Hjælp til dejmængde
Hjælp til dejmængde
Jeg skal lave pizza i morgen, til sølle 4 personer, men når jeg leder efter opskrift på dejen får jeg alt fra 300 g mel til 1000 g mel. Så er lidt i dejmængde krise. Hvor meget ville I lave til 4 personer? Som spiser meget, samt rester til næste dag heller ikke vil være ringe.
0
Re: Hjælp til dejmængde
Følger lige med, for vil også lave pizza på søndag Opskrift på fantastisk pizzabund søges!
0
- Mani
- Indlæg: 11229
- Tilmeldt: 27. dec 2015, 21:06
- Kort karma: 1788
- Geografisk sted: Østjylland
- Likede indlæg: 23207
Re: Hjælp til dejmængde
Jeg bruger denne her, hvis jeg ikke er i nærheden af min italienske pizzakogebog (og det er jeg ikke nu):
http://politiken.dk/mad/opskrifter/ECE1 ... lsk-pizza/
http://politiken.dk/mad/opskrifter/ECE1 ... lsk-pizza/
1
'If you get tired, learn to rest, not to quit.'
Re: Hjælp til dejmængde
Mani skrev:Jeg bruger denne her, hvis jeg ikke er i nærheden af min italienske pizzakogebog (og det er jeg ikke nu):
http://politiken.dk/mad/opskrifter/ECE1 ... lsk-pizza/
Er der til 10 personer? Synes mængderne i den er meget små i forhold til andre. 850 g mel til 10 personer, så ville jeg jo kun skulle lave af 340 g mel. Synes kun det lyder af lidt fordi andre opsprifter giver meget større mængder, har ingen idé om dejmængder
0
- Madam Pomfrey
- Indlæg: 8894
- Tilmeldt: 11. aug 2015, 19:29
- Kort karma: 1514
- Likede indlæg: 25488
Re: Hjælp til dejmængde
En god pizzabund
køb tipo00 mel, eller pizzamel.
Det passer meget godt med 1 kg mel til den mængde pizza, brug opskriften fra posen
Og suppler evt. med alm hvedemel.
Eventuelt overskydende dej, det kan man bare bage et par flutes eller boller af
Min normale pizzadej, som jeg synes fungerer udemærket, uden det er luksus.
50 gr. gær
5-6 dl vand
1 dl olie, jeg plejer at bruge solsikke eller raps
1 stor tsk. salt
mel til dejen er god.
Dejen rører jeg i røremaskinen, den får lov at ælte 10+ minutter, så den får lov at arbejde godt med gluten-strengene.
Den får måske lov til lige at hvile 10-15 minutter, men ikke nødvendigvis.
Og så ruller jeg den ud, smækker på plader, og så fyld på.
Og så skal pizzaen bages ved høj varme, gerne 250-275 grader, og gerne med undervarme i ovnen. Så bliver bunden god
køb tipo00 mel, eller pizzamel.
Det passer meget godt med 1 kg mel til den mængde pizza, brug opskriften fra posen
Og suppler evt. med alm hvedemel.
Eventuelt overskydende dej, det kan man bare bage et par flutes eller boller af
Min normale pizzadej, som jeg synes fungerer udemærket, uden det er luksus.
50 gr. gær
5-6 dl vand
1 dl olie, jeg plejer at bruge solsikke eller raps
1 stor tsk. salt
mel til dejen er god.
Dejen rører jeg i røremaskinen, den får lov at ælte 10+ minutter, så den får lov at arbejde godt med gluten-strengene.
Den får måske lov til lige at hvile 10-15 minutter, men ikke nødvendigvis.
Og så ruller jeg den ud, smækker på plader, og så fyld på.
Og så skal pizzaen bages ved høj varme, gerne 250-275 grader, og gerne med undervarme i ovnen. Så bliver bunden god
0
"Happiness can be found, even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light."
- Madam Pomfrey
- Indlæg: 8894
- Tilmeldt: 11. aug 2015, 19:29
- Kort karma: 1514
- Likede indlæg: 25488
Re: Hjælp til dejmængde
I øvrigt må man da i den grad kalkulere med pizza-rester, - det smager også skønt dagen derpå, og er lækkert at have i fryseren til en hurtig aftensmad en anden dag, eller til en madpakke
1
"Happiness can be found, even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light."
- Mani
- Indlæg: 11229
- Tilmeldt: 27. dec 2015, 21:06
- Kort karma: 1788
- Geografisk sted: Østjylland
- Likede indlæg: 23207
Re: Hjælp til dejmængde
godtnavn skrev:Mani skrev:Jeg bruger denne her, hvis jeg ikke er i nærheden af min italienske pizzakogebog (og det er jeg ikke nu):
http://politiken.dk/mad/opskrifter/ECE1 ... lsk-pizza/
Er der til 10 personer? Synes mængderne i den er meget små i forhold til andre. 850 g mel til 10 personer, så ville jeg jo kun skulle lave af 340 g mel. Synes kun det lyder af lidt fordi andre opsprifter giver meget større mængder, har ingen idé om dejmængder
Jeg synes det passer meget godt, men jeg kan også bedst lide tynde italienske pizzaer.
0
'If you get tired, learn to rest, not to quit.'
- Mani
- Indlæg: 11229
- Tilmeldt: 27. dec 2015, 21:06
- Kort karma: 1788
- Geografisk sted: Østjylland
- Likede indlæg: 23207
Re: Hjælp til dejmængde
Mani skrev:godtnavn skrev:Mani skrev:Jeg bruger denne her, hvis jeg ikke er i nærheden af min italienske pizzakogebog (og det er jeg ikke nu):
http://politiken.dk/mad/opskrifter/ECE1 ... lsk-pizza/
Er der til 10 personer? Synes mængderne i den er meget små i forhold til andre. 850 g mel til 10 personer, så ville jeg jo kun skulle lave af 340 g mel. Synes kun det lyder af lidt fordi andre opsprifter giver meget større mængder, har ingen idé om dejmængder
Jeg synes det passer meget godt, men jeg kan også bedst lide tynde italienske pizzaer.
Jeg bager i øvrigt på en pizzasten og foretrækker når dejen har hævet minimum 2-3 timer
0
'If you get tired, learn to rest, not to quit.'
Re: Hjælp til dejmængde
Det her bekræfter mig i forvirringen med dejmængder, en siger 850 g er nok til 10 personer, en anden at man i hvert fald skal lave 1 kg til 4 personer
Vi bruger også pizzasten, tipo00 er indkøbt og jeg laver dejen i aften og lader den hæve på køl, får ikke tid i morgen da jeg skal nogle ting inden gæster. Men er stadig emget i tvivl om hvor meget dej jeg skal lave...
Vi bruger også pizzasten, tipo00 er indkøbt og jeg laver dejen i aften og lader den hæve på køl, får ikke tid i morgen da jeg skal nogle ting inden gæster. Men er stadig emget i tvivl om hvor meget dej jeg skal lave...
0
Re: Hjælp til dejmængde
Jeg ville nok lave dej ud af en af de opskrifter med "meget" mel - så man er sikker på, at der er nok - også hvis teknikken ikke er helt til at få dem helt så tynde som italiener-pizzamanden kan
Hvis der er overskydende dej, kan den vist nok fryses rå, tøs op - og så har man hurtig pizza en anden dag Eller hvis du har plads i fryseren, så rul ud, forbag i 5 minutter og frys så - evt. med tomatsauce på, så der bare skal ost og fyld på.
Hvis der er overskydende dej, kan den vist nok fryses rå, tøs op - og så har man hurtig pizza en anden dag Eller hvis du har plads i fryseren, så rul ud, forbag i 5 minutter og frys så - evt. med tomatsauce på, så der bare skal ost og fyld på.
1
Re: Hjælp til dejmængde
Jeg er ikke særlig god til at rulle tyndt, eller føler altid ejg har rullet tyndt og når den så kommer ud af ovnen er den tyk Min kæreste er dog hjemme i morgen så han må stå for udrulningen. Jeg tror jeg laver cirka 1 kg mel så Og er der for meget må vi spise pizza søndag også, det ville jo ikke være skidt.
0
- Mani
- Indlæg: 11229
- Tilmeldt: 27. dec 2015, 21:06
- Kort karma: 1788
- Geografisk sted: Østjylland
- Likede indlæg: 23207
Re: Hjælp til dejmængde
Det har jeg gjort flere gangeHappyPaww skrev:Jeg ville nok lave dej ud af en af de opskrifter med "meget" mel - så man er sikker på, at der er nok - også hvis teknikken ikke er helt til at få dem helt så tynde som italiener-pizzamanden kan
Hvis der er overskydende dej, kan den vist nok fryses rå, tøs op - og så har man hurtig pizza en anden dag Eller hvis du har plads i fryseren, så rul ud, forbag i 5 minutter og frys så - evt. med tomatsauce på, så der bare skal ost og fyld på.
0
'If you get tired, learn to rest, not to quit.'
-
- Indlæg: 2530
- Tilmeldt: 13. aug 2015, 13:16
- Kort karma: 170
- Likede indlæg: 4383
Re: Hjælp til dejmængde
http://www.euroman.dk/opskrift/tilbehor ... -pizzadej/
Til 4 personer ville jeg gange opskriften med 3
Til 4 personer ville jeg gange opskriften med 3
0