Hjælp til dejmængde

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
godtnavn
Indlæg: 11110
Tilmeldt: 4. jan 2016, 13:47
Kort karma: 1096
Likede indlæg: 12857

Hjælp til dejmængde

Indlægaf godtnavn » 8. apr 2016, 10:11

Jeg skal lave pizza i morgen, til sølle 4 personer, men når jeg leder efter opskrift på dejen får jeg alt fra 300 g mel til 1000 g mel. Så er lidt i dejmængde krise. Hvor meget ville I lave til 4 personer? Som spiser meget, samt rester til næste dag heller ikke vil være ringe.
0
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 5624
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 794
Likede indlæg: 15465

Re: Hjælp til dejmængde

Indlægaf HappyPaww » 8. apr 2016, 10:16

Følger lige med, for vil også lave pizza på søndag :D Opskrift på fantastisk pizzabund søges!
0
Brugeravatar
Mani
Indlæg: 11229
Tilmeldt: 27. dec 2015, 21:06
Kort karma: 1788
Geografisk sted: Østjylland
Likede indlæg: 23206

Re: Hjælp til dejmængde

Indlægaf Mani » 8. apr 2016, 10:17

Jeg bruger denne her, hvis jeg ikke er i nærheden af min italienske pizzakogebog (og det er jeg ikke nu):
http://politiken.dk/mad/opskrifter/ECE1 ... lsk-pizza/
1
'If you get tired, learn to rest, not to quit.'
godtnavn
Indlæg: 11110
Tilmeldt: 4. jan 2016, 13:47
Kort karma: 1096
Likede indlæg: 12857

Re: Hjælp til dejmængde

Indlægaf godtnavn » 8. apr 2016, 10:21

Mani skrev:Jeg bruger denne her, hvis jeg ikke er i nærheden af min italienske pizzakogebog (og det er jeg ikke nu):
http://politiken.dk/mad/opskrifter/ECE1 ... lsk-pizza/


Er der til 10 personer? Synes mængderne i den er meget små i forhold til andre. 850 g mel til 10 personer, så ville jeg jo kun skulle lave af 340 g mel. Synes kun det lyder af lidt fordi andre opsprifter giver meget større mængder, har ingen idé om dejmængder :lol:
0
Brugeravatar
Madam Pomfrey
Indlæg: 8894
Tilmeldt: 11. aug 2015, 19:29
Kort karma: 1514
Likede indlæg: 25487

Re: Hjælp til dejmængde

Indlægaf Madam Pomfrey » 8. apr 2016, 10:22

En god pizzabund

køb tipo00 mel, eller pizzamel.
Det passer meget godt med 1 kg mel til den mængde pizza, brug opskriften fra posen :)
Og suppler evt. med alm hvedemel.

Eventuelt overskydende dej, det kan man bare bage et par flutes eller boller af :)

Min normale pizzadej, som jeg synes fungerer udemærket, uden det er luksus.
50 gr. gær
5-6 dl vand
1 dl olie, jeg plejer at bruge solsikke eller raps
1 stor tsk. salt
mel til dejen er god.

Dejen rører jeg i røremaskinen, den får lov at ælte 10+ minutter, så den får lov at arbejde godt med gluten-strengene.
Den får måske lov til lige at hvile 10-15 minutter, men ikke nødvendigvis.
Og så ruller jeg den ud, smækker på plader, og så fyld på.

Og så skal pizzaen bages ved høj varme, gerne 250-275 grader, og gerne med undervarme i ovnen. Så bliver bunden god :D
0
"Happiness can be found, even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light."
Brugeravatar
Madam Pomfrey
Indlæg: 8894
Tilmeldt: 11. aug 2015, 19:29
Kort karma: 1514
Likede indlæg: 25487

Re: Hjælp til dejmængde

Indlægaf Madam Pomfrey » 8. apr 2016, 10:24

I øvrigt må man da i den grad kalkulere med pizza-rester, - det smager også skønt dagen derpå, og er lækkert at have i fryseren til en hurtig aftensmad en anden dag, eller til en madpakke :)
1
"Happiness can be found, even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light."
Brugeravatar
Mani
Indlæg: 11229
Tilmeldt: 27. dec 2015, 21:06
Kort karma: 1788
Geografisk sted: Østjylland
Likede indlæg: 23206

Re: Hjælp til dejmængde

Indlægaf Mani » 8. apr 2016, 10:30

godtnavn skrev:
Mani skrev:Jeg bruger denne her, hvis jeg ikke er i nærheden af min italienske pizzakogebog (og det er jeg ikke nu):
http://politiken.dk/mad/opskrifter/ECE1 ... lsk-pizza/


Er der til 10 personer? Synes mængderne i den er meget små i forhold til andre. 850 g mel til 10 personer, så ville jeg jo kun skulle lave af 340 g mel. Synes kun det lyder af lidt fordi andre opsprifter giver meget større mængder, har ingen idé om dejmængder :lol:

Jeg synes det passer meget godt, men jeg kan også bedst lide tynde italienske pizzaer.
0
'If you get tired, learn to rest, not to quit.'
Brugeravatar
Mani
Indlæg: 11229
Tilmeldt: 27. dec 2015, 21:06
Kort karma: 1788
Geografisk sted: Østjylland
Likede indlæg: 23206

Re: Hjælp til dejmængde

Indlægaf Mani » 8. apr 2016, 10:33

Mani skrev:
godtnavn skrev:
Mani skrev:Jeg bruger denne her, hvis jeg ikke er i nærheden af min italienske pizzakogebog (og det er jeg ikke nu):
http://politiken.dk/mad/opskrifter/ECE1 ... lsk-pizza/


Er der til 10 personer? Synes mængderne i den er meget små i forhold til andre. 850 g mel til 10 personer, så ville jeg jo kun skulle lave af 340 g mel. Synes kun det lyder af lidt fordi andre opsprifter giver meget større mængder, har ingen idé om dejmængder :lol:

Jeg synes det passer meget godt, men jeg kan også bedst lide tynde italienske pizzaer.

Jeg bager i øvrigt på en pizzasten og foretrækker når dejen har hævet minimum 2-3 timer
0
'If you get tired, learn to rest, not to quit.'
Lykke
Indlæg: 6931
Tilmeldt: 8. okt 2015, 19:10
Kort karma: 230
Likede indlæg: 6455

Re: Hjælp til dejmængde

Indlægaf Lykke » 8. apr 2016, 11:01

Jeg ville lave med 1 kg mel i hvert fald.
0
godtnavn
Indlæg: 11110
Tilmeldt: 4. jan 2016, 13:47
Kort karma: 1096
Likede indlæg: 12857

Re: Hjælp til dejmængde

Indlægaf godtnavn » 8. apr 2016, 11:34

Det her bekræfter mig i forvirringen med dejmængder, en siger 850 g er nok til 10 personer, en anden at man i hvert fald skal lave 1 kg til 4 personer :lol:

Vi bruger også pizzasten, tipo00 er indkøbt og jeg laver dejen i aften og lader den hæve på køl, får ikke tid i morgen da jeg skal nogle ting inden gæster. Men er stadig emget i tvivl om hvor meget dej jeg skal lave...
0
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 5624
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 794
Likede indlæg: 15465

Re: Hjælp til dejmængde

Indlægaf HappyPaww » 8. apr 2016, 11:42

Jeg ville nok lave dej ud af en af de opskrifter med "meget" mel - så man er sikker på, at der er nok - også hvis teknikken ikke er helt til at få dem helt så tynde som italiener-pizzamanden kan :)

Hvis der er overskydende dej, kan den vist nok fryses rå, tøs op - og så har man hurtig pizza en anden dag :) Eller hvis du har plads i fryseren, så rul ud, forbag i 5 minutter og frys så - evt. med tomatsauce på, så der bare skal ost og fyld på.
1
godtnavn
Indlæg: 11110
Tilmeldt: 4. jan 2016, 13:47
Kort karma: 1096
Likede indlæg: 12857

Re: Hjælp til dejmængde

Indlægaf godtnavn » 8. apr 2016, 11:50

Jeg er ikke særlig god til at rulle tyndt, eller føler altid ejg har rullet tyndt og når den så kommer ud af ovnen er den tyk :lol: Min kæreste er dog hjemme i morgen så han må stå for udrulningen. Jeg tror jeg laver cirka 1 kg mel så :) Og er der for meget må vi spise pizza søndag også, det ville jo ikke være skidt.
0
Brugeravatar
Mani
Indlæg: 11229
Tilmeldt: 27. dec 2015, 21:06
Kort karma: 1788
Geografisk sted: Østjylland
Likede indlæg: 23206

Re: Hjælp til dejmængde

Indlægaf Mani » 8. apr 2016, 12:42

HappyPaww skrev:Jeg ville nok lave dej ud af en af de opskrifter med "meget" mel - så man er sikker på, at der er nok - også hvis teknikken ikke er helt til at få dem helt så tynde som italiener-pizzamanden kan :)

Hvis der er overskydende dej, kan den vist nok fryses rå, tøs op - og så har man hurtig pizza en anden dag :) Eller hvis du har plads i fryseren, så rul ud, forbag i 5 minutter og frys så - evt. med tomatsauce på, så der bare skal ost og fyld på.
Det har jeg gjort flere gange :dance:
0
'If you get tired, learn to rest, not to quit.'
Brugeravatar
Daflo
Indlæg: 561
Tilmeldt: 11. aug 2015, 19:12
Kort karma: 56
Likede indlæg: 1004

Re: Hjælp til dejmængde

Indlægaf Daflo » 8. apr 2016, 15:34

Når du også gerne vil have rester, ville jeg også lave dej af 1 kg mel.
0
HappyHippo
Indlæg: 2530
Tilmeldt: 13. aug 2015, 13:16
Kort karma: 170
Likede indlæg: 4383

Re: Hjælp til dejmængde

Indlægaf HappyHippo » 8. apr 2016, 16:43

http://www.euroman.dk/opskrift/tilbehor ... -pizzadej/

Til 4 personer ville jeg gange opskriften med 3
0

Tilbage til "Mad og drikke"