Pølsemix skrev:Er der nogen der prøvet den hakkebøf opskrift?
Hvis den er god så skal i DELE den
Jeg har ikke, men jeg synes da at du skal kaste dig ud i det, så værsgo' - ét stk. meeeget udførlig opskrift på en hakkedreng:
Sådan laves en god hakkebøf:
Du køber 450 g hakket oksekød med en fedtprocent på 4-8. Halvdelen af kødet (225 g), som bliver til én bøf, æltes grundigt, så der ikke er strimler i kødet, når det bliver stegt. Når kødet er æltet, laver du det til en kugle. Derpå trykker du kødet så fladt som muligt i en drejende bevægelse mellem hænderne, og bruger tommelfingeren til at lave en skarp kant på bøffen. Grunden til, at bøffen skal være så flad som mulig, er, at kødet, når det steges, trækker sig sammen, og bliver mindre i omkreds. Ellers vil bøffen blive for tyk på midten og ikke jævnt gennemstegt.
Selve stegningen foregår ved, at der er fuld blus på panden eller gaskomfuret til at begynde med. Grunden til det, er, at bøffen bliver forseglet og brun på overfladen, så saften bevares inde i bøffen. Hvis der ikke er fuld blus på, bliver kødet kogt-stegt, så det bliver gråt. Bøffen steges gyldenbrun og krydres derefter. Først fint salt, derefter peber, lidt stødt chili, paprika, stødt koriander, i den rækkefølge og på hele bøffen. Så vendes bøffen, stadig med fuld blus på. Samme procedure med den anden side. Hvis du vil have bløde løg til, hakkes et halvt stort løg til én bøf. Løget steges samtidig med, at du igen vender bøffen på den anden side, nu med halv varmestyrke. Det vil sige, at en bøf steges to gange på hver side. De bløde løg puttes ovenpå bøffen og så er den klar til at spise.