Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
sigge
Indlæg: 14707
Tilmeldt: 19. aug 2015, 09:38
Kort karma: 1180
Likede indlæg: 24715

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf sigge » 23. apr 2016, 16:26

Fräulein L. skrev:Hilfe! Hvis noget skal laves ved 150 garder varmluft i 1-1,5 time - Hvad skal det så have i alm ovn?

4 voksne 2 børn hvor mange kogeposer ris skal der til?

:genert:


Jeg mener, at reglen er, at man sætter temperaturen 20° højere, når det er almindelig ovn ift. varmluft. Så jeg ville sige 1-1,5 time ved 170°.

Kogeposeris har jeg ingen aktuel erfaring med. Står det ikke på pakken?
0
You can't spell awesome without me.
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 12998
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 1556
Likede indlæg: 21756

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 23. apr 2016, 17:20

Fräulein L. skrev:Hilfe! Hvis noget skal laves ved 150 garder varmluft i 1-1,5 time - Hvad skal det så have i alm ovn?

4 voksne 2 børn hvor mange kogeposer ris skal der til?

:genert:


Jeg ville skrue 10 grader op til 160 grader og så give samme tid. Mht ris så ville jeg koge 3 poser - 4 hvis det er nogle meget sultne mennesker.
0
Don’t drink the Kool-Aid! :deer:
Sjo
Indlæg: 484
Tilmeldt: 23. mar 2016, 09:19
Kort karma: 71
Likede indlæg: 1101

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Sjo » 24. apr 2016, 17:51

Muspel skrev:
HappyPaww skrev:Nu har jeg fundet ud af at jeg vil lave en islandsk marengskage med flødeskum :savl:

Men så kommer dilemmaet om hvad jeg så skal bruge 6 æggeblommer til? Og kan de fryses evt..?


NB. Jeg er ikke så æggeforskrækket, så jeg tør godt bruge friske økologiske æg til marengs...


Du laver mayonnaise. Eller is.

Eller også laver du salttørrede æggeblommer, de kan rives, når de er færdige og smager godt på stort set alt. Der ligger en masser af opskrifter online på det. Det er åbenbart the shizzle lige nu for madbloggerne, men det er ikke nyt på nogen måde.
0
Vor herre til fucking pipirøvhest altså!
Muspel
Indlæg: 3878
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 768
Likede indlæg: 10745

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Muspel » 26. apr 2016, 17:26

Jeg har et enkelt stykke lækker havtaske til overs. Det er stegt.
Hvad kan jeg lave med det? Synes ikke det fungerer at varme det almindeligt op i fx microovn. Så forslag til at putte i ny ret ?
0
Brugeravatar
dykkersild
Indlæg: 2169
Tilmeldt: 14. aug 2015, 07:25
Kort karma: 239
Likede indlæg: 3535

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf dykkersild » 27. apr 2016, 07:36

HappyPaww skrev:Fløden endte heri :savl:


Uha det ser godt ud - hvad er det?
0
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 5624
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 794
Likede indlæg: 15465

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 27. apr 2016, 19:28

dykkersild skrev:
HappyPaww skrev:Fløden endte heri :savl:


Uha det ser godt ud - hvad er det?

Det et en utrolig nem islandsk marengskage.

Lav marengs af 6-7 æggehvider og samme mængde dl brun farin. Pisk grundigt og fordel i to smurte springforme. Bages ved 135-140 grader i ca 40 minutter. Marengsen skal være sprød udenpå og blød indeni.
De to bunde afkøles og lægges sammen med flødeskum af 1/2 liter fløde.

Virkelig simpelt og virkelig godt!
2
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 12998
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 1556
Likede indlæg: 21756

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 29. apr 2016, 07:05

Jeg vil lave nogle grillspyd med kyllingestykker og grøntsager til aftensmad. Tænker at kyllingestykkerne vel bliver omkring 3 x 3 cm i udskæring.

Hvor længe skal sådan nogle spyd mon have i ovnen for at kyllingen bliver gennemstegt?
0
Don’t drink the Kool-Aid! :deer:
Brugeravatar
Fru Sunshine
Indlæg: 11519
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1738
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 16695

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 29. apr 2016, 13:57

Muspel skrev:Jeg har et enkelt stykke lækker havtaske til overs. Det er stegt.
Hvad kan jeg lave med det? Synes ikke det fungerer at varme det almindeligt op i fx microovn. Så forslag til at putte i ny ret ?

Måske kan det bruges i fiskegratin?
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Rapfisk
Indlæg: 7067
Tilmeldt: 20. aug 2015, 16:27
Kort karma: 1430
Likede indlæg: 13276

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Rapfisk » 29. apr 2016, 14:13

HappyPaww skrev:Nu har jeg fundet ud af at jeg vil lave en islandsk marengskage med flødeskum :savl:

Men så kommer dilemmaet om hvad jeg så skal bruge 6 æggeblommer til? Og kan de fryses evt..?


NB. Jeg er ikke så æggeforskrækket, så jeg tør godt bruge friske økologiske æg til marengs...

Hollandaise :love:
1
Livslinjen: 70 201 201
Muspel
Indlæg: 3878
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 768
Likede indlæg: 10745

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Muspel » 29. apr 2016, 16:01

Fru Sunshine skrev:
Muspel skrev:Jeg har et enkelt stykke lækker havtaske til overs. Det er stegt.
Hvad kan jeg lave med det? Synes ikke det fungerer at varme det almindeligt op i fx microovn. Så forslag til at putte i ny ret ?

Måske kan det bruges i fiskegratin?


Jeg lavede en thai suppe på ingefær, hvidløg, græskar, chili og kokos. Og det blev dødlækkert :) men ellers godt forslag. Det husker jeg næste gang.
1
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 5624
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 794
Likede indlæg: 15465

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 30. apr 2016, 06:25

Pandesteg skrev:Jeg vil lave nogle grillspyd med kyllingestykker og grøntsager til aftensmad. Tænker at kyllingestykkerne vel bliver omkring 3 x 3 cm i udskæring.

Hvor længe skal sådan nogle spyd mon have i ovnen for at kyllingen bliver gennemstegt?

Et kvarters tid ville jeg starte med...
0
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 12998
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 1556
Likede indlæg: 21756

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 3. maj 2016, 06:24

Kan man lave en tærtedej kun med groft mel? Jeg har en del fuldkornsspelt og fuldkornshvedemel og havregryn på lager.
0
Don’t drink the Kool-Aid! :deer:
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 24993
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 3672
Likede indlæg: 29991

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Wizzze » 4. maj 2016, 14:14

Er det bare mig der har svært ved at se det smarte og lette i denne Bearnaise opskrift/metode??

http://mad.tv2.dk/2016-05-04-kokkens-he ... ig-skiller

Så er den gode gamle opskrift/metode sgu da nemmere at gå til :gruble:
0
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 12397
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 1072
Likede indlæg: 18411

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Persnikedy » 5. maj 2016, 10:42

Wizzze skrev:Er det bare mig der har svært ved at se det smarte og lette i denne Bearnaise opskrift/metode??

http://mad.tv2.dk/2016-05-04-kokkens-he ... ig-skiller

Så er den gode gamle opskrift/metode sgu da nemmere at gå til :gruble:


Det virker dybt besværligt :nerve:
1
Santa skrev:Penis.
Altid penis.
Brugeravatar
McFurPants
Indlæg: 297
Tilmeldt: 30. apr 2016, 19:21
Kort karma: 26
Likede indlæg: 464

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf McFurPants » 7. maj 2016, 15:27

Wizzze skrev:Er det bare mig der har svært ved at se det smarte og lette i denne Bearnaise opskrift/metode??

http://mad.tv2.dk/2016-05-04-kokkens-he ... ig-skiller

Så er den gode gamle opskrift/metode sgu da nemmere at gå til :gruble:


I en "rigtig" bernaise, er der så ikke også skalotteløg i? Jeg synes jeg husker noget om at man starter med at lave sådan en koncentreret essens med løg og andet i :forvirret:
0

Tilbage til "Mad og drikke"