Hvad er du virkelig dårlig til - i et køkken?
Re: Hvad er du virkelig dårlig til - i et køkken?
Kan ikke tilberede fisk så det smager godt, det bliver altid for tørt. Pånær en enkel lakseret, som jeg har rimelig styr på.
0
- Fru Sunshine
- Indlæg: 11519
- Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
- Kort karma: 1738
- Geografisk sted: Vendsyssel
- Likede indlæg: 16695
Re: Hvad er du virkelig dårlig til - i et køkken?
Af det, jeg har prøvet, kan jeg vist det meste sådan nogenlunde godt.
Men jeg er decideret bange for rouladebageri. Roulade er en lækker, men ondsindet opfindelse.
Men jeg er decideret bange for rouladebageri. Roulade er en lækker, men ondsindet opfindelse.
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Re: Hvad er du virkelig dårlig til - i et køkken?
Jeg er ret dårlig til at koge blødkogte æg. Nok mest fordi jeg både HADER når hviden stadig er lidt flydende. Og når blommen et blevet fast. Det er jo som at ramme et vindue på 15 sekunder.
Jeg er ikke tidstagningstypen i et køkken. Det er nok en af grundene. Det bliver altid noget. Hov ja - uret. Bum bum. Der er nok gået to min...
Og jeg er ellers ret god i et køkken...
Jeg er ikke tidstagningstypen i et køkken. Det er nok en af grundene. Det bliver altid noget. Hov ja - uret. Bum bum. Der er nok gået to min...
Og jeg er ellers ret god i et køkken...
2
- Cookie
- Indlæg: 82
- Tilmeldt: 14. feb 2016, 16:24
- Kort karma: 8
- Geografisk sted: Herlev
- Likede indlæg: 127
Re: Hvad er du virkelig dårlig til - i et køkken?
Marott skrev:
Det er enten købe eller min svigerinde, der har lavet dem
Hahahahaaaaaaa! Så er du også en køkken-lyvner er du!
2
Some cause happiness wherever they go; others whenever they go
- Studsgaard
- Indlæg: 5339
- Tilmeldt: 1. nov 2015, 15:06
- Kort karma: 567
- Geografisk sted: Rebild kommune
- Likede indlæg: 8603
Re: Hvad er du virkelig dårlig til - i et køkken?
Ado skrev:Jeg kan håndtere husblas og vandbakkelser, men sæt mig til at bage Bedstefars Skæg og du vil få en klam klæg kage. Fandeme sært. Det sker hver gang.
Det her kunne være mig ndet skal bare være brunsviger istedet for bedstefars skæg - jeg kan ikke lave en anstændig brunsviger.
0
Re: Hvad er du virkelig dårlig til - i et køkken?
Bearnaise har jeg droppet - det er for dyrt at eksperimentere med! Jeg har efterhånden lært at jeg skal have en købesauce som backup, hvis jeg giver mig i kast med det. Det er endnu ikke lykkedes...
Og så er jeg med på de kogte kartofler. Uanset sort får jeg altid melde de og smuldrende kartofler eller alternativt nogle hvor de ikke er kogt nok.. De skal være smørmøre og absolut ikke det mindste al dente! Det er endnu ikke lykkedes mig rigtigt...
Og så er jeg med på de kogte kartofler. Uanset sort får jeg altid melde de og smuldrende kartofler eller alternativt nogle hvor de ikke er kogt nok.. De skal være smørmøre og absolut ikke det mindste al dente! Det er endnu ikke lykkedes mig rigtigt...
0
Re: Hvad er du virkelig dårlig til - i et køkken?
Risengrøden brænder jeg også altid på.
Karrysovs kan jeg (desværre) heller ikke få til at lykkes. Jeg elsker ellers boller i karry
Fysisk kan jeg ikke ryste en jævning ud, det gør simpelthen ondt (pga. et piskesmæld )
Men jeg har en fin lille mini si, jeg hælder jævningen i gennem og vupti - sovs uden klumper
Karrysovs kan jeg (desværre) heller ikke få til at lykkes. Jeg elsker ellers boller i karry
Fysisk kan jeg ikke ryste en jævning ud, det gør simpelthen ondt (pga. et piskesmæld )
Men jeg har en fin lille mini si, jeg hælder jævningen i gennem og vupti - sovs uden klumper
0
Re: Hvad er du virkelig dårlig til - i et køkken?
Og jeg er mega dårlig til at stege fiskefrikadeller. Synes ikke de bliver rigtig færdige.
0
Re: Hvad er du virkelig dårlig til - i et køkken?
Kunsten i at koge kartofler, ligger i ikke at koge dem
Kartofler i gryde, hæld koldt vand over så det dækker og lidt til, godt med salt i vandet. Sæt dem over på fuldt blus, når vandet koger, så sku ned og lad dem koge i maks 5 min. derefter slukkes for blus, læg låg på og lad dem stå i 10min. og passe sig selv (er det meget store kartofler, så skal de måske stå i 20 min.) brug stegenål til at teste, kartoflen skal glide af nålen, når de er færdige.
Kartofler i gryde, hæld koldt vand over så det dækker og lidt til, godt med salt i vandet. Sæt dem over på fuldt blus, når vandet koger, så sku ned og lad dem koge i maks 5 min. derefter slukkes for blus, læg låg på og lad dem stå i 10min. og passe sig selv (er det meget store kartofler, så skal de måske stå i 20 min.) brug stegenål til at teste, kartoflen skal glide af nålen, når de er færdige.
3
Do as I say!
-
- Indlæg: 2530
- Tilmeldt: 13. aug 2015, 13:16
- Kort karma: 170
- Likede indlæg: 4383
- Hurrze
- Indlæg: 607
- Tilmeldt: 4. sep 2015, 20:05
- Kort karma: 46
- Geografisk sted: Sønderjylland
- Likede indlæg: 429
Re: Hvad er du virkelig dårlig til - i et køkken?
At koge ris...
Er generelt ret god i et køkken, men det med at koge ris går aldrig godt... Flere har prøvet at lære mig den rigtige måde og rigtige mængde, men det fungerer bare ikke for mig... De får enten for lidt eller så har jeg kommet for meget vand i
Undgåt også så vidt så muligt retter med ris, og det går fint... Min mad smager generelt virkelig godt og har fået at vide jeg er god til at lave mad af mange, men det med risene det duer jeg altså bare ikke til...
Er generelt ret god i et køkken, men det med at koge ris går aldrig godt... Flere har prøvet at lære mig den rigtige måde og rigtige mængde, men det fungerer bare ikke for mig... De får enten for lidt eller så har jeg kommet for meget vand i
Undgåt også så vidt så muligt retter med ris, og det går fint... Min mad smager generelt virkelig godt og har fået at vide jeg er god til at lave mad af mange, men det med risene det duer jeg altså bare ikke til...
0
"Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain"
- Hurrze
- Indlæg: 607
- Tilmeldt: 4. sep 2015, 20:05
- Kort karma: 46
- Geografisk sted: Sønderjylland
- Likede indlæg: 429
Re: Hvad er du virkelig dårlig til - i et køkken?
Wizzze skrev:Jeg har endnu aldrig kogt pasta, så jeg er helt tilfreds, synes ofte den bliver lidt for vandet eller lidt for klistret
Tips:
1. Pastaen skal først i når vandet koger helt.
2. Rør godt rundt i det løbende
3. Smag på det
4. Pasta smager bedst al dente dsv når det ikke er helt færdigkogt, men der stadig er lidt bid i det. Kan godt være du kommer til at koge det for længe...
0
"Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain"
- Hurrze
- Indlæg: 607
- Tilmeldt: 4. sep 2015, 20:05
- Kort karma: 46
- Geografisk sted: Sønderjylland
- Likede indlæg: 429
Re: Hvad er du virkelig dårlig til - i et køkken?
Næsten lige før vi skal på kogekursus hos hinanden på kryds og tværs i de ting vi har svært ved
2
"Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain"
Re: Hvad er du virkelig dårlig til - i et køkken?
Oksekød. Enten siger koen stadig muh, eller også har jeg produceret sålelæder til skomageren.
0
Fod. Enhed der finder bord og stoleben i mørke.