Pandesteg skrev:Aquadorable skrev:Måske var det en idé at begynde at have fokus på at få spist regelmæssigt hen over dagen, fx morgen, formiddag, frokost, eftermiddag og aften (jeg har rigtig gode erfaringer med at droppe aftensnacksene!)? Til de måltider ville jeg så prøve at opstille nogle retningslinjer, fx at du til de tre hovedmåltider får protein på 1/4 af tallerkenen, fedt/kulhydrat på 1/4 og grønt på halvdelen. Også til morgenmad, fx gennem skyr, æg, peberfrugt/gulerødder/agurker i stave og lignende.
Til mellemmåltiderne kan du så med fordel tænke i lidt samme fordeling, bare i mindre portioner. Jeg bliver altid holdt rigtig godt mæt af et stykke grovknækbrød med ost og to-tre gulerødder midt på eftermiddagen, en lille skål skyr med frugt og nødder osv.
Hvis du har svært ved at få styr på de rette mængder, så tror jeg virkelig, at en vej er at lave nogle rammer. Måske er det noget helt andet end ovenstående, der virker for dig, og det er også helt fint. Måske skal du kigge på lchf eller 5:2 eller andre kure. Men jeg ved, at jeg er kommet et rigtig godt stykke af vejen ved at sætte mine spisevaner i system. Det er ikke supersexet, og det er også ok at droppe det hele en dag eller to, men sjovt nok vender jeg altid tilbage. Fordi det virker
Supergodt råd. Jeg har også en tendens til at overspise/hyggespise for meget og engang imellem må jeg simpelthen tage et realitycheck hvor jeg sanerer mine måltider. For jo mere jeg spiser, jo mere er der plads til i maven og jo mere sulten føler jeg mig. Det er virkelig en ond spiral.
Den første uge føles virkelig som et helvede fordi man er så vant til at få mere mad, men synes hurtigt man vænner sig til det der leje, hvor man får mindre mad. Jeg spiser jo LCHF hvor man får virkelig lækker mad og meget fedt og det mætter jo rigtig meget, så det er "kun" psykisk man "sulter" den første uges tid.
Håber det lykkes for dig Sophaya!
Tak for svaret, begge to
I har ret i, at det nok ville hjælpe at strukturere - jeg mærker en kæmpe forskel på hjemmedage og uni/arbejdsdage, for jeg synes det er voldsomt svært at bevare strukturen i det travle. Jeg tror jeg skal blive bedre til at smide nogle mellemmåltider ind, der er gnavegrønt eller frugt, for det er ofte når jeg går kold i utide at jeg impulskøber og -spiser.
Jeg har tidligere været på LCHF, men det blev alt for hurtigt en undskyldning for at fylde mig med sovs, fløde og bacon. Jeg kunne ikke styre det, og jeg kom ret hurtigt frem til at jeg også har brug for kulhydrater. Faste kan jeg slet ikke - jeg ville kaste mig over det første junk jeg så, viljestyrken her er i bund
Jeg tror jeg vil opstille nogle klare planer for både hovedmåltider og mellemmåltider, så jeg har tænkt på det hele og ikke pludselig står og er sulten. Jeg vil straks (ja, når jeg handler i morgen, ikk?) kaste mig ud i at lave to-go mellemmåltider i form af grøntssager og frugt. Jeg synes nemlig jeg har rigtig godt styr på frokost og aftensmad, men morgenmad er jeg dårlig til at få købt noget af og have stående og mellemmåltider har jeg altid tænkt at jeg ikke behøvede, men det gør jeg jo nok eftersom det går galt.
Det jeg gerne vil er ikke at være på kur - jeg vil gerne finde et niveau i mad, der er normalt. Jeg vil prøve at få (mange) flere grøntsager ind i kosten og huske at der skal være til alle måltider og mellemmåltider, når jeg køber ind. Jeg skal huske at tænke over det med den første uge, at jeg mere skal indstille mig på mindre mad end jeg egentlig har behov for mere.
Tak igen
jeg vil endnu engang hanke gevaldigt op i mig selv og prøve igen.