Hvad skal du/I have til aften?
Re: Hvad skal du/I have til aften?
Resterne af pastaretten fra i går samt Løgismosepølser med feta og soltørrede tomater.
0
“Den største ære i livet ligger ikke i aldrig at falde, men i at rejse os hver gang vi falder” (Nelson Mandela)
- ManicNinja
- Indlæg: 5484
- Tilmeldt: 27. aug 2015, 14:16
- Kort karma: 1159
- Likede indlæg: 8962
Re: Hvad skal du/I have til aften?
Pandesteg skrev:Deler du opskriften på tærtebunden?
Det kan du tro - venter bare lige, til jeg er på fra PC.
EDIT: Værsenartig - http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=15297&personer=
Har så tænkt mig at fyre en sjat grahamsmel i som erstatning for noget af hvedemelet. Ikke fordi jeg bor i 2100 Spelt (Graham). Men simpelthen fordi jeg synes, det smager så skønt og gør noget godt for konsistensen.
1
"Success is the ability to go from one failure to another - with no loss of enthusiasm".
Winston Churchill
Winston Churchill
- ManicNinja
- Indlæg: 5484
- Tilmeldt: 27. aug 2015, 14:16
- Kort karma: 1159
- Likede indlæg: 8962
Re: Hvad skal du/I have til aften?
Skulle nogen kaste sig ud i at prøve ovennævnte tærte, kan jeg rapportere, at I skal bruge en hel del mere mel, end der står - og jeg kom endda kun 4 spsk olie i.
Ooooog - forbagning forløber bedst med et stykke bagepapir over og så ris eller lignende i, sådan at tærten holder formen. Kvark kan desuden udskiftes med skyr.
Min er ved at være færdig nu - og altså, nu ved jeg jo ikke, hvordan den smager. Men den ligner en (lækker) tærte, vil jeg sige. Har lavet fyld af friske, grønne asparges og et bdt porrer svitset med et par fed hvidløg og timian. Hen over kom en sammenpiskning af: Skyr, et par æg, parmasan, muskat, salt og peber.
Ooooog - forbagning forløber bedst med et stykke bagepapir over og så ris eller lignende i, sådan at tærten holder formen. Kvark kan desuden udskiftes med skyr.
Min er ved at være færdig nu - og altså, nu ved jeg jo ikke, hvordan den smager. Men den ligner en (lækker) tærte, vil jeg sige. Har lavet fyld af friske, grønne asparges og et bdt porrer svitset med et par fed hvidløg og timian. Hen over kom en sammenpiskning af: Skyr, et par æg, parmasan, muskat, salt og peber.
0
"Success is the ability to go from one failure to another - with no loss of enthusiasm".
Winston Churchill
Winston Churchill
Re: Hvad skal du/I have til aften?
ManicNinja skrev:Skulle nogen kaste sig ud i at prøve ovennævnte tærte, kan jeg rapportere, at I skal bruge en hel del mere mel, end der står - og jeg kom endda kun 4 spsk olie i.
Ooooog - forbagning forløber bedst med et stykke bagepapir over og så ris eller lignende i, sådan at tærten holder formen. Kvark kan desuden udskiftes med skyr.
Min er ved at være færdig nu - og altså, nu ved jeg jo ikke, hvordan den smager. Men den ligner en (lækker) tærte, vil jeg sige. Har lavet fyld af friske, grønne asparges og et bdt porrer svitset med et par fed hvidløg og timian. Hen over kom en sammenpiskning af: Skyr, et par æg, parmasan, muskat, salt og peber.
Blev den god? (synes det er lidt sjovt at kalde den fedtfattig, når der er næsten 1 dl olie i den oprindelige opskrift )
0
Don’t drink the Kool-Aid!
- Viskelæder
- Indlæg: 4601
- Tilmeldt: 26. dec 2015, 21:22
- Kort karma: 1469
- Likede indlæg: 11937
- ManicNinja
- Indlæg: 5484
- Tilmeldt: 27. aug 2015, 14:16
- Kort karma: 1159
- Likede indlæg: 8962
Re: Hvad skal du/I have til aften?
Pandesteg skrev:ManicNinja skrev:Skulle nogen kaste sig ud i at prøve ovennævnte tærte, kan jeg rapportere, at I skal bruge en hel del mere mel, end der står - og jeg kom endda kun 4 spsk olie i.
Ooooog - forbagning forløber bedst med et stykke bagepapir over og så ris eller lignende i, sådan at tærten holder formen. Kvark kan desuden udskiftes med skyr.
Min er ved at være færdig nu - og altså, nu ved jeg jo ikke, hvordan den smager. Men den ligner en (lækker) tærte, vil jeg sige. Har lavet fyld af friske, grønne asparges og et bdt porrer svitset med et par fed hvidløg og timian. Hen over kom en sammenpiskning af: Skyr, et par æg, parmasan, muskat, salt og peber.
Blev den god? (synes det er lidt sjovt at kalde den fedtfattig, når der er næsten 1 dl olie i den oprindelige opskrift )
Er 6 spsk ikke ca ½ dl? Nå, anyway. I forhold til den pakke smør, som jeg - næsten - plejer at ekspedere i en madtærte, såe ... Og der skal som sagt meget mere mel i og helt klart mindre olie. Så resultatet er alt i alt en tærte med en anstændig mængde fedt i forhold til dejens fylde.
Og ja, den blev god. Jeg spiste den som tilbehør til en hakkebøf. Fik også gulerodsråkost og en klat hummus til. Vil nok foretrække den som tilbehør i stedet for som grundstenen i måltidet. Og så skal man skal være lidt ekstra obs på at "fylde" tærten helt op, synes jeg. Kanterne bliver nemt tørre ellers. Men et godt bud.
0
"Success is the ability to go from one failure to another - with no loss of enthusiasm".
Winston Churchill
Winston Churchill
Re: Hvad skal du/I have til aften?
ManicNinja skrev:Pandesteg skrev:ManicNinja skrev:Skulle nogen kaste sig ud i at prøve ovennævnte tærte, kan jeg rapportere, at I skal bruge en hel del mere mel, end der står - og jeg kom endda kun 4 spsk olie i.
Ooooog - forbagning forløber bedst med et stykke bagepapir over og så ris eller lignende i, sådan at tærten holder formen. Kvark kan desuden udskiftes med skyr.
Min er ved at være færdig nu - og altså, nu ved jeg jo ikke, hvordan den smager. Men den ligner en (lækker) tærte, vil jeg sige. Har lavet fyld af friske, grønne asparges og et bdt porrer svitset med et par fed hvidløg og timian. Hen over kom en sammenpiskning af: Skyr, et par æg, parmasan, muskat, salt og peber.
Blev den god? (synes det er lidt sjovt at kalde den fedtfattig, når der er næsten 1 dl olie i den oprindelige opskrift )
Er 6 spsk ikke ca ½ dl? Nå, anyway. I forhold til den pakke smør, som jeg - næsten - plejer at ekspedere i en madtærte, såe ... Og der skal som sagt meget mere mel i og helt klart mindre olie. Så resultatet er alt i alt en tærte med en anstændig mængde fedt i forhold til dejens fylde.
Og ja, den blev god. Jeg spiste den som tilbehør til en hakkebøf. Fik også gulerodsråkost og en klat hummus til. Vil nok foretrække den som tilbehør i stedet for som grundstenen i måltidet. Og så skal man skal være lidt ekstra obs på at "fylde" tærten helt op, synes jeg. Kanterne bliver nemt tørre ellers. Men et godt bud.
En spiseske er 15 ml Synes det lyder ret vildt med 1 hel pakke smør til en tærtedej, så ja i forhold til dét er det da klart en forbedring!
0
Don’t drink the Kool-Aid!
- ManicNinja
- Indlæg: 5484
- Tilmeldt: 27. aug 2015, 14:16
- Kort karma: 1159
- Likede indlæg: 8962
Re: Hvad skal du/I have til aften?
Pandesteg skrev:ManicNinja skrev:Pandesteg skrev:ManicNinja skrev:Skulle nogen kaste sig ud i at prøve ovennævnte tærte, kan jeg rapportere, at I skal bruge en hel del mere mel, end der står - og jeg kom endda kun 4 spsk olie i.
Ooooog - forbagning forløber bedst med et stykke bagepapir over og så ris eller lignende i, sådan at tærten holder formen. Kvark kan desuden udskiftes med skyr.
Min er ved at være færdig nu - og altså, nu ved jeg jo ikke, hvordan den smager. Men den ligner en (lækker) tærte, vil jeg sige. Har lavet fyld af friske, grønne asparges og et bdt porrer svitset med et par fed hvidløg og timian. Hen over kom en sammenpiskning af: Skyr, et par æg, parmasan, muskat, salt og peber.
Blev den god? (synes det er lidt sjovt at kalde den fedtfattig, når der er næsten 1 dl olie i den oprindelige opskrift )
Er 6 spsk ikke ca ½ dl? Nå, anyway. I forhold til den pakke smør, som jeg - næsten - plejer at ekspedere i en madtærte, såe ... Og der skal som sagt meget mere mel i og helt klart mindre olie. Så resultatet er alt i alt en tærte med en anstændig mængde fedt i forhold til dejens fylde.
Og ja, den blev god. Jeg spiste den som tilbehør til en hakkebøf. Fik også gulerodsråkost og en klat hummus til. Vil nok foretrække den som tilbehør i stedet for som grundstenen i måltidet. Og så skal man skal være lidt ekstra obs på at "fylde" tærten helt op, synes jeg. Kanterne bliver nemt tørre ellers. Men et godt bud.
En spiseske er 15 ml Synes det lyder ret vildt med 1 hel pakke smør til en tærtedej, så ja i forhold til dét er det da klart en forbedring!
Ja, der er en grund til, at jeg ikke spiser tærte mere end et par gange om året. Well, ål rajt - jeg overdriver Men der er ofte røget 150 gram - en mørdej er en mørdej ... Ligesom butterdej skal den være smækfuld af smør. Den dér udrulningsbutterdej, man kan købe (som ikke er i plader) fungerer okay. Har bare intet med butterdej at gøre og er efter min mening noget af en flad fornemmele, hvis man har set frem til lækre dejflager og den typiske "butterdejsfornemmelse".
15 ml, så lærte jeg den præcise måleangivelse. Ja, så kan jeg da sagtens se din pointe mht ordet fedtfattig. Jeg har nok snarere brugt 3 spsk olie så ... Min madlavning foregår normalt meget på fornemmelsen og slump, så tog bare en almindelig spiseske. Det plejer at fungere fint.
Nå, vil ikke smadre tråden mere ...
Senest rettet af ManicNinja 11. maj 2016, 20:28, rettet i alt 2 gange.
0
"Success is the ability to go from one failure to another - with no loss of enthusiasm".
Winston Churchill
Winston Churchill
- Badesandalen
- Indlæg: 2401
- Tilmeldt: 11. okt 2015, 18:31
- Kort karma: 209
- Likede indlæg: 2841
Re: Hvad skal du/I have til aften?
Vi griller det, vi nu har (formentlig bare et par pølser og måske et par spareribs, hvis vi går all in). Laver en pastasalat til og så varmer vi nok lige de sidste grovpitaer fra i går.
... vi har faktisk også majskolber! Kan være, de også ryger på grillen.
... vi har faktisk også majskolber! Kan være, de også ryger på grillen.
0
Re: Hvad skal du/I have til aften?
En rød bøf, ovnkartofler, en dressing af creme fraiche og krydderurter og salat.
1
- MissBailey
- Indlæg: 687
- Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:08
- Kort karma: 40
- Likede indlæg: 656
Re: Hvad skal du/I have til aften?
Bøf Med salat (babyleaves, squash, feta, pesto, ærter) og tzatziki
1
- Jungletiger
- Indlæg: 621
- Tilmeldt: 11. aug 2015, 06:54
- Kort karma: 66
- Geografisk sted: Søborg
- Likede indlæg: 607