AD! Én ting er hvad hun gør ved sin egen mad - det må hun selv om, men til gæster, der skal hygiejnen altså bare være i top! Jeg synes, det er hamrende ulækkert, men jeg er også lidt hys.
Jeg tror, jeg havde faket en graviditets-kvalme overfor skinke, så jeg tog lige noget yoghurt eller andet med hjemmefra.... Det løser ikke problemet på sigt, men nok ikke en god idé at lave drama lige før en fødselsdag. Men I bliver nødt til at forklare hende, at det bare ikke er i orden, når I kommer på besøg.
Mad der har stået ude natten over
- Madam Pomfrey
- Indlæg: 8939
- Tilmeldt: 11. aug 2015, 19:29
- Kort karma: 1517
- Likede indlæg: 25614
Re: Mad der har stået ude natten over
Filipai skrev:Men altså, jeg er så nok også det modsatte af sippet. I min tidligere klasse gik folk i én af to krøfter. Enten blev de meget bakterieforskrækkede, eller også blev de, som jeg, meget meget afslappet. Jeg har arbejdet et halvt år med MRSA som man jo hele tiden får tudet ørene fulde om er så skrækkeligt at det er i kød, men det er i nærmest alt kød du køber, og er mindre sporedannende end en "normal" S. aureus. Det krævede alligevel et par dage på bordet før jeg fik dem tryllet frem i noget kød, hvor jeg vel og mærke havde taget de mest muterede stammer.
Så altså jeg spiser gladeligt mad der har stået fremme og er generelt kun kritisk ved buffeter hvor det står og lumrer og der kommer flere hænder ved.
uden at have den faglige og videnskabelige tilgang til det, så tror jeg min holdning til det, minder meget om din.
Jeg kan godt spise et hjemmebagt pølsehorn der har ligget natten over uden at være på køl, spise en rest der ikke var kommet i køleskabet, eller måske har stået en dag mere end man tænker godt er.
Jeg har aldrig nogensinde oplevet at blive syg af mad, så det spiller også ind.
Men på mit job er vi en "fødevare virksomhed" og vi skal efterleve sundhedsstyrelsens regler for køkken.
Det er guidelines bl.a.
opvarmet mad SKAL være kølet ned til 10 grader eller lavere inden for 3 timer, eller skal det genopvarmes til +75 grader, og køles ned igen.
Jeg tænker at +75 graders reglen også er væsentlig her, ifht. kødet, for det varmes jo op igen, således at evetuelle kritiske bakterier og mikroorganismer slåes ihjel.
Og jeg ville hellere spise svigermors hjemmelavede mad, hvor alle nutidige opvarmning, opbevarings og nedkølingsregler ikke var fulgt, end f.x. at gå ombord i en større buffet med mange kunder.
1
"Happiness can be found, even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light."
Re: Mad der har stået ude natten over
Okay. Er det skinke alene, der er kogt i den gryde? Eller bruger hun krydderier og fx. peber? Hvis ja til krydderier og peber, så ville jeg ikke røre det med en ildtang. Ellers ville jeg godt turde.
Det samme med kartoflerne.
Men altså for helvede. Tænk, at der stadig findes mennesker, der tror at den slags er a-oaky Men igen, for 6 år siden lærte jeg min mor en masse ting, som hun nærmest blev helt forskrækket over. Det var ting hun har gjort hele mit liv, og vi har altså ikke været så syge som børn.
Det samme med kartoflerne.
Men altså for helvede. Tænk, at der stadig findes mennesker, der tror at den slags er a-oaky Men igen, for 6 år siden lærte jeg min mor en masse ting, som hun nærmest blev helt forskrækket over. Det var ting hun har gjort hele mit liv, og vi har altså ikke været så syge som børn.
3
Re: Mad der har stået ude natten over
Ad, ad, ad
Sådan noget er jeg mega sart med. Jeg ville ikke spise det.
Sådan noget er jeg mega sart med. Jeg ville ikke spise det.
0
cat has nine lives babe
nine lives to itself
but you only got one
x
nine lives to itself
but you only got one
x
Re: Mad der har stået ude natten over
Anni, vil du ikke lige uddybe det med krydderier, så vi andre kan blive klogere? (Hvor jeg i øvrigt er vild med vi har vores egne bakterieprofessorer her i huset, jeg får selv lyst til at vide alt om bakterier nu!)
Nå, men jeg ville have det stramt med tanken om mad der havde stået ude natten over, når jeg glemmer at stille et halvt fad lasagne på køl, og det gør jeg relativt ofte, smider jeg det ud. Egentligt er det ikke fordi jeg er vildt bange for at blive syg, jeg synes simpelthen bare det er lidt ulækkert og så mister jeg lysten til at spise det.
Nå, men jeg ville have det stramt med tanken om mad der havde stået ude natten over, når jeg glemmer at stille et halvt fad lasagne på køl, og det gør jeg relativt ofte, smider jeg det ud. Egentligt er det ikke fordi jeg er vildt bange for at blive syg, jeg synes simpelthen bare det er lidt ulækkert og så mister jeg lysten til at spise det.
2
I'll stick with hell no's and headphones...
Re: Mad der har stået ude natten over
Aima skrev:Anni, vil du ikke lige uddybe det med krydderier, så vi andre kan blive klogere? (Hvor jeg i øvrigt er vild med vi har vores egne bakterieprofessorer her i huset, jeg får selv lyst til at vide alt om bakterier nu!)
Nå, men jeg ville have det stramt med tanken om mad der havde stået ude natten over, når jeg glemmer at stille et halvt fad lasagne på køl, og det gør jeg relativt ofte, smider jeg det ud. Egentligt er det ikke fordi jeg er vildt bange for at blive syg, jeg synes simpelthen bare det er lidt ulækkert og så mister jeg lysten til at spise det.
Der er RIGTIG mange bakterier i krydderier. I tørt krydderi, herunder også peber, sker der nul og niks. Putter man det i en ret, har de bakterier pludselig super gode forhold, der er fugt, protein, kulhydrat og varme. Det er perfekt for de små satanner.
Jeg ville ikke bryde mig om at spise den skinke og de kartofler, men jeg tror, hånden på hjertet, ikke at man kan blive syg af det. Medmindre der er tilsat krydderier.
3
Re: Mad der har stået ude natten over
DD_81 skrev:Filipai skrev:Men altså, jeg er så nok også det modsatte af sippet. I min tidligere klasse gik folk i én af to krøfter. Enten blev de meget bakterieforskrækkede, eller også blev de, som jeg, meget meget afslappet. Jeg har arbejdet et halvt år med MRSA som man jo hele tiden får tudet ørene fulde om er så skrækkeligt at det er i kød, men det er i nærmest alt kød du køber, og er mindre sporedannende end en "normal" S. aureus. Det krævede alligevel et par dage på bordet før jeg fik dem tryllet frem i noget kød, hvor jeg vel og mærke havde taget de mest muterede stammer.
Så altså jeg spiser gladeligt mad der har stået fremme og er generelt kun kritisk ved buffeter hvor det står og lumrer og der kommer flere hænder ved.
uden at have den faglige og videnskabelige tilgang til det, så tror jeg min holdning til det, minder meget om din.
Jeg kan godt spise et hjemmebagt pølsehorn der har ligget natten over uden at være på køl, spise en rest der ikke var kommet i køleskabet, eller måske har stået en dag mere end man tænker godt er.
Jeg har aldrig nogensinde oplevet at blive syg af mad, så det spiller også ind.
Men på mit job er vi en "fødevare virksomhed" og vi skal efterleve sundhedsstyrelsens regler for køkken.
Det er guidelines bl.a.
opvarmet mad SKAL være kølet ned til 10 grader eller lavere inden for 3 timer, eller skal det genopvarmes til +75 grader, og køles ned igen.
Jeg tænker at +75 graders reglen også er væsentlig her, ifht. kødet, for det varmes jo op igen, således at evetuelle kritiske bakterier og mikroorganismer slåes ihjel.
Og jeg ville hellere spise svigermors hjemmelavede mad, hvor alle nutidige opvarmning, opbevarings og nedkølingsregler ikke var fulgt, end f.x. at gå ombord i en større buffet med mange kunder.
Det vae blandt andet det mit praktik forløb handlede om. Fordi en virksomhed havde hyret "min" virksomhed til at udarbejde data for at de kunne omgås de regler. For de 75 grader gør jo at en ret kan blive jævnt røvsyg, og du må som virksomhed godt omgås de regler, hvis du kan bevise det er helt sikkert. Ved 65 grader i kerne temperatur var alt dræbt på 3 sekunder, af alle de bakterier jeg afprøvede væk.
2
Re: Mad der har stået ude natten over
Da jeg var barn kogte min mor altid suppe til tre dage i en KÆMPE gryde. Der var så meget suppe, at det ikke kunne være i køleskabet, så det stod ude på køkkenbordet mellem dag 1 og 2, blev opvarmet og spist, stod igen ude mellem dag 2 og 3, blev opvarmet og spist. Det skete cirka 2 gange hver vinter i hele min barndom, og INGEN i familien blev nogensinde syge af det.
Jeg ville aldrig nogensinde selv turde behandle mad på den måde, men netop den erfaring ville gøre, at jeg turde spise det mad din svigermor laver, fordi jeg egentlig tænker, at risikoen er ret lille.
Jeg ville aldrig nogensinde selv turde behandle mad på den måde, men netop den erfaring ville gøre, at jeg turde spise det mad din svigermor laver, fordi jeg egentlig tænker, at risikoen er ret lille.
0
litteraturen kan noget, som regneark og forvaltningsstudier ikke kan. Uden litteraturen bliver tanker og ideologier blodfattige og pulsløse.
Man VÆNNER sig til ting. Det kommer af vane. Så svært er det ikke.
Maude, din proportionssans
Man VÆNNER sig til ting. Det kommer af vane. Så svært er det ikke.
Maude, din proportionssans
Re: Mad der har stået ude natten over
Hejsa alle sammen
Jeg spiste maden, efter min mand og jeg sørgede for, at det hele blev kogt godt op, og varmet godt igennem. Ind til videre er jeg stadig i live
Vi må nok hellere snakke med hende om det. I sidste ende er jeg ikke helt tryg ved det, og har ikke lyst til at risikere noget, når det nu er så nemt at undgå.
Der sker jo sikkert ikke noget, langt de fleste gange. Men det er jo lige til en sur smiley - så hellere på den sikre side!
Jeg spiste maden, efter min mand og jeg sørgede for, at det hele blev kogt godt op, og varmet godt igennem. Ind til videre er jeg stadig i live
Vi må nok hellere snakke med hende om det. I sidste ende er jeg ikke helt tryg ved det, og har ikke lyst til at risikere noget, når det nu er så nemt at undgå.
Der sker jo sikkert ikke noget, langt de fleste gange. Men det er jo lige til en sur smiley - så hellere på den sikre side!
2
T ♡ sep 2016
M ♡ okt 2018
M ♡ okt 2018
Re: Mad der har stået ude natten over
Sangius skrev:Hejsa alle sammen
Jeg spiste maden, efter min mand og jeg sørgede for, at det hele blev kogt godt op, og varmet godt igennem. Ind til videre er jeg stadig i live
Vi må nok hellere snakke med hende om det. I sidste ende er jeg ikke helt tryg ved det, og har ikke lyst til at risikere noget, når det nu er så nemt at undgå.
Der sker jo sikkert ikke noget, langt de fleste gange. Men det er jo lige til en sur smiley - så hellere på den sikre side!
En sur smiley + en bøde på omkring 10.000,-
...siger det bare
Læs evt. lidt op på bakterier inden http://www.foedevarestyrelsen.dk/Publik ... 005223.pdf
0