Altid penis.
- 2SHY
- Indlæg: 15615
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:22
- Kort karma: 1640
- Geografisk sted: Aalborg
- Likede indlæg: 20990
Re: Hit med din vaffelopskrift!
Ah jeg så slet ikke den anden tråd
0
Intet dør langsommere og mere smertefuldt end en drøm
Don't wait for a light to appear at the end of the tunnel, stride down there and light the bloody thing yourself
The secrets are gone when you look away
Sleep well: They'll whisper your fate
Don't wait for a light to appear at the end of the tunnel, stride down there and light the bloody thing yourself
The secrets are gone when you look away
Sleep well: They'll whisper your fate
Re: Hit med din vaffelopskrift!
Jeg prøvede de der vaflet med kartoffelmel. Og de blev helt sprøde. Nærmest som en kiks. Og sær smag med al den kartoffelmel. Måske vi gjorde noget forkert, men tror det ikke.
0
- 2SHY
- Indlæg: 15615
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:22
- Kort karma: 1640
- Geografisk sted: Aalborg
- Likede indlæg: 20990
Re: Hit med din vaffelopskrift!
Jeg var lige i Føtex efter vaffelmix...26 kr!!! For en pakke svarende til 10 vafler? Ej der er jeg nok så meget nordjyde at det kan de godt glemme. Så den blev sat på plads og så må jeg eksperimentere med at lave dejen selv
0
Intet dør langsommere og mere smertefuldt end en drøm
Don't wait for a light to appear at the end of the tunnel, stride down there and light the bloody thing yourself
The secrets are gone when you look away
Sleep well: They'll whisper your fate
Don't wait for a light to appear at the end of the tunnel, stride down there and light the bloody thing yourself
The secrets are gone when you look away
Sleep well: They'll whisper your fate
Re: Hit med din vaffelopskrift!
FruDulle skrev:Jeg laver den her. Man kan bare bruge alm mælk
1 spsk sukker
1 æg
2½ dl vand
2 dl mandelmælk
3 3/4 dl hvedemel
2 tsk bagepulver
125 g smeltet smør
et drys salt
og kornene fra 1/2 vaniljestang
Det hele blandes og hviler lige i ½ time. vaffeljernet pensles med lidt olie og varmes godt op og dej hæles på. Når vaflen er færdig lægges den på bagepapir på en rist og lad være med at stable dem, for så dannes der kondens og de bliver blød
Vi tester denne as we speak - og resultatet er lige som det skal være
0
- 2SHY
- Indlæg: 15615
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:22
- Kort karma: 1640
- Geografisk sted: Aalborg
- Likede indlæg: 20990
Re: Hit med din vaffelopskrift!
Vi endte med den her med ekstra vaniliesukker i og de var ganske udmærkede
http://cutecarbs.com/2012/01/verdens-ma ... te-vafler/
http://cutecarbs.com/2012/01/verdens-ma ... te-vafler/
0
Intet dør langsommere og mere smertefuldt end en drøm
Don't wait for a light to appear at the end of the tunnel, stride down there and light the bloody thing yourself
The secrets are gone when you look away
Sleep well: They'll whisper your fate
Don't wait for a light to appear at the end of the tunnel, stride down there and light the bloody thing yourself
The secrets are gone when you look away
Sleep well: They'll whisper your fate
- Kattefjæs
- Indlæg: 2540
- Tilmeldt: 29. aug 2015, 15:06
- Kort karma: 360
- Geografisk sted: London
- Likede indlæg: 6387
Re: Hit med din vaffelopskrift!
Okay, jeg laver dem på slump efter mormors opskrift, så det bliver uden præcise mængdeangivelser, men det er nok meget fint. Jeg laver dem alligevel aldrig på præcis samme måde to gange, for det afhænger af hvad der lige er i køleskabet.
Som hovedregel skal man beregne ét æg per person sådan godt og vel.
Men den vigtigste ingrediens er surt mælkeprodukt. Det kan være sur mælk eller fløde, men selv kan jeg bedst lide at bruge A38, tykmælk eller andet i den stil. Jo surere yoghurt jo bedre.
Først blander jeg æg og sukker (bruger generelt kun et par spiseskefulde sukker til 3-4 æg, i modsætning til mormor som brugte en deciliter sukker per æg - hun tilgiver mig nok). Når det er ordentligt blandet, føjer jeg en lille knivspids salt og en god teske kardemomme til.
Min mormor brugte bare hvedemel, men jeg kan godt lide at blande et par deciliter havregryn i også... Blander dem med æggemassen indtil de har suget lidt væske til sig. Derefter mel og surt mælkeprodukt indtil konsistensen er rigtigt.
Sidst men ikke mindst blødt, men ikke for varmt smør. Rigtigt smør! Igen bruger jeg ikke helt så meget som mormor, men det bliver stadig godt.
Derefter skal vaffelrøren helst stå i køleskabet i nogle timer - eller meget gerne natten over - og trække.
Mormor føjede en teske bagepulver til lige inden stegning, men efter at have glemt det en milliard gange, gik det op for mig at det slet ikke behøves.
Vaffeljernet skal kun have fedtstof hvis det er helt nyt. Efter første brug er det fint nok uden fedtstof, for der er jo smør i røren.
Vaffeljernet skal være rimelig varmt for at sikre at de både bliver gennemstegte indeni og brune og sprøde udenpå. Man kan lige prøve sig lidt frem indtil man finder den bedste indstilling - vaffeljern er jo forskellige.
Det er surt mælkeprodukt og kardemomme som gør tricket - og hviletiden, selvfølgelig. Må indrømme at alle andre vafler er som at række tungen ud af vinduet for mig. Ligesom pandekager uden øl.
Det kan godt være at det kræver nogle forsøg at få dem rigtige, mest fordi jeg ikke rigtig kan give dig konkrete mængder. Det sidder jo bare i hænderne på mig. Jeg håber det lykkes for dig!
Som hovedregel skal man beregne ét æg per person sådan godt og vel.
Men den vigtigste ingrediens er surt mælkeprodukt. Det kan være sur mælk eller fløde, men selv kan jeg bedst lide at bruge A38, tykmælk eller andet i den stil. Jo surere yoghurt jo bedre.
Først blander jeg æg og sukker (bruger generelt kun et par spiseskefulde sukker til 3-4 æg, i modsætning til mormor som brugte en deciliter sukker per æg - hun tilgiver mig nok). Når det er ordentligt blandet, føjer jeg en lille knivspids salt og en god teske kardemomme til.
Min mormor brugte bare hvedemel, men jeg kan godt lide at blande et par deciliter havregryn i også... Blander dem med æggemassen indtil de har suget lidt væske til sig. Derefter mel og surt mælkeprodukt indtil konsistensen er rigtigt.
Sidst men ikke mindst blødt, men ikke for varmt smør. Rigtigt smør! Igen bruger jeg ikke helt så meget som mormor, men det bliver stadig godt.
Derefter skal vaffelrøren helst stå i køleskabet i nogle timer - eller meget gerne natten over - og trække.
Mormor føjede en teske bagepulver til lige inden stegning, men efter at have glemt det en milliard gange, gik det op for mig at det slet ikke behøves.
Vaffeljernet skal kun have fedtstof hvis det er helt nyt. Efter første brug er det fint nok uden fedtstof, for der er jo smør i røren.
Vaffeljernet skal være rimelig varmt for at sikre at de både bliver gennemstegte indeni og brune og sprøde udenpå. Man kan lige prøve sig lidt frem indtil man finder den bedste indstilling - vaffeljern er jo forskellige.
Det er surt mælkeprodukt og kardemomme som gør tricket - og hviletiden, selvfølgelig. Må indrømme at alle andre vafler er som at række tungen ud af vinduet for mig. Ligesom pandekager uden øl.
Det kan godt være at det kræver nogle forsøg at få dem rigtige, mest fordi jeg ikke rigtig kan give dig konkrete mængder. Det sidder jo bare i hænderne på mig. Jeg håber det lykkes for dig!
1