KinderBueno skrev:Og bleg, ikke mindst, men sådan er det jo på denne tid af året.
Angående det at være bleg:
Selv får jeg en gylden hudfarve af at spise mange farverige grøntsager . For mig hjælper det at tænke, at jeg skal have noget grønt, frugt eller bær (helst grove grøntsager) i mindst én af hver af regnbuens farver hver dag. Så både noget rødt, orange, gult, grønt og blåt/lilla hver dag. Jeg har det udgangspunkt, at højest 2 af dem må være frugt
F.eks.
Rød: Tomat, rød peberfrugt, kirsebær, hindbær, grapefrugt, æble, jordbær, vandmelon osv.
Orange: Gulerødder, appelsiner, abrikoser, græskar, sharonfrugt/kakifrugt osv.
Gul: En banan, honningmelon, citron, gule æbler, gul peberfrugt osv.
Grøn: Broccoli, kiwi, hvidkål, spidskål, grønne druer osv.
Blå og lilla: Blåbær, aubergine, lilla druer osv.
Så på en dag kunne man f.eks. spise en tomat, en appelsin, gul peberfrugt, broccoli og aubergine. Men det er selvfølgelig bare som eksempel - for det er ikke hver dag, jeg lige får spist alle farverne, og nogle dage får jeg spist en del af den samme farve. Som udgangspunkt er tanken, at jeg skal spise varieret - og så hjælper det mig at tænke i farver
Jeg plejer også at prøve at få så mange grove grøntsager som muligt i stedet for en masse fine grøntsager. Grove grøntsager har et større indhold af kostfibre. Grove grøntsager er rodfrugter (gulerod, rødbede, selleri, pastinak osv.), kål (broccoli, blomkål, hvidkål osv.) og bælgfrugter (ærter, bønner). Fine grøntsager er derimod ting som tomater, agurk, peberfrugt, squash, salat og spinat