Animi skrev:Signalværdien er ikke noget problem for mig. I min verden må der gerne være plads til chokolade i hverdagen.
Det var det jeg prøvede at komme frem til i mit første indlæg, med en sammenligning af pålægchokolade og spegepølse, samt hvor meget sukker der f.x. er i yoghurt og figenstænger.
At det er netop er signalværdierne folk går op i - for kigger man på den enkelte type mad, pålæg, snack etc. så stemmer vores ideer om hvad der er helt fint, og "godt signal" ikke helt overens med de faktuelle virkeligheder.
Og det er jo helt fint og lødigt at give barnet en lille pakke rosiner med, hvoraf 75% af indholdet faktisk er sukkerarter ( 10.5. gram ud af 14)
Og i nogles øjne er det "fy fy skamme" at give en chokolademad med, hvor der er i en skive lys chokolade er 2.4 gram sukker, i mørk ingen.
Og det bliver vel sagtens "fy fy" fordi mange tænker slik om chokolade.