DetSorteCirkus skrev:Akehurst2 skrev:Wizzze skrev:Delfin skrev:Nej, jeg har ikke lyst til at bruge så mange penge på et enkelt måltid mad.
Mon ikke det er fordi du tænker aftensmad frem for oplevelse?
Hvad med koncert, hvorfor bruge 4-6-800 kr. på en koncert billet, når man kan høre musikken i radioen eller Spotify?? I min verden er det lidt det samme, og mit svar er: Fordi oplevelsen omkring koncerten ikke bare er lyden (som ikke altid er lige god) Men stemningen, energien, og følelserne der genereres. Sådan har jeg det også med de gode restauranter.
Det er netop det - hvis det bare handlede om at blive mæt kunne man jo smøre en ostemad. Man går jo heller ikke i spa for at blive vasket ren
Hvis man interesserer sig for mad og madlavning, så handler det også meget om tilberedning - selvfølgelig den høje kvalitet, men også nye metoder, det molekylære køkken eller andre ting, man ikke lige kan derhjemme, men som er spændende og inspirerende.
Og så er det altid dejligt at have en anledning til at tage sit pæne tøj på og gøre sig fin, blive kræset om, få lækker vin (er også svært at få 6-7-8 forskellige derhjemme medmindre man drikker seriøst igennem ) og komme ud af huset.
Men det må vel netop også være i orden ikke at interessere sig specifikt for mad og madlavning?
Jeg tror, at der indenfor alle områder findes oplevelser, som er særlige, uden at det af den grund behøver være noget, vi allesammen kan/skal/vil eftertragte.
Jeg kan godt følge argumentet, hvis modparten giver udtryk for, at det er noget fjolleri at bruge så mange penge på mad, men sådan forstod jeg ikke Delfins indlæg.
Selvfølgelig er det i orden, vi har jo alle forskelle opfattelser af hvad oplevelser er, og hvordan vi værdisætter dem.
Jeg ville f.eks. aldrig betale for en tur op af Mt. Everest, eller faldskærmstimer, men det er jo også oplevelser som betyder meget for nogen, og som de vil betale for.
Mit indlæg var et forsøg på at illustrere at de gode restauranter ikke handler om maden som mad, altså forstået som en mængde kcal, vitaminer osv. Det handler ikke bare om at blive mæt, det handler om oplevelsen.