Studsgaard skrev:Sophies-mor skrev:Studsgaard skrev:Sophies-mor skrev:Wizzze skrev:Sophies-mor skrev:Lykke skrev:I aften skal vi have en Dark'n'stormy med denne rom.
Hvad er en Dark'n Stormy?
Mørk Rom med Ingefærøl
Personligt synes jeg jo, at det er decideret synd at bruge en Ron Zapaca i dén aldersklasse til at blande, men det er jo en smagssag
Den skal da nydes helt ren, uden is, bare med én enkelt dråbe vand
Hvad gør den dråbe vand?
Min mand drikker dem rent, noglegange lunet over en kop kaffe (det gør noget med spritten tror jeg nok, jeg kan ikke lide det) så jeg er bare nysgerrig over hvad vandet gør
Det bryder den sprittede smag i alkoholen. Jeg troede ikke på det. Men prøvede en blindsmagning hos vores vinpusher. Den er god nok.
Det lyder spændende. Rådet er hermed givet vidre.
Er det virkelig bare en enkelt dråbe? Eller hvormeget ca? Det er sprit smagen der gør jeg ikke kan lide det.
Det er et af de helt store debatemner indenfor Whisky og Rom verdenen, om vand bør/skal bruges, og hvis ja, så hvor meget, og så typen af vand.
Nogen mener at den optimale alkoholvolumen ligger omkring 30% der kan man smage flest nuancer, men da Rom/Whisky typisk er 40-50% betyder det at man skal helt op og tilsætte omkring eb 1/3del vand, hvilket andre mener er helligbrøde. Konsensus eller det flest mener, er at 2-3 dråber blødt vand fra en pipette pr. 2cl alkohol er det optimale. Men der er også en kerne der mener hårdt vand er bedre, og så dem der mener at alt vand er forbudt. Det eneste alle er enige om, er at is i en single malt eller kvalitets Rom er strengt forbudt!!!