Nuttede-Nuser skrev:Mani skrev:Nuttede-Nuser skrev:Mani skrev:Nuttede-Nuser skrev:Pandesteg skrev:Pandesteg skrev:Ja Jeg spurgte manden om han ville have dem som aftensmad eller til aftenkaffen og han valgte det sidste. Tror bare de bliver serveret med smør og/eller ost. Sådan synes jeg de smager bedst. Regner i øvrigt med at købe en pose hveder med hjem fra Lagkagehuset i eftermiddag, har ikke tid i morgen. Medmindre jeg beslutter mig for at bage dem selv i aften selvfølgelig
Nå, har lige besluttet mig for at bage dem selv efter Meyers opskrift: http://www.meyersmad.dk/lav-mad/opskrifter/hveder/
De lyder lækre, men har har lige været inde og lure opskriften, hvad skal gæren røres ud i? Som jeg læser det skal det hele bare blandes sammen i røremaskinen?
Opskriften er ikke særlig præcis, men gæren skal vel bare røres ud i væden og så skal tørdelene tilsættes? Som ved al mulig andet gærbrød?
Må prøve mig frem. Har bare aldrig prøvet at rører ud i kold væde, og tænkte om gæren bliver ordentlig aktiveret.
Mine ser i al fald gode ud *de skal først spises i morgen, de skal først spises i morgen...*
Fedt, jeg springer ud i det i morgen, så jeg ikke når at spise dem alle sammen inden. Man er vel gravid.
Da jeg linkede til opskriften troede jeg den var den samme som i hans bagebog, men det kan jeg godt se det ikke er - jeg brugte opskriften fra Meyers bageri og der starter man med at opløse gæren i lunken vand og lunken mælk, tilsætter derefter æg, sukker, salt og kardemomme. Derefter melet og til sidst det bløde smør.
Mine blev rigtig lækre, selvom jeg ikke lige havde tid til at lade dem hæve de der 4-5 timer Men jeg kan også bedst lide, at de er lidt tunge i det og ikke for luftige.
God bagelyst