Tråden til de små spørgsmål
-
- Indlæg: 2238
- Tilmeldt: 17. aug 2015, 17:05
- Kort karma: 220
- Likede indlæg: 4584
Re: Tråden til de små spørgsmål
Hvordan opbevarer I avocadoer?
Jeg har købt 6 stk formodnede af slagsen, men hvordan får jeg dem til at holde mere end det lille splitsekund de er perfekte?
Jeg har købt 6 stk formodnede af slagsen, men hvordan får jeg dem til at holde mere end det lille splitsekund de er perfekte?
0
Re: Tråden til de små spørgsmål
Undtagelsen skrev:Hvordan opbevarer I avocadoer?
Jeg har købt 6 stk formodnede af slagsen, men hvordan får jeg dem til at holde mere end det lille splitsekund de er perfekte?
Jeg plejer bare at opbevare dem i køleskabet. Det synes jeg er det der forlænger levetiden mest.
1
-
- Indlæg: 2530
- Tilmeldt: 13. aug 2015, 13:16
- Kort karma: 170
- Likede indlæg: 4383
Re: Tråden til de små spørgsmål
Pandesteg skrev:Har hentet en portion hvedesurdej hos Meyers Bageri - hvordan passer jeg den bedst? Skal den på køl? Hvordan og hvor tit opfrisker jeg den? Regner med kun at bruge af den ca. hver 14. dag om muligt...
Opfriskning 1dl hvedemel og 1dl vand. Den kan sagtens opbevares på køl i 14dage uden opfriskning.
1
- Fru Sunshine
- Indlæg: 11519
- Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
- Kort karma: 1738
- Geografisk sted: Vendsyssel
- Likede indlæg: 16695
Re: Tråden til de små spørgsmål
Hvad kan man bruge "friskrevet", sødede kokosflager til?
Gerne med opskrifter.
På forhånd tak.
Gerne med opskrifter.
På forhånd tak.
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
- DetSorteCirkus
- Indlæg: 21951
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
- Kort karma: 2513
- Likede indlæg: 59513
Re: Tråden til de små spørgsmål
Torn skrev:Jeg har fået en mynteolie og en appelsinolie foræret. Hvad pokker bruger man dem til? Søger opskrifter, der ikke er dessert.
Jeg ville umiddelbart bruge dem til salatdressing sammen med noget eddike.
Mynten vil sikkert gå godt sammen med nogle mellemøstlig inspirerede salater.
Appelsinolien ville jeg prøve at blende sammen med hvidvinseddike og hindbær og hælder over grøn salat. Måske med lidt hakkede, ristede, saltede nødder som topping.
Senest rettet af DetSorteCirkus 29. maj 2016, 07:25, rettet i alt 1 gang.
1
- DetSorteCirkus
- Indlæg: 21951
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
- Kort karma: 2513
- Likede indlæg: 59513
Re: Tråden til de små spørgsmål
Catfish og sandart.
Det er altså ikke lige det, jeg plejer at have mest af i fryseren...
Hvad stiller jeg op med sådan nogle fiskefætre?
Det er altså ikke lige det, jeg plejer at have mest af i fryseren...
Hvad stiller jeg op med sådan nogle fiskefætre?
0
Re: Tråden til de små spørgsmål
DetSorteCirkus skrev:Torn skrev:Jeg har fået en mynteolie og en appelsinolie foræret. Hvad pokker bruger man dem til? Søger opskrifter, der ikke er dessert.
Jeg ville umiddelbart bruge dem til salatdressing sammen med noget eddike.
Mynten vil sikkert gå godt sammen med nogle mellemøstlig inspirerede salater.
Appelsinolien ville jeg prøve at blende sammen med hvidvinseddike og hindbær og hælder over grøn salat. Måske med lidt hakkede, ristede, saltede nødder som topping.
Det lyder lækkert! Appelsinolien brugte jeg faktisk med en juleinspireret rødkålssalat. Det var ikke varmt den dag. Men mynteolien mangler stadig at blive afsat, så ja, jeg søger på salater. Hvis du kender til en mellemøstlig-ish salat, må du gerne sige til.
0
Re: Tråden til de små spørgsmål
Torn skrev:DetSorteCirkus skrev:Torn skrev:Jeg har fået en mynteolie og en appelsinolie foræret. Hvad pokker bruger man dem til? Søger opskrifter, der ikke er dessert.
Jeg ville umiddelbart bruge dem til salatdressing sammen med noget eddike.
Mynten vil sikkert gå godt sammen med nogle mellemøstlig inspirerede salater.
Appelsinolien ville jeg prøve at blende sammen med hvidvinseddike og hindbær og hælder over grøn salat. Måske med lidt hakkede, ristede, saltede nødder som topping.
Det lyder lækkert! Appelsinolien brugte jeg faktisk med en juleinspireret rødkålssalat. Det var ikke varmt den dag. Men mynteolien mangler stadig at blive afsat, så ja, jeg søger på salater. Hvis du kender til en mellemøstlig-ish salat, må du gerne sige til.
Måske ovre i noget couscous med agurk, sukkerærter og citron?
1
Re: Tråden til de små spørgsmål
HappyPaww skrev:Torn skrev:DetSorteCirkus skrev:Torn skrev:Jeg har fået en mynteolie og en appelsinolie foræret. Hvad pokker bruger man dem til? Søger opskrifter, der ikke er dessert.
Jeg ville umiddelbart bruge dem til salatdressing sammen med noget eddike.
Mynten vil sikkert gå godt sammen med nogle mellemøstlig inspirerede salater.
Appelsinolien ville jeg prøve at blende sammen med hvidvinseddike og hindbær og hælder over grøn salat. Måske med lidt hakkede, ristede, saltede nødder som topping.
Det lyder lækkert! Appelsinolien brugte jeg faktisk med en juleinspireret rødkålssalat. Det var ikke varmt den dag. Men mynteolien mangler stadig at blive afsat, så ja, jeg søger på salater. Hvis du kender til en mellemøstlig-ish salat, må du gerne sige til.
Måske ovre i noget couscous med agurk, sukkerærter og citron?
Ja, det lyder godt. Jeg ser hvad køleskabet byder på og laver en variation over det.
Tak!
0
Re: Tråden til de små spørgsmål
Jeg får gæster til grill i morgen og jeg er lidt i tvivl om tilbehøret. Jeg regner med at købe nogle pølser og noget andet kød vi kan grille. Derudover har jeg en vandmelon, som jeg regner med at putte i en salat med feta, basilikum og balsamicoeddike, men det mætter jo ikke særlig meget i længden.
Derfor overvejer jeg noget med kartofler, men om det skal være det ene eller andet og hvad der passer bedst kan jeg ikke helt blive enig med mig selv om. Mulighederne er:
Flødekartofler
Pommes frites/ovnbagte kartofler
Kold kartoffelsalat
Hvad synes I passer/mætter bedst?
Derfor overvejer jeg noget med kartofler, men om det skal være det ene eller andet og hvad der passer bedst kan jeg ikke helt blive enig med mig selv om. Mulighederne er:
Flødekartofler
Pommes frites/ovnbagte kartofler
Kold kartoffelsalat
Hvad synes I passer/mætter bedst?
0
Forarget kan man altid blive
En bruger du ikke kan nå
Re: Tråden til de små spørgsmål
Til grill klart kold kartoffelsalat
Et alternativ kunne være pasta- eller bulgursalat, og/eller grillet grøntsager.
Et alternativ kunne være pasta- eller bulgursalat, og/eller grillet grøntsager.
3
Re: Tråden til de små spørgsmål
Er der nogen der har gode erfaringer med "overnight oats" de vil dele? Evt. anbefale en bestemt opskrift?
0
Re: Tråden til de små spørgsmål
klumphen skrev:Er der nogen der har gode erfaringer med "overnight oats" de vil dele? Evt. anbefale en bestemt opskrift?
Jeg laver det næsten hver morgen, så ja hvad vil du vide?
Min yndlingsopskrift: 1,5 tsk chiafrø, 1 spsk peanutbutter og et nip salt røres ud i 1 dl mandelmælk + 0,5 dl vand. Tilsæt 1 dl havregryn og rør godt. Sæt på køl natten over.
Man kan også tilsætte nogle bær, enten natten over eller om morgenen. Man kan sikkert udelade peanutbutter, men det ville være synd, det giver en superlækker smag.
Jeg søger forresten inspiration på amerikanske blogs, har ca. tusind uafprøvede over night oats opskrifter jeg skal have afprøvet
1
Don’t drink the Kool-Aid!
Re: Tråden til de små spørgsmål
Har I lyst til at dele jeres bedste opskrifter på salat med (rød) spidskål? Jeg har købt et rødt spidskål, fordi jeg ikke har prøvet den udgave før. Jeg har en go to salat med det almindelige grønne/hvide spidskål, men af en eller anden grund synes jeg, at der skal ske noget nyt med det røde kål her. Så jeg vil gerne have lidt inspiration.
0
You can't spell awesome without me.
Re: Tråden til de små spørgsmål
Pandesteg skrev:Jeg laver det næsten hver morgen, så ja hvad vil du vide?
Min yndlingsopskrift: 1,5 tsk chiafrø, 1 spsk peanutbutter og et nip salt røres ud i 1 dl mandelmælk + 0,5 dl vand. Tilsæt 1 dl havregryn og rør godt. Sæt på køl natten over.
Man kan også tilsætte nogle bær, enten natten over eller om morgenen. Man kan sikkert udelade peanutbutter, men det ville være synd, det giver en superlækker smag.
Jeg søger forresten inspiration på amerikanske blogs, har ca. tusind uafprøvede over night oats opskrifter jeg skal have afprøvet
Det er forholdet mellem gryn og væske jeg var usikker på. Ved almindelig havregrød er det jo 1 dl gryn til 2 dl vand. Jeg vil forsøge mig med forholdet 1:1.5 så. Tænker også om det kan lade sig gøre kun at bruge vand, og ikke mælk af nogen art. Det kan det jo når man laver havregrød, men jeg er lidt bange for at det bliver en kende for kedeligt så.
0