Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 13010
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 1556
Likede indlæg: 21764

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 2. jun 2016, 10:24

klumphen skrev:
Pandesteg skrev:Jeg laver det næsten hver morgen, så ja :) hvad vil du vide?

Min yndlingsopskrift: 1,5 tsk chiafrø, 1 spsk peanutbutter og et nip salt røres ud i 1 dl mandelmælk + 0,5 dl vand. Tilsæt 1 dl havregryn og rør godt. Sæt på køl natten over.
Man kan også tilsætte nogle bær, enten natten over eller om morgenen. Man kan sikkert udelade peanutbutter, men det ville være synd, det giver en superlækker smag.

Jeg søger forresten inspiration på amerikanske blogs, har ca. tusind uafprøvede over night oats opskrifter jeg skal have afprøvet :P

Det er forholdet mellem gryn og væske jeg var usikker på. Ved almindelig havregrød er det jo 1 dl gryn til 2 dl vand. Jeg vil forsøge mig med forholdet 1:1.5 så. Tænker også om det kan lade sig gøre kun at bruge vand, og ikke mælk af nogen art. Det kan det jo når man laver havregrød, men jeg er lidt bange for at det bliver en kende for kedeligt så.



Hvis ikke du bruger chiafrø i, så hedder forholdet 1:1. Jeg tror det bliver lidt kedeligt kun med vand ja. Det bliver ikke ret cremet i hvert fald :)
0
Don’t drink the Kool-Aid! :deer:
Brugeravatar
Maoam
Indlæg: 1454
Tilmeldt: 28. sep 2015, 10:26
Kort karma: 111
Likede indlæg: 3374

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Maoam » 2. jun 2016, 10:29

sigge skrev:Har I lyst til at dele jeres bedste opskrifter på salat med (rød) spidskål? Jeg har købt et rødt spidskål, fordi jeg ikke har prøvet den udgave før. Jeg har en go to salat med det almindelige grønne/hvide spidskål, men af en eller anden grund synes jeg, at der skal ske noget nyt med det røde kål her. Så jeg vil gerne have lidt inspiration.


Finsnittet rødt spidskål eller rødkål.
Revet gulerod.
Finthakket mynte.
Æbleeddike og olivenolie lige inden servering. Dressingen trækker farven ud af kålen, så det skal ikke blandes i salaten, hvis den skal gemmes.
1
Love, love, peace, peace :pompom:
Brugeravatar
billiebean
Indlæg: 3417
Tilmeldt: 11. dec 2015, 11:29
Kort karma: 332
Likede indlæg: 4382

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf billiebean » 4. jun 2016, 12:50

Har 10 store færdige bagekartofler tilovers.

Søger forslag til sommerlig ret, hvor jeg kan få dem brugt?
0
Lykke
Indlæg: 6936
Tilmeldt: 8. okt 2015, 19:10
Kort karma: 230
Likede indlæg: 6465

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lykke » 4. jun 2016, 14:30

Er der nogen som er stødt på økologiske danske jordbær?
0
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 12397
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 1072
Likede indlæg: 18411

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Persnikedy » 4. jun 2016, 18:12

billiebean skrev:Har 10 store færdige bagekartofler tilovers.

Søger forslag til sommerlig ret, hvor jeg kan få dem brugt?


Gnocchi :savl:


1
Santa skrev:Penis.
Altid penis.
Brugeravatar
MissIce
Indlæg: 472
Tilmeldt: 17. dec 2015, 20:01
Kort karma: 123
Likede indlæg: 1406

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf MissIce » 6. jun 2016, 08:53

Jeg har en hel ørred liggende i fryseren, som jeg gerne vil have spist. Men jeg aner ikke, hvad jeg skal stille op med den :panik:

Nogen, der har en god og lækker ide/opskrift?
1
Brugeravatar
Torn
Indlæg: 2839
Tilmeldt: 29. dec 2015, 10:21
Kort karma: 169
Likede indlæg: 3476

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Torn » 7. jun 2016, 10:36

Jeg skal have gæster på lørdag og er helt idéforladt. Vi bliver 4 voksne og prisen i alt må ikke overskride 300kr, så derfor ikke pristunge retter. Har I nogle gode ideer? Jeg overvejer grill, men det behøver det ikke at være.
0
Brugeravatar
Lone
Indlæg: 1156
Tilmeldt: 12. aug 2015, 14:25
Kort karma: 64
Likede indlæg: 1005

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lone » 7. jun 2016, 13:14

Lykke skrev:Er der nogen som er stødt på økologiske danske jordbær?


Jeps, i Århus og Odder har jeg købt lokale økojordbær...og de er ganske fantastiske!
0
Muspel
Indlæg: 3881
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 768
Likede indlæg: 10761

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Muspel » 7. jun 2016, 16:46

Torn skrev:Jeg skal have gæster på lørdag og er helt idéforladt. Vi bliver 4 voksne og prisen i alt må ikke overskride 300kr, så derfor ikke pristunge retter. Har I nogle gode ideer? Jeg overvejer grill, men det behøver det ikke at være.


Grill kan vel godt lade sig gøre for 300, hvis bare du ikke laver salat med 100 ingredienser.

Fx: kødbudget 125 kr - burde være nok til fx 4 lækre koteletter og pølser. Gå evt til slagteren, min sælger fx lækre grillpølser til 10 kr stykket. (Kødstaden på trøjborg, Århus. Fantastisk sted)
Kartoffelsalat
Tomatsalat
Friske asparges
Brød (bag evt selv)
Kryddersmør

Eller som alternativ
Nye kartofler
Flæskesteg på sommermåden: http://www.valdemarsro.dk/flaeskesteg-m ... imianfyld/
Grøn salat af fx hjertesalat, agurk, asparges

Og skal I have dessert kunne det være en god vanilleis med jordbær som topping. Men det koster jo nok 70 kr ekstra i budgettet.
0
Brugeravatar
Fru Sunshine
Indlæg: 11519
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1738
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 16695

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 9. jun 2016, 11:08

Hvordan er Creme Brulée i konsistensen?
Vi har fået sådan et sæt i julegave (jeg elsker min svigerinde, men hun er ekspert i underlige julegaver), og tænker, at det nok skal indvies, men jeg er kræsen også med konsistenser, så jeg vil gerne vide, om det er lige som budding?
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Lykke
Indlæg: 6936
Tilmeldt: 8. okt 2015, 19:10
Kort karma: 230
Likede indlæg: 6465

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lykke » 9. jun 2016, 11:23

Fru Sunshine skrev:Hvordan er Creme Brulée i konsistensen?
Vi har fået sådan et sæt i julegave (jeg elsker min svigerinde, men hun er ekspert i underlige julegaver), og tænker, at det nok skal indvies, men jeg er kræsen også med konsistenser, så jeg vil gerne vide, om det er lige som budding?


Jeg vil sige blødere end budding.
0
Brugeravatar
Fru Sunshine
Indlæg: 11519
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1738
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 16695

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 9. jun 2016, 11:25

Lykke skrev:
Fru Sunshine skrev:Hvordan er Creme Brulée i konsistensen?
Vi har fået sådan et sæt i julegave (jeg elsker min svigerinde, men hun er ekspert i underlige julegaver), og tænker, at det nok skal indvies, men jeg er kræsen også med konsistenser, så jeg vil gerne vide, om det er lige som budding?


Jeg vil sige blødere end budding.

Blævrer det?
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Lykke
Indlæg: 6936
Tilmeldt: 8. okt 2015, 19:10
Kort karma: 230
Likede indlæg: 6465

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lykke » 9. jun 2016, 11:27

Fru Sunshine skrev:
Lykke skrev:
Fru Sunshine skrev:Hvordan er Creme Brulée i konsistensen?
Vi har fået sådan et sæt i julegave (jeg elsker min svigerinde, men hun er ekspert i underlige julegaver), og tænker, at det nok skal indvies, men jeg er kræsen også med konsistenser, så jeg vil gerne vide, om det er lige som budding?


Jeg vil sige blødere end budding.

Blævrer det?


Nej. Ikke det jeg har smagt. På restaurant og hjemmelavet.
0
Brugeravatar
Fru Sunshine
Indlæg: 11519
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1738
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 16695

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 9. jun 2016, 11:36

Lykke skrev:
Fru Sunshine skrev:
Lykke skrev:
Fru Sunshine skrev:Hvordan er Creme Brulée i konsistensen?
Vi har fået sådan et sæt i julegave (jeg elsker min svigerinde, men hun er ekspert i underlige julegaver), og tænker, at det nok skal indvies, men jeg er kræsen også med konsistenser, så jeg vil gerne vide, om det er lige som budding?


Jeg vil sige blødere end budding.

Blævrer det?


Nej. Ikke det jeg har smagt. På restaurant og hjemmelavet.

Nå ja, det skader jo ikke at prøve. Jeg kan bare ikke lide budding og blævreting :blush:
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Lykke
Indlæg: 6936
Tilmeldt: 8. okt 2015, 19:10
Kort karma: 230
Likede indlæg: 6465

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lykke » 9. jun 2016, 11:39

Fru Sunshine skrev:
Lykke skrev:
Fru Sunshine skrev:
Lykke skrev:
Fru Sunshine skrev:Hvordan er Creme Brulée i konsistensen?
Vi har fået sådan et sæt i julegave (jeg elsker min svigerinde, men hun er ekspert i underlige julegaver), og tænker, at det nok skal indvies, men jeg er kræsen også med konsistenser, så jeg vil gerne vide, om det er lige som budding?


Jeg vil sige blødere end budding.

Blævrer det?


Nej. Ikke det jeg har smagt. På restaurant og hjemmelavet.

Nå ja, det skader jo ikke at prøve. Jeg kan bare ikke lide budding og blævreting :blush:


Svært at sige om det vil kunne lide det. Ved godt nok ikke lige hvad jeg skal sammenligne det med.
0

Tilbage til "Mad og drikke"