Hvad skal du/I have til aften?
-
- Indlæg: 2530
- Tilmeldt: 13. aug 2015, 13:16
- Kort karma: 170
- Likede indlæg: 4383
- MissBailey
- Indlæg: 687
- Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:08
- Kort karma: 40
- Likede indlæg: 656
- DetSorteCirkus
- Indlæg: 21951
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
- Kort karma: 2513
- Likede indlæg: 59513
Re: Hvad skal du/I have til aften?
DetSorteCirkus skrev:Spagetti med kødsovs og ost.
Eller næ, det skulle jeg da ikke ifg. madplanen. Jeg skulle i stedet have "asparges, rejer og æg", som så blev til dampede asparges, røget hellefisk, smilende æg og dild/hvidløgsdressing med et glas Prosecco til.
I aften er det derimod blevet tid til spaghetti med kødsovs og ost.
1
- Daine
- Indlæg: 24611
- Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
- Kort karma: 3193
- Geografisk sted: Midtjylland
- Likede indlæg: 36731
Re: Hvad skal du/I have til aften?
Det må vist blive tomatsuppe, jeg skal have noget varmt at dulme sygdom med
0
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland
Jo mere viden man tilegner sig, des mere ved man, at der er ting man ikke ved. Ting man før ikke anede at man ikke vidste, ved man nu, at man ikke ved.
Re: Hvad skal du/I have til aften?
Vi har bryllupsdag, så vi skal have et eller andet nemt, som man kan drikke bobler til.
2
Vor herre til fucking pipirøvhest altså!
Re: Hvad skal du/I have til aften?
Jeg fylder gårsdagens tomatsuppe med skaldyrsmix og pasta.
1
Livslinjen: 70 201 201
- dykkersild
- Indlæg: 2169
- Tilmeldt: 14. aug 2015, 07:25
- Kort karma: 239
- Likede indlæg: 3535
Re: Hvad skal du/I have til aften?
I dag får vi mexicanske pandekager - med blandet grønt, oksekød og kylling (en rest stegt fra fryseren).
I morgen - rester fra fryseren - elggryde og kartoffelmos som bliver stegt.
Fredag - rester fra fryseren - noget kyllingegryde med ris til
Lørdag - alene-hjemme-hov-jeg-kom-til-at-spise-i-torvehallerne
Søndag - til børnefødselsdag hvor der også serveres aftensmad.
I morgen - rester fra fryseren - elggryde og kartoffelmos som bliver stegt.
Fredag - rester fra fryseren - noget kyllingegryde med ris til
Lørdag - alene-hjemme-hov-jeg-kom-til-at-spise-i-torvehallerne
Søndag - til børnefødselsdag hvor der også serveres aftensmad.
0
Re: Hvad skal du/I have til aften?
Rugbrød med spegepølse, tun, sommersalat, roastbeef og hvis der ellers er nogle pålægsrester i køleren.
0
Don’t drink the Kool-Aid!
- Persnikedy
- Indlæg: 12397
- Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
- Kort karma: 1072
- Likede indlæg: 18411
Re: Hvad skal du/I have til aften?
Daine skrev:Persnikedy skrev:spaghetti bolognese... jeg må indrømme, min kødsovs er ved at blive helt acceptabel
Kan du give tips fra dig? Jeg har altid været glad for den måde jeg lavede kødsovs på, men enten er jeg ved at miste grebet eller også har mine smagsløg ændret sig, for jeg kan ikke få smag nok frem i den.
Du kan få den opskrift jeg ind til videre arbejder med. Den er et forsøg på at kopier en italiensk vens sovs (som har den fra en italiensk ven som fik den af bedstemor... osv). Real stuff
Min forsøg på at aflure en italieners kødsovs:
en pakke bacon
1-3 fed hvidløg, hakket fint eller hele som du så kan fiske op til sidst hvis du heller vil det. Jeg hakker - italienerne fisker
et glas rødvin, drikker du ikke rødvin så kan man heldigvis købe ganske små flasker
500 g hakket oksekød (3-7%) (mere eller mindre kan bruges efter smag. sidst lavede jeg med 800g og det giver en god ratio imellem kød og grønt)
gulerødder, knoldselleri, løg - alle sammen skåret i tern på ca ½x½cm eller deromkring. Ca så der er omkring ½kilo af hver. Kan også skære mindre hvis du foretrækker det. Eller bruge bladselleri men jeg er en af dem som hader den grønne satan så her bruges knold. (se Edit i bunden)
3-4 dåser blomme tomater (alt efter smag), det er vist det de hedder de der dåser med hele tomater i
Tag en stor gryde og en dag med massere af tid.
Kom lidt oliven olie i en gryde og varm op. I gryden kommer du en pakket bacon som du har skåret i mindre stykker. Det brunes af og oveni det kommer du oksekødet og bruner det godt af i baconfedtet og olien. Det skal brune til det siger de der "rijsh rijsh" lyde når du vender rundt i det. Alt væske skal væk.
Kom så grøntsagerne i + hvidløgene. De skal også lige brunes af og væske skal væk til det igen siger "rijsh" lyde når du røre rundt.
Så kommer du et stort glas rødvin deri. Og det skal gerne fordampe helt. Så får det ikek sådan en tung blå tænder smag. Bare lad væske forsvinde så meget som du nu kan/lyster.
Imens væsken damper væk (igen igen) så tager du og kommer 3-4 dåser tomater i en skål og maser dem imellem fingrene så de store tomater bliver i mindre stykker. Åbenbart er det, ifølge italienerne, det eneste rigtige. Atså at smatte med sine egne hele tomater på dåse siden de har mest tomat. Jeg giver dem dog bare en tur med stavblenderen efter at have fisket stilken af tomaten ud.
Anyway, tomaterne som nu er smattet kommes i gryden til alt det andet. Og nu venter du så bare. Vente vente vente, i minimum 1 time men gerne +3timer.
Når du ikke kan vente længere så prøvesmager du og tilsætter salt, peber, oregano, basilikum efter smag og har du fået fat i et par dåser med tomat som er lidt sure så et nip sukker
Sidst jeg lavede det var der til aftenmad til 1 person i hvert fald 8 gange. Jeg håber at du kan finde noget i denne her opskrift som kan give lidt mere smag i din.
Edit: jeg kom da lige i tanke om at sidst jeg lavede denne her så købte jeg sådan en pose blandede rodfrugter hos kvickly og bare fjernede rødbederne og tilsatte løg.
Gulerødder, persillerod, og pastainak ftw.
Senest rettet af Persnikedy 18. maj 2016, 11:28, rettet i alt 3 gange.
2
Santa skrev:Penis.
Altid penis.
Re: Hvad skal du/I have til aften?
I dag står en veninde for maden, men i går var menuen kylling med pesto + serrano skinke, blomkåls-taboullah og grønne bønner.
I morgen kunne det godt blive omelet
I morgen kunne det godt blive omelet
1
Re: Hvad skal du/I have til aften?
Lige om et øjeblik vil jeg kaste mig ud i forberedelserne til den allerførste omgang hjemmelavede falafler
Nu er det tid til at finde ud af hvad the hupla omkring falafler er. De skal i øvrigt serveres med pitabrød på ægte Valdemarsros maner.
Hvis der er nogen der har nogle gyldne råd på falderebet, så kom gerne med dem
Nu er det tid til at finde ud af hvad the hupla omkring falafler er. De skal i øvrigt serveres med pitabrød på ægte Valdemarsros maner.
Hvis der er nogen der har nogle gyldne råd på falderebet, så kom gerne med dem
1
- Jungletiger
- Indlæg: 621
- Tilmeldt: 11. aug 2015, 06:54
- Kort karma: 66
- Geografisk sted: Søborg
- Likede indlæg: 607
Re: Hvad skal du/I have til aften?
Bare fordi vi kan koldskål med jordbær og kammerklunker
0
Do as I say!
Re: Hvad skal du/I have til aften?
Boller i karry med jasminris
2
“Den største ære i livet ligger ikke i aldrig at falde, men i at rejse os hver gang vi falder” (Nelson Mandela)