Sexvideoer og frække billeder - tweenforældre, hvad gør I?

Brugeravatar
Tanten
Indlæg: 1922
Tilmeldt: 14. aug 2015, 12:03
Kort karma: 457
Geografisk sted: Aarhus
Likede indlæg: 9624

Re: Sexvideoer og frække billeder - tweenforældre, hvad gør I?

Indlægaf Tanten » 2. apr 2016, 09:25

Jeg synes, du skal vise tillid til, at de kan tænke sig om.

At du siger til dem, at du godt ved, de er fornuftige, kan sige fra og mærke deres egne og andres grænser. På den måde kan det være, de ikke lukker af på samme måde, fordi de ikke føler sig personligt angrebet.

Men at du lige er nødt til at tage en alvorlig snak med dem, fordi det ikke er alle, der kan det.

Vis dem de artikler, der florerer for tiden om, hvordan fotos taget i fortrolighed bliver delt uden ejermandens accept - hvor pigerne selv fortæller om deres følelser om situationen. Hvordan andre kan tage fotos af en i en intim situation og dele dem mod ens vilje - og hvordan folk på de sociale medier så skriver til og om en. Og fortæl dem, at det er strafbart at besidde eller dele sådanne fotos af andre. Det er virkeligheden derude, og det skal de vide.

Du kan evt. foreslå deres klasselærer, at de får www.cyberhus.dk ud i klasserne og fortælle om, hvordan man passer på sig selv og andre på de sociale medier.
8
Brugeravatar
Tanten
Indlæg: 1922
Tilmeldt: 14. aug 2015, 12:03
Kort karma: 457
Geografisk sted: Aarhus
Likede indlæg: 9624

Re: Sexvideoer og frække billeder - tweenforældre, hvad gør I?

Indlægaf Tanten » 2. apr 2016, 09:27

Novella skrev:Jeg har netop heller ikke lyst til at gøre drengene onde. De skal da ud og kaste sig i armene på dem og nyde livet. Og måske skruer jeg problemet helt vildt op. Det vil jeg næsten håbe, for det er godt nok skruet meget op inde i mit hoved.


Enig - ingen grund til at dæmonisere det helt store flertal af søde fyre, der aldrig kunne drømme om at udstille den pige, de er glad for.

Og ikke for at gnide salt i såret, men jeg tror også, der er rigtig mange piger, der ikke holder sig for gode til at dele de her fotos og kommentere på de stakkels piger, der bliver udstillet. Det handler ikke kun om drengenes moral, men også om pigernes empati.
7
Brugeravatar
DetSorteCirkus
Indlæg: 21951
Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
Kort karma: 2513
Likede indlæg: 59511

Re: Sexvideoer og frække billeder - tweenforældre, hvad gør I?

Indlægaf DetSorteCirkus » 2. apr 2016, 09:45

Jeg har rigtig svært ved at sætte mig ind i det her, kan jeg mærke, fordi jeg selv blev feminist som 14-årig og relativt tidligt kom ind i et miljø, hvor drengene satte en erklæret ære i at distancere sig fra enhver opførsel, der kunne tolkes som disrespekt baseret på køn.
Det er lidt af en kæphest for mig, at det ikke er naturgivent, at man som ung pige er i fare for at blive udnyttet og skammet ud; at der findes mange forskellige idealer, man kan leve og blive anerkendt efter.
Uden at jeg dermed, overhovedet, er så naiv, at jeg tror, at overgreb, manipulation og trusler kun findes blandt mainstream-unge. Eller at den brede ungdomskultur pr. definition er syg. Jeg har generelt stor tillid til unge mennesker.

Netop fordi jeg i sin tid valgte, hvordan jeg ville være, tænker jeg også, at en stor del af de her unge kvinder faktisk godt kan lide at tage nøgenbilleder, vise sig frem og blive beundret, og at udfordringen derfor er ikke at kønsopdele problemet i en sådan grad, at pigerne italesættes som forlokkede engle og drengene som sexgale monstre. Det nytter ikke at shame pigernes seksualitet ved at skabe konsensus om, at de her ting selvfølgelig kun sker, når drengene har held med at snyde dem. Jeg er derfor tilhænger af, at man skiller skabelsen af billederne fra distributionen.

I virkeligheden ser jeg nøgenbillederne som vor tids svar på dengang, man i det skjulte, og til trods for en striks seksualmoral, lod andre se intime steder på kroppen, og da dette behov åbenbart er rimelig konstant for en del teenagere, tror jeg ikke, at det er her, der skal sættes ind. Selvfølgelig er det vigtigt at lære, at man har ret til at sige nej, og at man kun skal gøre det, man har lyst til, men dét bør altid være et tema, når man taler seksualitet med teenagere, i skolen eller derhjemme, og her stiller jeg mig desværre også generelt tvivlende overfor, hvor meget vi som voksne reelt KAN præge de unge, og hvor meget de kun kan lære gennem erfaring. Det er jo ikke altid sådan, at vi kun foretager os ting, der er fornuftige.

Mht. distributionen af billederne tror jeg, at man kan nå langt ved oplysning om og eksempler på, hvordan den digitale virkelighed fungerer, så det i hvert fald ikke er uvidenhed, der bliver problemet. Jeg tror også, at det kan tage en masse pinlighed ud af emnet, hvis man, uden at det bliver for abstrakt, forholder sig mere generelt til emnet "privatliv på nettet" i stedet for straks at bringe nøgenbilleder op. Og uden at fordømme sine børns venner og bekendte kan man også, vil jeg mene, være med til at præge i en god retning ved selv at have klare holdninger til ligestilling og kønsroller.

Samlet set er jeg nok temmelig pragmatisk på området. Hvis lysten til at tage og sende nøgenbilleder, uagtet diverse risci, er stor nok, så vil det også ske. Det kan ingen forældre forhindre, men selvfølgelig kan man gøre forskellige ting præventivt og håbe på en effekt. I ekstreme tilfælde, hvor der decidereret er børn involveret, eller hvor et ungt menneske, uanset køn, er særligt sårbar er jeg helt klart fortaler for en større indsats, men taler vi det store flertal af velfungerende unge vil der altid være nogen, der kommer igennem ungdommen med færre eller flere hårde erfaringer end andre.
7
Brugeravatar
Bimmerdyret
Indlæg: 1982
Tilmeldt: 25. okt 2015, 14:36
Kort karma: 116
Likede indlæg: 1615

Re: Sexvideoer og frække billeder - tweenforældre, hvad gør I?

Indlægaf Bimmerdyret » 2. apr 2016, 12:01

Har lige klippet..

Novella skrev:Hvordan skal jeg få dem til at forstå, hvor ondskabsfuld verden er?

Er brutal tilgang mon det eneste rigtige - finde en kommentartråd fra Facebook og vise, hvad folk tillader sig at skrive til/om andre unge piger?


Ved at nævne og tage de historier op, der kommer frem i medierne og så komme med din "dundertale" og de ting du naturligvis gentagne gange har sagt før :)

Det kan godt være at tweens giver udtryk for at være ved at brække sig over MOAR eller FAR, men det viser dem alligevel at I er i deres liv og vil dem det bedste. De hører sikkert også misbilligelse hos kammeraterne over de ting der er kommet frem - at "Ej..hvor var X da også dum, naiv", hvor var P da også et svin at sende det videre.
Tvivl aldrig på at du gør det rigtige.

Husk dog også i samme omgang at komme med din holdning, forslag til hvad der kunne/burde gøres i situationen.
Det giver også en tryghed for dem at de altid har en ved sin side,
2
Brugeravatar
Bimmerdyret
Indlæg: 1982
Tilmeldt: 25. okt 2015, 14:36
Kort karma: 116
Likede indlæg: 1615

Re: Sexvideoer og frække billeder - tweenforældre, hvad gør I?

Indlægaf Bimmerdyret » 2. apr 2016, 12:07

Panton skrev:Jeg har talt med min søn om det med billeder og nettet. Det er længe siden det startede og noget vi jævnligt taler om. Også hvordan man opfører sig online.

For nogle uger siden kommer han faktisk selv og fortæller mig at X har sendt ham et billede af hende i undertøj og funny face og det var jo sådan et billede han huskede vi havde talt om. Han slettede det mens jeg så på det og tømte slettede billeder samt historikken i sms. Jeg kunne faktisk se han slet ikke var tryg ved at have det, for han kan godt lide pigen og nogen gange glor drengene i hinandens billeder.

Det kunne for så vidt have endt galt, men for fanden, pigen er 10 år og fra hans klasse, så for mig var det klart uskyldigt fra hende. Hun kan bare godt lide min søn (og omvendt) men jeg endte faktisk med at kontakte hendes mor omkring det. Hun blev rystet og troede ikke det om X men lovede ikke at nævne det kom fra os men ville tage snakken med hende så hun vidste hvad det havde af konsekvenser. X har helt sikkert ikke fanget det kommer fra det billede hun sendte til min søn, for det var min søn meget urolig for, men det viser bare at det starter meget tidligt og uden tanke på hvad det betyder for fremtiden hvis det ender forkerte steder.


:clap: :clap: :gogo:

Jeg var noget overrasket må jeg indrømme da du skrev at pigen var 10 år.
Det er så fabelagtig godt håndteret forældremæssigt på alle områder : før, under og efter.

Respekt!
5
Brugeravatar
Bimmerdyret
Indlæg: 1982
Tilmeldt: 25. okt 2015, 14:36
Kort karma: 116
Likede indlæg: 1615

Re: Sexvideoer og frække billeder - tweenforældre, hvad gør I?

Indlægaf Bimmerdyret » 2. apr 2016, 14:51

Rakel skrev:Er der mulighed for at skolen kan tage det op som en del af undervisningen?

Jeg foreslog det i min søns klasse, da min fornemmelse var, at der foregik noget der - baseret på det, som han inddrog os i.

Lærerne tog op på en god måde og kørte et tema på det - jeg ved ikke, hvordan det er skruet sammen i Danmark og det frataget os ikke ansvaret som forældre, men det er et godt undervisningstema efter min mening.


Min erfaring er, at det har man gjort i mere end 10 år ude på skolerne.
I klasserne, fra 3. - 10.klasse med diverse forskellige tema og der er lavet meget - rigtig meget materiale til brug i undervsningen.
Jeg har selv kørt forløb på klassetrin fra 3. og opefter både angående mobning på nettet, kildekritik, sikkerhed på nettet mv. i mere end 10 år.
En ting er at der køres forløb for eleverne, men hvis forældrene er fløjtende ligeglade så når man ikke særlig langt - og jeg har kørt forløb for begge mine børns klasser.

Man kan sige meget angående at forældre skal være rollemodeller - det er nok en af de punkter der halter. Børn i dag opvokser i et samfund hvor de får fortalt at de er mere vidende end deres forældre hvad angår it. Dette kan ikke være længere fra sandheden.
Det moralske og adfærdsmæssige er ikke afhængig af it - det er grundlæggende.

Jeg roste (ok lyder så forkert) tidligere Panton i sin håndtering som forældre i hele processen. Ser man på det så er det jo den logiske vej at håndtere tingene på, men ikke alle er så logiske eller er så meget "på" - forældrene til pigen viser jo at de ikke er involverede i deres datters it-liv. Men heldigvis og netop der hvor der kan være mange barrierer så går Panton forest som forældre og viser handling :klap:

For mig at se er det ikke et spørgsmål om it og hvilke muligheder der er i dag, hvor billeder mv. hurtigt kan spredes - det viser Panton og situationens håndtering også.
Det er et spørgsmål om almen dannelse, moral, etik og empati for sine medmennesker.
4
Brugeravatar
Bimmerdyret
Indlæg: 1982
Tilmeldt: 25. okt 2015, 14:36
Kort karma: 116
Likede indlæg: 1615

Re: Sexvideoer og frække billeder - tweenforældre, hvad gør I?

Indlægaf Bimmerdyret » 2. apr 2016, 15:01

Dikus skrev:Det sagt. Jeg vil ikke give udtryk for, der er noget galt med at sende den slags billeder. Jeg har selv gjort det. Og ja... Jeg er bevidst om risikoen. Og om kun at sende billeder, hvor jeg ikke vil være flov over kroppens udseende, skulle de komme ud :fløjt:

Og det er faktisk min holdning til den sag...

Vi har talt om, det findes apps hvor man kan genme den slgs billederned lås på, så folk ikkeveden fejl kan komne til at se dem. Og at et minimum af fornuft er at sikre sig, at midtageren bruger sådanne apps, så det ikke er almindelige uheld, der er årsag til læk - men kun svigt af karat.

Min datter fastholder stadig, det er dumt. Og det må hun gerne. Men er uheldet ude, skal hun fandme ikke fæle, jeg fordømmer hende.


Hvorfor vil du ikke give udtryk for at det er forkert??
Jeg synes sgu det er forkert at børn i 13-16 års alderen tager nøgenbilleder af sig selv, og dermed naivt ender med at disse billeder (og måske sexvideoer) spredes mellem kammerater og andre på nettet.

Jeg tror ikke at der er nogen af de piger der har taget og videreformidlet et foto af deres krop har haft isuues med hvordan de så ud, og hvis der er nogen, der har været flove men sendt alligevel - er det da lige så forkert.

Og så kan jeg så lige oplyse, at der er ingen apps eller nogen programmer hvor man kan forhindre at fotos bliver videreformidlet.
Skærmdumps!
1
Brugeravatar
Bimmerdyret
Indlæg: 1982
Tilmeldt: 25. okt 2015, 14:36
Kort karma: 116
Likede indlæg: 1615

Re: Sexvideoer og frække billeder - tweenforældre, hvad gør I?

Indlægaf Bimmerdyret » 2. apr 2016, 16:22

Rakel skrev:Jeg siger ikke, at det taget ansvaret fra forældrene, men at jeg oplevede, at flere af min søns klassekammerater reflekterede på en helt andet måde over det tema, som lærerne kørte end det, som de hørte hjemme og dét finder jeg positivt og en god mulighed - jeg ved jo ikke, hvordan de pågældende pigers skole håndtere emnet. Jeg ville spørge til det.


Ej, jamen det siger jeg da heller ikke at du siger, eller at forløb i skolen er at tage ansvaret fra forældre.
Jeg er heller ikke i tvil om at der i skolen bliver reflekteret mere over det end der gør hjemme, selvom holdningerne måske er identiske.
Min erfaring er desværre at det skolen sår frø med, ikke trods opbakning bliver vandet hjemme.

Hvilket typisk forældremæssigt sker fra 7. klasse af.
0
avdotja
Indlæg: 4930
Tilmeldt: 11. okt 2015, 18:31
Kort karma: 537
Likede indlæg: 14700

Re: Sexvideoer og frække billeder - tweenforældre, hvad gør I?

Indlægaf avdotja » 2. apr 2016, 17:17

De værste eksempler kommer jo ikke fra børnenes egen nøgenfotos, men billeder/film som er blevet taget skjult og/eller i forbindelse med et overgreb. Det eksempel der florerer lige for tiden er jo frygteligt; jeg bliver så arrig over at der eksisterer en kultur hvor det åbenbart er helt okay at en gruppe drenge misbruger en pige på den måde.

Et "almindeligt" nøgen/undertøjsbillede taget af dem selv på badeværelset, som kom i omløb, kunne derimod ikke holde mig vågen flere nætter i træk. Selvfølgelig skal børnene være bevidste om at billederne risikerer at komme ud til en langt større målgruppe end tiltænkt; men jeg ville aldrig skamme dem fra at tage dem til at begynde med. De skal lære at modstå pres, respektere andres grænser, ikke "tage" noget (hvad enten det så er billeder eller sex) uden den anden parts samtykke og være stærke nok til aktivt at sige nej, hvis det bliver nødvendigt - men ikke, ikke at tage nøgenbilleder.

Min strategi ville være at sikre mig at de (1) er klar over hvor hurtigt man kan miste kontrollen over sine billeder (2) er klar over at man kan stole på de fleste mennesker, men at der findes idioter/uheld kan ske, så selv et billede sendt til en man har tillid til kan ende med at blive spredt (3) er klar over at jeg hverken synes nøgenbilleder er pinligt eller forkert og de altid kan komme til mig omkring den slags hvis noget går galt (4) er klar over at det ikke er verdens undergang hvis et nøgenbillede bliver spredt.

Og mit hovedfokus ville være på punkt (3) og (4).
1
Brugeravatar
Tanten
Indlæg: 1922
Tilmeldt: 14. aug 2015, 12:03
Kort karma: 457
Geografisk sted: Aarhus
Likede indlæg: 9624

Re: Sexvideoer og frække billeder - tweenforældre, hvad gør I?

Indlægaf Tanten » 2. apr 2016, 21:45

Jeg tror, vi har en kæmpe udfordring i forhold til især 2 faktorer i den her problematik. Den ene er, hvor let og hurtigt fotos tages og deles og hvor svært (læs umuligt) det er at fjerne dem igen, når de først er delt. Den anden er, at unge i dag vokser op i en ekstremt kropsfikseret kultur, hvor reklamer, realityprogrammer, spil, film og de sociale medier lærer dem, at man bliver anerkendt på at vise sin krop og have en seksuelt udfordrende adfærd. Det er oven i købet blevet sådan at modtrenden til dette - absurd nok - ikke er at lade være med at vise sin krop - den er så at vise den, selvom man er tyk, handicappet, har små bryste etc. Ergo får man hele tiden at vide, at man skal vise sin krop for at få andres accept af den.

Alt skal fremvises - jeg er ved at kaste op over de videoer med selvskadende teenagepiger, der grædende viser deres skamferede arme og holder små gule post-its op med deres lidelseshistorie. De udstiller sig selv og skaber, i min optik, ikke en skid bedre fokus på sindslidelser - de leverer følelsesporno, ligesom de unge piger der frivilligt deltager på sider, hvor der konkurreres om de bedste bryster eller den bedste røv, leverer seksuel porno.

Også følelseslivet bliver udlevet med publikum på gennem de sociale medier - konflikter og mobning foregår for fuld udblæsning, og der må sidde en flok blinde og dumme voksne, der ikke kan se, at vi har en enorm opgave mht. at foregå de unge med et godt eksempel og støtte dem i, hvordan man værner om sig selv og respekterer andre.

Og ja, jeg har da også selv jokket i spinaten. Jeg var jo en ivrig flasher på den gamle debat - indtil en vis herre med hang til Dronning Margrethe og div. kvindelige politikere glad fortalte mig, at han havde hængt et foto af mig op på sin væg (dog iført tøj og en pythonslange). Det viste sig så, at han boede i samme opgangsfælleskab som en af mine bekendte, som jeg absolut ikke havde behov for, skulle kende noget til mit liv (med og uden tøj) på nettet.
2
Slettet bruger
Likede indlæg: 20787

Re: Sexvideoer og frække billeder - tweenforældre, hvad gør I?

Indlægaf Slettet bruger » 2. apr 2016, 22:08

Jeg har ingen børn, har dog nogen niecer jeg er bekymrede for når de rammer nøgenbilledealderen.

Jeg tror det allerbedste ville være hvis samfundet ville forstå hvor magtfuldt et redskab et videokamera og permanent internetadgang er, og finde ud af at børn og teenagere ikke skulle være udstyret med det slags grej.

Man ville heller ikke give en 13-årig spalteplads til at skrive hvad som helst de ville om deres skole i en landsdækkende avis, eller give dem et uredigeret program på TV3 hvor de kunne lægge de videoer op de ville. Og vi giver dem jo heller ikke lov til selv at bestille flybiletter på nettet og rejse rundt hvor de vil, fordi vi ved de ikke kan finde ud af det endnu.

Fem minutter efter jeg indså at børn er på internettet og de alle har smartphones der kunne tage billeder og video, så tænkte jeg "det her ender helt galt".

Man kan ikke sætte lås på billeder, og politiet kan intet gøre overhovedet når de først er ude. Det er 30 sekunders dumhed, og så er hele ens liv påvirket af det.

Den enkle løsning er at samfundet blev enige om, at kameraer og webcams er i kategori for "ting som børn og teenagere ikke burde eje, fordi de ikke er modne nok til at håndtere dem", lige som f.eks. bulldozere, droner og motorcykler.

Desværre forstår mange voksne ikke hvordan internettet fungerer - at en nøgenvideo fra da pigen var 15 år, ja den vil også genere hende når hun er 65. Politikerne ved ikke at et billede kan være set af 10.000 og kopieret 5000 gange indenfor et kvarter at det er delt.
2
Slettet bruger
Likede indlæg: 20787

Re: Sexvideoer og frække billeder - tweenforældre, hvad gør I?

Indlægaf Slettet bruger » 2. apr 2016, 22:18

I øvrigt fungerer metoden "snakke med dem" ikke helt, ja det giver måske en vis sikkerhed for at barnet ikke SELV tager billederne, men ja, så står man tilbage med problemet med at samtlige barnets venner er udstyret med videokameraer 24/7, og at børn jo ser hinanden nøgne.

Så fornylig den første sag hvor en pige havde fået fotograferet sine bryster mens hun skiftede tøj, og det har været af en af hendes veninder.

Det har formentlig været noget med at nogen drenge har presset en pige for at fotografere en klassekammarats bryster, og så har hun gjort det for at komme ind i den sociale varme og alt det der der er så vigtig for teenagere. Jeg har ingen tvivl om at en stor del af landets teenagere allerede er fortograferet på den måde, men hvor billederne ikke er gået virale.

Tænker jeg tilbage til 8. og 9. klasse, os drenge ville hellere end gerne have doneret en fælles bunke lommepenge til klassens upoulæreste og mest opmærksomhedshungrende pige for at få hende til at tage alle de andre tøser på video nøgne i omklædningen. I gymnasiet var vi allerede modne nok til at vi ikke ville have gjort det, men i 8. og 9. omg, konsekvenstænkning var en by i Rusland og hormonerne gik amok.
1
Slettet bruger
Likede indlæg: 20787

Re: Sexvideoer og frække billeder - tweenforældre, hvad gør I?

Indlægaf Slettet bruger » 2. apr 2016, 22:32

Tanten skrev:Jeg tror, vi har en kæmpe udfordring i forhold til især 2 faktorer i den her problematik. Den ene er, hvor let og hurtigt fotos tages og deles og hvor svært (læs umuligt) det er at fjerne dem igen, når de først er delt. Den anden er, at unge i dag vokser op i en ekstremt kropsfikseret kultur, hvor reklamer, realityprogrammer, spil, film og de sociale medier lærer dem, at man bliver anerkendt på at vise sin krop og have en seksuelt udfordrende adfærd. Det er oven i købet blevet sådan at modtrenden til dette - absurd nok - ikke er at lade være med at vise sin krop - den er så at vise den, selvom man er tyk, handicappet, har små bryste etc. Ergo får man hele tiden at vide, at man skal vise sin krop for at få andres accept af den.

Alt skal fremvises - jeg er ved at kaste op over de videoer med selvskadende teenagepiger, der grædende viser deres skamferede arme og holder små gule post-its op med deres lidelseshistorie. De udstiller sig selv og skaber, i min optik, ikke en skid bedre fokus på sindslidelser - de leverer følelsesporno, ligesom de unge piger der frivilligt deltager på sider, hvor der konkurreres om de bedste bryster eller den bedste røv, leverer seksuel porno.

Også følelseslivet bliver udlevet med publikum på gennem de sociale medier - konflikter og mobning foregår for fuld udblæsning, og der må sidde en flok blinde og dumme voksne, der ikke kan se, at vi har en enorm opgave mht. at foregå de unge med et godt eksempel og støtte dem i, hvordan man værner om sig selv og respekterer andre.

Og ja, jeg har da også selv jokket i spinaten. Jeg var jo en ivrig flasher på den gamle debat - indtil en vis herre med hang til Dronning Margrethe og div. kvindelige politikere glad fortalte mig, at han havde hængt et foto af mig op på sin væg (dog iført tøj og en pythonslange). Det viste sig så, at han boede i samme opgangsfælleskab som en af mine bekendte, som jeg absolut ikke havde behov for, skulle kende noget til mit liv (med og uden tøj) på nettet.


Du glemmer at tage med hvor stor en rolle porno spiller.

Drengene ser SINDSYGT meget porno,

Undersøgelsen viser, at langt de fleste af 7.-klasse-drengene har set porno. En stor del af dem ser det hver dag, og de drenge, der ser mest porno i 7. klasse, er dem, der er startet tidligst med at se det.


http://politiken.dk/debat/ECE2898411/po ... ge-drenge/

Sønnen går i 0-klasse på Hansholm Skole, hvor eleverne får udleveret iPads til undervisningsbrug. Ifølge Peter Bunk har faren havde hans 6 årige barn lånt iPad en til en kammerat i skoletiden, som har fyldt den med pornosider. Og det burde ifølge faren slet ikke være muligt.

- Jeg ved at der er flere der har brokket sig over at børn ser internetporno i skolen, og jeg synes det er dybt forkasteligt. Mine børn skal ikke gå i skole for at lære at se porno som 6-årige, siger Peter Bunk.

I følge faderen fra Hanstholm burde problemet løses ved at skolen satte et filter på elevernes iPads. På den måde ville det være umuligt at få adgang til de pornografiske sider.


http://www.tvmidtvest.dk/node/26934

Ja og her igen en voksen der ikke forstår hvordan internettet virker. Du KAN ikke blokere porno. Det er enormt trist at de her diskussioner altid munder ud i urealistiske og ikke-gang-på-jord løsningsforslag, der skyldes at folk ikke forstår hvad internettet er og hvordan det fungerer, men alligevel gerne vil komme med deres mening om det.

Hvis du vil forhindre 6-årige at se porno, så er eneste måde at tage iPadden fra dem, og evt. udvikle en maskine til børn uden en browser og kun med apps der har børnevenligt materiale, og uden kamera og video.
2
Brugeravatar
Tanten
Indlæg: 1922
Tilmeldt: 14. aug 2015, 12:03
Kort karma: 457
Geografisk sted: Aarhus
Likede indlæg: 9624

Re: Sexvideoer og frække billeder - tweenforældre, hvad gør I?

Indlægaf Tanten » 2. apr 2016, 22:39

eks-Maupassant skrev:
Tanten skrev:Jeg tror, vi har en kæmpe udfordring i forhold til især 2 faktorer i den her problematik. Den ene er, hvor let og hurtigt fotos tages og deles og hvor svært (læs umuligt) det er at fjerne dem igen, når de først er delt. Den anden er, at unge i dag vokser op i en ekstremt kropsfikseret kultur, hvor reklamer, realityprogrammer, spil, film og de sociale medier lærer dem, at man bliver anerkendt på at vise sin krop og have en seksuelt udfordrende adfærd. Det er oven i købet blevet sådan at modtrenden til dette - absurd nok - ikke er at lade være med at vise sin krop - den er så at vise den, selvom man er tyk, handicappet, har små bryste etc. Ergo får man hele tiden at vide, at man skal vise sin krop for at få andres accept af den.

Alt skal fremvises - jeg er ved at kaste op over de videoer med selvskadende teenagepiger, der grædende viser deres skamferede arme og holder små gule post-its op med deres lidelseshistorie. De udstiller sig selv og skaber, i min optik, ikke en skid bedre fokus på sindslidelser - de leverer følelsesporno, ligesom de unge piger der frivilligt deltager på sider, hvor der konkurreres om de bedste bryster eller den bedste røv, leverer seksuel porno.

Også følelseslivet bliver udlevet med publikum på gennem de sociale medier - konflikter og mobning foregår for fuld udblæsning, og der må sidde en flok blinde og dumme voksne, der ikke kan se, at vi har en enorm opgave mht. at foregå de unge med et godt eksempel og støtte dem i, hvordan man værner om sig selv og respekterer andre.

Og ja, jeg har da også selv jokket i spinaten. Jeg var jo en ivrig flasher på den gamle debat - indtil en vis herre med hang til Dronning Margrethe og div. kvindelige politikere glad fortalte mig, at han havde hængt et foto af mig op på sin væg (dog iført tøj og en pythonslange). Det viste sig så, at han boede i samme opgangsfælleskab som en af mine bekendte, som jeg absolut ikke havde behov for, skulle kende noget til mit liv (med og uden tøj) på nettet.


Du glemmer at tage med hvor stor en rolle porno spiller.

Drengene ser SINDSYGT meget porno,

Undersøgelsen viser, at langt de fleste af 7.-klasse-drengene har set porno. En stor del af dem ser det hver dag, og de drenge, der ser mest porno i 7. klasse, er dem, der er startet tidligst med at se det.


http://politiken.dk/debat/ECE2898411/po ... ge-drenge/

Sønnen går i 0-klasse på Hansholm Skole, hvor eleverne får udleveret iPads til undervisningsbrug. Ifølge Peter Bunk har faren havde hans 6 årige barn lånt iPad en til en kammerat i skoletiden, som har fyldt den med pornosider. Og det burde ifølge faren slet ikke være muligt.

- Jeg ved at der er flere der har brokket sig over at børn ser internetporno i skolen, og jeg synes det er dybt forkasteligt. Mine børn skal ikke gå i skole for at lære at se porno som 6-årige, siger Peter Bunk.

I følge faderen fra Hanstholm burde problemet løses ved at skolen satte et filter på elevernes iPads. På den måde ville det være umuligt at få adgang til de pornografiske sider.


http://www.tvmidtvest.dk/node/26934

Ja og her igen en voksen der ikke forstår hvordan internettet virker. Du KAN ikke blokere porno. Det er enormt trist at de her diskussioner altid munder ud i urealistiske og ikke-gang-på-jord løsningsforslag, der skyldes at folk ikke forstår hvad internettet er og hvordan det fungerer, men alligevel gerne vil komme med deres mening om det.

Hvis du vil forhindre 6-årige at se porno, så er eneste måde at tage iPadden fra dem, og evt. udvikle en maskine til børn uden en browser og kun med apps der har børnevenligt materiale, og uden kamera og video.


Du har fuldkommen ret. Mine sønner sad også og gloede porno på fritidshjemmet - virkelig flot. Men så behøvede pædagogerne jo heller ikke foretage sig noget med ungerne, der var godt underholdt ved skærmen. Jeg blev noget paf, da jeg opdagede det.

Pornografi er fantasier for voksne - det er ikke oplysning, og hvis de unge/børnene ser for meget af den slags, før de selv har udviklet en seksualitet, tror de, sex handler om gangbang, analsex og div. ting og sager stukket ind her og der. Og så går det galt, hvis der ikke er reel oplysning til at dæmme op for de der ekstremer, som mange voksne måske ikke engang prøver selv, og man ser sager som den med Sofie, der bliver filmet mens 4 drenge på skift stikker div. remedier op i hende.

Da jeg var barn :gammel: skulle man hen på den lokale tank, finde et pornoblad og betale for det, hvis man skulle se porno. De mere ekstreme former kunne man kun finde i deciderede sexshops, der ikke lige lå i alle småbyer - i dag er det mest ekstreme og afstumpede indenfor pornografiens afkroge bare et klik væk.
0
Slettet bruger
Likede indlæg: 20787

Re: Sexvideoer og frække billeder - tweenforældre, hvad gør I?

Indlægaf Slettet bruger » 2. apr 2016, 23:21

Tanten skrev:
Du har fuldkommen ret. Mine sønner sad også og gloede porno på fritidshjemmet - virkelig flot. Men så behøvede pædagogerne jo heller ikke foretage sig noget med ungerne, der var godt underholdt ved skærmen. Jeg blev noget paf, da jeg opdagede det.

Pornografi er fantasier for voksne - det er ikke oplysning, og hvis de unge/børnene ser for meget af den slags, før de selv har udviklet en seksualitet, tror de, sex handler om gangbang, analsex og div. ting og sager stukket ind her og der. Og så går det galt, hvis der ikke er reel oplysning til at dæmme op for de der ekstremer, som mange voksne måske ikke engang prøver selv, og man ser sager som den med Sofie, der bliver filmet mens 4 drenge på skift stikker div. remedier op i hende.

Da jeg var barn :gammel: skulle man hen på den lokale tank, finde et pornoblad og betale for det, hvis man skulle se porno. De mere ekstreme former kunne man kun finde i deciderede sexshops, der ikke lige lå i alle småbyer - i dag er det mest ekstreme og afstumpede indenfor pornografiens afkroge bare et klik væk.


Mht Sofie, så tænk på at det kun er et lille fåtal af de cases hvor en video går viralt at vi hører om det. Jeg vil tro der er et meget stort antal af den slags videoer i computere derude.

Igen, hvorfor tror vi oplysning er et redskab der kan håndtere det her?

På den ene side har vi at en dreng på 15 har set porno i mange 1000 timer sammenlagt. Pigerne formentlig en del mindre for de flestes vedkommende.

På den anden side har du måske 3 timers oplysning. Ja og oplysningen vel vel heller ikke ramme rigtigt, de snakker næppe gangbang, bukkake og anal fisting med børnene i skolen.

Oplysningen er nul og nix som påvirkning i forhold til al pornoen. Hvordan skal man overbevise en dreng der har set på gangbangs siden han er 8 år gammel at det ikke er normalt? Det ER jo normalt i hans verden.

Det er et social eksperiment ingen aner hvad kommer ud af - og det mest sandsynlige er at den her generation allerede har fået et fuldkommen forskruet syn på sex, der vil være et stort problem for dem til langt op i 20erne. Ja og sådan vil det være for alle kommende generationer, indtil vi løser det.

En vigtig forskel i forhold til f.eks. vold på film, så er forskellen med porno, at forældrene ser voldelige film sammen med børnene, og forældrene vil løbende komme med et kommentarspor mht. realisme og moral til det der foregår i filmem gennem deres småsnak med hinanden. Men vi ser ikke porno sammen med vores børn, så de har ikke den der vigtige korrigering fra forældrene her.
1

Tilbage til "Forældre"